icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
16. jan 2014

@allymally já také už vybírám, jen je toho tolik, co bych chtěla vyzkoušet, tak musím najít nějakou střední cestu 😀
@crawler tabulka není, písní Ally IP nebo mail, co vybereš z jejich stránek

sinala
16. jan 2014

@koki_melo ta poslední burda?

lolelole
16. jan 2014

@crawler díky Evi 🙂

papajka7
16. jan 2014

baby kupila som si januarovu burdu a tam su aj masky,aj namakane trikoooo 😵 aj saty sa mi tam pacia aj je tam strih na panske sako a koselu oplatilo sa kupit 😵

sinala
16. jan 2014

@papajka7 taky mám, koupila jsem to kvůli tomu triku🙂 a že někdy ušiju masku kraba🙂

papajka7
16. jan 2014

@sinala uz si ho sila?mne sa paci nemo 😵

papajka7
16. jan 2014

@petkasv tak to nebude lem gumkou podla mna skus tam naviect inu pradlovu gumu,ja kym najdem tu spravnu tak niekedy prevliekam aj 5x :

terezita
16. jan 2014

@allymally u nas je v koupelne umyvadlo s kohoutkem taky nepouzitelne, toz jsem malou umyvala v drezu v kuchyni. tam se krasne vesla.. 😅

palosek
16. jan 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 tak ani teta by tohle dokupy nenosila 😅 😅 😅 😀 😀 😀 Diana jsou střihy, ale velikostně je to dost široké.... takže si můžem lichotit menšíma velikostma...my někteří 😀 😀 😀 http://www.lamatex.biz/0,113,Diana-Sita-moda.html

sinala
16. jan 2014

@papajka7 myslíš to triko? ještě ne, snad příští týden, chci ho stihnout do konce ledna 😀

palosek
16. jan 2014

@crawler já si třeba dlouho nerozuměla s dvojjehlou.....ještě jsem jí dala šanci a myslím jeff nebo kdo...tady dávali fotku, jako to má vypadat z rubu...a hle ...povedlo se...ted jsem s ní lemovala dva trika a tílko....a super.... konečně to vypadá, jak má..... A když se ten proužek při lemování na třetiny začistí na OL a pak až našívá na triko, tak to vypadá z obou stran pěkně..... Možná časem přijdu na chuť i té kráčející patce 😀 😀 😀 😀 Chce to prostě cvik a trpělivost.... 😉 Opět máš krásné výtvory 😵 😵 😵

koki_melo
16. jan 2014

@sinala to triko je z nějaké starší, bylo to v sekci vel 44+, takže jsem to zmenšovala

@palosek no tak ty kalhoty jsou vel. 38. Chlap, když to viděl a fotil tak mi říká "ale teda nohy v tom máš fakt děsně křivé". 😀

janula18
17. jan 2014

@arlette moc sa v tých overlokoch nevyznám, ale niečo som tu čítala nejaké orezávanie po šití alebo tak niečo. Ten z lidla také niečo má, alebo ako

petkula
17. jan 2014

@janula18 on obšívá a zároveň při šití odřezává tu přebytečnou látku - má to i ten Singer z Lidlu.

zojec
17. jan 2014

moja vcerajsia predpokladana oddychovka medzi kapsami.. skoda, ze som 3x parala a stravila nad tym viac casu ako sitim, od min. roku som zabudla, ako sa vsiva podsivka.. ale nakoniec som to o polnoci zmakla 😀 recy rifle podsite flisom.. mal byt ruzovy, ale nezohnala som ..

dagmarkaaa
17. jan 2014

@jemi diky za echo vcera jsem to znova premerovala podle oteplovaku a opravdu to ma kratke nohavice, budu muset nastavit.

sinala
17. jan 2014

@janula18 ořezávání látky dělá každý OL, to je jeho základní funkce, že sešívá a zároveň ořezává

bury
17. jan 2014

@papajka7 @sinala - holky a nějaký tip na masku pro čtyřleťáka - nejlíp, aby byla pohodlná a dala se dobře slíkat 😀 😀 chodí v tom půl dne ve školce.
@a_lexa - já si ho kupovala jen jednou, že jsem na něj narazila. Takže netuším kdy a jak ho mívají 😖 Tak bohužel neporadím.

bulinka
17. jan 2014

@sinala kraba budu šít taky 🙂. Děti půjdou´za Arielu a Sebastiana 😀

ellysa
17. jan 2014

@zojec tak zopakuje aj mne ako sa všíva, akurát mám také gate nastrihané 😎

laeela
17. jan 2014

@bury udělej nějakého superhrdinu - tričko s aplikací, jednobarevné kalhoty k tomu a plášť, který za ním bude vlát. 😉

zojec
17. jan 2014

@ellysa no treba ich tak napasovat, aby ked ich prevratis, nebolo vidiet prisity patent :D najskor som si zabudla nechat dieru na prevratenie ( najlepsie na zadnom sviku spodnych gati) a potom som ich zle otocila 😉 odporucam prisit najskor patent na vrchne gate na ol a potom k patentu a gatiam prisit flisove gate na rovnostehu .. 3 vrstvy pod OL mi isli zle.. niektore hrubsie casti mi nebral noz ..

vondandy
17. jan 2014

@zojec , diky za tip na podsivku...

ellysa
17. jan 2014

@zojec uhmmmmmmmm, znie to zložito ale asi naj skúsiť v praxi

a_lexa
17. jan 2014

@bury Aha, já jsem si myslela že ho kupuješ nějak pravidelně. 😉

caramilla
17. jan 2014

@zojec Ty jsou krásný, ty jsi je šila celé, to není recy??? WOW!

Naše dnešní otužování, triko je Míny, šito do 2 do noci 😀

zojec
17. jan 2014

@caramilla ano su z rifli, ale sila som ich cele .. zmestili sa mi oba diely na dlzku gate, zadny zo zadnej, predny z prednej 🙂 vrecka som odparala a nasila znova, trochu ich ozdobila ruzovou 😀 toto je velkost 128, vacsie by uz nevosli.. robila som z rifli velkost cca 42-44 😉

caramilla
17. jan 2014

@zojec jo, tak alespoň, že ty zadní kapsy jsi nešila, to bych fakt už upadla. Ale i tak, jsou fakt bombové! 😵

zojec
17. jan 2014

@caramilla no to aj ja.. pri siti 😀 a dakujem 😉

koki_melo
17. jan 2014

@caramilla Máš prosím ten úplet vysrážený, nebo šiješ záměrně větší velikost z nevysráženého? Já se teď šíleně mordovala s tou svou cikánskou tunikou, protože jsem chtěla, aby mi navazoval vzorek a samozřejmě po vyprání se látka rozjela různě do stran, takže mít správně položený střih a držet vzor byl fakt porod a stejně to není všude ok. Tak mě napadlo nesrážet předem, ale co jsem teď prala Lille, tak na metru šly docela o dost.