Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv tak jestli ty nemáš prsa, tak já abych ty moje šla hledat 😀
Já jsem nikdy nic velkolepého nevlastnila. Po prvním děcku to vyšlo na stejno, po druhém mi zůstalo o něco navíc a po třetím je to horší jak za mlada. Však jsem to tu už kdysi psala, že mi manža řekl, že vypadám jak "čtrnáctka" a nemyslel tím moji svěží pleť, ale můj plochý hrudník!!! 😀 😀 😀
@laeela jůůů, co to bylo za shop? Ale je fakt jak píše @bury - také jezdím na nákupy do německa a reklamace byly vždy v pohodě - většinou ani neřeší a vymění kus za kus. 🙂 Kvůli tomu nesnáším české obchody, kdy mi prodavačka (která stejně pošle věc výrobci, nebo dodavateli) předjímá výsledek reklamace a tvrdí mi že to je moje chyba, že to není na reklamaci a že to určitě zamítnou. 😝
Holky, chci se zeptat na úplně stupidní věc... když jeden díl (třeba rukáv) sešíváte z víc kousků, je nějaký fígl na to, aby se to pak v tom švu nevlnilo? Díky!
ahojte chcela by som sa pustit do sitia len neviem kde mam zacat a co presne potrebujem aky stroj a doplnky mohli by ste mi poradit co sa vam osvedcilo 🙂
@monuska342 Ahoj,Tvoja otázka je dosť obšírna a málo špecifická 😉 😉 😉 Určite na začiatok budeš potrebovať šijací stroj, overené značky sú Janome, Brother, Veronica. - záleží, koľko chceš šiť a koľko chceš investovať. Potom budeš potrebovať polyesterové nite, ihly - ak chceš šiť úplety, tak strečové ihly. Ďalej látky - zo slovenských zdrojov sú to hlavne www.detivbavlnke, www.bubulakovo.sk
@monuska342 jak píše zuzu já bych se pídila po tom co vlastně chce taky šít, jasný potřeba je stroj, kolik do něho chceš investovat, dále nitě, jehly, nůžky, a pak teda co chceš jako šít, oblečení na dítě nebo deky, ubrusy a pod, podle toho se budou vybírat látky😉
@zuzu_epona
@petkasv
som este len zaciatocnik takze chcem nieco lahko ovladatelne cenovo do 200 eur na sitie veci pre deticky na doma aj na von obcas aj plienky latkove usit a tak 🙂
@monuska342 tak to máš krásnou částku šla bych do toho dle http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/0/0/5... zbytek můžeš utratit za látky, nitě apod 🙂

@laeela - já jsem včera šila pirátský kostým s kráčející patkou - první počin a musím říct, že je to fakt znát, jak se ta vrchní látka nikam nesune - zůstane prostě "spojenou" s tou spodní 😉 takže to vypadá, že dobrý. 😉
Já bydlím u Německých hranic, takže tam fakt nakupuju hodně a ty Němci jsou opravdu jiný - žádná reklamace nikdy není problém. To je fajn, že ti to takhle poslali a nemusíš se starat. Hlavně aby dorazil ten druhý balík 😉