icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
8. feb 2014

@bury já také kr. patku na úplety chválím, též nemám origoš, ale mám š. stroj veronica, takže neporadím, mě sedí dobře.

@caramilla ty nitě jsou fakt super! A šatičky pro Jasmínku také, taky jsem si říkala, že jsou nějaké dlouhé...🙂 Jinak k tomu logu tě chápu, prostě jsi na ně pyšná a chceš ukázat, že jsou od tebe. A jak tu padlo, že mít jen zkrácené logo, co tam nechat ta "ll" + tu kytičku? bez těch ostatních písmen, pravda, že samotná kyti bez spodku je smutná 😉

daisyr
8. feb 2014

@allymally tak balíček jsem si dnes vyzvedla na poště, děkuji moc! Jen teda celé dny jsem doma (různě se střídáme v marodění) a oni-pošťáci nejsou schopni ani zazvonit a já se tak těším 😠

daisyr
8. feb 2014

@zikie ono ty danaiky jsou všeobecně větší, každý tu píše, že šije o velikost menší, i na tom fotu u střihu je vidět, že je taková volnější, asi to je záměr nebo co

zuzkasim
8. feb 2014

@jieff Teda, krásné tričko!
Já dnes zkusila trochu jiné šití, i když to možná jako šití nevypadá🙂 Je to z bavlněné prádelní šňůry, šily jsme dnes s holkama na klubu. Mamce jsem na dopoledne vnutila všechny 3 děti, abych na klub vůbec mohla jít a šít tam, nadšená nebyla, ale pak si u mě hned objednala podložku pod konvici a hrnek, tak aspoň nějak se jí revanšuju.

season
8. feb 2014

Babulky, ak chcete niečo zo stoklasy, píšte IP.

arlette
8. feb 2014

@zuzkasim to je pěkné, jak se to dělá?

zuzkasim
8. feb 2014

@arlette Šňůra se stáčí dokola a šije se entlem. Fakt jednoduché, měla jsem strach, jak to bude mašina brát, ale zvládla to i Janome Sew Mini (taková ta "dětská" mašina), na té jsem dělala ten košíček, doma pak ty podložky na velké mašině, je to pohodlnější kvůli stolečku a volitelné šířce stehu.

behulka
8. feb 2014

zrazený kašmírový sveter konečne našiel uplatnenie, už som myslela, že skončí u psa v búde 😀

anastazieb
8. feb 2014

@behulka jéé to je dobrý nápad, taky mám malou kašmírovou vestičku, pořád jsem přemýšlela, co s ní 😀

a_lexa
9. feb 2014

@zikie krásná mikča a super aplikace. Prosím tě odkud máš materiál (predpokládám že je to coral fleece) - moc se mi líbí barva - taková neutrální, že se dá vzít ke všemu. PS: ty tvoje ruce jsou super. 😉

palosek
9. feb 2014

@zuzkasim No to jsou skvělé podložky .....To jako tím cikcakem přišíváš šňůru ke šňůře? A dost to tak drží? Fakt to vypadá dobře...a asi to je i rychle hotové, nebo je to drbačka???

terezita
9. feb 2014

@zikie nonity delej o cislo mensi.. ony maj byt pod kolena a stejne v te mensi velikosti ji byly vzdycky nejdriv dlouhe.. ted nosila ve 4 letech jako podkolenaky vel. 86-92 😀

crawler
9. feb 2014

@bury taky mám brother a kráčející janome, když mi ji tenkrát caramilla poslala, tak jsem byla zoufalá - nešla mi namontovat a jehla do ní narážela,ale jde to a šije skvěle. jehlu musíš mít pak posunutou na šití rovného stehu vpravo a no problém - vyfoť, jak to máš přidělaný?

anastazieb
9. feb 2014

Holky máte někdo zkušenost se zasíláním do zahraničí? Konkrétně mi napsala paní ze Skotska... Mám Fio banku a mám i Pay pal, ale už jsem ho dlouho nepoužívala... Poradí někdo, jak na to? Díky 😉

terezita
9. feb 2014

@anastazieb ja paypal uz nemam, ale mam fio a pro platby ze zahranici ji musis dat akorat iban a swift a to by melo uplne stacit.. jen bo to nebude europlatba, budou tam vyssi poplatky, myslim ze stovka..

zabza40
9. feb 2014
zabza40
9. feb 2014

@zuzkasim nechceš na to udělat foto návod,

zikie
9. feb 2014

@a_lexa Moc kděuju za pochvalu. Celkem dlouho jsem na fotce hledala, kam jsem strčila ruce 🙂 Jj, materiál je coral fleece béžový z www.tkadexa.cz. Moc doporučuju, skvělé jednání a rychlé odeslání zboží.

@terezita Díky, přesně to jsem potřebovala slyšet.

elixia
9. feb 2014

@anastazieb cez PayPal jej iba das svoju mailovu adresu,kam ti ma peniaze poslat....Fio sa da ako vnutrostatna platba zo SK uctu,ale neviem,ci aj zo zahranicneho...inak SWIFT a IBAN pre medzinarodnu platbu.Ale podla mna PayPal je najjednoduchsi sposob, banky nam tu za medzinarodnu platbu uctuju sialene poplatky 😉

kuna
9. feb 2014

vůbec vás nestíhám…takže popořadě posledních pár stránek🙂

@koki_melo krásné kaťata a moc se mi líbí tvá holčička s lokýnkama! A vyrazila jsi mi dech s atelierem, zrovna jsem se tam teď na jaře chystala…

@caramilla šaty jsou oboje nádherné! Toto já bych nikdy nesvedla, nechápu, jak to jen tak ušiješ, aby seděly (myslím ty velké). Logo bych tam nejdřív taky nedávala, ale pak jsem dočetla tvé vysvětlení a když se na to podívám z tohoto pohledu, tak to dává smysl. Já taky rvu mamafactory na vše a to to ani není moje vlastní logo 😀. Člověk se chce odlišit a “prodat” svou vlastní práci, to je pravda.

@alenf krásná teplákovka, sedne jak ulitá! A nedělej mi to chutě 🙂

@petkasv krásný mikiny a sluší ti to, ale já bych teda taky řekla, že jsi namalovaná! To máš takhle sama od sebe i make-up, zdravíčko na tvářích, atd? Tak to závidím 🙂

@rina76 krásný trička, já jsem myslela, že to jsi vystřihla někde obrázky z látky, jsi šikovná všestranně!

@zikie danaika krásná, líbí se mi aplikace, co děláš. Jsou takové jemné a vkusné. Jinak co se velikostí týče, tak danaiku taky dělám menší a nonity byly fajn ty první, když mělo dítě ješrě plínku. Na odplenkované už šiju menší veliksot a jen prodloužím nohy. Vlastně všechny FM střihy mi přijdou dost velké a široké, seděla přesně zatím jen philippa.

@zuzkasim úžasný nápad! Hned v noci jsem na netu na mobilu při kojení hledala, jak udělat hranatý košík. Zítra jdu shánět prádlovou šňůru a jdu na to, košíky potřebuju a dlouho jsem přemýšlela, z čeho to udělat. Dělala jsem z papíru, ale moc se mi nelíbí.

@behulka ty jsou krásné! Škoda, že jsem vyhodila čepici, co mi manžel vypral a vysušil v sušce!

kuna
9. feb 2014

a jdu přihodit pár věcí, dělala jsem je měsíc 😀

1. climayarnove triko pro mě
2. fleecové palčáky podšité climayarnem pro starší
3. fleecové rukavičky bez palce podšité climayarnem pro mladšího
4. sourozenecká tučňáčí tríča, zadní díl tučňákový
5. pyžamo ze stoletých zásob
6. roztleskávačka 🙂. To dostala J. univerzitní tričko od tatínka před dvěma lety a už jí bylo malé, takže jsem obrázek vystřihla, našila na nové tričko (které jsem taky ušila) a ušila ladící sukýnku
7. jdu se pochlubit, co jsem dostala před měsícem k narozeninám
8. konečně jsem si uspořádala úplety, blbý krabice, ale mám z nich radost, konečně se podívám a vidím, co kde je. A krásně se vejdou dítěti pod postel. A malé krabice jsou super na kousky na aplikace.

kuna
9. feb 2014

to je divný, ale clim triko a malý rukavice se mi nezobrazují, tak ještě jednou...

kuna
9. feb 2014

a zapomněla jsem napsat @anastazieb díky za inspiraci s "filmovýma" tričkama 😀

anastazieb
9. feb 2014

@kuna krásný věci a ty tučňáčí trička jsou fakt povedený 😉 A co jsi to dostala k narozeninám? Poznám jen podložku, náhradní kolečka a tužku 😀

kuna
9. feb 2014

@anastazieb děkuju 🙂. Kromě toho, co píšeš (ještě dodám i pro ostatní, že podložka je KAI 60x90 a úžasná, nemusím si velikost 104 zatím nijak posunovat) jsem dostala svinovací metr a flexi míru. Ta je dobrá např. pro dělání vlastních střihů, třeba průramek mi to změří a můžu to navíc přenést v jakž takž stejném tvaru.

petkasv
9. feb 2014

Tak my včera měli oslavu Bětuščiných narozenin 😀 letí to hrozně, největší radost měla z domečku pro panenky, fakt jí to s ním baví a i já na konec stihla pastelovník a taky jí baví 🙂 jsou to dva nejlepší dárky 🙂
Jen Rozárka ještě nechápe že její zemětřesení nedělá domečku a panenkám dobře 😀 omlouvám se tolik fotek 🙂 brácha má nějaký externí blesk, řekla bych že fotky s ním jsou fakt hezký, rozumim tomu prd a ořech, ale blesk osvětloval něco jinýho než nás, takže fotky jsou krásný 🙂

petkasv
9. feb 2014

@kuna teda nevim, ale žádný zdravíčko na tvářích nevidím 😀 teď na fotkách z oslavy jsem trochu nalíčená ale spíš že mám takový ten BB crém, zdravíčko taky nemám a dokonce nemám ani řasenku 😉 jinak se fakt nelíčím 😀 nestíhám takový věci 😀 na těch fotkách s mikinou jsem se líčit ani nelíčila, měla jsem strach abych jí nezaprasila, protože pak bych to pracně sundávala dolů, když to není moje 🙂 podle mě záleží na světle, osvětlení a foťáku 🙂

alenf
9. feb 2014

@kuna tie tučniačikové tričká sú nádherné,aj pyžamko sa mi veľmi páči,aký to je materiál,odkiaľ?Pekný vzor jemný dievčenský🙂.
Haha chute?Vyskúšaj:P je tam jablková plnka🙂,fakt mňamka aj pre decká🙂

kuna
9. feb 2014

@petkasv máš asi zdravou, přirozenou barvu, proto mi to přijde jako zdravíčko. Já jsem přirozeně zelená, takže když chci mít barvu, musím si ji vytvořit 😀. A je pravda, že barvu ti asi přidají i ty výrazné brýle, ladí ti k vlasům a typu pleti, tak tě to asi víc rozzáří 🙂. O času na líčení mi nemluv, to znám, i když teď už jsem to vychytala k dokonalosti a za cca 2 minuty se dokážu nalíčit sakumprásk vším možným a to už je co říct. BB krém mám taky ráda (používám ten od loreálu, sice jsem někde slyšela, že to není "pravý" BB krém, ale to je jedno, mně vyhovuje, trochu barvy dodá a přitom se dá aplikovat cestou z koupelny do kuchyně, bez zrcadla 😀). Teď už si ho hlavně v zimě dávám, ale po porodu jsem nic na tváři nesnesla, protože jsem furt ňuchňala miminko a hnusila se mi představa, že bych ho něčím upatlala. Teď už je to naopak, on upatlává mě a blbý mu to není ani trochu 😀

petkasv
9. feb 2014

@kuna tučňáčcí trika jsou super, prosím tě střih na to triko z climu máš odkud?? Já se na něho chystám pro mamku z coolmaxu, potřebuje na hory 😀
jinak ano brýle dělají hodně, já je nemít, tak vypadám jak debil 😀 ale už jsem i nad tím zdravíčkem uvažovala, že by to možná nebylo od věci si ho koupit, jinak BB vychvaluju kde můžu, mám taky loreal 🙂 a jako on a řasenka jsou moji nej kámoši když jdeme ven, protože to je fakt rychle 🙂