Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala - knížka se jmenuje Nejšťastnější miminko v okolí 😉
@allymally - já taky zavinovala, oni miminka hrozně mlátí rukama a ruší je to, lekají se toho a budí se. Náš mladší ještě teď někdy leží a lítá mu ruka nad hlavu a zpátky - musím mu jí přidržet, než se uklidní a usne. Takže jim to zavinování pomůže. Starší hodně trpěl na prdíky, takže mu vadilo zavinování celého tělíčka, tak jsem mu jen napevno vázala ruce k tělíčku (plenkou) a nožičky měl volný a mohl si kopat a prdět 😉
Já zavinovačky neměla - radši jsem zavinovala jen to fleecové deky, převázané složenou plenkou 😉
@majka1981 šila jsem nosítko na panenky dle tohoto návodu http://evule-kotule.blogspot.cz/2012/04/navod-n...
Holky tak já se přistihla, že kdykoliv jdu na město tak koupím látku, sice nevím na co a kdy to ušiji, ale prostě koupím, ale jsem si jistá, že mě k tomu vedete Vy 😀 svýma výtvorama 😀 Takže je čas sednout ke stroji a sešlápnout........ 😵 😝
@allymally já jsem ani jedno nezavinovala a u prnvích dvou to asi byla chyba a možná by jim bylo líp a neřvali by mi. Poslední byla zlatá, tak zavinovat nebylo třeba. Ale v porodnici byly děti vždycky pevně zavinuté, sestřičky je uměly pěkně zabalit a pravda je, že sestrám děti vůbec nebrečely. Řev se nesl vždy jen z pokojů. Já jsem vždycky dostala takovou spící pletýnku 😵
Jééé, holky, já vám to tak závidím 😵 V dobrém samozřejmě 🙂 Já bych rodila furt, to je tak krásné a ty miminka voňavoučnké, scvrklé,... jsem z toho úplně na měkko 🙂
@bordino super fotbalový komplet!
@caramilla zavinovací bodyčko i plenečka krásné, už v tom vidím to miminko 🙂 Chtěla jsem se tě zeptat, na čem fotíš? Ten kontrast na černé se mi strašně líbí.
@allymally taky jsem zavinovala, synka až do půl roku, malou jen cca do 3 měsíců. Nic speciálního na to nepotřebuješ, ze začátku stačí obyč čtvercová plenka, později je super taková ta veliká bambusová kikko. Návody najdeš na netu (třeba tu - http://www.emimino.cz/diskuse/jak-zavinovat-do-... - tak jsem to právě dělala já). Uvidíš, co bude miminku vyhovovat, ono si řekne, když se mu to nebude líbit.
Jinak se mi ještě osvědčilo dát do postýlky veliký polštář, klidně péřový, jestli nejste alergici, a udělat z něj hnízdečko. Dítě je dobré polohovat na každé spaní na jiný bok, tak ten polštář vždycky ohneš a část opřeš o špricle na straně postýlky a dítě opřeš o něj. Podruhé zas na druhé straně. Je hezky v teple a měkoučku. Na Valentýnku mám v postýlce kojící polštář a spinká v té mezeře opřená zády o jednu půlku toho polštáře. Musí kvůli asymetrické hlavičce spát pořát na stejném boku, tak se to krásně uhlídá, aby se tam nemlela.
@diapozitiv01 nádherný pajc-řekla bych do puntíku dokonalý 😉
@diapozitiv01 úžasný 😵
@allymally Jj Karpa doporučuju, byl ke stažení na Uložto, pokud není čas to číst celé, jedna kapitolka je o utišování (zavinování, bílý šum, tuším kolem strany 120, ale nejsem si jistá)...u nás od narození byla v kurzu tetra plena k zavinutí a fén u košíku, jeli jsme tak několik měsíců a obrovská spokojenost. Akorát je teda dobý mít kvalitní fén, kde se dá vypnout horký vzduch a nepřehřívá se. Bílej šum z compu tak dobře nefungoval.
už ani nevím s kým, myslím, že @laeela, @jitu22 jsme tu řešili jestli se dá z flanelu od Mellu, (má ho Petra na Unuo) ušít něco na spaní, tady http://staromile.blogspot.cz/?view=classic paní ušila noční košile, no na ty mi to přijde dobrý ale na ty kalhoty nevim, nevim, nezkoušeli jste to holky??
@diapozitiv01 super sestrička 🙂
nieco aj odo mna.. su to odstrizky dadky v kombinacii s lille 😉 sila som pre kamoskynu dcerku.. len mam obavy, ze jej to este bude dost velke.. ale tak hadam raz dorastie.. moja chce samozrejme take iste 😀 nejak som sa pozabudla a tahala spolu s priekrcnikom aj tu zalozku na skrytie švu a trosku mi to tam teraz vlni 😠
a nejake plienky.. este ma ich par caka, tieto na skusku, aky strih sadne dobre..
ked sa tak kukam na to tricko, hadam aj na mne by dobre vyzeralo 😀
@zojec krásna farba dadky.... ja som takú nemala, iba svetlunkomodrú....
@diapozitiv01 moc povedené a malá vypadá spokojeně 😉

@allymally já jsem zavinovala všechny a dost dlouho a dle mě je to dobré