Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla no tos mi s tou cervenou moc nepomohla.. 😀 😀 ja chci tu tmavouuuu uuuuu!! 😀
a uz vim cos myslela tim, jak se ti natahuje latka.. jsem koukala na ty fotky, kde mas nasivky z upletu.. ty to prisivas cikcakem, ne? to se mi pak natahuje taky. upletove aplikace nasivam normalne rovnym stehem, vetsinou staci, kdyz to prisiju jednou, ten uplet se nepare. a kdyz mas strach, tak to muzes objet 2x-3x kolem dokola, vypada to hezky i kdyz je to naprosto krive 😅
@crawler teda tohle mit doma tak me m. vystehuje 😀 😀 a mas muj obdiv, mne by to trvalo tak dva tydny, nez bych se tim prohrabala..
Jé, koukám, že žužu je už nastříhané, bych si možná vzala o kousek víc než mám objednáno, ale radši bych to ráda v celku. Měla jsem objednáno 0,6 klidně si vezmu celkem celý 1 m. Ale 0,4 zvlášť asi teda chtít nebudu. Tak pokud se někdo ještě přihlásí a půjde to vyměnit a tak.
holky, ste tu rozoberali problémy so šitím rôznych látok bez špeciálnych pätiek a strojov, mám obyčajný singer za 100 eur, vedela by som ušiť trebars niečo z úpletu? alebo takého niečoho ako sveter? normálne sa začínam obávať, že len bežné látky mi to zošije. sorry, za začiatočnícku otázku, ale zatiaľ mám len také obyčajné látky, tak sondujem, čo môžem nakúpiť.
ďakujem
Teda to bych doma neměla asi ani kde rozložit, na volném prostoru obýváku o rozměru 1 x 2m má Eli rozházené hračky a zárověď je to i průchod.
Barvičky vypadají všechny úžasně a hromada teda děsivě.
@crawler Ester mi pošle svoje vafle, i když to nebude tahle ocelová barva (Asi - mě se moc líbí, no, co se dá dělat 😉 Takže, co chybí, mi uber a dej mi vědět, zhruba kolik to bude. Doufám ale, že to není víc jak 1m! Jestli jo, tak ať se taky vzdá někdo jiný, já chci alespoň něco v těch ocelových:(
@caramilla no to jo, cas tim kvalitne usetris.. 😀 hele ja chtela cikcak nuzka a ty nemeli a nabidli mi ty s vlnkou.. nejdriv jsem se zdrahala, ale pani me ukecala.. a ted jsem rada 😀 😀 😀 ono to takhle nevypada vubec spatne 😉 jediny co pri tom nasivani, sit spis u kraje, bo se ty kraje pak (podle me hezky) vlni a kdyz nasivas dal, tak je to pak uz moc.. to je videt na tom cervenym.
holky bude už uzavírka na softshell - v balerině jsou ochotni nám střihnout maximálně 20metrů nebo pak musíme vzít rovnou roli tj 50metrů, bylo by škoda, kdybych musela některé holky zrušit z tabulky z kalhotoviny, protože vínová je 32,5 metrů a šedá je 40metrů. Nechcete se ještě někdo přidat či navýšit??
@animal jaaaj, no to by byla skoda.. ja myslim, ze i kdyby se vzalo 50metru, tak by se to udalo.. a kdyz toho vezmeme min, tak se bude za chvili objednavat znovu.. 😀 ja bych eventuelne jeste 2 vinove metry pridala, kdyby nebylo zbyti.. 😅 ale pak by pro me musel nekdo obetovat strih v dospelacke velikosti.. 😀 😀 😀
@dankakk ja mám pfaff hobby 382, ale on je už 17ročný, tak sa to označenie mohlo zmeniť... som si kúpila na brigáde na výške, stál neskutočných 400mariek 😀 dvojihlu používaš rovnako ako jednu, len ked navliekaš dolu takjednu z jednej strany a druhú z druhej. A veru ani ja neviem, či by som niekde ešte návod vyhrabala. A vlastne bol aj tak nemecky.
VAFLE
Holky, nelíbily se vám některé z MTX vafle tyto:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Nechcete místo těch ocelových od Ester vzít tyto? Vím, že někdo psal, že se mu více líbí ty tmavě modré, mě se právě zase více líbí ty ocelové🙂 Cena by byla nižší než za ty ocelové 😉
Ahoj holky, s dovolením jsem se přidala do objednávky Wendy i tý zipový ;) chtěl bch tu paspulku, co můžu našít na softshell, tak snad jsem si vyplnila správnou...
kde kupujete ty nášivky? Konkrétně teda ty na soft? Viděla jsem, že ji některá máte na tepláčkách pro prcka a moc se mi líbí ;)
@lukrecia asi myslis tyhle.. http://www.engross.cz/index.php?option=com_virt...
btw, když tu někdo napíše, chodí vám upozornění na mail, nebo si to prostě musíte hlídat?
Jejda, zipy mi teda nějak unikly.. Mohly byste mě prosím nasměrovat, kde to najdu? Děkuju! 🙂
jé, ahoj Stassy ;) budeš-li objednávat, můžem si objednávku scuknout do jedný, což? ;)
@stassy a objednávka tu: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

@crawler Hůstý!!!!
Já jsem takhle brutální hromadu teda nikdy nedělala, mě stačí i těch pár desítek metrů a kil, co dělávám a jsem z toho na nerva 😀
Hlavně se šetři - fakt to nemusíš všechno nastříhat hned! Klidně si počkáme. I když teda zase chápu, že bys chtěla mít byt pro sebe 😀 😀 😀
Jako nůžky a křída 😀 😀 😀 To znám... Křída je hned "ňam ňam" a je po ní 😀 😀 😀 Nůžky už mám u stříhání dvoje (kříd asi 100), ale řekni mi, čím to je, že to dítě vždycky chce ty, co mám já v ruce??? 😠
A to sezení na látce a odmítání se hnout, to znám taky. Jasmína normálně nikde v klidu nesedí, je hyparaktivní, ale na té látce vydrží sedět nekonečně dlouho. Musím jí zkulit 😀 No a taky mě baví, když stříhám třeba 10x10 cm něco v látce, tak ona si přesně tou prdelkou sedne na to nakreslený místo! A pak, že děti jsou blbý 😀
0,5m toho oboulícu jsem ti teda připsala, jo?
Nad tebou by se ustrnul i kámen 😀 😀 😀 Ale teda jsou věci, co bych nepustila 😀 😀 😀
Hele, a co na to říká manžel??? Můj by asi měl oči v sloup 14 dní, dokud by to nebylo z domu. Asi by se i odstěhoval...