icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
27. jan 2014

@petkula no já si to právě taky myslela, že to budou jehly stretch ... Ještě jsem je nekoumala, nebylo kdy. A na ničem jiném jsem si nevšimla, že by se mi prosekávaly dírky a úpletů jsem šila už hodně. Jen na té teplákovině ...

jieff
27. jan 2014

Vzala jsem si inspiraci od @laeela a je vidět, že jsem to s tím pajcováním přehnala. Stejná chybička se vloudila 😉 nu což...

zojec
27. jan 2014

@ely11 nemyslim, byvaju vacsinou dost hrube, videla som sice pulky aj zo softu, ale neviem si to na zadku predstavit.. ak ti tak vadi pul, nahrad vlnou, ta, pokial sa dobre osetruje, je v dobrej kvalite, tak vydrzi aspon tolko co pul.

bury
27. jan 2014

@jieff - asi prokletí knírků 😀 😀 tričko je i tak moc povedený 😉

crawler
27. jan 2014

@jieff ehm...jaká chybka? triko je dokonalý,já nic nevidím ... 😅

crawler
27. jan 2014

@jieff JO TEĎ TO VIDÍM, ŽE ONO JE TO VZHŮRU NOHAMA? NO ALE CÓÓ 😉

crawler
27. jan 2014

šmankote prosím omluvte capslock ☹

anastazieb
27. jan 2014

@jieff 😀 😀 😀 Ale tričko nádherné 😉

@crawler zase jsou ty knírky hlavou dolů 😀

jieff
27. jan 2014

holky díky, nejdřív mi to bylo líto, ale pak už jsem se jenom smála, co taky jinak 🙂

zikie
27. jan 2014

@jieff To tričko je i tak dokonalé! Taková barevná kombinace by mě nikdy nenapadla, ale líbí se mi moc. A to zpracování... Paráda!

petkula
27. jan 2014

@saaralota moc hezké. Já taky zatím šiju tak, že recykluji věci ze sekáče. Ale marně tam hledám merino - je to tam vůbec na té cedulce napsané? Jako přímo "merino" nebo to je nějaká směs různých vln?

petkula
27. jan 2014

@arlette ach jo, to zas budu muset studovat 2 hodiny manuál, jak se mění jehly 😲

saaralota
27. jan 2014

@petkula právě, že tady bylo přímo psané merino. Já jsem ani nečekala, že bych merino našla... prostě jsem šla po tenkých vlněných svetrech - s různým podílem vlny a akrylu...a pak jsem narazila na cedulku 100% merino. Byl to dámský svetřík...žádný outdoor 🙂.

a_lexa
27. jan 2014

@jieff Tričko je nádherný. A s těma knírkama jsi mě fakt pobavila. Asi je koupím a taky něco ušiju 😀 😀.

anastazieb
27. jan 2014

@petkula merino v sekáčích je 100% wool nebo pure new wool nebo tak. Já taky hodně kupuju, většinou už poznám pohmatem, beru jen ty nekousavé kousky 😉

A výměna jehel není nic složitého, vezmeš ten šroubováček, povolíš dva šroubky na tom černém plastu nad jehlama, jehly vyměníš a zas utáhneš 😉

danielahe
27. jan 2014

@zojec jee, to je pekna softka 😵 😵 😵
@papajka7 pekna capackomanie 😵 😵 😵
@denimaty krasne kalhoty 😉 😵 😵 😵 , ja bych to sila asi jeste dele 😀

danielahe
27. jan 2014

@jieff to je hezky tricko 😉 🙂

petkula
27. jan 2014

@anastazieb díky moc. Zítra ty svetry zase omrknu a na ty jehly se vrhnu za chvíli...já jen, že to první navlékání u OL mi trvalo přes hodinu, tak jsem očekávala, že výměna jehel bude něco podobného 😉

laeela
27. jan 2014

@jieff to je úplně kouzelný, jak nás obě ty kníry popletly. 😀 Ale s tričkem sis krásně vyhrála.

petkasv
27. jan 2014

Ztratila jsem Bětce rukavici 🙂 tak jsem musela dneska ušít 🙂 ještě musim vychytat palec, ale jinak si je oblíkne i sama 🙂 a jsou dobrý

caramilla
27. jan 2014

@vondandy nádherná modelka s krásnýma očima a obleček super
@rebelie ta fotka hacky s nožičkou je boží 😀
@winnyfred U pohledu na chaloupku jsem se zasnila, to je taková krása!!!!
@sinala taky gratulace k obému. U tebe je fakt vtipná ta skvadra, fakt super 😀
@denimaty jsou úžasně veselé!
@sufik1 můj manžel je s mýma trenkama, co jsem mu šila, spokojený, ale teda sundá je u jisté příležitosti (nemyslím čurání) vždy rád a ochotně 😀
@barcav chameleonové triko je boží 😵
@kusepa Já používám už výhradně Belfil S přijde mi to dobrý poměr cena/kvalita. Seba C jsem nikdy v ruce neměla, ale odrazuje mě ta cena 😝 Do OL pro nenáročné jsou dobré kony Hard, ale některé barvy a nebo várky barev zlobí. Já s těma, co mám už koupené dávno, šiju celkem OK, ale když dokupuju, tak i kony už beru Belfil S.

caramilla
27. jan 2014

@saaralota já mám to samé co Sufik ty kleště a pokud nenacvakáváš 3 druky za rok, tak si je kup. Fakt jdou jak po másle a je to s nima radost. Od té doby, co je mám (což je asi 2 měsíce), tak nechápu, jak jsem mohla tak nesmyslně šetřit, že mi jejich investice přišla jako zbytečně drahá. Fakt ty nervy s kladivem za to nestojí 😠

caramilla
27. jan 2014

@petkasv jo, taky mám v plánu softky, ale vůbec nevím, jak je ještě pojmu, buď jdou blbě oblékat a pak drží a nebo jdou dobře oblékat a pak padají 😠
Palec máš trochu na jinou stranu než by měl být, ale to vychytáš, takhle jsem svoje první pokusy o rukavice měla taky 😀 Co jich skončilo v koši 😀

petkasv
27. jan 2014

@caramilla jj palec je trochu mimoň 😀 ale B. to nevadí 😀 kupodivu je navlíkne a nepadají, a v tomhle jsou dobrý 😀

petkasv
27. jan 2014

@caramilla víš co, já se tu celý dopo sejřím s tím střihem a až teď mi došlo že by si ho mohla mít na blogu.Díky, teď už budou dobrý!!!!!!!!!!

daisyr
27. jan 2014

@jieff tričko super a což, knírky mohou být záměrem 🙂
@sinala gratulace k COL, takže už se pomalu rozjíždí i colí mánie 🙂 chudáci muži 😀
@arlette jehly určitě u nového OL vyměnit, u mě snad i psaly, že tam jsou nějaké a já je schválně vytáhla a bylo tam úplně něco jiného, než v návodu, ta teplákovina ráda pouští díry, úplety s elastanem jsou lepší na toto

daisyr
27. jan 2014

@jitu22 také se mi ty úplety s hvězdičkami moc líbí a mám tu ježky (ještě něšito), ale přijdou mi pocitově moc fajn.
@zojec krásná softka a hezky ozdobeno!
@papajka7 super botičky capáčky, jsi si s kůži užila, že? 😉

sinala
27. jan 2014

@daisyr dneska večer jdu zkoušet 😉

jitu22
27. jan 2014

@jieff tričko je úžasné, strašně se mi líbí 😵 Přesně podle mého gusta 🙂