Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, prosím, blbý dotaz. Zřejmě mám poslední možnost vyzkoušet látkové plenky a látkové ubrousky. Z plen jsem stále zmatená, ale to nějak vymyslím 🙂 Šít si je nebudu, na to nemám 🙂 Akorát jsem se chtěla zeptat na látkové ubrousky. Jaká velikost je dostačující a příjemná na používání? A stačí mít vnější vrstvu třeba úplet a vnitřní-dotykovou třeba froté? Mám tady froté z Dadky, tak bych to zkusila nejdříve z toho.
Moc děkuju za jakékoliv rady a zkušenosti.
U prvního jsem nelátkovala, byla jsem děsný gramloň a byla ráda, že po čtvrthodině nasadila papírovku ☹ noo, jsem nositelka ocenění Matka 2.pololetí 2011 😀 😀
@petkasv Když Ti nebude vadit, že se neleskne, je to klasická bavlna, tak:
http://www.sicipotreby.cz/produkt/bavlnena-latk...
@allymally já bych ubrousky nedělala dvouvrstvé, ono se s tím pak špatně utírá, když je to silné a bude to po sobě klouzat, alespoň podle mně. Já jsem měla ubrousky Kikko, z látkových plen, velikost tak 20x20. Já bych to moc neřešila, prostě si udělej ubrousky ze zbytků 😉
@petkasv aa není možné, že je to tím, že je ta gumička tenká, tj. tlak té gumičky je větší, než když je ta gumička schovaná pod vrstvou kůže?
@dagmarkaaa já jí šila jen ze softu, nicméně, nevím zda jsem blbě přidala...ale nosili jsme nakonec jen na podzim a v zimě nám byli krátké nohavice. Já softshell nikdy nepodšívala. To spíš bych pod to ušila zateplené tepláky a nějakou chlupatou mikču, ušít z lamy nebo ty chlupatky co prodávají v Lidlu jsou dost teplé
@anastazieb to je možný, ale Bětku to takhle neškrtí, ušiju tam prostě ten kraj z kůže a bude to asi dobrý 🙂
@allymally prosím tě, odlátkovala jsem dvě děti a ani najednou jsem neměla látkový ubrousky 😀 pokud se zesráčkovaly tak jsem je strčila pod umyvadlo a nazdar 😀 jinak anavy mají ubrousky z beránka a upletu, ten tu jeden mám a dobře se do něho smrká 😀 😀 😀
@anastazieb no já Kikkouše měla, ale trošku je seprala 🙂 No jo blbec. Takže to není nutné až tak řešit, to je fajn. Uvidím, jestli budu používat čtvrcovky ty klasické, kdyžtak je rozstříhám. A mám ještě to froté z Dadky, to by taky šlo, že jo? 🙂 Tak to docela aj ušetřím, no to je fajn. A na návštěvy si našiju nějaké hezčí, ať mi v poradně závidí 😀 😀
@petkasv nooo, tak snad doděláme brzo koupelnu (máme sprcháč, kde se mi dítě nechce koupat ☹ ), abych mohla pod kohoutek ve vaně 😀 máme umyvadlo s baterií na 2 věci, jenom ne na umytí zadečku ☹ Jinak voda je nejlepší, to je pravda. Mě mamka umývala pod studenou 😀 😀 Protože by jinak kvůli pokaděnýmu zadku musela zatopit a vodu nechat ohřát 😀 😀 třeba bude pak otužilejší 😀 😀
@allymally Aha, píšeš, že máte blbou baterii u umyvadla, protože podle mě je ideál pod vodu. Skoro bych řekla koupit nějakou levnou "dřezovou" baterii, stačí taková ta nižší dřezová. Pod kohoutek u vany se budeš muset zohybat, což s tříkilovým dítkem bude nepohodlné, ale dá se to, až bude mít drobek dvojnásobek (což je za chvilku), můžeš si taky pěkně zničit záda. Se dívám, že už se ti to krátí, máš před sebou poslední měsíc🙂
@allymally já mám ubrousky dvouvrstvé froté dadka / jersey dadka a pak bambusový aksamit/ jersey dadka, nebo 2*froté dadka velikost asi 15*18 cm. Velikost mi tak vyhovuje. Prvně byly na zadek, pak i na pusu jak začaly příkrmy a teď je mám na ruce u jídla🙂. Jen to froté z dadky při tak častém praní zhrubne, ono to nevadí, jen to už pak není na utirání pusy dítěte. Jersey je pořád super a točím je už 2,5 roku a pořád drží🙂
@allymally myslím že na utírání hovínek seprané ubrousky nevadí 😀 Já jsem taky nosila pod vodu, ale na ukáknutí jsem utírala ubrouskama. Měla jsem u přebalováku mističku s vodou a vždycky ubrousek namočila, otřela zadek a hodila do plínek. Tím ta voda byla pořád čistá a nemusela jsem jí po každým přebalování měnit.
A z froté to určitě taky půjde, prostě obšít a hotovo 😉
a tak si říkám,že zas něco přidám...šiju pořád to samé dokola,ale aspoň přidám to,co je z jiných látek - vámi neokoukaných...
merino komplet (merino superwash ze šijem dětem) - šije se hrozně oproti mylly😝 ale jinak se jeví jako materiál parádně...sorry za fotku s blekem,ale na všech ostatních byl Fany rozmazaný
flanelová plenka (michael miller)
PULky
kapsa na použité plenky
přebalovací motivační podložka
@koki_melo super komplet 😀 Právě takové střihy jsem viděla ted v Dianě 😀
@petkasv měli tam žužu kombinzku asi zajíčka....a princeznovské šaty....takové ty Disney....šáhla jsem si na to...matroš jak podšívkovina 😀 Trošku víc za to zatáhnout a popraská to...asi...ale když někdo nešije, tak to na jedno použití stačí 🙂 Z klučičích jsem si všimla piráta...klasika...ale my to jen proletěli....s chlapem.... 😅 😅 😅 holky máme doma nemocné, tak jsme spěchali 😉
kočky blbý dotaz ale jdu poprvé páchat svrchní PUL kalhotky. Čím to lemovat ? Mám doma takové ty elastické lemovací stuhy (z nějaké hromady tady na MK) akorát nevím zda to tím neproteče...co myslíte ? děkuji 😉
@janula18 Já mám OL z Lidlu a jsem taky spokojená. Já tedy šiju jen pro prcka, takže mi to stačí. 😉
@bury prosím tě, ty si taky kupuješ Ottobre v DE? Nevíš náhodou kdy ho dostávají na krám. Já se občas strefím a občas ne. A když jsem se teď ptala, tak tam nebyla kompetentní osoba ☹ a ještě ho neměli.

@sinala jj tam jsem jí viděla, ale tam si netroufám objednat, možná by mi přišla v létě 😀