icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elentari
18. jan 2014

@laeela zadní díl je hlavou dolů 🙂

macin73
18. jan 2014

@laeela přední díl vzhůru nohama 🙂

laeela
18. jan 2014

@macin73 no oba, kníry jsou "vzhůru nohama", ale všimla jsem si to až po celkovém ušití, přehlídla u stříhání, sešívání, dokonce dcera triko dvakrát zkoušela a taky si nevšimla, ani po ušití si to nevšimla, až jak jsem to měla složené na stole a došívala kalhoty, tak jsem si toho všimla já. 😀

jieff
18. jan 2014

chystáme se na ples. Nějak mi přišlo, že potřebuju psaníčko. Barevně se hodí k šatům a navrch aby nebylo moc smutné jsem připla brož. Vinutku na broži dělal děda. Návod na kytičku je tady: http://helenshomehelensworld.blogspot.cz/2011/0...

petkasv
18. jan 2014

@abigail1 děkuju 😉 těhu nejsem, asi to je nějaká úchylka, těhu bych být chtěla ale manžel by to asi nepřežil 😝, trička jsou vlastní střih, ottobre skoro nevlastním, respektivě mám tu jeden okopčený střih 😉
@palosek díky, úplet měla Def., a do kombinace u Bětky je ten oboulíc z wendy k beruškám od tebe 😉 a u Rozárky je to bílá z Batani 😉

petkasv
18. jan 2014

@jieff to je nádherné 😵

petkasv
18. jan 2014

@papajka7 děkuju ale asi mi doma nezůstane žádný 😒

jieff
18. jan 2014

@petkasv děkuju🙂 ještě mi chybí ta krásná preciznost jak šije @zuzkasim, koukala jsem na blog na pastelkovníky a smekam! ale snažím se🙂

jieff
18. jan 2014

ještě Máša a medvěd nic moc lepšího jsme dneska nevyfotili...

jieff
18. jan 2014

@petkasv Peťo ty tvoje trika jsou boží!!

petkasv
18. jan 2014

@jieff díky, malý jsou k sežrání 😵 😵 😵 😵 😵

jieff
18. jan 2014

@laeela taky krásný kousky, to musely mít holky radost. Snad ty kníry nevadily 😀
@koki_melo na ramínku "kus hadru" a na tobě krásný trikošaty! Sluší.

zuzkasim
18. jan 2014

@jieff Mášenka a medvěd jsou skvělí jak u tebe doma, tak ti kreslení. Neznala jsem, teď si to s dětma pouštíme a každý den se dobře bavíme🙂 Kostýmy se ti moc povedly.

vranovcanka
18. jan 2014

@wewe22 ahoj,aj ja sa chystam na taku suknicku,ja to budem robit tak,ze si vystrihnem pasy na suknicky,normalne ihlou nariasim a potom prisijem na uplet,alebo bavlnu,do ktorej dam gumu.urcite to u mna nebude profi(som len v zaciatkoch sitia),ale moje kocky su vdacne za kazdu paradu 😉

bury
18. jan 2014

@papajka7 - díky 🙂

barcav
18. jan 2014

@jieff nádhera Máša s méďou jak ušitý 😀 😵

petkasv
18. jan 2014

@laeela jinak já tady na to koukám už snad půlhodiny a fakt to nevidim, mě přijde že ty kníry jsou dobře, vždyť všechny mají dole vykrojení na ret, nebo neééé 😀

barcav
18. jan 2014

@petkasv
@laeela
krásné 😵

koki_melo
18. jan 2014

@jieff Prckové jsou nádherní!!!

gega
18. jan 2014

@jieff dobry vecer tie kostymceky krasne ste šili vy? Ak ano nemate strih prosim? My tuto rozpravku zboznujeme a tiez budeme mat karnaval tak by sme radi nieco take 🙂

snowwitch
18. jan 2014

Tak první letošní karneval za námi. Včera odpoledne došly látky na kočku, tak jsem měla trochu fofr...a víte co...TUTU sukýnku už nikdy, nikdy, NIKDY šít nebudu 😀 Myška je už z loňska a protože jsem pitomá, tak jsem je nevyfotila nikde na světle a s nasazenou hlavou myšky....tak se příště polepším 😉

jieff
18. jan 2014

koukni sem http://od-ji.blogspot.cz/2014/01/v-sobotu-bude-..., tam jsem psala podrobněji. Méďu můžeš udělat z jakékoliv mikiny/trička s kapucí a na ní aplikace. Na šatičkách mi přijde nejdůležitější sehnat pořádně "ruskou" stužku.

jieff
18. jan 2014

@snowwitch to znám, já tu naší fotku vyfotila až doma...stejně to holkám moc sluší!!

snowwitch
18. jan 2014

@jieff Díky...Na Mášu ale nemají...asi za rok budu taky shánět ruskou stužku 😀 Jen, ale medvěda nám bude chybět...starší je spíš princezna ☹

zuzkasim
18. jan 2014

@snowwitch Co tě na té Tutu sukýnce tak potrápilo? Myslela jsem, že největší práce je sehnat tyl a k tomu kousek ladícího saténu... Jestli bude ten můj drobek parádnice po mě, tak mě její šití asi taky čeká, tak ať vím, na co si dát pozor.

barcav
18. jan 2014

@snowwitch jsou krásný 😵

zuzkasim
18. jan 2014

Dnes jsme čistě povlékali postele, synek konečně mohl ulehnout do vánočního dárku🙂

snowwitch
18. jan 2014

@zuzkasim Nejhorší bylo našívání těch pásů....vzala jsem svatební tyl, a aby to bylo aspoň trochu nadýchaný, tak je to nakonec 7 vrstev a přišívala jsem to po 2 (jedna zhora a druhá zdola), no a potom se tam začnou strašně, ale strašně motat všechny ty kanýry....Takže jsem vždy přišila, otočila a na spoustě míst odpárala 😀 i když jsem se fakt snažila, je pečlivě skládat pryč, tak se stejně nějakej přimotal....

a_lexa
18. jan 2014

@laeela No dcerka si toho u zkoušení všimnout nemohla - když ho měla na sobě a koukla se dolů, tak z jejího pohledu byly kníry správně 😉