Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@saaralota Takhle slozite to delat nemusis. :D Ja si vyndam sroubky z desticky, trochu ji nadzvednu a malym sroubovackem pootocim sroubkem. desticku polozim, vyzkousim, jak vypada steh. pokud je potreba jeste postelovat, opet nadzvednu, pootocim, vyzkousim. az kdyz je steh pekny, vratim zpet sroubky a siju. patku nesundavam. ;)
@saaralota Ne, ony nejsou dodělané, ale mě to nedalo je nevyfotit 😀 Čekám, až se Jasmínka v neděli vrátí z hor, šaty jsem celé šila od oka, tak budu trnout, aby jí byly dobře, ale délku musíme zkusit na ní, plesové dlouhé šaty fakt ještě žádné nemá, tak vůbec nevím. Takže určitě budou kratší, ale nevím, o kolik, chtěla bych, aby byly dlouhé, ale nevím, zda to na malé holčičce bude dobře vypadat, uvidíme🙂
@nelibeli3 Jasmínka byla včera dopoledne ve školce, odpoledne odjela z babičkou na hory, takže jsem doma úplně sama. Teď obšívám čtvercové pleny na malého, nebaví nebaví... 😝
@anastazieb - Já ti to vyfotím... akorát by to asi chtělo pořádnou fotku, když to bude na blog, tak jestli počkáš, že to vyfotím zítra až bude světlo? Teď v umělým by to asi moc nešlo 😉
@zuzkasim Ne, to nejsou nitě Madeira, ale cena strašná. Skoro 90 za 400 m. Jsou super, ale na plenky jsem je jen tak zkusila, že bych si udělala radost, když už mám pro Oskárka vše po Jasmínce a nemusím nic kupovat, ale ta spotřeba je fakt tak strašná, že jsem je už vyvlékla 😀 Ale budu jima obšívat kalhotkovky 😀
@anastazieb - pošli mi do IP mail, mám to vyfocený, tak uvidíš, jestli ti to takhle stačí 😉
Naše nová Danaika. Manžel vzal dnes poprvé od začátku mého těhotenství drobka přes den ven, tak jsem měla šicí orgie 🙂 Ještě jsem stihla tričko, bodýčko, dvoje tepláčky a poutka na ručičku k hračkám co tu mám pro druhátko a mimko kámošky.
Holky,chtěla jsem se zeptat, jak sedí střih na Nonity? Taky je to velikostně ujeté? Malošek teď nosí 92ku,danaiku jsem šila vel 74/80 a je tak akorát spíš větší.
@laeela - já jí mám půjčenou, musím se zítra rozhodnout jestli jo, nebo ne, ale nějak není čas to pořádně vyzkoušet... já jí mám teda za 500 Kč. Ale právě šiju dost málo 😒 Já jí zkusila jen namontovat a vůbec mi to nešilo, musela jsem jí přidělat jinak a špatně mi to drží nahoře, pořád mi spadává dolů, tak nevím, kde je zádrhel 😒
@bury kráčející používám pořád,jedině,když všívám zip,tak ji vyměním za zipovou 😉 Nejmarkantnější rozdíl budeš mít u všeho,co pruží - hlavně při prošívání spodního lemu triček,mikin...já bych bez ní nedala ani ránu😉musíš mít tu capku položenou přes tu tyčku šroubu - jo a oddělává se držák patky😉jestli budeš potřebovat vyfotit, tak blejsknu😉
@bury díky moc, napíšu ti email 😉
Jinak já tu kráčející taky mám ráda nakonec, sice mi to u úpletů až takový rozdíl nepřipadá (ale asi trochu jo), ale líbí se mi hlavně, že se vždycky při začátku šití neposune o kousek vrchní látka a taky že to začne šít celkem od kraje, nemusím začínat až kus od kraje látky.
@crawler @zuzkasim @anastazieb - holky díky, tak si jí nechám a uvidím. Já mám stroj Brother a tohle je Janome. Jde nasadit dobře, akorát mi prostě patka nedrží nahoře. Nemáte zkušenost, jestli je to tím, že to není origoš? Prostě jak kdyby byla moc těžká. Musím to ještě nějak vychytat. Dneska jsem byla na velkých nákupech a jsem z toho vyfluslá, že nemám vůbec náladu tu s tím štelovat. 😝 🙂
@anastazieb - poslala jsem ti to. Kdyby si to chtěla jinak, tak písni. Mám to rozebraný 😉 Možná by bylo lepší za denního světla. Jinak já mám ten šroubek zelenej 😉
@bury aha, už to čtu, že je to ten zelenej 😉 Tak moc díky, fotka je bezvadná 😉
Jinak je divný, že ti to nedrží nahoře, musí tam být přišroubovaná šroubem a ta pacička nahoře na šroubu, kterým se mění jehla. Nemůže padat... Akorát je pak pod patkou míň místa, kvůli těm plastovým nožičkám.

@caramilla Děkuji, určitě vyzkouším .-) Jinak šaty pro sestru a Jasmí jsou moc krásné 🙂 škoda, že nemám holku...