Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky na co ( jaký úplet) používáte jehlu stretch 90? Mám jich doma celkem dost a ještě jsem asi s nimi nešila 🙂
@sinala na teplákovinu většinou
@jieff jo a to je ještě malej, to ještě poroste. Ale mě zas tak velké to břicho nepřijde, ona fotka hodně přidává a ještě, jak to tak vynikne v tom nápletu 😉
@zuzkasim tak jako srabácky se přiznávám, že jsem šila 7 kalhot (dvoje lentilky, dvoje kytičky a pak ještě nějaký autíčka atp.) a přendavala jsem vždycky hromadu kusů a hledala všechny tyrkysy a všechny žluté a tak, takže kvůli jednomu kolečku jsem měnila až včera, když jsem šila ty svoje, ty jsem šila sólo 😀
@petkasv Nádherná souprava - ta barva a Vilík s Májou 😵 😵 úžasný.
@michamicha Ty motorky nemají chybu 🙂 a světle modrý soft také. Krásné.
@caramilla Kytkatý softky jsou nádherný, ale puntíky teda fakt vedou - jsou unisex a to je super. 😵 😵
@petkasv
@caramilla
@michamicha stačí trošku sněhu a hned všichni šijem softky 😀 😀 😀 😀 😀 My taky .....jen to ještě nemám nafocené.....šila jsem to asi 4hodiny v noci a místo nášivek jsem dala nažehlovajdy 😅 😅 😅 😅 😅
Píšu pro pobavení, jaká jsem profi švadlenka, odpoledne jsem nastříhala tričko z jahůdek a že teda zas vytáhnu tu dvojjehlu, zkouším na odstřižku a šije. Jdu na tričko, zlobí, muchlá se mi to pod sebe, steh je takový křivolaký, stahuje to k sobě, prostě divný. Tak šteluju, zkouším na odstřižku, vše špatně.
Nakonec jsem si teda řekla, že zkusím vyměnit jehlu, že třeba je špatná už ta jehla. Hledám hledám, jupí, našla jsem krabičku s poslední dvojjehlou, je strečová, vytáhnu jí a koukám jak puk, že jsou ty jehly v ní tak daleko od sebe.
No rozsvítilo se mi, já do rovnostehu narvala dvojjehlu do overlocku. 😀
@nelibeli3 skús kuk sem http://www.bubulakovo.sk/bubulakovo/eshop/9-1-V... 😉
@palosek tyhle jsou až na jaro pro kámošky syna 😀 kovářova kobyla bohužel chodí bosa a Vojta má zateplený šusťáky od vietnamců (co jsem mu koupila před rokem a založila mu je, protože mu byly dlouhý) 😅 ale už mu šiju jeho vlastní 😀 jen jak jsem je měla už od listopadu nastříhaný, tak jsem právě sešila nohavice a zjistila, že jsou moc úzký, tak je musim vypárat a buď vložit klínek nebo dát zip 😝 asi udělám ten klínek, protože se mi nechce párat ten vnější šev, když už ho mám i ozdobně prošitý 😝
Holky, děkuju moc za reference ke strojům. Asi to vypadá na ten Pfaff Select, s blbnutím elektroniky jsem se už setkala, takže tenhle by měl být v pohodě.
Jinak já s tím Brotherem nebyla vlastně spokojená nikdy, plátna bral v pohodě, ale domluvit se s ním na šifonech a žoržetech, moje nervy...Ale zas to nebyla nějaká vyšší řada, takže nehodnotím značku, jako celek.
Poprosim o radu, kedze sijete, urcite aj strihate...chcem si kupit poriadne noznice, ake by ste poradili? (titanove, Solinger, KAI, alebo ine?) S tymi mojimi len "pizlem".dakujem
@laeela do OL nejde dvojihla, ty si našla asi takú so širším rozpätím 4 mm do rovnostehu, nie? Lebo do rovnostehu dávame dvojaké dvojihly.... s užším alebo širším rozpätím, a do OL dávaš rovno dve ihly - solo....

@nelibeli3 v ČR třeba tady: http://www.postaramese.cz/ronar-16020-g-p-46.html na SK bohužel nevím. Nebo jsem našla ještě tady a mají i posílání na SK: http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/9-1...