Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury este tu su krasne 😵 www.pinterest.com/budmanso/diy-costumes-ideas-a...
www.pinterest.com/pin/115756652892130510/ tieto myskove chcem pre B
@macin73 no oba, kníry jsou "vzhůru nohama", ale všimla jsem si to až po celkovém ušití, přehlídla u stříhání, sešívání, dokonce dcera triko dvakrát zkoušela a taky si nevšimla, ani po ušití si to nevšimla, až jak jsem to měla složené na stole a došívala kalhoty, tak jsem si toho všimla já. 😀
chystáme se na ples. Nějak mi přišlo, že potřebuju psaníčko. Barevně se hodí k šatům a navrch aby nebylo moc smutné jsem připla brož. Vinutku na broži dělal děda. Návod na kytičku je tady: http://helenshomehelensworld.blogspot.cz/2011/0...
@abigail1 děkuju 😉 těhu nejsem, asi to je nějaká úchylka, těhu bych být chtěla ale manžel by to asi nepřežil 😝, trička jsou vlastní střih, ottobre skoro nevlastním, respektivě mám tu jeden okopčený střih 😉
@palosek díky, úplet měla Def., a do kombinace u Bětky je ten oboulíc z wendy k beruškám od tebe 😉 a u Rozárky je to bílá z Batani 😉
@wewe22 ahoj,aj ja sa chystam na taku suknicku,ja to budem robit tak,ze si vystrihnem pasy na suknicky,normalne ihlou nariasim a potom prisijem na uplet,alebo bavlnu,do ktorej dam gumu.urcite to u mna nebude profi(som len v zaciatkoch sitia),ale moje kocky su vdacne za kazdu paradu 😉
Tak první letošní karneval za námi. Včera odpoledne došly látky na kočku, tak jsem měla trochu fofr...a víte co...TUTU sukýnku už nikdy, nikdy, NIKDY šít nebudu 😀 Myška je už z loňska a protože jsem pitomá, tak jsem je nevyfotila nikde na světle a s nasazenou hlavou myšky....tak se příště polepším 😉
koukni sem http://od-ji.blogspot.cz/2014/01/v-sobotu-bude-..., tam jsem psala podrobněji. Méďu můžeš udělat z jakékoliv mikiny/trička s kapucí a na ní aplikace. Na šatičkách mi přijde nejdůležitější sehnat pořádně "ruskou" stužku.
@zuzkasim Nejhorší bylo našívání těch pásů....vzala jsem svatební tyl, a aby to bylo aspoň trochu nadýchaný, tak je to nakonec 7 vrstev a přišívala jsem to po 2 (jedna zhora a druhá zdola), no a potom se tam začnou strašně, ale strašně motat všechny ty kanýry....Takže jsem vždy přišila, otočila a na spoustě míst odpárala 😀 i když jsem se fakt snažila, je pečlivě skládat pryč, tak se stejně nějakej přimotal....

@laeela zadní díl je hlavou dolů 🙂