icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
14. feb 2014

Néé nechci policajty. Nesmím!!!

a_lexa
14. feb 2014

@mehlo 😀 😀

zikie
14. feb 2014

@saaralota zase se tam schovají drobné nepřesnosti 🙂

koki_melo
14. feb 2014

@mehlo mě se moc líbí http://www.minimenschundco.com/epages/62615212....
nebo pro mně http://www.minimenschundco.com/epages/62615212....

Mělo by se dát do podmínek diskuze, že se sem NESMÍ dávat odkazy na Lille častěji než 1x za kvartál! 😉

koki_melo
14. feb 2014

@petkula taky momentálně hledám kráčející patku a píšu rovnou na eshopy, zda maj kovové packy a hodí se na konkrétní stroj, to máš asi nejjistější. Odpovídají většinou obratem. Poradila bych ti, ale hledám na rotační chapač ☹

lip72
14. feb 2014

Tak zkouším vkládat podruhé...chtěla jsem otočit dvě fotky a celé se mi to zavřelo 😒 Tady jsou 3 trička s dlouhým a 3 s krátkým rukávem, jedno tričko letadýlkové pro našeho bratránka a recy mikina s taťkového trička 🙂 A žabičkové tričko v akci...

rammar
14. feb 2014

@lip72 parádní!!ti tučňáci jsou super,už aby je měla Petra zas na eshopu, pak na ně vlítnu 😀

petkula
14. feb 2014

@zojec díky, tos mě potěšila, měl by sedět teda na oba typy.

zojec
14. feb 2014

@koki_melo
@petkula baby, na 99,9% ta patka pasuje na vsetky stroje .. ten chapac, tak ako pise ucitelka, tak aj podla mna nehra ziadnu ulohu.. ide naozaj o to, ako sa montuje o tu tycku, na ktoru sa zaklada drziak patky.. ak vam nebude pasovat, tak vam ju preplatim 😀 😀 😉

petkula
14. feb 2014

@zojec to zní logicky ale proč potom mají v některých e-shopech rozdělené ty kráčející patky pro chapače kyvné a rotační?

lip72
14. feb 2014

Mám tady jednu věc po babi, je mi to škoda vyhodit, kdyby jste některá chtěla, podaruji to...Je to sada na výrobu koberečku, nebo předložek...vyfotila jsem to 😉

lip72
14. feb 2014

@rammar Děkuji, jsem s něma spokojená a jsem ráda, že mám z každé barvy něco, netušila jsem, že už je Petra nemá, měla jich spoustu metrů...

zojec
14. feb 2014

@petkula netusim :D asi im to vygenroval system 😉

mehlo
14. feb 2014

@koki_melo tak tohle se mi naštěstí moc nelíbí

petkula
14. feb 2014

@zojec asi 😉 Díky za info, koupím si asi tu z Tenexu. Jo a ty jsi psala, že lepší je bez té vidlice, za těch 9 eur, že?

lip72
14. feb 2014

@rammar jééé se omlouvám, já myslela vodníky a píšu tady o tučňácích....tučňáky mám, nebo měla jsem jen půl metru 😵

zojec
14. feb 2014

@petkula tak sa spojte s
@koki_melo a rozdelte si postovne 😉

koki_melo
14. feb 2014

@zojec už jsem ji objednala, díky za radu!

anfei
14. feb 2014

@lip72 Krása, trička super, taky budu muset našít, jsme nějak vyrostli 😀 A i závidím, mě ještě tučňáci ani fotbal nedorazil ☹
@a_lexa jo policajti se mi taky líbí 😀

lip72
14. feb 2014

@anfei Děkuji, myslela jsem si, že jen my rosteme tak rychle 😀 Moc se mi líbily tučňáci, ale jak mi látky přišly, tak mě překvapila fotbalová látka, ona je tak krásně výrazná, jsem ráda, že jsem si ji objednala 🙂

koki_melo
14. feb 2014

Prosím pěkně, jaký je rozdíl mezi Lamou a Beránkem???

kachnator
14. feb 2014

@allymally Plno je nejen ve Zlíně, já jsem teď přijela z pražskýho motola. Termín mám v neděli a teda dneska to byl planej poplach. Prej je to úplňkem a maj úplně natřískáno, strkaj maminky už i na negynekologický oddělení. Mudr. doporučovala vydržet do pondělí odpoledne, kdy už bude zas další várka propuštěných.

sinala
14. feb 2014

@lip72 hezká trička, nevím zda mám litovat, že jsem některé vzory nevzala? 😀

macin73
14. feb 2014

@kachnator jakoby to šlo naplánovat, co? tak ať vše dopadne dobře!

laeela
14. feb 2014

@koki_melo lama je umělá a beránek je bavlna. Lama je tenčí a delší chlup. Beránek je hustější a kratší - jako beránek. 🙂 Tak měsíc starej. 😀

laeela
14. feb 2014

@kachnator držím palec, ať to dobře dopadne. A hlavně k tvé spokojenosti.

arlette
14. feb 2014

@petkasv krásné tulipánové triko a už dlouho jsem ti chtěla pochválit, holky. Jsou to moc pěkné slečny 😉
@mehlo pyžamo pěkné a model taky fešák, má hezké očička, na ty holky jednou poletí 😉
@zuzkasim mě to divné nepříjde, můj starší syn na si zařídil fcb už ve školce 😀 , mladší není sice tak zdatný, na internet chodí, ale ještě neumí číst, takže asi nebude zatím v ohrožení.
@sufik1 iso 3200 je za deního světla venku moc. Jinak mám na úpravu fotek zoner15, ale fotky zmenšuju v malování 😀 a v pohodě 😀 Ale já nemám pěkné fotky, neb mám na prd objektiv ...
@papajka7 tak to je bombááááá!!!! Střih tipuju z burdy - Nemo, už mě asi někdo přeběhl, ale já než dočtu těch 15 stran, tak postupně reaguju 😀
@bury já mám ten singer a na to moje šití zatím stačí, zatím jsem spokojená, tak snad nepřechválím.

vondandy
14. feb 2014

@diapozitiv01 , ja delala malym detem jednoduche masky, ze jsem vzala stary flisovy overal, ustrihla tapicky a ty nasila na kapucu jako Usi/oci... Mam takhle masku pandy (cernobily overal) a zaby(zeleny, na kapucce jsou oci).

petkasv
15. feb 2014

@arlette děkuju 😵 😵
@lip72 nádherná přehlídka triček 😵