Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla to je úžasný, a víš co, hlasuju pro to aby si sem svoje výtvory na miminko, konkrétně na chlapečka nedávala, protože já chci taky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a ještě s těma plínama jestli budeš nějaký ještě šít, zkus ušít na sucháš, uvidíš jestli ti to bude vyhovovat, já jsem to tenkrát psala Ivě že by to měla zvážit, mě to přijde variabilnější, ale ty zase nebudeš mít nedonošence jako jsem měla já 😀
@terezita jo, to me vcera taky napadlo, ale co nosila driv HaM tak maji taky jen 2 druky, jsou i uzsi a nerozeviralo se, ale je pravda, ze tam to bylo pres sebe a lepe to asi drzelo, tak pak kdyztak docvakneme 😉
@petkula Jo, patentovat a pak se furt s nekym soudit 😀
@petkasv Já jsem chtěla všechny na sucháč, ale člověče, mě se ti příčí šít sucháč na bavlnu, vůbec to nechápu, ale mám k tomu úplně odpor... fakt nechápu 😀 Budu šít AIO novor. a určitě na sucháč, ale ty kalhotkové fakt nevím, zda to dám psychicky. Já mám obecně pleny na sucháč teda radši 😀
@caramilla krome ruzove jo 😅 (jsem chtela napsat latky, ne barvy..) hele ted jsem sila cerveny kabatek a k tomu puntikata katata a moc na kluka to teda nevypada.. 😅 no bude to chude cimrman.. 😀 a pak holt bude muset prijit na radu jeste jedna holcicka! jen se mi snad podari nabourat trend kazde ditko, jiny otec.. 😀 😀 😀
joo, ja vim, ze si zvyknem.. 😉 proto radsi to prekvapeni predem nez v porodnici.. 😅
@zojec moc hezká kombinace! Já Dadku zkoušela jen jednou a přišel mi pytlík děsně vyblitých barev, asi jsem měla napsat, že chci něco barevného ☹. Tak tím táta meje okna 😀.
@caramilla to bodyno máš NÁDHERNÉ, to si zaslouží capslock! Parádní střih, krásně ušité a jestli se ti narodí vlasatej chlapeček (ideálně s tmavejma vlasama 😀) tak v ně bude k sežrání!!! Moc moc povedené!
@koki_melo no z dadky som tusim brala zo 3kg, mam tu prevazne zltu a hnusnu horcicovu, ci aka toje.. ale bolo tam par kuskov modrej, aj svetllej, dokonca aj ruzovej.. tejto tmavomodrej asi 2ks 50x50 a este tu mam jeden trochu vacsi.. inak tiez zaiden zazrak :D a okna sa najlepsie umyvaju svedskou handrou 😉 😀 ja som ale mudro dala vsetko oprat a potom tie pidi kusky strcila do susisky.. niektore su tak pokrutene, ze uz ani tie okna by sa s tym nedeli umyt 😅
@terezita
@caramilla jasne ze si zvyknete :D nahodou aj chlapi mozu byt za fesakov .. moj aj pukacky nosi, ked ho segra vystafiruje 😀 😉
@terezita no já právě vyfásla tu rezavou, divnou oranžovou a šedivou, jakoby sepranou, nějakou jakože smetanovou (ta by ještě ušla, ale zase to byly nudle), prostě skoro ani jedna pěkná barva... no šila jsem z nich to první triko s ježkem, brala jsem to jako tréninkový materiál... 😝 http://flair-made.blogspot.cz/2013/05/raglanove...
Holky, z té Dadky berete ty velké, nebo "normální" prostřihy?
@koki_melo Moc díky 😵
Na vlasaté děti asi nemáme geny, Jasmíně se porvé dalo učesat něcojakoculiky ve 3 letech, doteď nebyla stříhaná. Manžel je plešatej úplně a moje vlasy jsou tragédie, culíky jsem poprvé měla v 6ti 😀 Ale uvidíme 😀
@terezita Jo, látky, jo, mě přišly divné ty barvy právě 😀 Protože kromě růžové a možná nějakého odstínu fialové, jsou všechny přece unisex 😀
Já mám taky v plánu třetí = holčička, protože prostě někdo to podědit musí! Na druhou stranu já jsem ráda i za to, že vůbec je druhé, tak bych asi neměla být zas tak náročná.
Jenže, jak jsem třídila, co z věcí po Míně by mohl nosit kluk, tak jsem se tak naóchala u všech těch oblečků po Jasmínce, že si neumím představit, že už je nikomu neobleču ☹
Ahojte🙂 Tak teda aj softshell 🙂
Příští týden mají OL v LIDLu! Jestli na něj třeba někdo nečeká... http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-6EE43DD3-C9FB97D...
@saaralota já brala velké prostřihy a i froté, to teda bylo barevně lepší, ale žádný zázrak...kdesi jsem na to četla děsné ódy, ale když to přišlo, tak jsem si říkala, že za ty prachy včetně pošty bych měla dva metry hezké látky.
@katka82 závidím noc bez plen, naše opice se zatím nějak netváří, ale je pravda, že ji ani nijak neučím (jakože v noci budit)...ale už bych mohla, hmmm 😉 .

@caramilla krásný komplet a ten střih na body si nech patentovat 😉 - je fakt promyšlený. Taky se mi líbí zavinovací body ale vadilo mi u nich, že ten výstřih do V je moc velký a táhne na krk. U tvého to nehrozí.