icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
28. jan 2014

holky, moc díky za komenty i lajky 😵 to je nejlepší motivace do dalšího šití, když se to líbí 😵
@palosek já jsem srab, plochý steh jsem ještě nezkoušela, ale už se na něj pomalu psychicky připravuju 😅 ty trika jsou ve švech prošité dvojjehlou 😉
@jitu22 jaké prošívání myslíš? jestli triček, tak to byla dvojjehla (teda, ehm, několik dvojjehel) a kýbl nervů 🙂

zuzkasim
28. jan 2014

@caramilla U toho mého stroje inzerují, že má "AcuFeed horní podávání u patky", podle mě to technicky musí být hodně podobné, tam nic jiného asi nevymyslíš, jen každá značka si to musí nazvat po svém, aby se zachovalo autorské právo. Mám to stejně, jak popisuješ, ale musí k tomu být ta správná patka a ta se prostě našroubuje. Na zipovku to teda nemám, to musí být fajn, já prostě zipy šiju tou "kráčející" (nevím jak jí jinak říkat) a je to taky o.k.
Na Veritasku mi kráčející patka šila taky parádně, byla teda nekřesťansky drahá, ale možná i proto, že seděla krásně, nekloktala, podávala. Opravář mě od ní původně zrazoval, že prý je to nanic, dělá šílený rámus atd., tak možná viděl u někoho něco jiného.
A ať to nevypadá, že jenom mudruju a nic nešiju, tak vložím pár foto. Není to teda oblečení, ale děti to užijí hodně. Autorské pastelkovníky s kapsou i na blok. 3 mám hotové už déle, 2 jsem dodělala teď, některé musím zabalit a poslat, tak poslední možnost pro společné foto.

bury
28. jan 2014

@katka82 - ty mi teda jdeš s těma vestama do rány 😀 😉 nekecám, že jsem si ráno říkala, jak by Honzík potřeboval nějakou vestu 😉 prosim tě, jak na ten stojáček? nemám žádný střih se stojáčkem. myslela jsem, že bych vzala střih na mikinu (možná to střihla trošku užší, ať je vesta na tělo) a jen tam prostě zkusila našít "obdélník" jako stojáček... klapne to?
Jinak ta opičková látka je perfektní 😉 a tvoje práce samozřejmě taky.

Já jsem včera šila pro menšího merino kamašky (když je ten sníh 😀 ) a zase jsem trpěla. Na ty pružný látky by to fakt chtělo OL 😒

bury
28. jan 2014

@zuzkasim - krásný 😉

zuzimia
28. jan 2014

@zuzkasim
Krásna, precízna prácička!

anastazieb
28. jan 2014

@bury já šiju stojáček jako vyšší výstřih - vyšší pruh látky, ohneš a našiješ. Neohnutý by to asi šlo, ale trochu by to možná padalo, nebylo by to tak hezké a nahoře bys musela začistit.

petkasv
28. jan 2014

@zuzkasim nádherný, už jsem koukala na blogu, Bětka má za týden narozeniny, já ho snad o tebe koupím 🙂 vůbec se mi ho nechce šít, mám strach abych ho nezničila 🙂 tak si myslim že bude jednodušší ho koupit 😀 😀 😀

katka82
28. jan 2014

@zuzkasim krásné pastelkovníky 😵 😵 do nich se taky budu muset pustit 😉
@bury 😀 no já jsem vzala střih z OT na mikinu se stojáčkem,ale v podstatě by šel v pohodě i ten obdélník 😉

caramilla
28. jan 2014

@zuzkasim krásný 😵
Ta patka právě nefunguje úplně stejně, já jsem si vybírala mezi tvým strojem - teda o řadu nižší verzí, ale to horní podávání podle mě je furt stejné a tím pfaff a je tam právě rozdíl. Já nic nešroubuju! Mě právě to šroubování pak přišlo, že to je stejné jak kráčející patka, kterou taky šroubuješ. Navíc to moje podávání funguje asi s 5ti patkama z těch 10ti, co mám ve vybavení. Já používám ale jen tu zipovou a normální, ty ostatní IDT jsou asi na quilt a k tomu jsem se ještě nedostala 😀
Patky jsou u pfaff nacvakávací, takže to je šup šup, měním je furt dokola.
Jediné, co u toho IDT občas nadávám je, že jak je to taková páčka se zoubkama, tak o to vzadu občas zavadí látka a trochu to drhne, ale i to jsem se asi už naučila, protože to si pamatuju, že mi vadilo, když jsem ho měla nový a teď nějak už to tak často není.
U Janome mi navíc to horní podávání přijde děsně robusní (co já koukala na videa, tak to byly dvě řady zoubků, které zajely do drážek té oné patky, co musíš našroubovat a ty do hoto vlastně nasuneš jen ty plastové zoubky - jestli to teda janomka má furt stejně). U pfaff to podávání je zezadu, takže na aplikace super, ono jen kontroluje posouvání látky, ale nepřekáží ve výhledu a vůbec o něm nevíš. Co jsem koukala na videa u šití janome a pfaff, tak mi to od pfaff přišlo určitě vymyšlené lépe. U janomky mi to přišlo jako kráčející patka na páčku u pfaff jako taková nožička vzadu, co jen pomůže regulovat to podávání horní látky. Ale s Janome jsem nešila, tak srovnání reál nemám.
Jinak já měla Brother patku v hodnotě asi 900 Kč 😀, šila jakoby hezky, ale na horní podávání, co mám teď, teda zdaleka neměla.

janula18
28. jan 2014

tie čo robíte softshelové nohavice, neprevlhnú vám v mieste šitia? lebo ja som robila z letného nohavice a cez šitie to prevlhlo, tak ked pozerám že vy to prešivate aj cez kolená a rôzne ozdoby, tak či to nejak podliepate švi alebo nie.

anastazieb
28. jan 2014

@janula18 ničím to nepodlepuju a neprovlhá. Já to teda nějak moc nekontroluju, ale zatím jsem dítě nijak extra mokré neměla. Ale my zas netrávíme na sněhu x hodin denně, takže nějaká super zátěž to taky není.

sinala
28. jan 2014

@zuzkasim já mám taky šíleně drahou kr. patku, ale tu někdo doporučoval, ale když jsem pak dívala, tak ta samá šla koupit skoro o polovinu levněji, ta moje byla předražená 😒

mamucka
28. jan 2014

ahojte, poradite mi prosim pri vybere overlocku? ake mate ako ste spokojne? pripadne na co si dat pri vybere pozor? uvazovala som nad znackami pfaff, bernina alebo brother... dakuje za kazdu radu,

alenf
28. jan 2014
anastazieb
28. jan 2014

@mamucka většina z nás má Brother 3034 a jsme spokojené 😉 Já velmi 😀

bury
28. jan 2014

@janula18 - já jsem teda taky nikdy nezaznamenala, že by to provlhlo. Nedělám teda aplikace, ale třeba dvojitý kolena a nic nepodlepuji. Je pravda, že mi do sněhu máme lyžařský kalhoty kupovaný, takže na takový to dlouhý válení ve sněhu nosí ty. . Softshellový nosí spíš, když je kolem nuly a není sníh, ale kolikrát v tom vleze všude, jezdí na klouzačce apod. a nikdy jsme to mokrý neměli.

@anastazieb @katka82 - díky holky. Já to zkusím tím dvojitým obdélníkem a snad to bude vypadat trošku k světu 😉

sinala
28. jan 2014

@mamucka myslím, že si tady nikdo na OL brother nestěžoval 🙂 , taky ho mám a spokojenost

zuzkasim
28. jan 2014

@petkasv Já si kolikrát taky koupím něco šitého, co bych teoreticky zvládla sama. Ale než bych nad tím seděla, vymýšlela ideální postup, kupovala kolikrát nějaké speciální věci, ničila si na pokusy materiál a nervy... 🙂 Kdyby něco, tak prodaný je ten s princeznama a pirátama. A je fakt, že střih a hlavně postup jsem tunila 2 dny, nejsem moc výkonná🙂

mamucka
28. jan 2014

@anastazieb dakujem

@sinala tiez mas ten isty model? ja ma sijaci stroj brother, uz velmi dlho a som spokojna, tak aj nad ol uvazujem brother.
ale zaujali ma aj ine..

sinala
28. jan 2014

@mamucka ten stejný a většina má tento model

argo1
28. jan 2014

@caramilla @a_lexa Moc děkuju oběma za pochvalu, ta zahřeje! Já kombinuju nejradši s hnědou (čokoládovou), sama ji mám moc ráda, je vhodná pro kluky a je tmavá, takže se hned neušpiní 🙂

nelibeli3
28. jan 2014

@zuzkasim krasne, čo prosim ťa davaš ako vystuž aby to bolo pevne, chcem tiež niečo take ušiť deťom

abigail1
28. jan 2014

Ahoj holky 🙂
tepláčky na spaní a džíny pro syna 🙂

zuzkasim
28. jan 2014

@nelibeli3 Upřímně nevím, koupila jsem kdysi s holkama z patchworkového klubu něco, co mělo být extra na kabelky. Nikdy jsem to nepoužila, šiju tašky podle svého, leželo mi to tu už docela dlouhou dobu, ale na tyhle pastelkovníky je to ideál.

abigail1
28. jan 2014

jo ještě jsem za pomněla, na nášivka je kupovaná. Ale přišila jsem jí úplně sama! 😀 😀

a_lexa
28. jan 2014

@nelibeli3 na pastelkovník se teprve chystám a jako výstuž budu dávat ronar. 😉

nelibeli3
28. jan 2014

@a_lexa vdaka, a vies kde to treba objednat 🙂

petkasv
28. jan 2014

Tak jsem konečně došila Bětce zimní komplet 😀 respektivě kalhoty a rukavice, bunda je v oběhu už dlouho 🙂 myslela jsem že dneska modelku vyfotím, ale rozhodla se zůstat u babi a dědy, takže mám smolíka 🙂 vše z Eu softu 10/11 🙂

michamicha
28. jan 2014

Tak já taky dám foto dalších kalhot na přání 🙂

caramilla
28. jan 2014

Tak u nás se taky včera šilo pro nás 😀
Inovace rukavic, aby nepadaly a nenavlhaly, nahoře climayarn a stahování na olivky. Vymýšlela jsem je v hlavě od soboty a jsem fakt s výsledkem spokojená, dneska hodinu vydržely venku a úplně super, nepadají, dobrá motorika v nich, dobře se oblékají a hezky vypadají a neprovlhly 😀 Je to teda EU soft.

Pak moje lentilkové těhukalhoty, ale tam spokojená nejsem, protože jsem chtěla záda v teple a dala climayarn, který Míně běžně nahoru dávám, ale on moc nepruží, není tam elastan a tak mi kalhoty padají, nemám je úplně na tělo, aby ještě do března vydržely, pánev se připravuje na vypuzování (ne, netloustnu) 😀 Takže asi budu párat a dám tam patent, aby kalhoty lépe držely, nesnáším neustálé vytahování.

Jasmínky lentilkové - kdybyste ji včera viděli, když jsem jí je po spaní přinesla, skákala radostí a mazlila se s nima, byla jsem úplně dojatá! Taková blbost a jí to udělalo takovou radost.
Dnešní náš takový střední sněhulák, fakt je málo sněhu, no 😀

Jedny kytičkový softky pro věrnou zákaznici. (Mmch manžel žehlil nějaký flám, tak chtěla všechno nejdražší a všechno v co nejlepším a nejpracnějším provedení, což mě pobavilo 😀 )

A jedny šusťáky diskopuntíky, ty jsou na prodej, odšila jsem je, abych je měla na kom nafotit, dokud mám břicho tak akorát na těhufotky 😀