icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mikulka45
3. feb 2014

@alenf je vidieť, že si profík 😉

katka82
3. feb 2014

@terezita taky se připojuju s gratulací 😉 😵 😵 hlavně ať jste oba zdraví a v pohodě 😉

alenf
3. feb 2014

@mikulka45 🙂ďakujem🙂

alenf
3. feb 2014

@crawler
@a_lexa 🙂no snažím sa,je to iné pracovať s úpletom ako s konfekciou,takže oproti vám všetkým čo úplet šijete "lavou zadnou":D sa mám čo ešte zdokonalovať🙂

papajka7
3. feb 2014

@alenf wau ano vidno na tom,ze si profi 😉

papajka7
3. feb 2014

@terezita aj od nas gratula 😵 😵 😵 😵

a_lexa
3. feb 2014

@alenf jůůůů prý zdokonalovat.......vždyť je to mega dokonalé 😵 😵.

alenf
3. feb 2014

@a_lexa 😀 😀

caramilla
3. feb 2014

@jemi to je fakt husté!
A je pravda, že i všechny kamarádky kolem mě a příbuzné mají kluky, narozenou holku nepamatuju...

Skoro se bojím zeptat, kdo tu hromadu má na starosti a jestli v objednávce neudělal nějakou chybu 😀

Tak až bude rok holek, řekněte, ať nám má kdo podědit garderobu po Míně 😀

mahafi
3. feb 2014

@terezita gratulujuuu 😵

zuzkasim
3. feb 2014

Tak to jsem ráda, že nám vyšla ta holčička. My nejdřív 2 kluci, manželův bratr taky kluka (pak se jim teda narodila o pár měsíců dřív než nám ještě holčička), manžel má jen bratrance, jeho tatínek je ze 3 kluků, dědeček měl taky jen bratry... Jsem si říkala, že tento rodokmen jsem si měla zjistit před svatbou🙂 Ale jak vidět, všude je šance!

mahafi
3. feb 2014

@caramilla no já myslím, že my asi čekáme na holčičí rok...., tak už aby se to v těch objednávkách zlomilo 😀 .

sinala
3. feb 2014

@zuzkasim jo šance je všude, jsem z rodiny většiny žen a teď mám já kluka a sestřenice taky🙂

lenasss
3. feb 2014

@petkasv Jenže ti kluci se dělali loni letos se už budou jen rodit ne? 😀 😀 😀

sufik1
3. feb 2014

no já jsem ráda aspoň za jednu holčičku. Ale teda byla jaksi "navíc" k těm dvou klukům

mamata
3. feb 2014

@laeela ahoj, nakonec mi ty sáňky přišly perfektně střižený, akorát mi ta látka přijde jak od jiného výrobce než od lilly

caramilla
3. feb 2014

@sufik1 bonus zdarma pro věrné zákaznice 😀

allymally
3. feb 2014

@jemi u nas je to zas opacne 🙂 7 holek a 2 kluci :D jiny kraj,jiny mrav.

caramilla
3. feb 2014

@allymally no, tak alespoň ten chlapeček u vás je vzácnost, ale čekej 6. kluka v rodině narozeného za poslední dobu, fakt opruz, žádné nadšení okolo. Ale co, nebude rozmazlenej 😀

macin73
3. feb 2014

manželka mého bratránka čeká snad holku (po dvou klukách 😉 )

barcav
3. feb 2014

@sufik1 super 🙂
@mitape krásný 😵

@zuzkasim super 😵
@terezita véééélkáááá gratulace k bříšku 😵 😵 😵 to je krása , mám radost

jemi
3. feb 2014

@macin73 to u nás v rodině taky s velkou převahou vítězí holčičky, já to myslela spíš mezi těmi aktuálně se rodícími dětmi, že je poměr jiný 🙂

Já mám 8 sestřenic + ségru a jen 2 bratrance, manžel má ségru(má syna a dcerku) a 2 sestřenice(obě mají 2 dcerky). Takže v rodině je skore 17holek /4 kluci

jancasoch
3. feb 2014

@terezita obrovská gratulace !!! Na pindíka se zvyká rychle.
Jen tedy doufám, že tahle hromada není nakažlivá.

ruza333
3. feb 2014

aj ja som chcela kedysi žiť šitím, teraz mi ostala hromada látok /úplety, froté/ ak by si mala záujem predám lacno- cena za kg

mahafi
3. feb 2014

@jancasoch 😀 já zas doufám, že se hromadou nakazím 😀

petkaach
3. feb 2014

Jéé tady je další mimi na cestě, začínám to nějak nebezpečně prožívat 😀 Já mám kluka i holčičku a v rodině je to tak že muž je ze tří kluků a jeho bratři mají také kluky a u nás doma jsme byli dvě holky a kluk a máme dohromady 2 kluky a tří holky.Přidávám foto nočního zcela holčičkovského počinu,softová nosící kapsa podšitá lamou,luxuska 🙂

barcav
3. feb 2014

@petkaach krásná 😵

rina76
3. feb 2014

Nějak se nemůžu donutit sednout k šicímu stroji, tak zas jeden nešicí. A poprvé se mi podařilo Lukáše uplatit na focení 🙂

caramilla
3. feb 2014

@rina76 ten je boží, ty jsi tak šikovná! 😵

caramilla
3. feb 2014

@jancasoch ale tak vyrovnat skore na 2:2 by se hodilo, ne? 😀