icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
28. jan 2014

@nelibeli3 v ČR třeba tady: http://www.postaramese.cz/ronar-16020-g-p-46.html na SK bohužel nevím. Nebo jsem našla ještě tady a mají i posílání na SK: http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/9-1...

danielahe
28. jan 2014

@caramilla moc vam to slusi 😵 😵 😵

zojec
28. jan 2014

@caramilla ako vzdy superkove :D fotky super, ani stromom nebude zima 😀 a tie lentilky su super aplikacia, efektna a hlavne jednoducha na usitie :D

caramilla
28. jan 2014

@zojec samofoto, jsem dosla k zaveru, ze sebe nejlip nafotim zase jen ja 😝 😀
Hele, lentilky vypadaji jednoduse, ale nasivat ty male hajzliky je celkem opruz a hlavne, aby to bylo do kruhu a ne nasite ledabyle, me to pak vadi. A na kazdy punticek menit nit, fakt zabava 😀

sinala
28. jan 2014

@caramilla ale jak ty rukavice ladí s kalhotama to je super. A vlastně obyčejná kolečka a jaký mají šmrnc 😉

caramilla
28. jan 2014

@sinala jo, já jsem z toho byla taky docela překvapená, jak moc to dělá našít dvě blbá kolečka 😀

zuzkasim
28. jan 2014

@caramilla Punítky já můžu, to ví všichni okolo mě🙂 A hned mě napadlo, každý puntík jiná barva, jiná nit, šití musí být hezké, každé uhnutí je totiž pořádně vidět... ale když se to umí hezky, výsledek stojí za to!

koki_melo
28. jan 2014

@caramilla Máš to krásné jako vždy a puntíky bych vůbec nezlehčovala, přesně jak tu padlo, každá chybka je hned vidět, nehledě na tu průdu s výměnou nití!

zojec
28. jan 2014

@caramilla ja napr. kolieska nasivam celkom rada :D ale ovela lepsie a krajsie to ide hustym cikcakom ako rovnostehom.. len husty cikcak a soft, asi nejdu dokopy 😕

jieff
28. jan 2014

@caramilla moc se mi to líbí, jak ladíte s Jasmí, ale hlavně ten pupík...týjo to jsem asi neměla...nebo mám krátkou paměť 🙂

sinala
28. jan 2014

holky na co ( jaký úplet) používáte jehlu stretch 90? Mám jich doma celkem dost a ještě jsem asi s nimi nešila 🙂

sufik1
28. jan 2014

tak jdu taky se svojí troškou softek do mlýna. Jedny tučňáčí zateplené a druhé autobusové pro toho mého milovníka žlutých autobusů. Ještě mu k tomu musím spíchnout bundu, z tý vláčkový už nějak vyrostl.

abigail1
28. jan 2014

@sinala já stretch jehlu 90 nemám, ale když jsem nedávno přišívala úplet k tlusté džínsovině, tak by se mi hodila, teda aspoň si myslím... nejsilnější stretch jehlu jsem měla jen 75 a přišít to zvládla, ale fakt jsem si myslela, že se zlomí.

palosek
28. jan 2014

@sufik1 super ti to ladí k tkaničkám 🙂 Moc pěkné.... My máme taky nové, teplé a s kytkama 😀 😀 😀 😀 pro změnu 😀 😀 😀 😀

caramilla
28. jan 2014

@sinala na teplákovinu většinou
@jieff jo a to je ještě malej, to ještě poroste. Ale mě zas tak velké to břicho nepřijde, ona fotka hodně přidává a ještě, jak to tak vynikne v tom nápletu 😉
@zuzkasim tak jako srabácky se přiznávám, že jsem šila 7 kalhot (dvoje lentilky, dvoje kytičky a pak ještě nějaký autíčka atp.) a přendavala jsem vždycky hromadu kusů a hledala všechny tyrkysy a všechny žluté a tak, takže kvůli jednomu kolečku jsem měnila až včera, když jsem šila ty svoje, ty jsem šila sólo 😀

sinala
28. jan 2014

@caramilla a nejsou zbytečně tlusté na teplákovinu?

a_lexa
28. jan 2014

@petkasv Nádherná souprava - ta barva a Vilík s Májou 😵 😵 úžasný.
@michamicha Ty motorky nemají chybu 🙂 a světle modrý soft také. Krásné.
@caramilla Kytkatý softky jsou nádherný, ale puntíky teda fakt vedou - jsou unisex a to je super. 😵 😵

palosek
28. jan 2014

@petkasv
@caramilla
@michamicha stačí trošku sněhu a hned všichni šijem softky 😀 😀 😀 😀 😀 My taky .....jen to ještě nemám nafocené.....šila jsem to asi 4hodiny v noci a místo nášivek jsem dala nažehlovajdy 😅 😅 😅 😅 😅

a_lexa
28. jan 2014

@sufik1 Ta šedá se žlutou vypadá moc dobře. Jinak jsem tu asi 10min. zkoumala autobus - jak je možné, že má modrý okna a svítí to jako reflexka - až jsem šla prohledat blog a našla 😉. Jinak ať se broučkové brzo uzdraví.

laeela
28. jan 2014

Píšu pro pobavení, jaká jsem profi švadlenka, odpoledne jsem nastříhala tričko z jahůdek a že teda zas vytáhnu tu dvojjehlu, zkouším na odstřižku a šije. Jdu na tričko, zlobí, muchlá se mi to pod sebe, steh je takový křivolaký, stahuje to k sobě, prostě divný. Tak šteluju, zkouším na odstřižku, vše špatně.
Nakonec jsem si teda řekla, že zkusím vyměnit jehlu, že třeba je špatná už ta jehla. Hledám hledám, jupí, našla jsem krabičku s poslední dvojjehlou, je strečová, vytáhnu jí a koukám jak puk, že jsou ty jehly v ní tak daleko od sebe.
No rozsvítilo se mi, já do rovnostehu narvala dvojjehlu do overlocku. 😀

zuzkasim
28. jan 2014

@laeela Já zírám, ona existuje dvojjehla do overlocku?

nelibeli3
28. jan 2014

@mitape Dakujem 🙂

michamicha
28. jan 2014

@palosek tyhle jsou až na jaro pro kámošky syna 😀 kovářova kobyla bohužel chodí bosa a Vojta má zateplený šusťáky od vietnamců (co jsem mu koupila před rokem a založila mu je, protože mu byly dlouhý) 😅 ale už mu šiju jeho vlastní 😀 jen jak jsem je měla už od listopadu nastříhaný, tak jsem právě sešila nohavice a zjistila, že jsou moc úzký, tak je musim vypárat a buď vložit klínek nebo dát zip 😝 asi udělám ten klínek, protože se mi nechce párat ten vnější šev, když už ho mám i ozdobně prošitý 😝

faraya
28. jan 2014

Holky, děkuju moc za reference ke strojům. Asi to vypadá na ten Pfaff Select, s blbnutím elektroniky jsem se už setkala, takže tenhle by měl být v pohodě.

Jinak já s tím Brotherem nebyla vlastně spokojená nikdy, plátna bral v pohodě, ale domluvit se s ním na šifonech a žoržetech, moje nervy...Ale zas to nebyla nějaká vyšší řada, takže nehodnotím značku, jako celek.

fraufrt
29. jan 2014

Poprosim o radu, kedze sijete, urcite aj strihate...chcem si kupit poriadne noznice, ake by ste poradili? (titanove, Solinger, KAI, alebo ine?) S tymi mojimi len "pizlem".dakujem

caramilla
29. jan 2014

@laeela tak já jsem taky šicí profík, já vůbec nevěděla, že existuje dvojjehla pro overlock????
@fraufrt já mám mnoho typů nůžek od Kai a maximální spokojenost.

gigimyska
29. jan 2014

@fraufrt Brousila jsem si zoubky na nůžky Solingen, ale pak jsem náhodou (byly po ruce) použila na stříhání látky nůžky z ikei a byla jsem mile překvapená. Většinu věcí řežu na řezací podložce s kolečkem a zbytek stříhám těmito nůžkami.

petule55
29. jan 2014

@fraufrt já mám pro změnu Fiskars a taky si nestěžuju 🙂

ucitelka70
29. jan 2014

@laeela do OL nejde dvojihla, ty si našla asi takú so širším rozpätím 4 mm do rovnostehu, nie? Lebo do rovnostehu dávame dvojaké dvojihly.... s užším alebo širším rozpätím, a do OL dávaš rovno dve ihly - solo....