icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
4. feb 2014

@bordino tak to je fakt super, už se těším na návštěvu, kdy se stěhujete 😀 😀 😀

caramilla
4. feb 2014

@zabza40 tak to je fakt super! Já po něm mám taky krásné vlasy, dřív jsem si myla většinou lávou a výjimečně tímhle, ale teď mi láva došla a meju jen tím čajem a fakt se mi vlasy mastí ještě méně a jsou i 3. den krásné, takové lesklé a pevné, já mám jinak vlasy nic moc, ale fakt po tom šamponu je to zajímavý 😀 Taky mám velké balení a ještě vzorky dalších dvou, abych zkusila i něco jiného. A i ten balzám jsem nakonec vzala 😀

koki_melo
4. feb 2014

@caramilla No nějak ten krámek prý nešel, lidi nechodili a ti co chodili, tak třeba pro půl metru za celej den. Přitom látky tam má paní fakt krásný, jo, je to něco jiného, vesměs dražší designovky, ale zrovna teda na ty jsem se těšila, že budu chodit, protože je člověk vidí na živo a nemusí pak řešit, že mu přes eshop přišlo něco, co vypadá úplně jinak než na monitoru. No nedá se nic dělat ☹. Ale eshop jede normalka.
Modelku máš svoji krásnou, ale ti klidně ti je zapůjčím obě dvě, jestli máš pocit, že máš doma málo veselo, případně chceš rekonstruovat barák, po nájezdu našeho komanda by to asi bylo potřeba 😀.
Trička máš krásné jako vždy a tobě to moooc sluší!

Děkuji všem za like, jinak není to moc vidět, ale obě dvě mikiny mají aplikace našité strašně moc dole, bohužel lepené vliesofixem, takže už s tím nešlo nic dělat, u té větší mikči je přes aplikaci velryby přišívaná podšívka kapsičky, není to sice moc vidět, ale rozhodně by to tak být nemělo...to je tak, když se nepřemýšlí u práce. Jinak mikči jsou podle farbenmix střihu Danai a jsou dost široké u krku, příště to chce zmenšit, aby nepadaly z ramen. No a dole do gumy to taky není žádný hit, ale nemám odvahu těm svým torpédům dávat gumičky se zdrhovadly nebo šňůrky na stažení, které by sice byly hezčí, ale mám obavy, aby se na tom někde neoběsily. Tak jsem si to pěkně zkritizovala a jdu vymýšlet co budu šít dál 😀.

bordino
4. feb 2014

myslela jsem, že se mi to předtím neodeslalo, proto tu píšu jak trubka 2x 😀

anastazieb
4. feb 2014

@bordino gratuluju k domečku 😉

Jinak má víkendoviá práce, mláděti už jsou menší pyžámka, tak má dvoje nový 😉 Plus nějaké tepláčky a tričko.

bordino
4. feb 2014

@caramilla tak na léto doufám 😀

mahafi
4. feb 2014

já jsem taky nezahálela, ušila jsem si bundu a mikinu pro sebe, ale nemůžu přesvědčit fotografa, aby mě blejsknul 😢 😀

zabza40
4. feb 2014

@caramilla Já mám balzám ve vzorku a už lituji ,že jsem nevzala velkej 🙂, cekově se mi ta značka moc líbí a jsem spokojená 🙂

caramilla
4. feb 2014

@mahafi stativ, stativ! 😀 😀 😀 😀 Proč myslíš, že už se fotím sama, těch keců... 😝
@bordino Píšu si a počítej se mnou 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
4. feb 2014

@zabza40 jo? tak to se těším, až dojde balík, snad zítra 😵 😵 😵 Já jsem taky z objevu NT byla úplně vedle, kromě tělového mléka karité, které je hrozné, tak mi sedlo úplně všechno a ze všeho jsem unešená. Ale blbé je, že třeba krémů mám asi 4 a všechny jsou super a člověk neví, který si vybrat, protože zase 4 krémy moc nepotřebuju, že... Ale zase to mám pestré. A i ty jejich gely do sprchy, to je taková balada,, když ve 2 ráno unavená a vyčerpaná si to ve sprše "rozbalím", nadechnu se a relaxuju, fakt paráda 😵 Dřív mi ta značka přišla drahá, ale je prostě pravda, že platíš za kvalitu a navíc mi přijde, že všechno hrozně dlouho vydrží, protože stačí maličko.

mahafi
4. feb 2014

@caramilla no jo.. ale to on mi nepůjčí 😀, je na techniku hrozně háklivý 😀.

allymally
4. feb 2014

@bordino gratuluju k domečku a šíleně závidím 😀 já doufám, že se mi to taky splní dřív, než děti odrostou ☹

arlette
4. feb 2014

@koki_melo to je krásné, moc se mi líbí ty barvy. A to hnědo tyrkysové, to je co za vzorek?

caramilla
4. feb 2014

@mahafi Tak systém nováčkové výběr ze dvou možností? "Vyfotíš mě ty a nebo si mám půjčit tvoje nádobíčko?"

mahafi
4. feb 2014

@caramilla 😀 😀 😀 to by šlo.. nátlak na něj.... 😀, zkusím to, až ta naše tryskomyš usne.. 😀

koki_melo
4. feb 2014

@arlette Jsou to tyrksové velryby - elastický úplet, mikiny jsou z kojoplyše 🙂.

zuzka72
4. feb 2014

Maminky prosím vás, ráda bych ušila klukům kalhoty, spíše střih tepláky, zkrátka něco jednoduchého do začátku, co bych zvládla 😀 . Neprodává tu některá z vás střih, nebo nevíte, kde zakoupit, dřív jsem střihy kupovala ve Vkusu-ale to je už minulé století 😀 Pak jsem dlouho nešila, všechny střihy vyhodila a nemám nic 😔

ucitelka70
4. feb 2014

@zuzka72 dajú sa aj voľne stiahnuť.....

arlette
4. feb 2014

@koki_melo a kde takovou prádu prodávají? 🙂

zuzka72
4. feb 2014

@ucitelka70 stáhnout? A kde prosím? Já nic nenašla :/

zuzka72
4. feb 2014

@ucitelka70
@jieff
♥ ♥ ♥ děkujííííí

elentari
4. feb 2014

holky, právě testuji dárek k narozeninám (není to teda coverlock 😀, ale řezací podložka, pravítko a řezací kolečko) a chtěla jsem se zeptat, jak moc můžu s kolečkem na koženku? 😅

zuzkasim
4. feb 2014

@elentari Můžeš. Kolečko tupí vatelín, papír (jako ne hned, ale tohle by se nemělo řezat pravidelně) a pozor na špendlíky!

dagmarkaaa
4. feb 2014

Ahoj holky, nedávno jsem se u vás radila ohledně kombinézy, dík moc! nakonec jsem neměla odvahu ji podšít, no ale s výsledkem jsem spokojená sedí fakt hezky... Ottobre 4/12. Příští rok ji možná zkusím znovu i s podšitím 🙂

vondandy
4. feb 2014

@arlette , prosim o tabulicku MTX, ty pokusitelko 😀

laeela
4. feb 2014

@caramilla Péťo, prosím tě, jak řasíš?
Řasíš to po stranách na OL a pak ještě na OL sešiješ?
Já mám s tím věčný problém, že když si to sešívám a ořezávám to řasení, tak to pak nemám hezký a rovnoměrný. Ty to máš krásný, nechala bych si poradit. 😉

daisyr
4. feb 2014

@zabza40 @caramilla já už se také těším na balíček s NT a právě jsem pokukovala po šamponu a když tu padl zelený čaj, tak bylo jasno, tak jsem zvědavá a těším se a už teď vím, že jsem spoustu věcí nenakoupila.... Jinak je pravda, že za více peněz, ale zase kvalita!

laeela
4. feb 2014

@dagmarkaaa je teda i tak moc krásná. 😵