Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, prosím o radu. Pohrávám si s OL a trénuju slepý steh. Z lícové strany nemám problém, tam je to paráda, spíš mi jde o rub. Ten šev asi nemá být plochý, že? Nedělá to potom např. na tričku problém (hrbolky, vybouleninky), kdybych tak začistila spodní okraj? Kolikrát se mi nechce vytahovat rovnosteh a natahovat nové nitě, když šiju třeba ty trička nebo legínky.. První fotka je líc, další dvě rub. Děkuju!
@sufik1 ad podložka: mám corall fleece - 1cm molitan - bavlna a je naprosto super. Myslím si, že jak ten molitan, tak i corall svojí strukturou umožňuje cirkulaci vzduchu, takže prcek byl v pohodě. Je fakt, že když usnul a spal delší dobu, tak měl zpocené vlasy a občas i tričko, ale on se dost potí a byl takto zpocený i v postýlce 😒 . Jediné co mu v létě pomohlo byla vložka z beránka. Takže lamu bych klidně použila. 😉
@loocie_h mal by byt plochy z oboch stran.. ak mas dobre nastavenie pnutie niti, mal by sa ti po potiahnuti ten sev roztiahnut... z licovej strany by si mala mat take ako keby palicky 🙂 uz si presne nepamatam tie cisla napnutia nite.. mne sa to nikdy pekne nepodarilo, tak som sa na to vybodla 😀 ale vela aj kupovanych triciek to ma.. tesco tak sije, aj HMko
@loocie_h skus pozriet tu: je tu aj napatie napisane: https://www.sewingpartsonline.com/blog/how-to-r...
@anastazieb ja som ti pisala na mail este vcera v noci 😉
Ahoj holky, tak jdu pozdravit po novém roce, jsem úplná ostuda, ale sotva dočítám. obdivuju vaše šicí výtvory a váš elán, já prostě nějak nestíhám a až se nad sebou stydím, že jsem ještě nebyla schopná pořádně sednout ke stroji, akorád jsem stihla muži zašít rozpárané kalhoty ( a byl to celkem boj) a malému vyměnit zip u bundy a opravit tepláčky. jinak ještě loňský počin - tramtadadá - moje první mikča do kompletu k teplákům. byl to dárek pod stromeček a opravdu mě potěšila ta radost z dárku 🙂
@elixia žádný email jsem od tebe nedostala, napsala jsi dobře adresu?
@lillyzelvicka Měla bych zájem, poslala jsem zprávu do IP.
Tričko/šaty z krásné teplákovky od @allymally. Letos nějak začínám ujíždět na divokých barvách a vzorech 😀
@bury no ja som zabludila na tuto stranku www.costume-works.com
je tam vela takych hallowenskych ale su tam aj niektore pekne napady.
ja som len urobila chybu,ze som to ukazala chlapcom,ti si navyberali 😝 😅 ,jedem ide za zachranarskeho vrtulnika,ako chce to 3D 😅 ,plus na hlave fungujucu vrtulu,no este chcel aby aj dokazal vzlietnut 😅 ,ale to som ho uz spracovala,tak to mi odpustil 😀
a druhy chce transformera ktory sa skutocne transformuje 😝 😅

@snowwitch dakujem