Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, znáte někdo střih Bo od Farbenmix? Je doporučeníhodný?
holky, nemáte někdo tuto sadu? http://www.sici-centrum.cz/sestava-13-patek-pro...
Je tam i kráčející patka, tak o ní uvažuji.
@petkula spíš se zeptej, jestli ta kráčející patka má kovové packy... http://susu-sufik.blogspot.cz/2013/08/kracejici...
Holky, naprosto mimo téma, zarazilo by vás, kdyby vám prvňák přinesl v deníčku vzkaz, že má přinést peníze na pořad "Chování na internetu"?
@zuzkasim jako že je školí, že si nemají vylívat srdíčko na FB to chápu, ale proč to chtějí platit???? Za nás byly teda přednášky o drogách, ale stejně to pár lidí ze třídy zkusilo... tak teda nevím jestli to mělo efekt... to by mě zajímalo, co se z tou jednou holčinou stalo (heroin, na ulici, léčebna, krádeže a pořád dokola...)
Vaše šestileté děti chodí na internet? Ve škole na něj u nás přístup nemají. Když mi vzkaz v deníčku přinesl třeťák, nedivila jsem se, na internet nechodí nikdy sám, ale ve škole už někdy mají něco vyhledat, rozhodně je čas akorát na to, aby začínal mít povědomí. Ale prvňák? Přemýšlím jestli jsem divná, manželovi se to taky nelíbí...
moje taškománie. Víc na blogu, ani to sem všechno cpát nebudu...
no a k nim jsou ty háčky a taky jsem doladila střih a má spoustu nových vychytávek. Jako že se to dá složit a tak...
a holky fotografky, co je na těch fotkách blbě??? Nějak to není ono a nevím proč...
jo a do tý tašky je narvaný polštář 90x90. Docela jsem koukala, že se tam vejde...
@petkula sadu nemám, ale kámen úrazu vidím v tom, že pokud si pořídíš kráčející patku, tak ty ostatní už moc nevyužiješ... Protože kráčející se celkem blbě montuje (nebo blbě ne, ale není to šup sem, šup tam) a nebude se ti chtít jí kvůli každé blbině odmontovávat a dávat zpátky. Taky toužím po průhledné patce třeba, ale fakt nebudu kvůli občasné aplikaci kráčející montovat 😀 Sundavám jí jen v případě, že šiju zip.
@sufik1 aha, já jsem furt dumala, jaký pacičky mají být plastový na kráčející patce 😀 Naštěstí je mám kovový 😀
@sufik1 Tašky super, také jsem si podle Tvého návodu jednu ušila a beru jí pokaždé na nákupy, taška vydrží opravdu veliký nákup, jen kočár se mi pak už téměř překlápí 🙂 Super vychytávka s tím skládáním, to mi u ní chybělo, a taky si u příští tašky udělám kapsu na peněženku, klíče, mobil apod. - pro případ, kdy si nenesu svou origoš tašku ke kočárku, ale jen tuto nákupní supertašku, protože jak je velká, tak se v ní tyto věci ztrácí, a kdo to má pak lovit 😀 Ještě jednou moc děkuji za návod, ohromně praktická věc 🙂
@sufik řekla bych, že máš špatné ISO, já ho mám taky blbé na těch fotkách co jsou holky teď naposledy a je to zrnité, jenže jsem neměla dobrý foťák, a vzhledem k tomu, že jsem fotila ty dvě čertice tak jsem potřebovala rychlou uzávěrku a tady u toho debilního foťáku to prostě nejde nastavit jinak, takže podle mě to je to ISO, dá se to v programech doladit, jako že tu zrnitost zjemníš a pak doostříš, ale když fotíš sebe a jsi v klidu tak si dej klidně dlouhý čas a dobré ISO a bude to OK 🙂 a ještě bych řekla, že máš umazanou čočku 😉
@petkasv no ty fotky jsou hodně zmenšené (aby se to nenahrávalo půl dne) a zesvětlovala jsem to, bo jsem fotila na manuál a mezi tím se zatáhlo a já to ve fotící mánii nezkorigovala na světlejší. Jinak iso bylo 3200 a to mi přijde celkem ok, ale nevím...
tak jednu nezmenšenou... jestli je to tím zmenšením
jo a to nejsem já, to je máma...
@sufik1 možná jsou zas trochu přesvětlené... Já bych vyrovnala křivky - aby na fotce byla zastoupená úplně černá i úplně bílá. Kolikrát to docela pomůže. Každopádně bych zkusila fotit to tak, aby bylo rozmazaný pozadí, tj. fotit z větší dálky a přiblížit (a modelka ať stojí dál od pozadí). Ale možná, že na to budeš potřebovat stativ nebo se někam opřít, abys to neměla rozmazaný.

@saaralota nějak jsem blbě nastavila foťák, ale je to jedna strana z vnitřní a z vnější strany a pak druhá strana taktéž.