icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
6. feb 2014

@caramilla ta mikina je super! Já jsem si loni taky chtěla šít a nakonec jsem z lenosti odchodila v manželově. Pravda, nebyla tolik postavě lichotící, jak ta tvoje 🙂

allymally
6. feb 2014

@caramilla mikina je moc pěkná. Mám takovou z Time Outu, i když oni ji asi nebrali jako těhotenskou 🙂 Ale lichotí až většímu bříšku 🙂 Já teď taky obcházím v mikině od mého tatínka 😀 Je přeci jen teplejší, když je zimní a určená na hory 😀 Ale moc už se nevlezu. Ještěže mám snad poslední týden před sebou, jinak to se mnou sekne ☹

zojec
6. feb 2014

@caramilla mikina je super, urcite vyuzijes aj ako nosiacu 🙂 ja som si tak zakupila flisovku o 2 cisla vacsiu a potom som do nej v phode zapinala aj prcka v satke 😉 tiez som bola lemra si take nieco usit.. a zipsy nenavidim nasivat, aj ked uz je to trochu lepsie.. akurat dnes b. pokazila zips na fusaku do kocika.. rozmyslam ci vymenit, ci kupit novy, lebo bez zipsu je naprd, alebo sa na to vykaslat, aj tak je tam ditko tak raz za 2 tyzdne

caramilla
6. feb 2014

@ucitelka70 Už tu jsou zpět, byl to asi nějaký výpadek serveru, tak tu jsem 2x, no 😀 😀 😀
@zikie Se můžeme uklidňovat, že to je všude stejně 😀

caramilla
6. feb 2014

@kuna já právě nesnáším chodit v pánských mikinách. Mě to přijde pro těhotnou ženu jako potupa. Navíc můj manžel má 2 m a 100 kg, já nejsem drobek, ale jeho mikiny bych musela mít 20 cm založené rukávy a náramenice bych měla asi tak postavě ladící jako střihy nejmenované módní návrhářky z Fleru. Fakt mikiny mého manžela jsou nenositelné. Musela bych si vycpat ramena a vytahat ruce 😀
Já mám jednu takovou "pánskou" M z ekocentra s kytkoptákem ČSOP, ale tu teda fakt nosím nerada, je khaki zelená, tu barvu nesnáším (asi od doby, co jsem pracovala v ČSOP, kde bylo vše khaki 😀 ) To radši budu chodit fakt s nahým pupkem, já jsem v tomhle hrozná.
@zojec To myslím, že asi ne, protože je dost úzká přes prsa. Ale tak můžu všít vložku nebo ušiju novou. Nošení zatím vůbec nějak neřeším 😎 Jediné, co vím je, že musím včas vyprat šátek 😀
Ale taky docela dobrý podnět k zamyšlení, že bych možná mohla ušít ještě i nosící mikinu, až se budu před porodem nudit 😀 😀 😀 😀
@zojec tyhle kapsy se našívaly celkem dobře.

@allymally Dnes přišla krabice se 5kg papíru 😀 😀 😀 😀 😀 Hrabala hrabala a nakonec našla 😀 😀 😀 Pech je, že se mi dneska spustila rýma a vůbec nic necítím a to ani ten eukalypt!!! Ale večer vyzkouším nějaký nový šampon 😵 . Napiš mi kolik doplatek, než porodíš, aby se to pak nezapomnělo 😉

barcav
6. feb 2014

@caramilla mikina je super 😵 😵 😵

maryol
6. feb 2014

@papajka7 nám sa osvedčil takýto domček https://www.modrykonik.sk/blog/maryol/album/sij...
:o)))

maryol
6. feb 2014

@zojec prídem na školenie o pečení chlebíka :o) vyzerá fantasticky! piekla som už kde-čo, odexperimentovala som už pár receptov na chlieb a pečivo kompletne celozrnné, ale kváskový som ešte neskúšala :o)

zuzkasim
6. feb 2014

Holky, mám dotaz na ty, které máte textilní štítky se svým jménem. Kde se to dá udělat? Kolik to tak zhruba stojí? Vím, že se dají sehnat tkané nebo jen tištěné, netuším, zda ty tištěné vydrží i častější praní (přece jen budou asi levnější, ale aby to k něčemu bylo). Už roky nad nimi uvažuju a rozhodla jsem se, že letos si je už někde pořídím. Šiju i drobnější věci, jejich hodnota je okolo stovky, tak nechci, aby desetinu ceny tvořil štítek, na druhou stranu to určitě výrobky trochu pozvedne, budou vypadat profesionálněji.

danielahe
6. feb 2014

@caramilla mikina nadherna 😉 🙂
@allymally dekuji za balicek, mne potesili olejicky a Tobika ten druhy obsah 😅 . Nemam poslat jeste nejake penizky, je to vse, nerada bych byla neco dluzna 😉 🙂

zojec
6. feb 2014

@maryol prid, prid.. vezmes si aj gumu a zipsy 😀 😉

arlette
6. feb 2014

vypsala jsem do tabulky MTX něco málo zbytků, kdybyste se chtěly mrknout.

macin73
6. feb 2014

@danielahe u nás to dnes vypadalo podobně 😀

caramilla
6. feb 2014

@danielahe to bodýčko, co má, je úplně super! 😵

@zuzkasim Prý i ty tištěné vydrží praní. Ale ozkoušeno nemám. Tištěné jsou jednak levnější a jednak tam je menší odběr. U tkaných bývá odběr 1500 - 2000 ks. Někde ti nabídnou i 1000 ks, ale zase bývá třeba vyšší cena, chce to si dát poptávku. Cena se nedá takhle říct, počítá ji firma od plochy stítku, počtu barev a celkového rpovedení (Termořez, zažehlení na půlku atp.). Doporučuju si nechat dát poptávku do více firem a odpovědi ti přijdou samy 😀 Mě můj štítek vyšel asi na 2 Kč, ale nevím, zda s DPH nebo bez 😀

koki_melo
6. feb 2014

Dvoje tepláčky pro kamarádku, mikina pro mne, oblečená vypadá daleko líp, ale není kdo by mne fotil...asi si koupím stativ 😉 .

papajka7
6. feb 2014

urobila som si novy album,len ta zo srandy ,kolko im bude trvat kym ho stopnu 😀

inac aj ja potrebujem zohnat etikety,ale podmienka ze ze musia byt na bavlne,neviete o niekom kto by mi ich spravil?

danielahe
7. feb 2014

@macin73 nekdy si rikam, proc kupuji hracky 😅 , staci kabel, papir, ovladac... 😀 😀 😀 😀 ,, krabice s pairkama schovana az se nam vrati tatinek, aby z toho taky neco mel 😅
@caramilla dekuji, usite je uz dlouho 😉 , no mam sici absenci, jak musim byt v klidu, hrozil mi predcasny porod, ale po 36tt uz asi zacnu, nerada bych zase prenasela, ta nase zabicka by asi v terminu mela 4 kila 😕

palosek
7. feb 2014

@caramilla mikča, tričko, fotečky nádhera 😵 😵 😵 😵 Jen...jak se ti směje jen na objektiv??? 😀 😀 😀 Když si tak sama se.... 😀 😀 😀 😀

jieff
7. feb 2014

@caramilla ta mikina se ti moc povedla, je krásná! Já si ušila triko a mm mi ho pochválil...já jsem z něj na rozpacích (ne nemá obrovský výstřih😉...ale napadla mě jedna úprava a pak si ho možná taky pochválim 🙂

la.kup
7. feb 2014

Ahoj, nakukuji k Vám delší dobu a ještě o něco delší dobu šiju. Zatím spíš pro moje děti, případně pro děti kamarádek a občas i něco na prodej. Moc e mi líbí Vaše výrobky. Velmi často u Vás najdu rady jak a co udělat efektivněji, kde v hromádkách koupit co výhodně..... Pokud bude v dohledné době hromádka na nitě do overlocku, ráda bych se přidala.

anastazieb
7. feb 2014

@la.kup pokud jí budu dělat, napíšu to sem, tak to tu sleduj 😉 Když si vzpomenu, tak ti napíšu 😉

koki_melo
7. feb 2014

Hodobóžový tepláky 🙂.
*plyš/tenká džínovina na přední a zadní kapsy a lemování

koki_melo
7. feb 2014

Dotaz na dvojjehlu: s cílem ušetřit dvacet tisíc za COV jsem si chtěla přát třicet krabiček dvojjehel k narozeninám a tak jsem ji opět vzala na milost a zkoušela šít. Spodní a horní nitě jsem vyladila, přesně tak, jak to má být, takže spokojenost. Ovšem z nějakého záhadného důvodu KAŽDOU jehlu po cca půl metru šití zlomím a netuším, čím to je. Stane se to, že levá jehla se ohne dopředu a zlomí se buď o patku nebo destičku. Kontrolovala jsem horní nitě, jestli se někde nezasekly, byly v pořádku. Jediné, co mě napadá, tak jestli nějak blbě netahám látku, což většinou dělám, když jedu přes švy nebo tam, kde je vysoká vrstva, ale to tahám směrem dozadu, ne dopředu.
S takovou je pro mne fakt lepší COV než jehla za šest pětek co vydží půl minuty ☹. Tušíte někdo, co dělám špatně?

caramilla
7. feb 2014

@palosek Právě, že výborně, protože nemáš zábrany před tím, kdo tě vidí, protože kromě sousedů mě nikdo nevidí. Ale soussedi musí mít docela záchvaty smíchu, jak se tu sama fotím před barákem. Když jde někdo kolem, tak si může ukroutit hlavu 😀 😀 😀

zuzkasim
7. feb 2014

@koki_melo To je divné, nemáš něco na člunku, co ti tam zavazí a jehlu ohne? Já bych vyndala stehovou desku, nasadila dvojjehlu, pomalu točila kolečkem a dívala se, co to dělá. Nebo nešiješ přes špendlíky? Normální to teda rozhodně není.

koki_melo
7. feb 2014

@zuzkasim Nene, špendlík bych poznala 😀. Je to divné, protože kdyby bylo něco na člunku, tak mi to dělá u jakéhokoliv širokého stehu...no každopádně ho vyčistím a...no nevím, štve mě to ☹

caramilla
7. feb 2014

Matiritní šaty pro ségru. A teď jdu ze zbytečků látek vymyslet šaty pro Jasmínku, taky půjde na ples a moc se už těší 😎

(Ta stuha tam nebude, to je jen, aby to drželo na ramínku, jinak jsou na jedno rameno🙂

zuzkasim
7. feb 2014

@caramilla Šaty jsou krásné, sestře budou moc slušet. Akorát ten nápis na saténové stuze mě tam trochu ruší.

petkasv
7. feb 2014

@caramilla ty jsou nádherné 😵 😵 😵 😵

vondandy
7. feb 2014

@caramilla , krasne saty, uz se tesim na fotku na sestre..