icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
4. feb 2014

@bordino Gratuluji! 6m2 je super, to máme teď s manželem oba dohromady a k tomu zkosený strop. @sufik1 tu dávala fotku s menším koutem, teda asi na vedlejší diskuzi, ale má to i na blogu.

jieff
4. feb 2014

Ušila jsem si další Joanu, tentokrát na spaní. Je fajn, jen látka stačila jen ke kolenum a mě je zima. Na léto bude dobrá🙂

caramilla
4. feb 2014

@bordino jé a kam se stěhujete? 😎
Jinak já budu dělat taky novou pracovnu v menším prostoru než mám teď a chystám regály až do stropu na látky a vopičárny, to zabere málo místa a je to hafo vysoký. A pak stůl na stroje, nic víc.
@jancasoch Určitě děj, moc se těším! 😵
Já se po porodu chci věnovat fakt jen dětem, pustím všechny aktivity jak pracovní tak ve sboru, na těch 6 týdnů a pak uvidím. Ale i tak se bojím, jak na sebe děti zareagují... Někdy to matka totiž asi ani neovlivní ☹ Určitě je dobré o tom vědět, to dělá hodně, ale i tak ...

medvi11
4. feb 2014

@caramilla A to jako TY vydržíš nepracovat, jo? 😀 Ale odhodlání dobrý... Jen tedy to zareagování na sourozence může být později než v šestinedělí, aby tě to pak nepřekvapilo, že to bude zprvu OK a pak se třeba Jasmínka nějak sekne...

caramilla
4. feb 2014

@medvi11 u Jasmínky jsem teda taky v šestinedělí nepracovala. Já totiž po porodu měla takový to mlíko v mozku a vůbec mi to v hlavně nefunfovalo, byla jsem úplně vygumovaná a zvládla jsem fakt jen kojit a přebalovat, vůbec nic jiného. Měla jsem tenkrát jako práci konzultaci učitelkám, co koordinují na školách envirovýchovu a když mi posílala i po šestinedělí svou práci, tak jsem do toho hodinu čuměla a vůbec jsem nevěděla, co čtu, fakt mlíko na mozku. Takže já ani asi nebudu moct pracovat, protože budu hendikepovaná, ono to tu třeba poznáte. Mě se to spravilo asi až 3 měsíce po porodu, kdy jsem byla schopná zase trochu myslet 😀

medvi11
4. feb 2014

@caramilla Teď jsi zkušená matka, to bude lepší, neboj 😀

abigail1
4. feb 2014

@caramilla to je úplně normální poporodní stav, kdy hormony fungují tak, že je žena maximálně nastavená jen na péči o dítě. Četla jsem, že to trvá tak 8 týdnů, než začne myslet a zajímat se o něco jiného, u mě to trvalo mnohem déle, asi tak ty 3 měsíce. Do té doby mě opravdu nezajímalo nic jiného než jen moje dítě, dítě a zas dítě.

caramilla
4. feb 2014

@abigail1 jj, já vím, že to je normální, já jsem o tom věděla i dopředu, ale i tak jsem byla strašně překvapená, jak moc mě to paralizuje i v normální komunikaci 😀 Já začala normálně pracovně funfovat až v půl roce, kdy jsem omezila kojení, na mě ty laktační hormony fakt nějak strašně působí, ale myslím si, že je to právě dobře, protože jak jsem workholik, tak jinak by dítě bylo úplný chudák, takhle nebdu moci pracovat už jen z důvodu, že toho prostě nebudu schopná - nabalit 3 barvy nití do obálky, napsat správnou adresu a odnést na poštu, to bude nepřekonatelný problém 😀 Ale možná to zvládne Mína 😀

jancasoch
4. feb 2014

@caramilla teď už máš zkušenosti a určitě to bude o dost lepší. Uvidíš. To je dobře, že budeš odpočívat. Hlavně žádné zakázky P-)
@bordino a kde jste koupili - kupujete?

bordino
4. feb 2014

@caramilla
@jancasoch Do Mirošovic ;)

koki_melo
4. feb 2014

Smutná zpráva pro dnešek, kamenná prodejna Atelieru Magenta v Nuslích končí ☹

A ještě k tomu šití a zda se to vyplatí...kdybych nešila, tak už asi všechny doma umlátím a sežeru a oni mě vykopli na Měsíc, protože šití je moje jediná terapie, která funguje na to, že jsem dva a půl roku zabořená po lokty v hovnech, jak s oblibou říkám a moje jediná forma seberealizace by byla vytření podlahy, kterou rázem někdo zaprasí. Takže furt lepší soukat látky než do sebe Diazepam 😀.

medvi11
4. feb 2014

@koki_melo ovšem u mně je na Diazepam ta syslárna, kterou tu doma mám...

lenasss
4. feb 2014

@koki_melo tok to je trefné.Stejné jako u nás 😀

anfei
4. feb 2014

@bordino 6m2 je super 🙂 Mám teď pracovnu, co měla být koupelna, takže je tam i sprcháč1x1 a umyvadlo a je to 7,1m2 a když tam udržím +-pořádek je to super. 😉

arlette
4. feb 2014

udělala jsem rychlou tabuličku látek, co budu ve čtvrtek brát v MTX, žádná velká hromada, kdo chce pošlu odkaz 😉

jancasoch
4. feb 2014

@arlette můžeš mi prosím písnout do zpráv ten odkaz na MTX
@bordino to je tedy na můj vkus docela "dálka" a jak je to velké,...? povídej přeháněj A pracovnu ti tedy fakt závidím

abigail1
4. feb 2014

@koki_melo velice výstižné... 😎 šití jako terapie 😀

petkula
4. feb 2014

@arlette můžeš mi prosím taky poslat odkaz?

saaralota
4. feb 2014

@arlette pošli mi taky prosím odkaz na tabulku. Díky.

saaralota
4. feb 2014

@koki_melo no vždyť já taky nešiju proto, že by se to vyplatilo. Občas se to vyplatí, občas ne... jen mě překvapily ty konkrétní čísla 🙂

zuzkasim
4. feb 2014

@bordino Myslím, že i na 6 metrech se dá vykouzlit příjemné pracovní prostředí🙂 Máme panelákovou kuchyň 8 metrů a tam je moje pracovna... Akorát materiál tam nemám žádný, ten je v obýváku ve skříních.

Šití je pro mě taky terapie, domácí práce nemají dlouhého výsledku a v mém povolání se zas na výsledky čeká dlouho, někdy se ani nedostaví, šití je pro mě jediné hmatatelné🙂 A jestli se to vyplatí? Moje mamka se šitím doma roky živila, takže dobře vím, jak je těžké se tím živit. Právě kvůli tomu to mám jen jako koníček.

koki_melo
4. feb 2014

Aby to nevypadalo, že jen čtu a kecám, něco málo ode mne. Plyšové mikinky pro holky, ta větší je názorný příklad toho, když bezmozek dělá aplikace, ale příště už budu chytřejší, k tomu legíny a pidi turky, trička pro holky ze zbytků a k nim legínky a pidi turky z nádherného úpletu z Atelieru (na fotkách nevypadá, ale v reálu moc hezký).

bordino
4. feb 2014

@jancasoch dálka... no záleží na tom odkud 😀 Sem je to 20 minut vlakem, to byla podmínka, aby nám tatínek necestoval každý den 3 hodiny...
je to 6+1 na tisícimetrovým pozemku, jen ty místnosti nejsou tak velký. Já budu mít pro sebe 16 a 6m pokoj, tak váhám, kde udělat pracovnu, a kde ložnici. Chci, aby to bylo nejen funkční (to je i ten můj koutek v kuchyni), ale i hezký na pohled a tak různě jsem viděla spoustu vychytávek... jenže nevím kde 🙂

caramilla
4. feb 2014

@bordino To si děláš pr. To je super, tak kdy přijdeš na kafe, to je fakt kousíček od nás! 😀
Přes Mirošovice jezdím k našim 😀
A jinak je to absolutně perfektní místo, jen jste si za něj asi museli připlatit, co? Protože co já vím, tak už za dob mého dětství směrem sem od Prahy je nejlukrativnější mít barák v Senohrabech, Mirošovicích, Mnichovicích a Strančicích. Mirošovice jsou i super, že to je hned na D1. Takže perfektní místo, kde jsi zároveň na D1 i na přeložce na Tábor a ještě u vlaku, fakt paráda!

S tou pracovnou, záleží, jak jsi zvyklá pracovat, já třeba potřebuju hodně místa na zemi na stříhání, když dělám hromady a i větší projekty, tak mám ráda hodně prostoru, ale taky se budu muset uskromnit. Ono pokud budeš šít dál jako drak, tak bych možná udělala pracovnu ve větší místnosti, protože tu budeš používat víc hodin denně jak tu ložnici 😀 A taky záleží, zda budete v ložnici jen vy dva a nebo spíte i s dětma. My právě ve větším budeme mít ložnici a i tak se tam s těma dvěma dětma nevejdeme 😝

@koki_melo Tý jo to s tou magentou je škoda, neprodávalo se jí to?
A teda modely máš krásné a hlavně máš překrásnou modelku, tu bych brala! 😀

caramilla
4. feb 2014

Tak tohle by měly být snad moje poslední zakázky, možná ještě jedno nosorožcový triko, ale jinak už nic velkého, snad...

alenf
4. feb 2014

@koki_melo veľmi pekné súpravičky,najmä tá hnedo modrá sa mi páči🙂

zabza40
4. feb 2014

@allymally Moooc děkuji balíček dnes dorazil ,už mám umytou hlavu šampónem a je to úžasné 🙂 Kdy se bude zase objednávat ? Ted asi delší dobu ne viď ? ☹

caramilla
4. feb 2014

@zabza40 máš ten zelený čaj? 😉

zabza40
4. feb 2014

@caramilla Ano a jsem z něj unešená 🙂 ,dokonce mi hned řekla učitelka v Zušce ,zda nemám novou barvu ,že se mi lesknou vlasy. Jsem teda čerstvě nuceně ostřihaná ,protože mi bouchl kotel a ohořely mi vlasy ☹ Ale barvu fakt nemám ,já používám už pár let Hennu 🙂
A moc děkuji ,obálka přišla a z látky plánuji aplikaci na triko.

bordino
4. feb 2014

@caramilla no jo, jsme za ně rádi. A chytli jsme právě naprosto luxusní cenu, protože paní potřebuje prodat rychle a já byla první zájemce. No neberte 6+1 s 1000m zahradou 😀 budu mít pro sebe pokoje 6+16 m, tak přemýšlím, který bude pracovna a který ložnice