icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
18. jan 2014

@snowwitch dakujem

jieff
18. jan 2014

@sufik1 já mám taky hodně tenkou kůži, zatím ale drží, cape v nich už třetí měsíc. Měla jsem jednu tuhou a stroj to v pohodě prošil jehlama na kůži (myslím 100-110)

loocie_h
18. jan 2014

Holky, prosím o radu. Pohrávám si s OL a trénuju slepý steh. Z lícové strany nemám problém, tam je to paráda, spíš mi jde o rub. Ten šev asi nemá být plochý, že? Nedělá to potom např. na tričku problém (hrbolky, vybouleninky), kdybych tak začistila spodní okraj? Kolikrát se mi nechce vytahovat rovnosteh a natahovat nové nitě, když šiju třeba ty trička nebo legínky.. První fotka je líc, další dvě rub. Děkuju!

a_lexa
18. jan 2014

@sufik1 ad podložka: mám corall fleece - 1cm molitan - bavlna a je naprosto super. Myslím si, že jak ten molitan, tak i corall svojí strukturou umožňuje cirkulaci vzduchu, takže prcek byl v pohodě. Je fakt, že když usnul a spal delší dobu, tak měl zpocené vlasy a občas i tričko, ale on se dost potí a byl takto zpocený i v postýlce 😒 . Jediné co mu v létě pomohlo byla vložka z beránka. Takže lamu bych klidně použila. 😉

zojec
18. jan 2014

@loocie_h mal by byt plochy z oboch stran.. ak mas dobre nastavenie pnutie niti, mal by sa ti po potiahnuti ten sev roztiahnut... z licovej strany by si mala mat take ako keby palicky 🙂 uz si presne nepamatam tie cisla napnutia nite.. mne sa to nikdy pekne nepodarilo, tak som sa na to vybodla 😀 ale vela aj kupovanych triciek to ma.. tesco tak sije, aj HMko

loocie_h
18. jan 2014

@zojec aha...hm, na té první fotce je lícová strana a jedná se tam o tu vodorovnou čáru, ta svislá (bílá), to tam nepatří...tak já du asi trénovat ještě ten rub..

anastazieb
18. jan 2014

Holky @sufik1 @lenass @macin73 @elixia @anitramv prosím napište mi adresy na anastazieb na seznam.cz, ať vám můžu všem najednou poslat pokyny k platbě. Adresy prosím od všech, kvůli fakturám.

Díky

zojec
18. jan 2014

@loocie_h skus pozriet tu: je tu aj napatie napisane: https://www.sewingpartsonline.com/blog/how-to-r...

lillyzelvicka
18. jan 2014

Holky mám tady přebytky které už nevyužiji.
jde o jednolíc sv. meruňkový 3m( stéjný jako s potiskem)
jednolíc sv, meruňkový s postiskem kytek 1,5m
jednolíc kopretiny 1m
je to z wendy ceny si nepamatuju, tak řekněme 80/m
a elasťákovinu ta je spíš broskvová 1m spíš o kousek víc cena 90,-

palosek
18. jan 2014

@loocie_h taky se na slepý steh chystám...doteď jsem se bez něj obešla....a ted jsem vychytala dvojjehlu 😀 Ale chci se to naučit.... 😀

loocie_h
18. jan 2014

@palosek Tak si obal nervy, už mám v sobě celou čokoládu. Sedím u toho skoro 2 hoďky 😠

palosek
18. jan 2014

@loocie_h 😀 😀 😀 😀 tak to já čokoládu ne-e ...to spíš něco ostřejšího.... 😀 😀 😀 😀 😀 už můžu 😀 😀 😀 😀 😀 Mám rozešitá trika pro holky....ale jestli mě strašíš minimálně 2 hodinama...to bych se u toho zťapala 😀 😀 😀 😀 😀 😀 OL + dvojjehla bude lepší řešení...pro mě i pro výrobky 😀 😀 😀 😀

elixia
18. jan 2014

@anastazieb ja som ti pisala na mail este vcera v noci 😉

anitramv
18. jan 2014

Ahoj holky, tak jdu pozdravit po novém roce, jsem úplná ostuda, ale sotva dočítám. obdivuju vaše šicí výtvory a váš elán, já prostě nějak nestíhám a až se nad sebou stydím, že jsem ještě nebyla schopná pořádně sednout ke stroji, akorád jsem stihla muži zašít rozpárané kalhoty ( a byl to celkem boj) a malému vyměnit zip u bundy a opravit tepláčky. jinak ještě loňský počin - tramtadadá - moje první mikča do kompletu k teplákům. byl to dárek pod stromeček a opravdu mě potěšila ta radost z dárku 🙂

anastazieb
18. jan 2014

@elixia žádný email jsem od tebe nedostala, napsala jsi dobře adresu?

jitule23
18. jan 2014

@lillyzelvicka Měla bych zájem, poslala jsem zprávu do IP.

loocie_h
18. jan 2014

@palosek tak já "už" to mám 😎 Co mám taky dělat, děcka u tatínka a doma podezřelý pořádek a ticho 😀

koki_melo
18. jan 2014

Tričko/šaty z krásné teplákovky od @allymally. Letos nějak začínám ujíždět na divokých barvách a vzorech 😀

allymally
18. jan 2014

@koki_melo jééééééééé, to je krása 🙂 Já z toho plánuji mikinu, ale až budu bez bříška 🙂

A ta postavička 😉 😉 😉

koki_melo
18. jan 2014

@allymally Jo děvče, tak to nevidíš tu "postavičku" pod těmi šaty, děs a hrůza špeková ☹
Látka je krásná, škoda že jsem ji objevila tak pozdě a už není, byla bych holkám ušila taky takové.

petkasv
18. jan 2014

Tak já to tu zaplevelím 😀 předem se omlouvám za tolik fotek, ale víte co, jsem ráda, že mám ty tři stroje, včera jsem si to šití fakt užívala, pohoda, ani nevadí přesednout od jednoho ke druhýmu, lepší než všechno přemontovávat 😉

abigail1
18. jan 2014

@petkasv Péťo, ty si tak hezky saháš na bříško... můžeme gratulovat? 😉

abigail1
18. jan 2014

@petkasv Jinak trička super, to jsou vlastní střihy nebo nějaké Ottobre?

palosek
18. jan 2014

@petkasv krásná trička, dobrý nápad....a děsně se mi líbí ta jahůdková látka pro děvčátka 😵 😵 😵 Tu jsi objevila kde???? 😀

palosek
18. jan 2014

@petkasv Peti, jakou látku máš do kombinace k barevné? To je el.jednolíc z Batani?

papajka7
18. jan 2014

@bury no ja som zabludila na tuto stranku www.costume-works.com
je tam vela takych hallowenskych ale su tam aj niektore pekne napady.
ja som len urobila chybu,ze som to ukazala chlapcom,ti si navyberali 😝 😅 ,jedem ide za zachranarskeho vrtulnika,ako chce to 3D 😅 ,plus na hlave fungujucu vrtulu,no este chcel aby aj dokazal vzlietnut 😅 ,ale to som ho uz spracovala,tak to mi odpustil 😀
a druhy chce transformera ktory sa skutocne transformuje 😝 😅

crawler
18. jan 2014

@abigail1 taky mě to hned napadlo,jak jsem viděla ruku na bříšku 😀 JInak ty ségry malý jsou k sežrání 😀

papajka7
18. jan 2014

@petkasv krasne 😵 tie tricka ti super sedia 😵

papajka7
18. jan 2014

@anitramv presne preto ma bavi sitie, ta radost je uzasna,a ked idu vyobliekany v mojich sitych veciach sa nemozem na nich vynadivat 😵 ,inac mikinu mas pekne skombinovanu,aj krasny stromcek 😵

laeela
18. jan 2014

Tak aby to nevypadalo, že jen diskutuju a nešiju, tak přidávám pyžama pro starší dcery.
Pro všímavé - hledej chybu na světlém pyžamu. 😀