Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mahafi @koki_melo nevidím přesně střih tohoto trička, ale každopádně řasit lastinem, ne na OL. Nařasení na OL není pružné a při natažení se to okamžitě roztrhne. Navíc se pak ta sešitá nařasená látka různě posunuje. Takže lastin předem bych dávala tam, kde je nařasený jen jeden kus látky (např. balonový rukávek, nebo třeba natřasení do výstřihu), pokud je nějaké nařasení třeba na boku jakoby na obou dílech, tak bych ho klidně všila až po ušití.
@anastazieb Moc díky. Našívání lastinu bych určitě dělala na rovnostehu, na OL už by to byla trochu těžká maturita - hlídat řasení, ořez, lastin. A mám ho tahat nebo ne?.
Ahojte, sledujem Vaše krásne výrobky už nejaký ten čas a tajne dúfam, že raz aj ja budem taká šikovná.... a teraz k veci 😀 dostala som krásne úpletové šaty, majú však jednu chybičku a to, že sú mi trošku kratšie a necítim sa v nich takto pohodlne.... chcela by som sa opýtať, či nemáte niektorá nejakú inšpiráciu, ako ich predĺžiť. Ďakujem za každú radu 🙂
@maroubrabeach OL singer z Lidlu mám a jsem spokojená 🙂
@jieff malí jsou v těch kostýmech naprosto úžasní! Fakt se ti to moc povedlo 🙂
@laeela super modelka i s tunikou 😀
a jdu něco málo přidat. Musela jsem naší prďolce ušít pár spoďárů, neb se nám podařilo přes den odplenkovat 🙂 Tak ať nechodí naostro 😀 Posloužily mi k tomu odstřižky z MTX.
Pak jsem ušila prostřednímu camfrlínovi trencle s tílkem a on se na mě otrčel, že to stejně nosit nebude :-P smeták jeden 😀 😀 😀 A ještě triko s vikingy, to jediné vzal na milost 😀
@koki_melo lastin určitě na rovnostehu, ten ani na OL přišívat nejde 😉 Tím řasením jsem myslela řasení jen na OL, úpravou napětí nití.
Jinak lastin při šití určitě natahovat, jinak by se ti to nenařasilo 😉
@barbora2412 tazko radit ked ich nevidim, no jedna z moznosti je nasit na nich naplet ako sa nasiva na rukavy-okolo krku, tak sa da pouzit aj na dolnu zalozku, neviem, musela by som vidiet ako su tie saty riesene strihovo a farebne 🙂
@koki_melo tak jsem dočetla všechny rady ohledně trička a já to budu šít takto - boky si nařasím buď na OL nebo rovnostehu ( určitě ne lastinem, to není řasení na plenkách, které musí být pružné) a pak ho normálně sešiju, lastin dávat nebudu a pokud bych ho náhodou chtěla dát, tak ho tam všiju jak jsem psala výš, aby mi ho OL neuřízl 😀
@sinala @anastazieb díky za rady 🙂, já se ještě asi budu ptát, až opravdu půjdu na věc, zatím jsem jen v rovině teorie 😀. ještě k tomu lastinu, když ho přišívám (na rovnostehu) a natahuju, přišívám cikcakem, že jo? já totiž když to přišívala na ty madlenčí kalhoty, tak jak jsem to natahovala, byl ten cikcak tak zhuštěný, že to pak bylo dost vidět z lícu, to by asi nemělo být ne? dělalo mi to opravdu hustou žížalu 🙂 a bylo to ošklivý. proto jsem to vypárala, našila víc do boku a to mi pak uřizl ten OL... 😀. jsem prostě šikovná 😅 😀
holky, nebudete niektorá skenovať to super tričko z burdy? 42-44?
viete mi niekto poradit...chcem si kupit kracajucu patku k janome 960, nasla som nejake ale cenovo sa dost lisia, mate nejake dobre odskusane, prip. z akeho shopu?
nasla som tuto http://www.uniaspecial.sk/domace-sijacie-stroje...
http://www.uniaspecial.sk/domace-sijacie-stroje...
http://www.sijaciestroje-tenex.sk/index.php?314...
http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-jan...
@barbora2412 můžeš tam našít kanýr jako má @caramilla na šatech výše. Nebo náplet a udělat balon. Nebo přišít kontrastní pruh...záleží jak bys chtěla aby to vypadalo...
@sinala Takže triko, no jak to napsat slušně, jsem tak strašně nasr.... na sebe, protože jsem 3x měřia a jednou pečlivě stříhala a stejně blbě, na Burdu, protože každý střih je jiný, co se týče toho, aby seděla velikost. Triko je skoro hotové a prostě a jasně je malé! Stříhala jsem 38, což odpovídá mojí velkosti, boky oni mají širší, ale to jsem neřešila a triko je děsně obepnuté úplně všude, přes boky ho přes kalhoty skoro nenatáhnu, na břiše mi šponuje, no prostě celé na h...., omlouvám se, že jsem tak sprostá, ale docela mi to rozhodilo sandál. Navíc je to tak debilně střižené, že teď nevím, na co to přestříhat, abych nevyhodila 1,5 Lillouše do koše...hm, aspoň se to rýmuje. Ale vidím to tak akorát na elasťáky pro holku a kdo ví, jestli. Jinak jak jsem si myslela, že bude postavě lichotící, tak mi přijde, že spíše naopak, vypadám v tom jak vepř a to vážím 58/175Cm, takže zas tak děsnou postavu nemám...ale je to prostě dělaný na břicho ala pekáč buchet. Takže jsem z toho teď nešťastná a nevím, jestli ho došít a zkusit prodat, ale na Fleru neprodávám, takže leda nějaké kámošce, což je blbost a nebo z toho udělat něco holkám. Buééé buééé buééé, to jsem nešťastná ☹
Takže závěr z tohodle depresivního blábolu: bacha, je to úzké všude, velikost neodpovídá a moc to teda nedostatky postavy nezakreje, spíše naopak. Jediné, co , tak mám pocit, že to trochu vylepší prsa. Tak snad budete úspěšnější ostatní.
@caramilla krása jako vždy, pěkná kombinace a ségra je statečná 🙂
@koki_melo dokončiť a predať... aj ked za cenu materiálu....
@petkasv nemám, natáhla jsem to na sebe před vsazením rukávu a kleplo mě málem.
@sinala a k tomu lastinu, zcela jistě bude chtít to řasení nějak zafixovat, já řasila na rovnostehu, protože mi přišlo, že dvoje řasení na OL a ještě sešitý šev na OL bude moc nití a látky, že to nebude dělat dobrotu. Když jsme tu řasící nit po sešití vyndala, tak se to řasení rozjelo do dýlky, takže určitě je potřeba to nějak vyřešit, možná bu to vyřešilo řasení na OL, ale těžko říct. A teď mám pocit, že i ti Lillouši jsou na to docela "silná" látka, že by možná byla lepší nějaká el.viskoza nebo úplet v nižší gramáži.
No prostě a jasně, jak to na obrázku vypadá na super easy triko, tak teda není.
A tím, že jsem teď zprznila to řasení, tak už ho dodělávat nebudu a přestříhám to jedné z holčiček na tříčo, naštěstí je to takový vzor, který i dětem jde.

@koki_melo taky by mi to tak dávalo smysl 🙂.