Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@aerin Dala jsem do table návrh, že to, co chce někdo pustit se označí zeleně - bohužel mě to napadlo až teď. Podle mě dost věcí někdo přihodí, aby bylo maximum a něčeho se rád vzdá,tak to fungovalo minule. Takže co potřebuješ, oslov toho, kdo tam toho třebamá hodně a třeba ti nechá! Minule jsem takhle dostala pak všechno, co jsem chtěla🙂
@terezita ty jsi se mě ptala na tu červenou, viď? Tak ve vzorníku je tmavší červená 03.362, ale na stránkách ta červená má kód 508, takže fakt netuším - k čemu jsou ty kódy a nebo k čemu je ten vzorník:(( Z toho vzorníku mají skladem asi 5 barev, fakt super...
Určitě ne amarant - na webu ta barva vypadá hezky, ale v reálu je to růžovka - odstín bych řekla úplně stejnej jako fuchsie z baleriny. Pak tu je chilli, ale to je spíše do oranžova, taková tmavá cihlová oranžovo-červená barva, hezká. A pak ještě bordó, to je prostě bordó - hnědo-červená🙂
ahojky holky🙂
ufff ufff...už mi zbývají jen 2 role poměřit a pak můžu začít stříhat 😀 😅 😅 😅 😨 🤐 🙄 je to sadóoooooooo!!!! Pak hodím další fotky...
Jinak do tabulky jsem dala ted další přebytky...už vám jde editovat? oni změnili grafiku a nejsem si jistá, zda jsem to už odblokla... 😝
No a jinak jen tak pro info...např.natur patentu chybí 4,2m, climayarnu 2,3m, apod...
K "mému" stroji...čili abych to shrnula:
BM3500 + kráčející patka????????? NEBO NV 10 ?????
NV10 to zvládne bez kráčející nevlnit?...už se v tom fakt ztrácím a nevím, který bych měla koupit...:-/
@maly_prcek budu se asi řídit podle toho, co řekneš ze zkušenosti Ty ;-ú taky nemáš OL a tak jak šiješ ty pružné látečky, aby se Ti nekrabatily? Máš kráčející patku? Nebo to inov zvládá v pohodě???
Jo a jinak musím říct, že veškerá metráž je dokonalá!!! jediné, co jsem zatím našla jsem 2 dírky na tm.červeném výplňku (špatně utkané). malilinkatí dírečka na fineribu starorůžovém a ustřihlý čtvrec z patentu šed= melé, ale toho máme dost, tak není problém 😉 Jinak nikde nic 😉 Takže v tomto směru s mtx maximální spokojenost 😉
@crawler JO, stroj. Podle mě asi bude šít stejně i ten BM 3500, ani jeden teda nakonec nemá ten přítlak patky🙂 Možná, aby ti někdo, kdo má inov řekl, jaké má výhody a kvůli kterým funkcím si vybrali ten a ty pak uvidíš, zda to pro tebe zrovna je důležité nebo ne.
Vidím, že jsi stejně nerozhodná jako já. Já třeba už 3 měsíce mám vybrat autosedačku a nemůžu se rozhodnout, tak furt jezdíme ve vajíčku. Hlavička tam má ještě rezervy a nohy trčí do stran 😀
ahojte potrebovala by som poradit chcem si kupit stroj a neviem ci sa oplati s overlockom alebo je to na nic a lepsie kupit samostatne?
holky, to mi nedělejte, že na mě zase nic nezbyde 😒 psala jsem před hodinou IP Crawler ohledně beránka, že bych půlku vzala ☹ ... no uvidíme, jak to rozsekne...
☹ ☹ ☹ Já se poctivě snažím každých 10 minut načítat od rána už tabulku, abych se zapsala na beránka ☹ A furt mi to nejde přepisovat. Jó, beránek by se udal, i kdyby ho bylo navíc 100 kg, ochladilo se:D
Tak alespoň 1m fineribu fialového?
Holčinky...už jsem doměřila, takže vím čeho kolik je - přebytky viz table (už by to mělo jít editovat). Napsala jsem, co jsem měla v IP a teď už vy samotné 😉...
Zde přikládám fó:
1. můj 80centimetrový syn v porovnání s tou haldou 😉
2.fialový finerib - snažila jsem se najít, co nejvíce denního světla, venku prší, takže doma u okna, takže @aerin rozhodni sama😉 podle mě je překrááásný 😵 Pod ním vykukuje žužu bambus😉
3.ještě neúplná halda látek...tohle mám nastříhat říkáte???? 🙄
4.měříme tyrkysek - je úchvatný!!! v přebytcích najdete 1metr, co je navíc😉
@medvi11 Tyrkys, co mám z mTX počes (To bude stejná barva, bych řekla), tak je jemnej, opravdu moc krásná neagresiní, ale nenudná barva, budeš spokojená🙂
@crawler Fineribu mi stačí metr, podělím se🙂 Napsala jsem se k oboulícu natur, Jasmína si začala v noci říkat na čurání a vyvlíknout jí z overálku je ve 3 ráno strašnej, takže budu šít pyžama 😀 (Ale kdy? 😀 😀 😀 )
Jinak tě obdivuju, že to měříš s pomocníkem, to teda já nemůžu, Jasmína si mi vždycky prd. vleze doprostřed látky a začne se tam točit, takže odchylky jsou příliž velké.
Btw. je někde zápis, co chybí? Že bychom se tak jako o přebytky porvaly o nedostatky? 😀
Prosím, co je to ten výplněk žužu bambus? Nějak nevím, pod čím to na webu MTX hledat.. 😀
@stassy http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
je to fakt úúúžasná látka 😉 hebká, jakoby vzdušná...no prostě perfektní!!!!z té jsem snad nejvíce nadšená, protože naomak je o 100% příjemnější než bavlněné výplňky 😉
@caramilla Fany mi pořád na to lezl, když jsem měřila, abych zjistila nedostatky a přebytky - nehrála jsem na přesné centimetry, tak mi to nevadilo...ale teda když jsem po každém "runu" přenášela roli na druhou stranu obýváku a on mi dřepěl na látce a odmítal se hnout...málem jsem vypustila duši - metr jsem nosila v zubech a zpocená jsem byla jak alan...na jedné roli byly většinou 3-4 látky, takže sado....fakt tíha...ještě že už jsem dlouho po císaři, tak břicho už mi problém vcelku nedělá 😀...Při ostrém měření a stříhání už ho látka nezajímá, ale křída a nůžky ...😀 Ted s tím chci pohnout, před chvílí jsem ho uložila, tak budu mít klid😀
co se týče nedostatků, tak je to fakt velmi klamné...při prvním měření jsem naměřila u ocel.výplňku nedostatek 20cm a pak při ostrém to vyšlo přesně, takže žádná nemá míň... Jinak sepisovat se mi to nechce, protože to u čeho bylo nejvíc problémů se tak nějak vyřešilo už než látky přišly - některé se vzdaly dobrovolně celých metrů a u vaflí to holt je problém, protože všichni chtějí :-/ ....
Holky je to fakt práce pořádná, tak doufám, že nikoho příliš nezklamu...beru v potaz vaše přání, co jste mi nahlásily na co fakt nesahat, ale uvidíte u toho ostatního...když to fakt jinak nešlo, tak jsem hrábla těm, co mají nejvíc a nezaplatily ještě ani zálohu, ale beru minimum a těm co mají málo, tak neberu nic...Přemýšlela jsem nad tím brát procentuelně, ale to by byla další šílená práce s přepočtem a přepočítávat cenu u všech...takhle to pak přepočítám jen u jednoho nebo dvou lidí...to bych snad musela ještě zavést poplatek "přepočtovné" 😀
@caramilla jo ale technická - já prvně musím naměřit přesně a nastříhat ty pevné objednávky a pak teprve ten přebytek - aby se mi nestalo, že pak bude 10cm chybět tomu poslednímu v řádku. U těch přebytků jsem právě psala k dispozici cca...protože se to ukáže až při stříhání...Ono fakt nešlo naměřit přesně, když toho byla kupa metrů...měla jsem to tam pak třeba navlněný a to je hned odchylka cm či dva...ted už to měřím přesně, protože vymotám jen to malé množství pro 1osobu...nevím, zda je to srozumitelný 😅 😖
@crawler to je pochopitelné, že se to v tom množství přesně na cm hned nedá změřit nehledě na pružnost látky apod., uvidíme, kdyžtak ty přebytky budou menší nebo třeba větší 😉
Ještě mě napadlo, jak jsi psala, že možná toho přebytku bude méně, pro ty, co to chtěli dohromady s objednávkou, tak si tyto lidičky (většinou 2 osůbky) nech třeba nakonec, změř zbytek a poděl 😉

@season aky typ presne mas pfaff hobby? lebo ja som stratila navod a neviem ako pouzivat niektore stehy... trebars tou dvojihlou-to co je?? 🙂 alebo pritlak patky... ja mam tento - Pfaff Hobby 1042