Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo díky, tepláky jsou http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/k... č. 21, jen dole jsem je udělala rovné.
@terezita to chce tabulku čokolády a dát si za úkol ten večer šít jen kytičky a pak už nic jiného a celkem to uteče 😀
@terezita OL už mám, šiju zřídka. Ale hrozně bojuju se zakončením zipů a pokus o podsádku dopadl žalostně a přesně si všechno naměřit je snad nadpozemský úkol 😀 ... prostě mi chybí trpělivost a preciznost .... jo a taky mám furt pocit, že nemusím číst návody a můj postup je určitě nejlepší 😀
@zojec @crawler @papajka7 @sinala Holky, děkuji za rady, sice šiju tři plenky za půl roku, ale myslím, že šídlo nutně "počebuju" 🙂
@caramilla Ja chci být tvůj Oskárek nebo aspoň Jasmínky panenka. 😀 😉 Ty komplety jsou tak něžné 🙂
@caramilla Máš to nádherný! @caramilla @terezita Sakra, holky co mi to děláte, jsem do teď žila s pocitem, že už mám všechno nachystaný- jenže teď bych ještě potřebovala ušít zavinovací bodyčka i kojící polštář( přes to, že už tu jeden mám, ale tenhle je mnohem lepší a bodyček tu mám asi na tři miminka). ☹
@petkasv No, to by šlo jen v případě, že bude dítě docela tlusté přes bříško a nebudeš tam mít ty uši ze sucháče háčky přes to. Musela bys je třeba udělat kratší, aby uprostřed byl jen ten měkký sucháč, ten ještě ohnout docela jde, ale jak tam mám ty uši shora, tak to je strašně tuhé a ty 3 cm hrozně tlustné, nedá se to popsat, musela bys to asi mít prostě v ruce, ale já si vyhodnotila, že s drukem to prostě nejde.
@caramilla no každopádně máš ty fotky krásné i bez fotopozadí 😎 Já jsem teď byla fotit (sice lidi) ve vybaveném sudiu a byla jsem překvapená z krásných fotek. No nicméně, ty si umíš zaradit i v domácích podmíkách a žádné fotoplátno nepotřebujes 🙂 Jablíčka jsou krásné.
@diapozitiv01 povedený kostým 🙂
@zojec tričko pěkné i aplikace a plenečky 🙂
@caramilla @terezita tož to jste mi připomněly, jak jsem při druhém strašně chtěla holčičku a na utz vykukl pytlík přes celý monitor. Já jsem to musela rozdýchat, ale to se ví že jsem byla ráda za miminko a ani na chvíli jsem se nepřestala těšit. A on je to teď takový mazlíček ten náš Dáda 🙂 A pak jsme šli do třetího, že jako zkusíme znovu tu holčičku a když jsem otěhotněla, tak mi bylo najednou úplně, ale úpně jedno, co to bude 🙂 Přála jsem si, aby bylo hlavně vše OK, jako každá maminka. Pohlaví jsem si ani nenechala říct a čekala jsem,že to bude třetí kluk. A pak takové překvápko na sále, když se ukázala pipina (ona šla koncem pánevním), já jsem tomu nemohla uvěřit a ještě 14 dní jsem ji oslovovala v mužském rodě jak jsem byla zblbá 😀
@bury @koki_melo náš skoro 5ti letý má na noc plenu, protože se prostě nevzbudí ☹ Ale on má i diagnózu a jí léky, čekáme kdy nastane konečně nějaké změna. Nejstarší byl v noci bez plen ve 2 letech přesně...
@kuna všechno moc krásné, ty kytičkové kalhoty jsou pěkně okaté 🙂
@zikie prave, tenhle me zaujal. mela jsem neco podobneho uz u em. ale byl to jen takovy mensi polstarek tvaru pismene C a byl fakt paradni. jen uz doslouzil a potrebuju neco poradnejsiho.. hele, se starym kojopolstarem udelej tohle http://www.farbenmix.de/shop/Downloadable-patte... - idealni pelisek pro mimco nebo podsedak pro ditko a jdi do noveho, se aspon odreagujes posledni volny vikend, co mas.. 😉
@caramilla babydruky jsem v zivote nenacvakavala, toz netusim, co to je za pakarnu.. a ja zase rada kolecka 🙂
@argo1 toz to doporucim koukat na navody na farbenmixu.. oni to tam maj prave dost jednoduse vyresene, aby to zvladaly i zacatecnice.. ja jsem jinak taky ten typ, ze navody ctu, az vse selze, takze ze zacatku to tak taky casto vypadalo.. ales metry odsitych niti to pak uz pujde samo 😉
ahojte kocky, poradite mi navod na usitie fusako-deky do kocika?
dava sa medzi vonkajsiu a vnutornu vrstvu vypln? a z praxe - je lepsi flis ako vonkajsia vrstva alebo nieco sustiakove, akoby nepremokave? inac chcem to na prechodne obdobie, tak neviem, ci samotny flis zvonka aj zvnutra by nebol prilis teply
dakujem
Holky vytvory krasny docitam poctive mate to vse krasny ...velky obdiv Car s jejima bodyckama. Jsou krasny🙂
Mam nesici dotaz snad nebude vadit ..vy jste takove znale 🙂prosim Co na BOLEST V KRKU v tehotenstvi?asi nic moc ze?:( nedavno jste tu rozebiraly bylinky a z tech se taky skoro nic nemuze:(
@piecee já myslím, že šalvěj v těhotenství by nevadila, záleží jak moc to máš rozjeté.
Jinak já mám osvědčené pastilky Vincentka, ty hezky zabírají a kloktat - vlažnou vodu s lžičkou mořské soli, nebo Tantum Verde, v případě, že nechceš pít šalvěj, tak si můžeš udělat aspoň odvar a tím kloktat - je to dezinfekční a mírní to bolest.
@piecee A ještě mám osvědčenou jednu radu z makrobiotiky, když mě bolívá v krku, nebo jinak marodím, vařím zeleninový vývar, různé druhy zeleniny nakrájím na větší kusy, neloupu jen myju, dám do hrnce, zaleju vodou tak, aby zelenina byla ponořená, ale vyloženě neplavala a vařím tak dlouho, až je zelenina měkká, žádné koření, žádná sůl. Pak ten vývar sliju, naleju do termosky a piju teplý v průběhu celého dne. Nejlepší je pak ještě vůbec nejíst. Ale to v těhotenství nedoporučuju, ne každý to dá.
@piecee to bych taky potrebovala vedet.. krapu uz od pulky prosince.. 😝 osvedcene rady na me nejak nezabiraj (jako mazat vystrih sadlem, olejem, zabaly.. atp.) toz cucam akorat propolky, varim hodne vyvary a piju horke caje s medem. a salvej se v tehotenstvi nema, tantum verde by se taky nemelo.. to uz jsem koumala.. jeste tak kloktat soli, mam nejakou himalajskou a to jeste docela jde..
@piecee mi všichni doporučovali kloktat sůl, ale já neumím kloktat, vždycky se napiju, tak jsem to nějak nepraktikovala... pak taky v těhu na záněty v puse doporučují corsodyl, je to hlavně na krvácení dásní, ale i asi na to kloktání v krku by to šlo... já teda nejvíc používala vincentku - obyč nebo ty pastilky, ale já to bolení v krku měla spíš z neustálého blinkání a nic jiného mi prostě nechutnalo nebo se to nesmělo, tak alespoň taková malá pomoc na zvlhčení a zklidnění
@piecee tiež odporúčam kloktať slanú vodu alebo ešte repíkový čaj, tu sú nejaké tipy: http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/co-pohladi...
@arlette Na mě přesně taky vykoukl ale obrpytlík, taky jsem to rozdýchávala a jsem ráda, že jsem to rozdýchávala na UTZ a ne na sále 😀 😀 😀 😀
@piecee podle Dr. se kterou jsem to konzultovala já, tak kloktání šalvěje nevadí, ale nesmíš ji vypít nebo spolknout. Vše musí ven. Šalvěj v těhotenství je nevhodná bylina, ale na kloktání lokálně nevadí. Podobné vlastnosti jako šalvěj má řepík. Já bych zkusila prve řepík a pokud by nezabral, tak pak šalvěj. Řepík se v těhotenství od 3. měsíce smí i vnitřně. Takže na kloktání se určitě nemusíš bát. Já jsem s ním potírala v 2. a 3. měsíci afty v puse🙂 Fakt mi fungoval na afty super.

@terezita - oni se ty kuličky časem dost splácnout, takže se ti zbytek bude hodit na doplnění 😉