icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
21. feb 2014

@katka82 - fakt se krásně kření 😵
@koki_melo - nic si z toho nedělej, náš bude mít brzy 4 roky a bez pleny to nejde... on se prostě nevzbudí. Když jsem zkoušela budit, tak něco vyčůral a za hodinu byl zase mokrý 😝 prostě ještě nedozrál. ☹

katka82
21. feb 2014

@bury @petkasv holky dík 😉 maj při smíchu takový prasečí očička-po mě 😀 😀

argo1
21. feb 2014

@crawler @kuna Ja bych potrebovala nejaky kurz "zacistovani". Kdyz vidim, jak to mate krasny, tak se jen smeju tem mym otrepenym a krivym svum. Zvenku to jde, ale uvnitr nikomu vytvory neukazuju 😝

argo1
21. feb 2014

Jeste jeden dotaz, cim delate dirky na patentky do PULu, resp. sueducloth+PUL na svrchnakach, aby se to nevytrhavalo? Sidlo nemam ... 🙂

terezita
21. feb 2014

@argo1 a mas OL? bez nej, at jsem se snazila jak chtela, to nikdy hezke nebylo..

zojec
21. feb 2014

@argo1 len rukou, ono to ide pekne prebit, su ostre.. ale teda pri 100 patentke ma to uz velmi nebavi 😖 niekedy som si aj zubami pomahala, ale som si z neho odstiepila, tak to uz radsej nerobim 😉

crawler
21. feb 2014

@argo1 kup si šídlo,určitě to nebude drahé a jde to s ním raz dva 😉nějak nevím,jak bych to bez něj dělala, asi cvakačkama opatrně štípnout do látky přeložené napůl, ale hrůza práce jen si to představím😀

papajka7
21. feb 2014

@argo1 jednoznacne sidlo,stoji okolo 1 eura 😉

zojec
21. feb 2014

@crawler hm.. ja som teda sidlom nikdy dierky nerobila, len tak ako som napisala... plienky mam v obehu viac ako 3 roky nonstop a ani jedna sa nevytrhla (z pulu,len z merina) .. prvy krat pocujem, ze by sa tak mali vytrhavat, clovek sa furt uci :D ale sidlom je to isto pohodlnejsie 😉

crawler
21. feb 2014

@zojec já neříkám,že by se jinak vytrhávali,ale ta práce musí být šílená,protože i šídlem mě to nebaví,když dělám víc plenek,natož ručně...uff 😅

caramilla
21. feb 2014

@argo1 šídlem. Ale asi by šla použít i silnější ostrá jehla. Ale taky doporucuju sidlo. Treba ma manzel...

caramilla
21. feb 2014

Tak ještě zelený set a minikompletek pro Jasmínky panenku. Reklamovala, že chce ještě i ty zelený jablíčka 😝

jieff
21. feb 2014

@caramilla to je krásný! a panenka se má🙂

terezita
21. feb 2014

holky, kde jste kupovaly polyesterove kulicky? bych potrebovala par litriku.. si rikam, ze bych si usila kojopolstar.. ze stareho jsem udelala podsedak a uz ty kulicky jsou dooost vychroustane.. 😅 diky!

sufik1
21. feb 2014

@terezita kojopolštář ti ráda odkoluju... je teda vycpaný výplní polštáře...

terezita
21. feb 2014

@sufik1 ja si ho chci usit do barvy.. 😀 😀 😀 nechci prave takovy ten klasicky, tu dlouhou nudli, ale mensi, akorat kolem pupku.. uz jsem si na to i vygooglila strih.

kamishek
21. feb 2014

@terezita nevím, jestli ti to pomůže, já je ještě nekupovala, ale našla jsem si tyhle stránky, že tam nakoupím, až se konečně dostanu na šicím seznamu k sedacím bobkům ke konferáku 🙄 přišly mi na těch stránkách, že jsou za slušnou cenu... ale nevím, jestli to tak oproti jiným prodejcům vychází i s dopravou (já si pro ně pak k tomu výrobci pojedu osobně)
http://www.polystyrenove-kulicky.cz/

caramilla
21. feb 2014

@petkasv Jo, peti, pro tebe speciálně jsem udělala pokus na sucháč a bohužel tam nefunguje ale to odchlípnutí na pupíček, sucháč je moc tuhý. Takže leda našít kousek háčků místo horního druku a přehnout to přes uši ze sucháče, patentky jsou tam k ničemu, ale kdybych je vyndala, bude tam díra 😀 Ještě to příště zkusím se sucháčem háčkama 😉

bury
21. feb 2014

@terezita - já kupovala na Mimibazaru 😉 mají tam velký výběr a ceny byly dobrý, když jsem je porovnávala. Ale už to jsou dva roky 😉

@argo1 - já šídlo nemám a dirky jsem dělala špičatýma nůžkama na nehty, jde to dobře. Ale já plenky nešiju, jen pár prototypů na sucháč.

bury
21. feb 2014

@caramilla - ty jsi šílenec - takhle si vyhrát se setíkem pro panenku 😉 😵

caramilla
21. feb 2014

@bury No, nejhorší je, že to šiješ stejně dlouho jako to "velké" 😝 Ale Mína nadšená, už dlouho jsme na miminka nic nešily a teď prostě chystáme 😎

bury
21. feb 2014

@caramilla - to je fajn. ono to Jasmínce pomůže až se narodí mimčo, bude pomáhat, bude si s panenkou víc hrát "na maminku" a tak. Ale je to teda vopruz. Já když si vezmu, že bych to šila tak 14 dní, tak by se mi fakt nechtělo 🙂

baarca
21. feb 2014

@terezita Pokud budeš objednávat kuličky, jdu do toho s tebou. Já jsem se v naivní představě, že se dvěma dětma končíme, toho kojícího polštáře zbavila, tak taky potřebuju něco splašit. A můžu pajcnout střih, prosím?

petkasv
21. feb 2014

@caramilla když jsem to viděla bylo mi to jasný, ale napadlo mě strčit ten patentek doprostřed sucháče 😉 vystřihnout na něho dírku a šlo by to, nebo ne 😀 😀 😀 😀 jinak fakt na tvoje díla nebudu koukat, nádhera 😵

adorbar
21. feb 2014

@terezita Kupovala jsem tady http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/10-1-VYZTUH..., beru při jednom s dalšími věcmi (softshell, teplákovina, flees apod.), paní je moc milá a rychlá 🙂

crawler
21. feb 2014

@kuna děkuji moc,hned se jdu podívat a třeba to i pochopím 😀

terezita
21. feb 2014

@baarca urcite. ja si nasla tuten http://www.vanillajoy.com/free-boppy-slipcover-... pry se do toho vejde 25 litru tech kulicek. prijde mi to teda malo, toz bych radsi vzala 50l, s tim zbytkem se vzdycky neco provede.. 😀 a pak mam jeste jeden strih z ottobre, ten je taky podobny.

crawler
21. feb 2014

@caramilla šmankote - to je pidi- by mě zajímalo,jak dokážeš některý místa urovnat pod patku 😲 😀 baborn se teda má a Jasmí to muselo udělat ohromnou radost 😵

@kuna tak po 2.přečtení a usilovném zírání na fotku mi to došlo 🤐 mozek byl asi někde na odpočinku 😀 😠