icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
29. jan 2014

@fraufrt urcite KAI, minule som si davala brusit moje fiskarsy a chlapik mi povedal, ze KAI jednoznacne vedu.. maju ovela vacsi uhol na strihanie.. spominal tusim 45stupnov, fiskarsy maju len 30, zvysil mi ten uhol na 35 a strihaju neporovnatelne lepsie ako ked boli nove.. takze take KAI , to uz asi pojde ako do masla 😀 😉

petkasv
29. jan 2014

@a_lexa to chtěla madam 🙂 barva je žužu, ale s tou černou to je dobrý 🙂
@palosek, no jo to víš 🙂 a já už si plánovala že je letos už nebudeme potřebovat 😀

laeela
29. jan 2014

@zuzkasim no overlock přeci dvojjehlu má normálně. Dvě nitě jsou kličkař a dvě nitě vedou jehlou, jen má úzkou rozteč. 😀 Tak s tou jsem šila, kdyby to někdo chtěl zkoušet, tak NEJDE TO. 😀

laeela
29. jan 2014

@zuzkasim
@ucitelka70
no tak vidíte, jak už jsem zblblá, jasně že do OL jdou dvě jehly, já je měnila jednou, tak už se mi to vykouřilo a podle té rozteče mě napadlo, že je to OL jehla.
Tak nic, tak co je to za jehla? Je to tak o polovinu užší než ta stretchová, co mám a která mi šije. 😀

zuzkasim
29. jan 2014

@laeela Co máš za overlock? Já mám na každou jehlu svou dírku s utahovacím šroubkem. Nikdy jsem to neviděla jinak, znám 4 značky overlocků...

laeela
29. jan 2014

@zuzkasim
@ucitelka70
Jsem se totiž musela jít podívat, fakt mám pomalé vedení. 😀

laeela
29. jan 2014

@zuzkasim jj. jasně že máš pravdu. 😉

zuzkasim
29. jan 2014

@laeela 🙂 tak to bude jen asi nějaká užší dvojjehla, jestli třeba není trošku zohlá, to pak může zlobit, vyzkoušej na kousku látky a když tak vyhoď

laeela
29. jan 2014

@caramilla koukám, že jsem vám zavařila závity, tak sorry. 🙂

sufik1
29. jan 2014

@a_lexa jj, autobus má okna z nový modrý reflexky od www.bibu.cz
a teda váhám, jestli jsou lepší modrý (bus) a nebo šedý (traktor). Co vypadá líp????

a_lexa
29. jan 2014

@sufik1 Mě se teda líbí oboje. Ta modrá je taková zvláštní. Asi záleží na jaký detail ji použiješ. Okna možná vypadají věrohodněji s tou šedou. Ale třeba zrovna u autobusu se mi ta modrá zrovna líbí. No to jsem ti asi moc nepomohla co. 😅

fraufrt
29. jan 2014

@gigimyska dakujem, a este sa opytam na rezacie kolecko cenovy rozdiel je dost velky, tak neviem, ktore vybrat, ci sa oplati investovat...alebo. Chcela by son vyskusat patwork.

fraufrt
29. jan 2014

@zojec dakujem kuknem este ten KAI.

jitu22
29. jan 2014

přidávám něco málo šicích počinů. Šila jsem teď 17 objednaných plínek, fotky nedávám, není na tom už nic k vidění. Jen jelení speciál pro Valentýnku si neodpustím, jsem zamilovaná 😵 A tepláčky pro malou, rychlovka mezi plenkami

koki_melo
29. jan 2014

@laeela Já si říkala, že to myslíš jako vtípek po ránu 😀. Ta dvojjehla je no normoš rovnostehu, akorát prostě šije blíže u sebe, na lemy by to moc nebylo. Mě to šití dvojjehlou nejde vůbec, furt to mám škaredé a když už nějak vychtám steh, tak ten lem je stejně takový zvlněný, že se mi nelíbí.

kamishek
29. jan 2014

@koki_melo a šiješ s kráčející patkou, když tam máš dvojjehlu? Mi už dvojjehla šije docela hezky... krom hodně pružných materiálů, tam ještě pořád zuřím 😠

winnyfred
Odpoveď bola odstránená
anastazieb
29. jan 2014

@laeela to je proste uzsi dvojjehla, jsou dvě sirky. V lete jsem zjistila, ze je i stretch a normalni a ta normalni mi vubec nesije uplety, vynechava stehy a ta stretch sije krasne... Nechapu...

papajka7
29. jan 2014

@winnyfred ta aplikacia pirata je fest uza 😵 😵 😵 😵

koki_melo
29. jan 2014

@kamishek Kráčející patku nemám, já si spíš myslím na COV 😀. Ale trochu se jej bojím, že mi to nepůjde a budu zklamaná. OL je jednoduchý, ale COV mi příjde jako už vyšší liga.

sonka.77
29. jan 2014

@jitu22 ahoj holky, mám doma anavy kalhotkové plenky na snapi sponku a chtěla bych si na ně přidělat patentky. Poradíte kde je koupit (eshop), takové ty hezké plastové co jsou na profi plenkách? A případně jak na to, jaký je postup. Nešiju, nikdy jsem patentky nepřidělávala. Díky.
@sufik1

koki_melo
29. jan 2014

@winnyfred TAK TY SEŠ HUSTÁ ŽENO. KRÁSNÝ TO MÁŠ A ZÁMERNĚ JSEM ZAPNULA CAPSLOCK!

caramilla
29. jan 2014

@laeela 😀 😀 😀 No, tak to jsem ráda, že se to vysvětlilo, už jsem se lekla 😀 😀 😀 Dvojjehly se dělají s různou roztečí, to je pravda, je těch druhů i víc jak dva. Takže to byla obyčejná dvojjehla do rovnostehu (podle mě se v jiném stroji nepoužívá, protože dvojjehla je náhrada OL/COL).
@winnyfred moc hezký, už se taky těším na nové lille, já ještě nemám ☹

caramilla
29. jan 2014

@sonka.77 patentky má sijemdetem a unuodesign. ALe pozor, potřebuješ k nim i orig. kleště, bez nich to nenacvakneš, tak si kup i kleště, popř. na sijemdetem je tzv. snapservis, kde jsou kontakty, kdo kleste doma ma a pujci

laeela
29. jan 2014
winnyfred
29. jan 2014

@koki_melo 😀 tys mě pobavila 😀
děkuji vám 🙂

kamishek
29. jan 2014

@koki_melo tak to jo 😀 já bych po COL pokukovala taky, kdyby to nebylo tak trapné s tím, jak pomalu šiju... jakože na těch pár kousků za rok... 😀 ale ta moje pitomá povaha - když něco dělám, tak pořádně a musí to pak být přinejmenším dokonalé, jinak nejsem spokojená 🤐 (takže vlastně spokojená nejsem moc často, s tím co ušiju 🙄 )
tak držím palce, ať to myšlení brzo dopadne 😉

koki_melo
29. jan 2014

@caramilla Já snad dostanu Lillouše dnes, nedorazily nějaké krabice z Německa, Motýli, sáňkování a snad dráčci, takže se čekalo. Navíc mi včera došel mail, že opžděná expedice je způsobená předčasným narozením Marušky...ale ja žila v tom, že Petra P. nečeká teď miminko 🙂.

mamata
29. jan 2014

@winnyfred ahoj, ty ses pro ty aplikace narodila!!!! asi si nějakou objednám 😉

koki_melo
29. jan 2014

@kamishek Já šiju docela hodně (na můj vkus, ve srovnání se zdejšími draky jsem brzda jak hrom) a nechci přepočítávat, jestli se mi COV vyplatí, když ušiju pár lemů týdně/měsíčně. Nevyplatí, to je jasné, ani ten OL by se nevyplatil, kdyby člověk šil jen pro rodinu, látky nejsou zadara, zipy, kvalitní nitě atd. Ale mám to podobně jako ty, chci to mít hezké a když mi to COV ušije hezky, tak si jej časem pořídím, spíš mi vadí, že zabere místo. Heh, teď to čtu po sobě..."COV to ušije hezky"...jen abych já to ušila hezky 😀.