Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
taky doporučuju kloktat šalvěj, myslím, že kloktání by nemělo vadit-
Vkládám výsledek mého hraní. Mikinu nepotřebujem, ale nějak jsem se nechala unést...to ta závislost, ojoj. Ještě jsem měla v plánu vyšít pár stehů ručně, ale nějak jsem se nemohla dočkat až jí došiju, tak jsem slevila ze svých požadavků.Hlavní je, že se Kristý skřítkovská mikča líbí, ještě takovou neměla 🙂
Omlouvám se za blbé fotky, foťák už definitivně dosluhuje, mám už i nový, ale ještě čekám na příslušenství, tak snad to pak bude lepší, musela jsem to upravit, aby tam vůbec bylo něco vidět. 😀
@jieff já jen k vlnění svetrů - to je o materiálu. Měla jsem jich pod rukama fakt hodně, některý se nevlní vůbec a u jiných můžete dělat psí kusy a vlnit se budou stejně. Trochu pomáhá dát hustější steh na OL (šiju všechno na 4, u těhle dávám 3 a míň), ale jinak nic. A dělají to hlavně tlustý svetry, což je přesně tento případ ;)
ahoj kočky, prosim o radu, ako prisivate tu gulatu gumu? mne sa na spodnej strane vzdy robia take velke zamotane slucky .. mate nejaky trik? lebo uz som z toho na prasky, parala som to snad dvadsat krat .. blbych pet stehov :(
@jieff mikča je skvělá 😵 😵
jinak tady je něco málo o bylinkách a těhotenství: http://www.naseinfo.cz/clanky/tehotenstvi-a-det... 😉 a na bolavý krk určitě zkuste holky zapařovací zábal 😉ten v těhu můžete 😉 jinak na kašel je super cibulový sirup(nakrájenou cibuli smíchat s cukrem nebo medem) 🙂
@caramilla jitrocel v těhu můžeš bez omezení 😉
@terezita - jinak ty příbalový letáky - ono je to napsaný skoro všude, že máš konzultovat s lékařem... jim se prostě nevyplatí testovat třeba jitrocelový sirup tak, aby tam mohli napsat, že v těhotenství se může - je to dlouhý testování, nákladný. Takže pro sichr všude napíšou, že se má konzultovat, i když ho vlastně můžeš....
Na bylinky by se fakt mělo dávat bacha, ale zase velikánský strach bych neměla.
@bury jj to je stejný jako jak všude píšou nevhodné pro děti do 3 let 😉 taky to prostě netestujou 😝
@terezita no já se řídím této knížky: http://www.levneucebnice.cz/p/bylinky-pro-deti-... a tam zase píšou že jo 😀 😀
@terezita V lékárně mi tuhle odmítli prodat projímadlo pro Jasmínku, když viděli břicho, přitom se v těhotenství dokonce i smí a ani jsem ho nechtěla pro sebe. Já se v lékárně už na nic neptám. Oni se bojí těhotných. Na druhou stranu, co jsem konzultovala bylinky s kamarádkou, co se tomu hodně věnuje, tak mi říkala, že v těhotenství by se neměly vůbec žádné byliny a třeba meduňka, která se doporučuje, tak taky jen slabý čaj a max jednou denně. Ale zase si myslím, že když je člověk nemocný, jsou lepší byliny jak léky. Takže třeba já mažu svaly, které jsou vykřečované koňskou mastí i přes to, že by se v těhotenství neměla.

@terezita a ty spíš kašleš nebo bolí v krku? Ten řepík je spíš na bolení v krku a nateklé mandle, na kašel jsou zase jiné byliny, ale já se je třeba v těhotenství bojím brát, protože se to bere jako sirup vnitřně. Třeba jitrocel. Ten nevím, zda se smí. Já kašel léčím v těhotenství sirupem z černé ředkve.