icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
26. jan 2014

@anastazieb krásné! MOc se mi líbí tvoje aplikace, maji takové jednoduché, čisté linie a vždy vypadají moc hezky! Vymýšlíš si je sama, nebo se někde inspiruješ?

sufik1
26. jan 2014

@anastazieb vidíš, tuhle díru v pasu jsem měla nafocenou asi měsíc zpátky jako manuálek na blog a pak mi přišlo tak primitivní, že jsme to tam nedala 😀
aplikace super.

zojec
26. jan 2014

tento tyzden je u mna tyzden prekonavania samej seba a prvotin :D po sto rokoch co som odkladala softshellku som konecne jednu usila.. dakujem @caramilla za skvely navod na jej fotoblogu , strih mam z ottobre, nejaku bundu som tam na skusku nasla, akurat som strihla asi male cislo.. neviem kde som myslela, aspon ze som pridala na rukavoch a dlzku si upravila podla zipsu, kapuca inak tiez nic moc nesedi.. no dlho ju drobak neponosi.. pri aplikaciach som bola trosku limitovana vyberom farieb softshellu.. tak len nieco jednoduche.. chcela som este salas na chrbat, ale mm ma zrusil a bielu na ovce aj tak nemam 😀
@caramilla jaj a este sa ta chcem spytat, v navode je sita bunda z letneho softu, sijes tak isto aj zo zimneho? lebo mne sa to okolo zipsu a na golieri zdalo dost tvrde, aj sa mi zipsovou patkou velmi zle silo.. alebo podsivas ten zips niecim tensim? a to som chcela dat este hornu kytku na zips, len to by uz bolo tvrde ako lata

papajka7
26. jan 2014

ahojte tak konecne som docapackovala 😝 ,sila som pre nase blchy ,krsnatam a kamaratkinym detom,na rok bude pokoj kym s nich nevyrastu 😀

anastazieb
26. jan 2014

@sufik1 on ten návod není jen o díře v pase 😉 Nicméně tady pro nás je ten návod primitivní i tak, ale já se často setkávám s dotazy, jak se šije to a jak se šije tohle... Tak třeba to někomu pomůže. Navíc spousta lidí to tu jen čte a nezapojuje je 😉
Navíc jsem tam popsala i ten svůj způsob lemování, tak aspoň to nemusím pořád popisovat, stačí dát odkaz 😀

@kuna tuhle holčičku jsem vymyslela sama, ten nápad s copánkama jsem viděla kdysi dávno někde na blogu s nosítkama. Jinak ty první autíčka třeba mám z jedněch stránek se symbolama, ale jsou upravený. Těch pár dalších už jsem udělala podle těch předchozích. A ty ostatní aplikace jsou obšlehlý obrázky z úpletů 😀

alenf
26. jan 2014

@zojec nadherná softka!!!🙂

koki_melo
26. jan 2014

@zojec prase na traktoru je super! Jinak vyšvihnout na první pokus dokonalou softku a ještě si ji tak hezky zkritizovat, to umí málokdo 😀

anastazieb
26. jan 2014

@zojec bunda krásná! Jinak ty Ottobre velikosti jsou dost podivné, já taky šiju všechno mnohem větší... A k tomu podšívání, mně se taky zdá tolik softu moc velká vrstva, takže zipy podšívám tzv. kalhotovým softem, to je jen taková slaboučká horní vrstvička, bez membrány a bez flísu. Nebo by šlo třeba nějakým flísem nebo šusťákem.

mahafi
26. jan 2014

@papajka7 krásné 😵

zojec
26. jan 2014

@anastazieb ja som pre dceru vzdy sila mensie, ona bola taky prutik, vzdy jej vsetko bolo z ottobre strasne siroke.. tak som teraz strihla velkost 92 , ale veru mala som aspon 98.. no nic nabuduce budem vediet ohladom tych zipsov..

barcav
26. jan 2014

@zojec nádhera 😵

sufik1
26. jan 2014

@anastazieb no jasně že jo, i já jsem koukala, že to děláš ale úplně jinak než já 😀 a asi budu muset vyzkoušet, jestli na tom něco nebude 😀 😀 😀 😀 Jen je mi záhadou, jak tak přesně trefíš ty kapsy uvnitř, když šiješ ze zhora. Jako i když to máš dobře změřené, tak ty úplety se tahají každý jinak a rády se šoupnou.

sinala
26. jan 2014

něco málo ode mně, recy rifle, jsou trochu delší, aby vydržely🙂

sinala
26. jan 2014

@anastazieb návod je super a Ti co začínají, to fakt ocení 😉

sinala
26. jan 2014

v pátek mám narozeniny a dneska byla oslava...... 😀 😀 😀

lip72
26. jan 2014

@sinala Jééé Kami, dostala si krásný dárek 🙂 dovedu si představit, jakou jsi měla radost. Jinak Kami vše nejlepší 🙂 🙂

sinala
26. jan 2014

@lip72 dík, bylo to překvapení od manžela, vůbec jsem to nečekala 😀 😀 😀

zikie
26. jan 2014

@zojec To je bomba!
@papajka7 Krásná úrodička!
@sinala Taky přeji vše nej a trošičku závidím dárek 😉

koki_melo
26. jan 2014

@sinala Všechno nej, plánuju stejný dárek 😀

zuzkasim
26. jan 2014

@sinala Vše nejlepší! Krásný vozový park máš🙂

anastazieb
26. jan 2014

@sufik1 tak s tím teda problém nemám vůbec, ono jak už je to po straně přišité a jak si tam kreslím čáru, tak se ten úplet k teplákovině "přitiskne" a drží tam. Navíc když si to v rohu přišpendlím, tak vůbec. Ale mám tam velké přesahy, třeba 3cm po stranách. Dole si to vždycky nahmatám, kde látka končí a podle toho posunu šablonu. Jako stane se, že je tam zespoda shrnutí, sklad, ale pokud je to malé, tak to neřeším.

petkasv
26. jan 2014

@sinala teda všechno nejlepší, myslím, že ta lavina vznikla hlavně v hlavách našich manželů 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

jitule23
26. jan 2014

@sinala Krásný dárek. Všechno nejlepší. Tu veritasku mám také, jen je zabudovaná ve stolku. Je moc spolehlivá. Jen stále nevím, jestli by do ní šla také nějaká dvojjehla. Hledala jsem to, ale nikde nemůžu nic najít.

sufik1
26. jan 2014

@sinala jeee veritaska, tu jsem měla taky 😵 😵 😵 😵 to je super stroj, prošije všechno. A gratulace k COL

anastazieb
26. jan 2014

@sufik1 a co vlastně děláš jinak, u těch kalhot?

zuzkasim
26. jan 2014

@jitule23 Já myslím, že každá Veritaska, která má entl, umí šít i dvojjehlou. Aspoň moje stará 50 let to umí, i když občas vynechávala steh, takže jsem dvojjehlu nepoužívala.

ucitelka70
26. jan 2014

@sinala
@sinala to je krásny darček..... srdečne blahoželám.... parádne oslavy....

bulinka
26. jan 2014

@kuna já si je právě kupovala na patenty, když šiju rukávníky a už mě nebaví to natloukání patentů kladivem :-/. Tak jsem objednala kleště a vůbec mi nedošlo, že jsou jen na plastové patenty. Já dávám všude ty kovové patenty. Tak asi budu mít doma dvoje kleště 😀, manžela už asi ze mě klepne

sufik1
26. jan 2014

@anastazieb kapsy šiju jen na přední díl zevnitř a sešívám bok až potom. A pas v kuse přehnutou sešitou nudli a uvnitř gumu.

denimaty
26. jan 2014

Sofshellky na převlečení do školky dole s ochranou proti sněhu. A abych potěšila ty méně pomalé jako jsem já, tak jsem se s nimi mořila téměř celou sobotu s přestávkama na vaření a ještě v neděli dopoledne..