icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
17. jan 2014

@daisyr no merino je kapitola sama o sobě 😀 to naprosto nesnáším a tak ráda ho kupuju 😀

teď už to tak neřeším, snažím se dát fakt víc, abych se toho zbavila. Ale strašně mě to tehdá vzalo. Fakt jsem si připadala jako podvodník ☹

allymally
17. jan 2014

@a_lexa já taky, ale občas mě s.re 😀 těch peněz 😀 a pro inspiraci kukni i sem: http://www.enemenemeins.com/ , http://nicibiene.blogspot.cz/

terezita
17. jan 2014

@allymally tak jsem ty linky projizdela ted s ditkem po boku (nickibiene znam, ta sije paradne!) a teda ma modni kriticka rekla, ze se ji lille nelibi.. 😀 no aspon usetrim 😉

jemi
17. jan 2014

@allymally projistotu nachystej, já už svojí nachystanou mám, manžel včera udělal státnice, tak prý můžu rodit 🙂 dle doktora mimčo hlavičou dolu a hodně sestouplé i břicho mi kleslo, ale teda já to právě teď na porod zdaleka nevidím -jen teda doufam, že tentokrát nebudu přenášet

a_lexa
17. jan 2014

@allymally jj, Pamelu Hiltl také sleduji - zrovna jsem si říkala že mi ukradla kombinaci tučňáků a červenobílých pruhů na raglánu 😅 😅. Ten druhý odkaz neznám - jdu studovat 🙂.

allymally
17. jan 2014

@terezita šťastná to žena 🙂 u nás je to právě naopak. Vždycky přijde balíček s novými vzory a už se to hrne...To je pro mě? To je moje?

mě se líbí i ty nápady. Třeba vzít tričko, vyřezat kolo na prsou a vrazit tam jiný úplet. Já jsem z duše kreativní (myšleno ironicky) člověk, takže mě to dost pomáhá.

a_lexa
17. jan 2014

@allymally Že jsem to do toho druhého odkazu vůbec lezla - to je náááádhera. 😵 😵 A kromě toho se mi teď moc líbí ty indiánský péra z Lille - určitě jsi je taky zaznamenala. Pro kluky naprosto dokonalá látka. 😵 😵 😵

diapozitiv01
17. jan 2014

Baby co sijete capacky (kozenne papucky) mozte mi pls odfotit ako to vyzera z vnutra? Dakujem

koki_melo
17. jan 2014

@allymally Ally, ty jsi určitě nestříhala přesně délku, kterou jsem objednávala, určitě více,když jsem teď na základě téhle diskuze poměřila látky, tak ty prané jsou sražené o míň jak 10%, určitě byly stříhané přes míru, kromě toho jsou na nich křídou značky aspoň na třech místech v šířce, takže je vidět, že je to stříhané pečlivě.
O to víc mě upřímně mrzí, že jsem sama nepřišla na to, že jsi špatně spočetla dobírkovou cenu, tím že jsem toho brala tolik za různé ceny a něco se přidávalo a něco vyhazovalo, spoléhala na tebe a teď si připadám jako podvodník já ☹. Ale určitě bych neutratila tolik peněz, abych si přilepšila o tři stovky, chodím sem denně.

Jinak k tomu stříhání, jednou jsem dostala z hromady látku, která byla střižená, jako by ji někdo křivě na několikrát složil a stříhal tupýma nůžkama, zuby jak blázen, na metru to dalo 10 cenťáku, které se musely vyhodit.

Jinak přeměřuju, jen když se mi něco nezdá, případně pokud mě zajímá srážlivost.

anastazieb
17. jan 2014

@jemi @barcav @jacky3022 @lenass @sufik1 @macin73 @petkula @elixia @pilotik11 @sebenka @anitramv

Holky už mám nastříháno, pošlete mi prosím adresy na můj email anastazieb na seznam.cz. Kdo si přijedete osobně, taky napište. sufik, macin a pilotik11 vím.
@jemi chodíte ještě na plavání? Taky chceš osobně nebo to mám poslat?
Napíšu vám do emailu pokyny pro platby.
Díky

sinala
17. jan 2014

@koki_melo já na 60 jen předepírám a barevně podobné věci a pak peru na 50 a pokud mám obavy, tak strčím do praní ty ubrousky co mají zamezit zabarvení prádla. Lille se nic nestane na 60 😉

allymally
17. jan 2014

@koki_melo ale prosím Tě 🙂 To je moje chyba. Já neměla v úmyslu to po Tobě ani žádat, když jsem to špatně spočetla. Když mě se ta cena tak líbila, byla tak krásně zaokrouhlená 😀 😀 😀 Se těším na ty výtvory.

Já si dneska taky poprala látky, ale Hilco a Mylly. Tak doufám, že příští týden budu moci přidat svoje výtvory na prcky.

sinala
17. jan 2014

@allymally ono stříhání úpletů je šílené

sinala
17. jan 2014

@koki_melo mě naštve, když mi přijde křivě ustřižená tkaná látky z eshopu a ještě je ji méně

koki_melo
17. jan 2014

@sinala Ubrousky neznám! Tak to víš, první Lille, jsem byla poprděná, že to zničím, sušičku jsem ohulila naplno, ale měla jsem strach to prát na 60. Bohužel mám programy jen na 30,40 a pak až 60st, 50 by se mi taky líbilo 😀.

@allymally Penízky odešly hned, jak jsem dočetla mail. Dětské lillouše zatím budu syslit, holky teď mají všeho dost, ale já se chystám na tuniku z té teplákovky, je fakt nádherná, úplně jsem se do ní zamilovala, tak pak ji vystavím, snad se povede.

koki_melo
17. jan 2014

Jinak já jednou dělala "hromádku" pro dvě kamarádky, takže jsme měly asi jen 6 druhů látek, úplety z MTX a hned 2x se mi při stříhání povedlo nůžkama propíchnout látku, takže jsem musela vystřihávat "škody", špatně jsem spočítala pruhy a střihla látku o 5 cm kratší (což by mi kdokoliv jiný třeba hodil na hlavu), no jako já bych na velké hromádce úpletů prodělala boty, jsou te těžce vydělané a někdy třeba i prodělané peníze.

@sinala a opravdu to funguje? Vyzkouším!

sinala
17. jan 2014

@koki_melo já je někdy používám, prádlo zabarvené nemám, ubrousek je barevný, ale jak by to dopadlo bez něj něvím 😀

behulka
17. jan 2014

@diapozitiv01 tuto je to fajn pofotené aj zvnútra http://www.altermater.eu/altermater/5-NAVODY/17...
Akurát ja ešte na podrážku našívam vrstvu flísu

zojec
17. jan 2014

baby, mam otazku ohladom softiek, ked sijete tie nariasene kolena, vystrihujte a zosivate, alebo len zohnete a presijete? a z 2 vrstiev sa to asi neda, vsak?

daisyr
17. jan 2014

@koki_melo taky občas ubrousek použiji, když si nejsem jistá, zda látka ještě nebude pouštět a taky nic není obarveno a ubrousky jsou tmavé třebas 🙂

@allymally ono mě dost i štvalo, že to mylly měli poskládaný tak všelijak, na 2-3 metrech si to srovnáš, ale na 10m roli to už je horší, takže to pak v domácích podmínkách /malých prostorech atd/ jde hůře, jo a co se špatně stříhá je ten bambusový úplet s obráky (ještěrky, ježci, autíčka apod.), mně to různě klouzalo, vzor nebyl rovně apod.

zuzkasim
17. jan 2014

@koki_melo Ubrousky proti zabarvení prádla jsou super, často si předepírám plátna na patchwork, můžu dát klidně do pračky jakékoliv barvy dohromady a žádné barvy se nezaperou do sebe. Dokonce i kombinace bílá a červená mi prošla. Iberia je drahá, mají je i DM drogerie nebo Rossman pod svou značkou, beru vždycky ty.

@zojec Nařasená kolena jsem dělala i prošitím (bez vystřihování, zas tak velký sklad jsem nedělala) i jen skladem a sešitím. Je to jedno, obyč. sklad je jednodušší, když prošíváš, musíš si poznačit vzdálenost, po kterou prošít... Ze 2 vrstev bych to nedělala.

jitu22
17. jan 2014

@allymally nestíhám dočítat, ale postřehůa jsem Tvůj dotaz na ubruosky. Na Vojtíka jsme měla kupované flanelové Imse, pro Valentýnku jsme si našila z odstřižků takové ala Anavy - cca 12x18cm, vždy 2 vrstvy - úplet + dadka froté, bambusové froté nebo bambusový aksamit, co mi přišlo pod ruku a barevně ladilo. Jsou skvělé, mám je mnohem raději než ty kupované. Přebalujeme sice na wc, kde je i pidi umyvadýlko, ale stejně raději myju zadečky ubrouskem než pod vodou. Takže za mě určitě jo, jsou super 🙂 pak mám ještě několik kousků větších, odhadem 17x22 nebo tak nějak, a ty nosím s sebou ven na blinkání. Přeci jen vypadá hezčeji dítě s ubrouskem než dítě obložené flekatou čtvercovkou

arlette
18. jan 2014

@rina76 maková panenka je nádherná 🙂
@elixia sovičky krásné 🙂
@allymally já ještě malou látkuju, ale textilní ubrousky jsem vůbec nepoužívala. Koupila jsem si balík perlanu, nastříhala dle potřeby a používala jako separačky nebo ubrousky. Po skoro 2 letech ještě hromadu perlanu mám 😀 Jak píšou holky, taky jsem to řešila pod tekoucí vodou a baterie taky nic moc, ale ten pidi zadeček se mi tam vždycky vešel 😀 A od té doby, co stojí, tak myjeme ve sprše 🙂 Jinak jedem celou dobu na čtvercových plenách, jen na vycházky a na odpol. spaní dávám kapsovky s vkládačkama. A na noc teda papírovou 😅 A teda mazec, jak to letí, vždyť nedávno jsme se viděly a tys měla takové malinké bříško a už budeš za chvíli rodit 😨 🙂 Ale já bych si to s váma těhulema vyměnila hned 🙂 Bych rodila i na kšeft 😀

jinak čistit zadek ubrouskama, to je pro mě zkouška zručnosti a nervů. vlhčené ubrousky používám pouze a utření pracek na místech, kde není na dosah tekoucí voda.
@crawler všechno je moc hezké 🙂 jenom furt nechápu, jak je složená ta podložka. Ale to nic, někdy se mnou prostě mozek nespolupracuje, dokud ze mne neudělá debila 😀
@caramilla tak s tím srážením lille jsi mě teď potěšila, neb jsem právě došila mladému vikingy a když jsem to triko uviděla, tak jsem se zděsila, že to bude nosit snad až za 2 roky 😀 Ale o 10%, to by po vyprání mohlo sedět jak prdel na hrnec 😀

@zojec krásná sukně 🙂

snowwitch
18. jan 2014

@wewe22 Ahoj, dočítám zpětně, tak už možná odpověď máš. Já teď šila baletní sukýnku podle tohoto návodu http://starlightmasque.livejournal.com/37115.html

kuna
18. jan 2014

Moc ted nestiham, ale zahlidla jsem info ohledne srazeni a chtela bych se zeptat @caramilla - kdyz pridavas na to Jasminky tricko z nevysrazeneho upletu, pridavas i na sirku, nebo se to srazi jen na delku? Ja mam vetsinou od vseho po par metrech max, tak neni problem, ale uz jsem mela i 10m latky z mtx a pak si vzdycky 3m odstrihla a srazela zvlast, coz je trochu neekonomicke 🙂

koki_melo
18. jan 2014

Prosím pěkně o radu, chci šít tričko/šaty z teplákovky a mám střih, kde jsou prsní záševky, které tam nechci, protože prsa jaksi holky vypily a to co zbylo záševky nepotřebuje. Jak je mám z toho střihu "vyeliminovat"? Mám ten záševek na střihu složit tak, jak by byl šitej a střihnout to? Dělám vel38, tak si říkám, že by to nemuselo udělat velkou paseku. Šít ho nechci i proto, že mám velká nápadný vzor na látce a tohle by jej zbytečně rozmrvilo, nehledě na to, že se trochu bojím, aby mi to nějak netrčelo a ta teplákovka se tam netahala. Díky za radu!

sufik1
18. jan 2014

ad látkové ubrousky. Mám je moc ráda, a mám jich asi 80. Na cokoliv. Zadek, pusu, židli, pomalovanou tabuli, poblitou podlahu... já zas pod umyvadlem nikdy nemyla...

holky co jste šily vložku do sporťáku. Jak se vám osvědčila kombinace lama/flís - bavlna??????? Není v tom v létě horko i když je bavlna navrch???? Já měla ve starám kočáru jen bavlna-vatelín-bavlna, ale viděla jsme ty s lamou a váhám. Zvířata chtějí koukat, tak budou muset do sporťáku. Už konečně dorazila nová bouda (jako chápete to, že nám ke kočáru dají boudu ze staré kolekce, která tam nejde vůbec namontovat????).

a ad capáčky. Mám jen měkkou kůži, jak tuhou dáváte na ty ťapky???? Je to nějaká jiná? jako surová? to se zas pak nedá prošít, ne???

laeela
18. jan 2014

@koki_melo ten záševek ti přidává jakoby po celém objemu prsou, takže pokud máš hrudník spíš plochý, tak já bych ten záševek zrušila po celé šířce toho dílu, tedy v rozsahu záševku bych zkrátila ten horní díl - přeložila bych si ten pruh na střihu dospod.
Akorát si to pak poměř, aby ti to nebylo krátký.

anastazieb
18. jan 2014

@sufik1 ono záleží na tloušťce, já jsem z Fleru objednala nějakou "jemnou" snad 1mm a je to málo (šila jsem jehlou 80, silnější mi to sekaly) třeba na podrážku, už se to tam prošoupává. Nahoře to drží, ale sneslo by to i silnější. Na kupovaných capáčcích je ta kůže silnější.