Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb on je spíše lehký, není to vyloženě krémová pasta.
Ad vzorky, mohli by je poslat, mě tehdy čong poslal s krémem asi 25 vzorků z celého Missha sortimentu, takže offico distributor je má určitě taky.
@koki_melo souhlasím s tím, že Missha má super výrobky. Teď dokonce začali dělat Misshabox - odolávala jsem jestli ho objednat, ale nakonec jsem ho nevzala. 🙂
@anastazieb BB není nijak zvlášť krycí. Pokud potřebuješ opravdu krycí, tak spíše CC krém. 😅 Trošku blázinec co? 😀
@anastazieb tu flexi míru? Je to jako metr-pravítko, ale dá se to křivit...takže ti to třeba hezky změří délku průramku (ten oblouček), atd. A tím, jak se to nakřiví a drží tvar, tak to pomáhá při přenášení střihu z trička (které nechceš rozstříhat) na papír. Mají i v papírnictví, já ji mám taky, ale ta na sobě nemá ty cm (aspon ta moje ne). Jinak je to úplně stejné, jen ta krejčovská je delší.
Ještě k těm odstínům Missha BB, našla jsem ve vzorcích odstín 21 a na mne je moc světlý, je to skutečně hodně do bíla, jako na porcelánovou panenku. 23 oproti tomu je béžovější, ale ten krém je lehký, takže neudělá hnědou masku na obličeji. Otázka je, jestli 22 nebude do růžova...chce to asi opravdu ty vzorečky.
Tak jsem konečně došila pyžamko a je tam moje PRVNÍ APLIKACE!!! 🙂 Dlouho jsem to odkládala, ale nakonec to docela šlo. Jinak jsem zápasila i s dvojjehlou, cikcak zezadu snad byl...i když si myslím, že jsem tu spodní nit mohla povolit ještě víc. Tak příště. Jinak přesně 1 cm před koncem prošívání okolo krku mi došla spodní nit...tak jsem to došila ručně, neměla jsem nervy kvůli poslednímu cenťáku navíjet znovu spodní cívku... 🙂. Fotky nic moc, nějak není světlo...
Jak tu řešíte BB krém atd... já se maluju jen na plesy, a na vlastní svatbu 🙂. Já bych snad měla i čas se namalovat, ale já nesnáším to večerní odličování. Už takhle jsem večer vždycky polomrtvá, rády že se zvládnu umýt... 🙂 A když se mám k tomu ještě odličovat, tak z toho šílím. Navíc mi přijde, že přes veškerou snahu jsou na mě zbytky líčidel vidět ještě tak tři dny (teda hlavně pozůstatky po řasence). Takže až někdo vymyslí nějaký revoluční způsob odlíčení za tři vteřiny, tak se možná začnu malovat 🙂.
ušila jsem leginy a triko z termofroté z MTX http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a teď jsem zjistila, že to froté je rub 😀 😀 😀, tím pádem to tričko není funkční 😀 😀 😀
@barcav Já kdysi hned v začátcích obšívala tenký úplet jen jednu vrstvu a dělalo mi to přesně to samé. Došla jsem až někam na 8,5 se spodním kličkařem a i tak to nebylo na hraně látky. Holt jsem se s tím musela smířit, na víc vrstvách už to bylo ok (resp. dvě vrstvy tohoto úpletu tam měly taky ještě kousíček rezervu, ale jiné látky ok). Nejsem až tak zkušená s OL, abych měla jistotu, jestli má tohle nějaké řešení, ale osobně si myslím, že ne. 😒
Holky, zase po dlouhé době sem vlezu...co se týká BB krémů, můžete objednat tady http://cosmetic-love.com/makeup/face/bb-cream-e... je to prověřený e-shop (viz třeba diskuze na módním pekle) doprava je zdarma a ceny příznivější než u nás...Mají velký výběr jak Missha, tak hodně chválené skin79 atd...jde objednat vzorky http://cosmetic-love.com/byeuty-bag-12-kinds-of... vychází to na 135 Kč...
do týdne to budete mít doma
@barcav skús prítlak patky zmeniť
Ahojte. Idem objednávať Lille do eshopu. Nechcete sa niekto pridať?
Jsem z nákupů doma. Krém jsem koupila, první dojmy jsou skvělé. Vzala jsem odstín 23, ač jsem bledule, ta 21 dělala bílou masku, pleť by byla sjednocená, ale opravdu bílá, já mám ráda co největší přirozenost a ta 23 je prostě akorát. Není vidět, že bych byla nalíčená, ale vypadá to, že nemám fleky, počínající vrásky ani zvětšené póry. Mám ten základní s menší krycí schopností za 188Kč. Pak mají v nabídce větší krycí schopnost http://www.missha.cz/index.php?route=product/pr... ale to jsem nechtěla. Paní něco říkala o tom, že v Praze už mají taky obchod, ale Brno bylo první, nějak mě nenapadlo to rozvádět (prcek dlouho v obchodech nevydrží a vříská), tak zkuste zapátrat. Kdo by chtěl, tomu do centra klidně skočím, nakoupím a pošlu, problém to není. Vzorky jsem si žádné nebrala, vřískot mě nutil urychlit placení a hurá ven🙂
tak jsem zkusila dif. až na 2, napětí nití mám jehly na 4 a kličkaře na 5 a je to skoro jak má být , akorát se mi zdá že ze spodu to tu látku jakoby zatrhává
přítlak patky žádnou změnu neudělal
@petkasv já už si to moc nepamatuju. Já šila jednomu pánovi prvně na zkoušku jednu a potom si doobjednával dvě a druhýmu pánovi jen jedny. Potom se ozval, že chce další, ale já už nešila.
Spotřeba byla samozřejmě podle rozměrů, ale myslím, že to bylo nějakých 70 cm na délku a asi tak 110 cm na šířku. No a vkládačky jsem šila jen jako čtverec těch 70 na délku a myslím že 70 na šířku. Byly z toho 3 vrstvy.
@laeela
@ucitelka70
@kamishek
děkuji za rady 😵
tak jsem ještě zkusila dát dif. na skoro 1,5 a dala jsem větší délku stehu, měla jsem 1 a dala jsem na 2,5
a je to v pořádku 😀 😀 😀 ale ta spotřeba látky 🙂
kuju moc 😵
jo a mám teda na jehlách zelený hardy a kličkařích bílé aspo a v pohodě 🙂

@stassy na mne 23 tmavá není a to nejsem nijak tmavý typ, ale pokud jsi bledule, tak je to trochu risk to brát takhle na blind. Nezapomeň, že asiatky si pleť spíše zesvětlují, takže když je ten krém v řadě nejtmavší, tak rozhodně po aplikaci nevypadáš, jako bys padla obličejem do slupek od ořechů 🙂.
@palosek Úplně něchápu, jak myslíš ten komentář o látkách a pozadí kosmetiky, každopádně kupuju-li si jednou za rok-dva nějaký krém z Hong-Kongu, tak úplně neprožívám, že ten krém za mnou letí přes půl světa, a ano, nezkoumám, kdo jej balil do krabičky, zkoumám spíše jiné věci. Možná u nás panují zbytečné předsudky. Mimochodem, pokud někdo žije v naději, že nákupem v českém eshopu s látkama či kamenné prodejně nekupuju látku, kterou vyrobily děti a barvila se v děsných podmínkách, tak mu gratuluju ke krásné iluzi. Ale tohle všechno je spíše na jinou diskuzi.
Takže suma sumárum, krém je super, s lorealem nebo niveou s názvem BB krém nemá nic společného. Zde něco o jeho historii a o tom, k čemu vůbec vzniknul http://en.wikipedia.org/wiki/BB_cream.
A k tomu nákupu u čongů...shodneme se asi na tom, že Lancome je světová, dalo by se říct luxusní značka, a jejich krém za 3,5tis letěl do koše.