icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
29. jan 2014

@laeela nestraš!!!! já ho vzala taky, on je ten vzor ve skutečnosti asi poloviční, ne??

laeela
29. jan 2014

@mamata nevím jak myslíš poloviční, on je právě vzor dost velký a ta barva kolem je takový vybledlý petrolej. Jako ono to bude hezký, když s tím něco hezkého vymyslíš, ale z toho mám trošku obavy. Na tričko nevím nevím. 🙂

mehlo
29. jan 2014

@laeela no to jsem taky nevěděla, že existuje dvojjehla do OL

laeela
29. jan 2014

@mamata já vzala 70 cm, z toho 30 cm mi zabírají dva velké bílé mraky. 😀

laeela
29. jan 2014

@mehlo to právě neexistuje. jsem tady vyvolala takovou fámu. 😀

mamata
29. jan 2014

@laeela špatně jsem to napsala, může stát, že když vezmeš půl metr, nebudeš tam mít zrovinka nic

laeela
29. jan 2014

@mamata jo takhle. Tak já to mám střižené dobře. snad ti to taky přijde dobře.

mamata
29. jan 2014

@laeela každopádně se to musí Petře špatně stříhat!!

elixia
29. jan 2014

@winnyfred ten pirat je skvely, da sa niekde stiahnut/kupit predloha? Teda neviem,ci by som mala na to nervy... 😀

mamata
29. jan 2014

@laeela doufám, že mě nenapadne z toho udělat tričko s krátkým rukávem 😀 když to má typicky zimní vzor

winnyfred
29. jan 2014

@elixia jestly chceš šablonku ti pošlu já nemám skener jinak bych vám to holky poslala mejlem

laeela
29. jan 2014

@mamata no hele, já jsem takový zmatkař, že mě by se to povést klidně mohlo. ale v nejhorším bych tam pak všila dlouhý rukáv a vypadalo by to jako záměrný dvojitý rukáv. 😀

mamata
29. jan 2014

@laeela myslíš že by si toho někdo na pláži všiml??

elixia
29. jan 2014

@winnyfred no ak by si bola taka zlata....kludne ti za to aj zaplatim,ved to musi dat kopec prace,nieco take vytvorit 🙂

winnyfred
29. jan 2014

@elixia pošly mi adresu do ip ju?

mehlo
29. jan 2014

@winnyfred ten pirát je božskýý!

crawler
29. jan 2014

@winnyfred já Tě nedávám - ten pirát je dokonalý - nechápu, jak dokážeš takhle dokonale obšít aplikaci - nikde nic nepřečuhuje,nikde jsi neujela...Chybí tady smajlík "klobouk dolů! "
@sufik1 Alčo,díky za pochvalu,ale myslím, že Klára je ještě vyšší level - takovouhle aplikaci bych snad nedala ani teď - takhle precizně...no síla!!!
@laeela krásný a ta paspulka ve švu 😵 no a čepka - pletení je nad mé chápání, ani neocením náročnost - nevím, neznám,ale líbí se mi moc 😵

winnyfred
29. jan 2014

@crawler ale no tak baby jedny už dost už se fakt červenám a navíc ! tvoje věci sou úžasný! když mám chvilku tak se kochám 🙂

zuzu_epona
29. jan 2014

Pridávam moje najnovšie výtvory - tričko s tučniakmi, bobrové tepláky a konečne celá súprava na majiteľovi. Tento víkend som šila samé vkladačky a látkové obrúsky, tak to bola zase trošku zmena.

alenf
29. jan 2014

Máte niekto strih na rovné(nie velmi širokánske)pánske tepláky?

a_lexa
29. jan 2014

@winnyfred Ty jsi fakt borka (samice od borce) 😵 Už jsem to sice psala, ale to je fakt wow, wow, wow. 😵 😵
@laeela Ten polštářek je dokonalej 🙂 Z toho by se mi líbilo povlečení pro prcka do postýlky 😵. A rouno z vlastních oveček? Tak to je mega dokonalý. Čepice je nad moje chápání. Krása.

bury
29. jan 2014

@winnyfred - teda, holky tu jsou fakt šikovný, ale takovou aplikaci tu snad neudělal ještě nikdo 😉 😀 😀 náááádhera. To by se náš malej poprděl radostí, ale to bych v životě nedala.... fakt krása. Čím to máš podlepený? No já prostě nemám slov 😀 😀

jieff
29. jan 2014

@jitu22 ty jelínci jsou krásný! Koukala jsem na tu látku na šitnití a byla vyprodaná, ale jestli ještě někde mají tak to nepotřebuju vědět😉

@winnyfred PŘIPOJUJU SE SE ZÁMĚRNĚ ZAPNUTÝM CAPS LOCKEM! NEUVĚŘITELNĚ NÁDHERNÁ APLIKACE! to tričko si hlídej🙂

a_lexa
29. jan 2014

@zuzu_epona Krásné 🙂 a položené fakt tak nevyniknou, ale když je pak vidím na dětech, tak to je uplně boží.

laeela
29. jan 2014

@mamata 😀

jitu22
29. jan 2014

@jieff hádej, kdo ji vykoupil 😉 V ČR už jsem ji jinde neviděla, ale nehledala jsem moc pečlivě. V zahraničí ji mají za stejnou cenu jako u nás.

laeela
29. jan 2014

@crawler
@a_lexa
holky díky za chválu. Prýmek s bambulkami se mi tu váli už od loňska, konečně na něj došlo. 🙂
A látka je od Millera, strašně se mi líbila a možná že polštářek bude nakonec můj, páč dorotka po návratu ze školky prohlásila, že chce beruškový. 😀
Ještě jsem stihla ušít Filipovi zelený s broučkama a krémovým prýmkem. 🙂

jitu22
29. jan 2014

@zuzkasim tepláčky josu v pohodě, to je fakt šup šup, ty už sekám jak Baťa cvičky 🙂 Je to pořád jeden střih, upravila jsem si ho po svém, takže krásně sedí na látkovky, nikde netáhne.. A já mám právě tyhle tepláčky radši než polodupačky, protože vydrží přes několik velikostí, aniž by to vypadalo blbě. Polodupkám vždycky nejdřív plandají nožičky a pak už je krátký sed. Tadyto se dá hezky upravit na těle, jak to má náplety. A ponožky malá nastěstí moc nestahuje, jen ožužlává. Vojta si je svlíkal, ale dupačky nesnášel, právě protože nešly svléknot 😀

laeela
29. jan 2014

@jieff jelínků mám doma metr, ale už jsou zájemci o šití.

sufik1
29. jan 2014

@jitu22 souhlas, mám velmi podobný střih a taky na něj nedám dopustit. Ohrnovací náplety jsou pro malý děti nej nej. Ani nic jinýho nenosí.