icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
27. jan 2014

@petkasv 😀 😀 😀 😀 Ale nahoře jsou úzký, blbě se oblékají. Ale na dlaň a palec nám sedí super.

zuzkasim
27. jan 2014

Holky, už vám někomu přišly úplety tučňáci a spol, jak jsme objednávaly v hromadce na unuodesign? Přemýšlím, jestli pak stihnu synkovi ušít triko do hor...

petkasv
27. jan 2014

@caramilla já jsem na to koukla, já je nebudu dělat na ten sucháč, zkusím to zjednodušít 😀 😀

petkasv
27. jan 2014

@zuzkasim mě dnes 🙂

petkasv
27. jan 2014

@sinala díky, díky, rukavicové šílenství 😀

jitu22
27. jan 2014

Už vám přišlo Ottobre? Mně zatím ne. Je to moje první z předplatného tak nevím, jestli už mám začít být nervózní.

kuna
27. jan 2014

@zuzkasim mne vcera....myslim, ze petra to striha a posila prubezne...

aerin
27. jan 2014

@jitu22 mne zatim ne, taky cekam prvni

terezita
27. jan 2014

@jitu22 to detske? uz minimalne pred tydnem..
@jieff teda ja na to cucela tak pet minut, co je na nem spatne.. ale ze mi to trvalo!! hele i tak je nadherne, si myslim, ze spousta lidi prehlidne.. 😅

zuzkasim
27. jan 2014

@jitu22 Ottobre mi taky ještě nepřišlo, ale paní mi dávala vědět, že německé výtisky přijdou později, protože je neposlali z Finska. Už se nemůžu dočkat časopisu i úpletů.

jieff
27. jan 2014

@jitu22 @daisyr @danielahe @bury @crawler @anastazieb @laeela díky hezky se to čte 🙂
@a_lexa to jsem moc zvědavá, jestli se ti ty potvůrky povede střihnout na první dobrou 😉
@zikie však to lemování si mě naučila ty 🙂 a od @terezita se zase učim kombinovat barvy 😉

jieff
27. jan 2014

Já už mám jedničku doma docela dlouho... Předplatné kupoval ježíšek, tak ten to možná nosí přednostně...

terezita
27. jan 2014

@jieff ja tu mam zrovna nasmikane tricko s tim nabiranim vepredu a zatim se tomu vyhybam, se desim, ze se mi to nepovede tak hezky a pravidelne nabrat 😀

ely11
27. jan 2014

Takze som sa potrapila a konecne nasla dobre clanky a info o tom, ze PUL nie je to naj a su alternativy
lepsi je TPU

dirtydiaperlaundry.com/is-all-pul-polyurethane-laminate-created-equal/
http://myclothdiaperstash.com/pul-vs-tpu-delami...
http://myclothlove.blogspot.sk/p/why-tpu-instea...
http://www.diaperswappers.com/forum/showthread....

niektori vyuzivaju aj nepriepustny nylon

jieff
27. jan 2014

@terezita jaký myslíš? To kníratý není nabíraný, jen jsem maximálně natahovala lemovací proužek...

jieff
27. jan 2014

@ely11 zajímavý to slyším poprvé...vývoj jde dopředu!

terezita
27. jan 2014

@jieff aha, ja myslela, ze jak je ta oranzova tak to mas nabirane.. 😅

jieff
27. jan 2014

@terezita no super, to tričko vypadá složitěji než je 🙂 Je to Joana z FM

terezita
27. jan 2014

@jieff jj, jsem to poznala 😉 ja tenhle strih nemam, ale mam od nich myslim shelly a upravila jsem si to, ze to vypada podobne..

mamata
27. jan 2014

@petkasv ahoj, to máš z toho evr. softshellu?? pěkné, pěkné

petkasv
27. jan 2014

@mamata nenene to byl první pokus a to jsem neobětovala tak drahý soft 🙂 teď jsem se tu mořila s jiným střihem, tak vyzkouším ten a vzhledem k tomu že příští týden zkusí B. školku tak jí musím ušít kalhoty a na ty tu čeká evr. soft 🙂

zuzkasim
27. jan 2014

@ely11 Zajímavé, že je i jiný materiál, ale pokud mi překladač správně přeložil (anglicky moc nevládnu), není mezi nimi až tak výrazný rozdíl. Je skupina uživatelů, kteří mluví u TPU o menší životnosti, o lepší biologické odbouratelnosti to asi nakonec taky nebude. A v ČR se nevyrábí ani jedno. Myslím, že docela důležité je i to, že svrchní kalhotky ti stačí zhruba 15ks na celé plenkovací období (aspoň já to takhle mám) a vydrží to více dětí (momentálně je jedu na 3. - 4. dítě, některé měla totiž v mezičase půjčené kamarádka), zatímco papírovka prostě letí po cca 3h do koše celá.

mamata
27. jan 2014

@petkasv jupí, tak ať se jí tam líbí, ona je šikulka, to dá bez problémů, ne jak my 😀

petkasv
27. jan 2014

@mamata díky, no nevim "chodí" od září a vlastně už tři měsíce nebyla, tak uvidíme 😀

zikie
27. jan 2014

Jeden šicí- lemovaly jste někdy některá výstřih u mikiny pruhem teplákoviny na dvojito? Mám málo patentu a šiju z elastické teplákoviny batani, tak si říkám, že by to mohlo jít, ale bojím se, aby to nebylo vyglajdané.

koki_melo
27. jan 2014

@zuzkasim mně ještě ne ☹ Asi toho je hodně...
@petkasv já měla střih na tydle rukavice od bordino, přišel mi lepší než ten druhý s tou střiženou dlaní a taky jsem ušila takovej vratiprst, ale kupodivu to dcerce nevadí 😀.

anastazieb
27. jan 2014

@zikie já ne přímo výstřih, ale spodek mikiny a drží to dobře, nevytahává se to. Nebála bych se ani u mikiny. Nedávej moc široký proužek a dobře natahuj 😉

zojec
27. jan 2014

@zikie ja som lemovala, z podobneho dovodu, ale velky vystrih trochu opadol.. :( viac ku krku by to mohla teplakovina zvladnut, rukavy a dolny patent drzi dobre 😉

caramilla
27. jan 2014

@zuzkasim lille mělo přijít k Petře někdy na konci min. týdne, takže postupně expeduje.

faraya
27. jan 2014

Ahoj, holky klaním se až k zemi🙂 Taky šiju(jiný žánr teda), ale teď nějak nejsem schopna se k tomu dokopat, najmladší 3. má 2,5m a já bych s tím vším tak strašně ráda pohla, teď se nenávidím, že jsem více nezužitkovala těhotenství🙂, ale mně se před tím tak strašně nechtělo.

Jenže. můj stroj si dělá co chce. Mám starý Brother XL 5011, mám ho cca 15let, ale v čistém provozu se na něm šije tak 5-6let je to různě rozsekané studeim, těhotenstvím,...a prošil mi kde co(u saka z tužšího kepru i 6 vrstev u stojáčku), ale tím si myslím, že jsem ho definitivně zabila, jenže ono to nikdy nebylo ono, chtěla bych i trochu pružnější materiály(takže asi over i cover), jenže to už je fakt pálka.

Takže moc prosím o radu: potřebuju aby stroj zvládl i výše zmiňovaný masakr, ale šít i pružné(i když ne moc často)
Mám koupit starou veritasku, silnou, která mi prošije vše(nevím, neznám), k tomu over a cover
Nebo Pfaff Select s IDT posunováním, který by měl taky prošít i beton a to IDT by mi mohlo zaručovat, že zvládne i občasné triko. Nebo i nějaké Janome? V 1. řadě potřebuju opravdu bytelný stroj, který prošije všecko, ale zárovneň bude krásně souměrně posunovat i hedvábný šifon, neposune mi spojené vzory a tak. Máte tipy?

Předem děkuji za přečtení a za případné rady🙂