Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzkasim
@ucitelka70
no tak vidíte, jak už jsem zblblá, jasně že do OL jdou dvě jehly, já je měnila jednou, tak už se mi to vykouřilo a podle té rozteče mě napadlo, že je to OL jehla.
Tak nic, tak co je to za jehla? Je to tak o polovinu užší než ta stretchová, co mám a která mi šije. 😀
@zuzkasim
@ucitelka70
Jsem se totiž musela jít podívat, fakt mám pomalé vedení. 😀
@a_lexa jj, autobus má okna z nový modrý reflexky od www.bibu.cz
a teda váhám, jestli jsou lepší modrý (bus) a nebo šedý (traktor). Co vypadá líp????
@laeela Já si říkala, že to myslíš jako vtípek po ránu 😀. Ta dvojjehla je no normoš rovnostehu, akorát prostě šije blíže u sebe, na lemy by to moc nebylo. Mě to šití dvojjehlou nejde vůbec, furt to mám škaredé a když už nějak vychtám steh, tak ten lem je stejně takový zvlněný, že se mi nelíbí.
@laeela to je proste uzsi dvojjehla, jsou dvě sirky. V lete jsem zjistila, ze je i stretch a normalni a ta normalni mi vubec nesije uplety, vynechava stehy a ta stretch sije krasne... Nechapu...
@laeela 😀 😀 😀 No, tak to jsem ráda, že se to vysvětlilo, už jsem se lekla 😀 😀 😀 Dvojjehly se dělají s různou roztečí, to je pravda, je těch druhů i víc jak dva. Takže to byla obyčejná dvojjehla do rovnostehu (podle mě se v jiném stroji nepoužívá, protože dvojjehla je náhrada OL/COL).
@winnyfred moc hezký, už se taky těším na nové lille, já ještě nemám ☹
Nepamatuji si, kdo hledal žebro:
http://www.anhelo.cz/okounek/eshop/76-1-LATKY-M...
@koki_melo tak to jo 😀 já bych po COL pokukovala taky, kdyby to nebylo tak trapné s tím, jak pomalu šiju... jakože na těch pár kousků za rok... 😀 ale ta moje pitomá povaha - když něco dělám, tak pořádně a musí to pak být přinejmenším dokonalé, jinak nejsem spokojená 🤐 (takže vlastně spokojená nejsem moc často, s tím co ušiju 🙄 )
tak držím palce, ať to myšlení brzo dopadne 😉
@kamishek Já šiju docela hodně (na můj vkus, ve srovnání se zdejšími draky jsem brzda jak hrom) a nechci přepočítávat, jestli se mi COV vyplatí, když ušiju pár lemů týdně/měsíčně. Nevyplatí, to je jasné, ani ten OL by se nevyplatil, kdyby člověk šil jen pro rodinu, látky nejsou zadara, zipy, kvalitní nitě atd. Ale mám to podobně jako ty, chci to mít hezké a když mi to COV ušije hezky, tak si jej časem pořídím, spíš mi vadí, že zabere místo. Heh, teď to čtu po sobě..."COV to ušije hezky"...jen abych já to ušila hezky 😀.

@fraufrt urcite KAI, minule som si davala brusit moje fiskarsy a chlapik mi povedal, ze KAI jednoznacne vedu.. maju ovela vacsi uhol na strihanie.. spominal tusim 45stupnov, fiskarsy maju len 30, zvysil mi ten uhol na 35 a strihaju neporovnatelne lepsie ako ked boli nove.. takze take KAI , to uz asi pojde ako do masla 😀 😉