Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky máte moc krásné výtvory 🙂, já sice taky sedím dnes a denně u mašiny, ale šiju pořád do kola nákrčníky, návleky na boty a rukávníky. Tak už mě to ani nebaví fotit.
Prosím nevíte někdo kdo vyrábí rypsové stuhy? Chtěla bych se dostat přímo k nějakému výrobci. Už mě nebaví, že někoho poptám, když na e-shopu má skladem a on mi do několika dní odpoví, že zboží je momentálně vyprodáno :-/
Teda, chvilku jsem tu nebyla a chybí mi dočíst asi 10 stránek 😀 Holky, potřebuju poradit....jakou velikost byste šily nedonošenečkovi, který měl minulý týden 42cm a a dřív než za týden je nepustí? Nevím jestli 50 nebo raději 52....vůbec nevím, jak rychle tihle mrňousové rostou.
@vondandy 🙂 ďakujem,no keď si chcem kúpiť súpravu,tak väčšinou majú krátke mikiny a vadí mi to,tak táto je konečne ako chcem:D.Trošku som sa hrala s niťami pri štepovaní,lebo som nechcela všetko tmavou štepovať,dáko sa mi to takto viac pozdávalo i keď je to zdlhavejšie stále prevliekať aj pri obnitkovaní🙂.
Holky mám na vás prosbu, nevyfotila byste mi některá ten šroubek na utahování na chapači u stroje s tím horizontálním vkládáním (ne-kyvný chapač)? Chystám blog o dvojjehle a potřebovala bych tam mít i tu druhou možnost. Já mám na stroji normální kyvný chapač s nerezovým lůžkem....
Díky moc!
Holky, prosila bych o radu, dávám níž fotku šatů, které spravuji, měly na zadním díle žabičkování, které popraskalo a mám udělat nové. Je to jemná a tenká látka, nechcou se mi párat boční švy šatů, otáka zní, jak nejlépe žabičkovat, mám šít každou řadu zvlášť a konce pořádně zauzlíkovat? Já si pořád myslím, že se ta gumička z toho uzlíku jednou povolí a žabičkování je pryč, nebo to nějak přešít v kuse dookola a v bočních švech se trefit do švu aby to nebylo vidět, jak se musím napojit na další řádek... Snad jsem to napsala srozumitelně 😒 Děkuji za radu a za Vaše zkušenosti 😉
@lip72 já žabičkuju tak, že jezdím sem a tam, ze strany na stranu. Ke konci řady vždycky sjedu trochu níž, pak nechám jehlu v látce, celé to otočím a jedu zase zpátky a tak pořád dokola. Nahoře a dole na konci to jen pořádně zavážu.
@anastazieb Děkuji, toto mě také napadlo jednoduše šít v kuse, jenže jak to udělat v tom kuse na těchto šatech...ony jsou na boku dost nabírané a jsou jemné, proto se mi nechce párat ty boční švy, asi budu muset zkusit to co píšeš a uvidím, jak by to vypadalo 🙂
Koukám, že logo je velká kontroverze 😀 Já jsem ještě na ně včera koukala a mě se tam to logo prostě fakt líbí 😀 Mám z toho právě dojem stejný jako @a_lexa . Že to ty šaty tak jako zajímavě "rozbije" a zaujme.
@stassy Já bych si tam sama sobě to logo dala a kdybych kupovala na Fleru od nějakého tvůrce, tak bych ho tam mít chtěla. Kdyby tam mělo být napsané HaM, tak bych to tam nechtěla. Pro mě je právě rozdíl, co na tom logu je.
Myslím si, že to logo právě posouvá ty šaty od toho anonymního tvůrce k tomu, že je šil někdo konkrétní a k tomu ségra toho, kdo je má na sobě. Myslím, že ve třídě holky mé logo znají, protože mi Pavla fotí a určitě se pochlubí, navíc moje věci nosí. Takže pro mě to právě v tuto danou chvíli smysl má (pokud logo ladí, zelenou cedulku do švu bych nenašila), protože to ty šaty pro mě a Pavlu zosobní a odanonymní.
Je to prostě nějaký můj vnitřní pocit a autorský záměr, těžko se to asi vysvětluje 😉
Vem si, že ty šaty šiju fakt jen pro ni, lezu tu s břichem po zemi, žaludek venku, tak sakra, proč bych se na ně alespoň nemohla podepsat 😀 😀 😀
Kdybych šaty šila někomu cizímu, tak bych asi uvažovala jinak, i když mě se tam to logo fakt líbí, ale zase už by to mělo jiné okolnosti a jiný smysl ho tam dávat.
Každopádně právě jdu nažehlit logo na stuhu na šatičky pro Jasmínku 😀
@veronik77 Je to satén s elastanem.
@petkasv Super fotky! A ti motýli jsou boží, asi si z nich ušiju kojotriko 😵
Peťa má krásné oči i bez řasenky, to všichni víme 😀 😎
@caramilla mě se ty šaty líbí i s tím logem.... Stejně jak píše @a_lexa ....aby všichni věděli, od kterého tvůrce je 😀 😀 😀 Je fakt, že ale záleží, co na tom logu je 😀 😀 😀 😀 s tebou naprosto souhlasím 😀 😀 😀
@lip72 já žabičkovala tak, že jsem jezdila jedním směrem a každou řadu uzlíkovala...byl to vopruz a už bych to tak nedělala..... 😝 😀 😀 😀 😀 sice uzlíky držely....ale šla bych na to jako holky tady.... 😉
@lip72 Já jsem opravovala žabičkování na pár věcech, kde byla vypáraná nit, ale gumička tam byla funkční, tak jsem tu gumičku jen přejela z rubu cikcakem, jestli to píšu srozumitelně. Jinak já bych klidně i zabočila a jela zpět před tím švem, podle mě to zas tak moc na škodu esteticky nebude.
Šatičky pro Jasmínku. Tady se mi to logo už tolik nelíbí 😝
@caramilla neviem,ci sa niekedy dostanem k odfoteniu rukavic (kedze ich synator vonku zaspinil skor, nez som stihla), tak nech nezabudnem, chcem ti podakovat za strih, co mas na stranke 🙂 sice som nerobila zo softu, ale aj take flisove su super a po tolkych nepodarenych pokusoch mi ten tvoj strih ozaj padol vhod. takze dakujem a ked sa dokopem k tomu foteniu, pridam foto 😅
a takmer som zabudla, saty su pekne 😉
Mám dotaz k povolení napětí spodní nitě. Mám Janome a někdo tu o něm psal...chápu to správně, že musím odmontovat patku, stehovou desku, vyndat ven tu věc se spodní nití, povolit šroubek, všechno to nandat zpět a vyzkoušet a případně znova....a pak to zase stejnou cestou utáhnout zpátky? Nebo se to dá nějak povolit zvenku, aniž bych rozmontovala stroj?

@bury díky 😀 a to jsou ty fotky jen doostřený, víc jsem neměnila 😀