icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
18. jan 2014

@snowwitch byli jste krásní! A k sukýnce...kamarádka u mě poptávala šítí těchto sukýnek na kšeft...petti skirt...tak jsem pátrala po látkách a kalkulovala a přemýšlela a počítala, za kolik bych byla ochotná se s tím crcat...ve finále jsem se dověděla, že bych se musela vejít do 12 dolarů za kus, včetně materiálu a práce, protože čongové je prodávaj za tolik 😀

snowwitch
19. jan 2014

@koki_melo Tak to je mazec. Já mám 100ku jen v materiálu (bez poštovného, ale pravda, kousek zbylo) a ta bláznivá sukně mi trvala dýl, než všechno ostatní....začla jsem včera v poledne a skončila v 5 večer (za neustálého přerušování dětmi). Příště zkusím tu nešitou. Ale na kšeft, bych je určitě nedělala..... Ale zase, včera tam bylo podobných sukýnek vícero a bylo poznat, že ta naše je jiná....byla bohatší a prostě jiná...,.ty ostatní se lišily jen barvou.

terezita
19. jan 2014

@a_lexa no jednu dobu po mne em.chtela, abych aplikace nasivala taky vzhuru nohama, aby na ne zeshora videla spravne.. 😀 😀 😀
@snowwith hele ta nesita trva jeste dyl nez ta sita.. sice je to jednodussi, ale nez se tam ty pruhy navazou, to je vecnost.. 😝

maroubrabeach
19. jan 2014

Baby mate niekto overlock singer z lidla? http://www.lidl.sk/cps/rde/SID-40598948-D453FFA...
svokra chce kupit, kedze to nemozno v lidl kuknut z blizka ja mam brother. preto sa pytam. diky moc

petkula
19. jan 2014

@maroubrabeach já ho mám - zatím šije 😉 a taky @arlette. Zkus se podívat tak 5 stránek zpět, už se na něj někdo ptal 🙂

laeela
19. jan 2014

@jieff no nevadily.
A radost holky mají, zatím kupodivu nadšeně nosí vše, co jim ušiju, až se sama divím, páč už mají dost kritické oko. 😀
Jinak můžu jen vychválit tu kníratou látku z ŠitíNití, je to sice užší šířka, ale je to silnější jakou oboulíc, v biokvalitě, moc příjemné na nošení a krásně drží tvar i barvy, ani se to po vyprání nekroutilo.
Mám ještě doma jelínky a malý kousek s přívěsy na kombinaci do mikiny.

lucinkab
19. jan 2014

Ahojte baby, neviem či sem patrí moja otázka ale skúsim . Dá sa doma ušiť vrecko na použité látkové plienky alebo to treba kúpiť?pozerám na nete vrecká na použité plienky, ale 10€ sa mi vidí veľa. to si kúpim materiál a ušijem emoticon dá sa to? akú látku mám hladať? ďakujem

terezita
19. jan 2014

@lucinkab z pulu, jsi s tim hotova za chvililinku. koukni na www.detivbavlnke.sk

lucinkab
19. jan 2014

@terezita ďakujem, a aký rozmer mi treba? je to obyčajná kapsová švorcová kapsa ...aký rozmer doporúčaš? a dať zips?

a_lexa
19. jan 2014

@maroubrabeach já ho mám a dobrý. Jednou jsem ho reklamovala, ale jsem si vědoma že to byla moje chyba. 😒 Vyměnili mi ho hned kus za kus, 🙂 protože zrovna byl opět v prodeji. Ale šije i řeže dobře.

a_lexa
19. jan 2014

@terezita no tak to je dobrý 😀 😀 douvám že to po mě nebude děcko chtít 😀 😀. To abych pak vymýšlela nějaké aplikace co jsou vidět zhora i zespodu stejně 😀 A nebo je šít jako jsou na kartách - dvojitě - hlavou nahoru i dolů 😀

terezita
19. jan 2014

@lucinkab to asi zalezi, kolik tam chces dat plen.. tady je jeden navod od car http://ekozahrada.blog.cz/1106/pytel-na-spinave... ale netusim, kolik se jich vejde dovnitr..

ucitelka70
19. jan 2014

@loocie_h ja často používam plochý šev, teda skoro vždy.... na podhnutie samozrejme, ale aj ako ozdobný šev, ale musela som si nastaviť vlastné pnutie - nula, nula, ,4, 4,5 toto mi vyhovuje najviac a dávam hustejšie švy niečo medzi 1-2, a trošičku naťahujem látku, to preto, aby sa nestalo, že pri naťahovaní tričiek, čo veľmi pružia mi pukol šev, raz som robila boxerky tak, že som nenaťahovala, a po praní a nosení mi pukla niť a začalo sa párať, takto je to teraz fajn, a nosíme veci už vyše roka a stále OK.... aj spodné prádlo tak šijem všetky švy, aj bočné, aj tielka....

lucinkab
19. jan 2014

@terezita ďakujem 🙂

vondandy
19. jan 2014

@lucinkab , ja mam pytel z pul od mraze, na zip, rozmer 60x40cm, mam tam cca sest plen, proste na cely den. mam dva, v jednom ciste a v druhem pouzite. taky jsem zkousela laminovanou latku z ikea a taky to slo. Sila jsem pres papir, klasicka patka mi po tom neklouzala.

lucinkab
19. jan 2014

@vondandy ďakujem 🙂 si zlatá, tiež si asi urobím dva 🙂

jieff
19. jan 2014

@laeela no a předsevzetí vzalo rychle zasvé...šitínití jsem neznala a kníry už mám v košíku🙂 Já se holkám nedivím, že nebrblaji, vybíráš jim pěkný látky🙂

laeela
19. jan 2014

@jieff promiň. 😉

anastazieb
19. jan 2014

@lucinkab já jsem taky šila z nepropustné liátky z Ikea, v kombinaci s normální bavlnou. Taky se dá ušít z PULu. Já jsem ho dělala zatahovací, na šňůru.

laeela
19. jan 2014

Včera jsem střihla tuničku podle nového ottobre a dnes jsem jí musela v rámci duševní regenerace ušít, Dorotka opět pózuje:

petkasv
19. jan 2014

@laeela no ta je boží, jak tunika, tak Dorča 🙂

vondandy
19. jan 2014

Dalsi varka frote plenek, jine barevne kombinace. Overlock mi vynechaval stehy, nadavala jsem si, ze se ty zatacky snad nenaucim,ale zacal mi to pak delat i na rovinkach, takze ho muz vcera nemilosrdne rozmontoval a dve hodiny se v nem rypal a steloval, nastavoval, zkousel. Ja to moje trpelive zlato nemit, tak nesiju, pac bych stroje hodila do srotu, nemam na serizovani nervy.

A kdyz se leto zepta, co jsme delali v zime, tak vytahnu recy namornicke satky. Tilko jsme zdedili po kamaradovi, ale uz je kratke, tak jsem k nemu dosila spodek z nenosenych satu, co mi sestra venovala na presiti... Velikost cca na 6 let.

zuzkasim
19. jan 2014

@lucinkab Já si pytel na plenky ušila ze sprchového závěsu, jak jsme udělali novou koupelnu a dali na vanu zástěnu, už není závěs potřeba a na plenky se hodil, ještě mi hromada zbyla, kdyby někdo chtěl🙂

mahafi
19. jan 2014

mé tvoření z minulého víkendu 🙂, softky a tričkošatičky pro madlenku a sukně pro mě 🙂.

sufik1
19. jan 2014

@lucinkab já mám ráda sandwith pul a na zip http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/09/pytle...

koki_melo
19. jan 2014

Prosím pěkně o radu, šiju triko podle lednové burdy a nevím, kdy se do toho řasení všívá lastin. Nejdříve nařasím, pak sešiju na OL a pak našiju ten lastin? A natahuju jej, hodně, málo, vůbec? Moc díky za radu.

mahafi
19. jan 2014

@koki_melo nevím ☹, ale taky mě to zajímá, taky se na to triko chystám 🙂.

koki_melo
19. jan 2014

@mahafi Co jsem koukala na starý těhotriko, tak tam je to sešitý na OL a pak našitá guma a je natahovaná, ale to asi proto, že to není řasené, ale to řasení dělá ta guma. Já si myslím, že by tam ani ten lastin být nemusel, protože OL steh by to měl vyřešit, ale nerada bych to domrvila, štřihla jsem prvně do Lilloušů 😀
Btw, spotřeba není 1,9m ale cca 1,5, jejich polohový plán jsem ignorovala, příjde mi dost nehospodárný a nepochopila jsem, proč to maj zrovna takto poskládané, já jsme taky vzor respektovala a vyšlo mi to líp (a není to proto, že bych stříhala pidi velikost a oni velrybí...).

mahafi
19. jan 2014

@koki_melo díky 🙂. já to asi nebudu dělat z proužků, ale je mi jasný, že se tam ochudím o ten efekt...., mně se hrozně líbí tvarově a že mi nepotáhne na záda a nebudou vylejzat špeky 😀. já jsem zkoušela řasit madlence kalhoty na nohavicích a ten lastihm, co jsem tam pracně všila mi OL ustřihl 😀, takže efekt k ničemu a dvě hoďky práce víš kde... 😀. takže předpokládám, že tam dělám nějakou technologickou chybu.. a představa, že zmrvím tolik látky na triko pro sebe.... je děsná 😀 😅

koki_melo
19. jan 2014

Já taky nemám pruhy, mám kytkatý a jde mi právě o to řasení na vypitá prsa a špekaté břicho, že by to mohlo dobře skývat. Já si právě myslím, že ten lastin se tam našije nakonec, aby to OL neuříz, ale je to jen můj tip. Snad někdo poradí 🙂