icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
18. feb 2014

aj ja priložím dielo, vyfotené ešte pred nažehlením reflexiek....

caramilla
18. feb 2014

@ucitelka70 ty vooooooooooooooooooooooo já nemám slov, ty jsi neskutečná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 100x líbík!

katka82
18. feb 2014

@ucitelka70 😲 😲 krásný 😵

caramilla
18. feb 2014

@macin73 já na plenách začínala i mnoho mých čtenářek, ty jsi šikovná a učenlivá, fakt se nebojím!

zikie
18. feb 2014

@sufik1 @ucitelka70 Teeeda holky, vy dneska jedete!!!!

ucitelka70
18. feb 2014

poradte mi ešte, nie som spokojná, ako som začistila zvnútra kapucnu - aby to bolo pekné aj zvonka, aj zvnútra.... prišila som lemkumku, ale aký je spôsob pekného začistenia? aj tá lemgunmka sa skrivila....

kamishek
18. feb 2014

@sufik1 ty jo, tak ta bunda je mazec 😲
@ucitelka70 super 😵

bury
18. feb 2014

@ucitelka70 - paráááááda 😉 😉 😉

daisyr
18. feb 2014

@sufik1 krásná bunda, moc se ti povedla a maskování není znát 😉

@ucitelka70 super věcičky!

daisyr
18. feb 2014

@ucitelka70 to začištění se asi nejlépe vyřeší podšitím kapuce nebo alespoň nějakou částečnou podsádkou, teda tak se to dá udělat bez zipu, ale vlastně i se zipem by to asi šlo. Jinak neporadím

daisyr
18. feb 2014

A jedna prosba. Nemáte někdo doma nějakou světle růžovou látku (stačí tak 15x 20cm)? případně i kousek červené? Nutně potřebuji na aplikaci a nechce se mi kupovat celý půlmetr a nemám čas moc čekat, tyto barvy fakt jinak nevyužiji 😀 .. je jedno, zda to bude jednolíc, fleese nebo třeba velur

a_lexa
18. feb 2014

@sufik1 wow - ta bunda je boží. 😵
@ucitelka70 luxusní. 😵

petkasv
18. feb 2014

@ucitelka70 tak to je hustý, jsi fakt dobrá, krásný 😵 😵 😵 😵

papajka7
18. feb 2014

@ucitelka70 wau nema to chybu, hlavne sa mi paci ako si doriesila to pruzovanie 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

petkasv
18. feb 2014

@daisyr mám tu růžovky i červenou, jsou to jednolíce, zítra ti je na fotím, odpo se tu snad staví mamka a mohla by to ve čtvrtek hodit na poštu a snad v pátek by si to mohla mít doma 😉

petkon
18. feb 2014

@koki_melo to se ti povedlo krásně vyřešit - ta vsadka vůbec nevypadá jako nouzové řešení 🙂
@caramilla zavinovací bodýčka jsou na novošky super a těžko se shání
@sufik1 nádherná souprava a majitel musí být nadšený 😵
@macin73 taky mám některé plíny (kalhotovky) takřka na vyhození, vydržely jen látkování jednoho dítěte 😠
@ucitelka70 nádnera 😵

elixia
18. feb 2014

@ucitelka70 som teraz odpadla nacisto 🙂 oboje kraaaasne, vesta krajsia ako original 🙂

kveta007
18. feb 2014

@macin73 Řekla bych, že je to právě +/- na den přesně, co jsem si domů objednala OL. A to právě kvůli šití látkovek - přišlo mi totálně zbytečné je kupovat za ty hříšné peníze. A jak na spoustě diskuzí píšou, že jim na novoška stačí čtvercovky, tak jsem se tomu musela smát a směju dodnes, protože obě děti mám hrozně učůrané, takže bambusky to jistí a i tak přebaluji do hodiny znovu. Takže já jsem do té doby nešila ani na rovnostehu, ten jsem vytáhla měsíc před tím OL a už to jelo. První díla hrozný, ale to bylo spíš tím, že jsem neuměla šít nic, takže u tebe to už problém určitě nebude. Akorát jsem se vypekla, že teď na malou jsem si ušila i novorozenecké plenky a celkem zbytečně, protože mám krapet obříka - v 9ti týdnech měla 6,5 kg. Takže jsem plínky vytáhla ke konci šestinedělí, párkrát vyprala a už jsem pak začala dávat jednovelikostní, protože jí ty XS/S už byly malé. Mně osobně dobře na kalhotovky seděl ten free střih z Ottobre. No a teď se právě morduju s kapsovkama - taky jak psala @terezita /podle Bum Genius a sedí dobře. Ale zasekla jsem se a čekám na tu vychvalovanou kráčející patku, co by mi měla dorazit po víkendu. 😉

@caramilla No, když už jsi investovala do nových šátků, tak ti taky přeji, aby Oskárek byl chovací. V. v náručí být nechtěl, byl nejspokojenější v postýlce, kde měl svůj klid, zatímco A. (jak už tu někdo psal podobný poznatek) tak jenom řve, jí a spí. Měla jsem půjčený babyvak, ale ani to na malou nezabíralo - na chvíli ztichla, aby zjistila co to je a pak nabrala řev ještě víc... Docela mě to mrzí, protože mě z těch jejích 7,5 kg ve 2,5 měsících opravdu bolí záda a hlavně nic neudělám...

diapozitiv01
18. feb 2014

Baby nemate nahodou niektora stiahnuty tutorial s fotkami na Phillipu od farbenmixu.
Volakedy to tam bol aj navod k nej ale teraz uz ee.
Dakujem

elixia
18. feb 2014

Prisla mi dnes kracajuca patka, vydrazila som na ebay Janomku za 10libier 😀 Ale prekvapilo ma,ze je taka velka...je to normalne,alebo som nejaku blbost kupila?? 😝

nelibeli3
18. feb 2014

@ucitelka70 ja vzdy zipsy zacistujem lemovkou ale pevnou nie elastickou, dokonca vobec nedavam podsadky lebo podla mna je to zbytocne hrube

nelibeli3
18. feb 2014

@ucitelka70 ale inak super vytvor, luxusni, dufam ze aj mne sa nieco take podari 😝

ucitelka70
18. feb 2014

@nelibeli3 SO ZIPSOM problém....ale efektné začistenie kapucne....

daniellad
18. feb 2014

@kuna Malá právě taky přes den nechce spát ☹ a pokud ji spánek přemůže, tak max na 2hod. 🙂 tečh šest hodin byl právě rekord v nové mikči 😉 ... ale na druhý den ani mikinka nezabrala 😒

koki_melo
18. feb 2014

@ucitelka70 máš to nádherné! jak psaly holky, vypodšívkovat nebo podsádka.

bury
18. feb 2014

@elixia - je velká 😉

nelibeli3
18. feb 2014

@ucitelka70 neviem, nevidim do vnutra 😀

koki_melo
18. feb 2014

@ucitelka70 tady nemám začištěný zip, ale kapuce se dá udělat třeba takhle

anfei
18. feb 2014

@sufik1 Bunda moc moc pěkná a super detail na kalhotech 😵 😵 😵