icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
15. feb 2014

@elixia u té softové jsem to ještě přišívala, ale u té druhé ne.. jsem si říkala, že je taková strakatá a bláznivá 😀, že tomu nechám i ten steh trčet. v návodu to nepřišívají, jen sešijí látky k sobě (mají teda tu bundu jen jednobarevnou).

mahafi
15. feb 2014

@elixia teda blbnu, u té flísové jsem to přišívala, softovou jsem ještě nešila 😀

dur
15. feb 2014

Ahojte,ma niekto stroj Veronica 404 s orezom?aky je ?vdaka 🙂

macin73
15. feb 2014

@koki_melo to je divný, já mám rotační chapač a povolovala jsem ho jen o půl závitu... takže jsem jen teď dotahovala zpět... no zase nechci strhnout závit, a myslela jsem, že by měl být v původní poloze... chjo, asi se vyprdnu na dvojjehlu, když je to tak složitý 😖... jen abych to teď seštelovala nějak zpět... přesto díky za tip

macin73
15. feb 2014

Týjo, já jsem blb... teď jsem koukla na blog @anastazieb a zjistila jsem, že jsem povolovala jiný šroubek!!! Absolutně nechápu, že to šilo. Tak jsem to teď utáhla na maximum, ale teda moc moc doufám, že to bude zase fachat. Ale průšvih je, že ten šroubeček, co bych teda měla povolovat, je zalitý jakýmsi zeleným fujtajblem, a to dost... proto jsem si ho nevšimla. Co s tím teď?

papajka7
15. feb 2014

baby dakujem 😵 ,normalne tu rastiem 😀 ,sila som to podla tej burdy,tiez som sa psychycky na to pripravovala,a az stvrtok pred karnevalom som dostala odvahu strihnut to 😀 ,som si hovorila,vsak ak to nevynde,moze byt este batman co malj Oli,a na moje pocudovanie to islo velmi dobre a lahko 😉 ,takze ktorakolvek z vas by to urobila tiez 😵 ,myslim ,ze a zaciatocnicka 😉 ,ked pojde presne podla navodu,a ked sme ho vecer naplnili tak mi padol kamen zo srdca ,a oni boli s neho nadseny,ked prisiel z maskarneho tak povedal,ze mu pani ucitelka povedala,ze bol najkrasia maska 😵 ,a ze tym chvostom bil vsetkych spidermanov co tam boli 😅

elixia
15. feb 2014

@mahafi dakujem,vyskusam niekedy 🙂
nejaky spam odo mna...sijem teda rychlostou blesku 😀 😀 😀

Pokusila som sa o Quinn...zatial iba z Ikea deky, moj prvy zips, aj teda tak vyzera 😀 😀 😀 raz snad bude aj zo softu, po svojom vykone som mu radsej softku kupila v HMku 😀
Tricko z fineribu, suprava do skolky, teplacky z autickovej teplakoviny drahej jak slak, po niekolkych praniach dost znicene vyzera,fakt som sklamana 😠
mikina s jablckami je Danai, fakt je velka akasi...mala som pocuvat,co tu pisete 😀

kuna
15. feb 2014

@petkasv kočka a myš,to bude hezké! Já budu šít kočku, protože mi to přijde jednoduché - tričko, legíny, sukýnka, čelenka, ocas...není to vrtulník 😀

bury
15. feb 2014

@macin73 ty jo když to tak čtu, tak to snad ani zkoušet nebudu - já mám ten šroubek taky zelenej.... a bojím se toho, že to rozšteluju a nikdy už nedám dohromady....

bury
15. feb 2014

@elixia - máš to parádní 😉 😵 já dělala Quinn rovnou ze soft a skoro jsem přišla o nervy 😝 nevím, jestli se odhodlám a udělám i ve větší velikosti 😀

elentari
15. feb 2014

@kuna @petkasv Hezký a celkem jednoduchý návod na kočičku má na blogu Sovička http://sovicka-handmade.blogspot.cz/2013/02/koc... 😉

kuna
15. feb 2014

@koki_melo ty tvoje kočenky jsou nádherné 🙂. A výtvory taky 🙂. A že jsou trička větší, to neva, dorostou do nich a delší trička jsou hezké třeba k legínám v létě.

@mahafi mikiny jsou super a tričko taky! Čepici nechápu, jak je někdo takto šikovný 🙂

@vianne ta je krásná, moc se ti povedla!

@petkula já jsem se “dozvěděla”, že s kráčejdou nejde zpětný chod až poté, co jsem ji dva roky používala a zapošívala a zapošívám s ní skvěle 😀

@macin73 vzala bych kus pevné látky, plátno a zkoušela a zkoušela utahovat, dokud to nebude dobře. To je fakt pech…a to zelené si nedovedu představit.

@elixia vše krásné, aplikace se ti povedly a jestli je toto první zip, tak se jdu zahrabat 🙂

kuna
15. feb 2014

@elentari díky moc za tip! Já už to v hlavě nějak podobně měla (bez vestičky), ale právě jsem dumala, jak udělat uši, ocas...super návod 🙂

elixia
15. feb 2014

@bury dakujem 🙂 ved aj ja skoro o nervy prisla, preto som radsej kupila softku 😀
@kuna no je prvy, preto som sa ani nepokusila to odfotit z blizka, fakt strasneeeee..ani tie stuhy mi nepasuju a este aj handmade stuzka je nakrivo 😀

bury
15. feb 2014

@elixia - celou dobu, co jsem tu softku šila a prošívala a celkově se s tím trápila jsem přemýšlela nad tím, že budu muset nakonec našit zip 😝 😀 no nervy... nakonec jsem zip párala, protože mi nenavazovaly švy vpravo a vlevo 😝

elixia
15. feb 2014

@bury no ja podobne, tak som sa velmi snazila urobit vsetko presne, ze nakoniec mi takzer nic nesedelo ako malo 😀

macin73
15. feb 2014

Je to v čudu, stroj šije děsně... tak trochu doufám, že je to tou záclonou, protože je hodně díratá... Uvidím, jestli to bude dělat i u jiných látek.

@kuna až budu mít odvahu, odmontuju už asi po desáté stehovou destičku a nafotím Ti to... 😕

koki_melo
15. feb 2014

@macin73 snad to bude tou záclonou 😉 .

kamishek
15. feb 2014

@macin73 nic si z toho nedělej, já taky povolovala ten druhý šroubek 🙄 a taky jsem pěkně nechápala, jak to, že ostatním stačí čtvrt až půl otočky, když já to musela povolit fest, aby ten steh dvojjehly byl ucházející... vůbec jsem si toho správného ani nevšimla, že tam je, tak mi to ani nenapadlo, že dělám něco, co nemám 😠 😠 😠
nicméně, pak jsem ho zašroubovala zpátky a furt dokola jsem musela odšroubovávat a zašroubovávat stehovou destičku a upravovat to, než byl steh zase ucházející... chci to zkusit ještě poštelovat, protože úplně značka ideál to ještě není... ale myslím si, že to u tebe to teď bude tou záclonou, protože na klasik tkané bavlně jsem to na jako tako ucházející steh seštelovala vlastně celkem rychle, nemůžu říct, že by teď šil děsně... (jenom mám takový pocit, že má na to, aby šil ještě o fous líp, tak to zkusím ještě trochu poladit, jestli to půjde)

macin73
16. feb 2014

@kamishek díky za útěchu 😎... no záclony jsem právě došila, i háčky jsem zrovna doinstalovala, a jdu do hajan... jako jsou tam semtam očka, ale na to fakt prdím, stejně to nikdo na té zácloně zkoumat nebude... a držet ten steh snad bude... 😝

petkasv
16. feb 2014

@kuna mám úplně stejný plán 😀 při mým štěstí bude mít Rozárka uši na hlavě dvě vteřiny 😀 takže jsem na ně zvědavá 😀

petkasv
16. feb 2014

@elentari díky, ale já už na žádný nápady a návody nekoukám, už to mám v hlavě 😀 takže moje představy jsou jasné 😉

snowwitch
16. feb 2014

Tak jsem to tu zase dočetla několik dní zpátky a rozdala líbíky....víc teď nezvládám.
@macin73 držím pěsti, ať se stroj umoudří.

mikulka45
16. feb 2014

@macin73 mne toto robil stroj tiez, ked som sila taku tenko tkanu latku, potom som ho normalne nastavila. Mam brother nv30 a ten zeleny sajrajt som zo srubku zoskrkala aby som si napatie mohla nastavit a zatial mi lem nepraska, povolila som skoro o pol otacky 🙂

kuna
16. feb 2014

@petkasv ja jsem si to taky vymyslela cele sama od hlavy az k pate, ale ten odkaz od @elentari ma fakt nekolik zajimavych tipu (napr jak pripevnit ocas, aby fakt stal, i kdyz to ja nakonec nevyuziji, protoze potrebuju, aby v tom mohla jit J. sama na zachod a neumela by si to spravit).
Ono v dnesni dobe, kdy jsou v mode tylove sukynky, ty holcicky-kocicky stejne v realu vypadaji vsechny podobne 🙂. Ja jsemmela puvodne asi na 10 sekund predstavu hunateho medveda z lamy, ale to je nepouzitelne do vytapene skolky, to spis do nejake lesni, outdoor skolky 😀

petkasv
16. feb 2014

@kuna tak já mám v hlavě vestu ale tylovou sukni dělat nebudu 😀 na to peču, podle mě jsou ošklivý 😀 😀 😀 😀 a s ušima to je u nás jednoduchý, ani jedna je ve finále nebude mít na sobě, jak je znám 😀

kuna
16. feb 2014

Tak přidávám práci tohoto týdne. Proč jsem ušila dvě mikiny? Protože jsem debilní a nezměřila si střih, riskla jsem 104 a vylezla z toho tak 92 😀. Byl to střih na volnější klučičí tričko, já sice chtěla užší holčičí mikinu, ale i tak to bylo hodně malé. Dceři se moc mikina líbila, tak jsem včera musela ušít to větší 🙂. Malou schovám a budu čekat, až se v rodině narodí holčička 😀.

Kvízová otázka - kdo pozná, čí aplikaci jsem sakumprásk pajcla? 😀.

kuna
16. feb 2014

@petkasv mně se právě sukýnky líbí moc, nejúžasnější byla jedna pomp de lux, co dávala na blog @caramilla před Vánocema. Neříkám, že ty z toho galantérkového tylu bych dala na nošení normálně, ale na hraní mi přijdou roztomilé (ale teda jak které, nesmí to být styl "jak od kolotoče" 🙂 ). Viděla jsem moc hezké v obchodě Cvrk na Václaváku, byly nakombinované s látkou a vypadaly moc hezky a vkusně.

mahafi
16. feb 2014

@kuna ty mikiny jsou skvělý 😵

petkasv
16. feb 2014

@kuna tak jako já v první řadě přemýšlela o tom že udělám "TUTU" ale mě se příčí mít ten tyl na těle i jako vrchní vrstva, divný co 😀 a musela bych objednávat ve více obchodech, ale tak já mám spoustu času, sukni v hlavě mám, matroš doma taky a když se mi nebude líbit výsledné provedení tak ten tyl objednám a udělám jí pod to 😀 ale chtěla bych ho mít jakoby schovaný uvnitř 😀