icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
22. feb 2014

Vše moc krásné!
Já přidávám moje "rychlovky" za poslední týden (pro někoho by to bylo za dopoledne 😀 ) Musela jsem spíchnout masky na karneval.... v mém pojetí co nejjednodušší, ať to stíhám 😀 A zároveň pak mohou kluci nosit i jindy jako mikiny (odpářu oči či uši, i když staršímu se žabák moc líbí a nosil by ho nejraději stále 😉, za to tomu mladšímu dát něco přes hlavu je boj, ale kdo by se chtěl šít narychlovku se zipem, že 😝 😉

danielahe
22. feb 2014

@allymally jeee, ja myslela, ze uz konecne maleho porodila 😉 , se bojim, ze budu prenaset...ve 29tt mi hrozil porod a ted se prdolka nikam ani nechysta 😀 😀 😀 , coz by pomalu mohla, jinka budu rodit maleho slona 😅

A taky jsem konecne sedla za sici stroj, neco co uz je usito, takove rychlovky,(spis krivo-rychlovky 😅) no kazdopadne plinku jsem si zmrsila, nejak jsem zapomnela jak ji usit 😀 , ale ucel splni.

baarca
22. feb 2014

@terezita Pokud tě pořád bolí v krku, může se kdyžtak Septisan, to je teda už chemie, nebo pastilky s islandským lyšejníkem Isla Moos nebo tak nějak. Když jsem náhodou v předchozích těhotenství něco měla, tak to pomáhalo.

terezita
22. feb 2014

@veronik77 joo, ta nejlepsi 😀 😀 😀 jako moje mudra uz mi na to chce atb nasadit, ale ja se zdraham.. furt si rikam, ze to preziju.. 😅 jen si pritel dela srandu, ze se mi pak narodi dite se skytavkou nebo permanentnim kaslem.. 🙂

bury
22. feb 2014

@allymally - jooo, balíček dorazil - i když máme šílenou adresu, tak sem pošta celkem jezdí 😀 sice vše dávají do firmy manželovi (což je pěkně blbý - chápete, ne?), ale fungujou dobře 😉 . Moc se mí líbí - já jsem z nich fakt byla nadšená. Málo co mě takhle nadchne, ty rakety fakt jo 😉 Jen ještě vymyslet, co z nich bude a zrealizovat to. Já na novinky taky koukala a jsem naštěstí celkem v klidu 😀 😀 😀

veronik77
22. feb 2014

@terezita já tehdá na ATB nakonec skončila - slezlo mi to na průdušky s horečkou.... Tak držím palce, ať se z toho rychle dostanete! 🙂

bordino
22. feb 2014

Naše dvojčátka 😀

veronik77
22. feb 2014

@bordino krásný 😵
a vůbec, jdu uklidit a něco si ušiju 😀

zikie
22. feb 2014

@terezita Mě pomohl ten isla moos a na kašel mucoplant. Ten nápad s využitím kojopolštáře je boží, ale já mám ten molitanový a nevím, jetli by to z něj vypadalo dobře. A ten co jsi sem dávala se mi líbí moc, ale nemám ani bavlnu ani výplň. Sakryš.....

zabza40
22. feb 2014

@bordino Co Jášovo ouško?

piecee
22. feb 2014

Holky dekuji moc za vsechny rady muz mi koupil vincentku uz jsem zkousela kloktat ale moc mi to neslo docela me to nakovalo 🤐 ted se mi k tomu jeste ucpal nos takze to je parada blbe se mi dejcha do toho jeste nevolnosti...jestli todle dam tak uz vsechno 😔

piecee
22. feb 2014

@laeela krasny polstarek ta latka je uplne bozi muj ctyrlety syn z ni byl uplne hotovej jak tam jsou ty zviratka🙂)

bordino
22. feb 2014

@zabza40 Díky za optání, pořád mu z nich teče hodně hnisu, je to třetí den normální? Bojujeme s ATB, nechce je povstalec 🙄

sinala
22. feb 2014

@bordino kdysi Al. taky píchali uši a teklo to určitě 3 dny možná i déle ( už si to nepamatuju), jen jsem ten hnis musela vytahovat z ucha, pak tam nakapat peroxid, abych ho úplně vyčistila a pak dát kapky, k tomu brala atb.

alenf
22. feb 2014

@bordino krásni sú,aká je dcera okatá na tej foto:D

alenf
22. feb 2014

Ahojte ,robím poriadok v dielničke a mám nazvyš jeden priemyselný stroj minervu so stolom,nie som s ním veľká kamoška:(,len mi zaberá miesto,kupovala som ho v domnení,že ho využijem na hrubé veci,no vôbec ho nepoužívam a rada by som miesto neho coverlock,tak ak by ste vedeli o niekom alebo daktorá z vás by chcela dajte mi vedieť do ip🙂

argo1
22. feb 2014

@sinala Mám škodolibou radost, že máš podobnou rychlost šití plenek jako já - i když jsi vlastně 2 x rychlejší 🙂
@terezita Děkuji za tip 🙂 Jitrocelový sirup mi gyndař v těhu posvětil. A přeju ať je líp na těle 🙂
@piecee Gratuluju k třetímu mimču (jestli to nepletu) a taky přeju ať je líp 🙂

@bordino Ondrovi teklo píchnutý ucho hodně první den, pak už jen malinko další dva dny. od té doby nemám ráda ORL, brrrr..... 😖 Ale myslím, že je lepší, že to teče, ať se to dostane ven.

palosek
22. feb 2014

@allymally jej děvče, pořád pohromadě??? 😀 😀 😀 Ti asi blbě spočítali termín, ne? Jak se cítíš? Budou vyvolávat? Držím pěsti, ať je vše ok. 😉
@terezita já se ptala na takové ty různé sirupky od kašle a bylo mi řečeno, že jsou od 1roku (nebo od 3let) prý jen kvůli tomu cukru, co obsahují....tak nevím, podle toho, jak který 😒 Za mně v těhu i ted a stále taky šalvěj na bolavý krk 😉

allymally
23. feb 2014

@palosek stale :D :D a nic se nedeje. Dneska mame v planu jet do porodnice a rodit :D tak jsem zvedava. Olympiada konci,tak by to bylo idealni 🙂 ale az vecer,at stihnem hokej. Termin si myslim,ze mam dobre, vim presne den,kdy jsem otehotnela,takze tim to nebude 🙂 do ctvrtka mam cas,pak uz teda budou vyvolavat. A tak premlouvam a premlouvam a prvnacek vzdycky nastavi hasicske auto s zebrikem,aby bracha mohl uz jit a nespadl :D vcera odrodila znama,co mela o tyden pozdejsi termin. Tak si rikam,ze to nejlepsi na konec :D

terezita
23. feb 2014

@allymally toz drzim palce, at vam ty plany vyjdou!!

arlette
23. feb 2014

@bordino našemu maldému teklo po píchnutí z ouška týden. Ten peroxid je dobrý, kapne se na tu štětku do ucha a vytře se ouško, ale ne hluboko, jen co vidíš.

Holky, vím, že už se to tu psalo,ale já se musím zeptat 😀 Přidáváte na přídavky u střihů z ottobre? Já jsem mladé ušila takovou jednu tuniku, přidala jsem něco málo na švy a naše už tak dost velké dítě to má na sobě jak noční košili 😅

terezita
23. feb 2014

@arlette jj, ma se pridavat, ale parkrat mi ty strihy taky prisly vetsi, takze predem uz preventivne premeruju..
ted jsem naopak sila katata pro mimino ve vel. 50 a nechapu, jak se do toho to ditko ma vejit.. 😀 prijde mi to deeesne prtave! ale asi jsem uz zapomnela, jak mala ta miminka jsou.. 😅

jam3
23. feb 2014

@bordino
Je to dobře, že to teče, ať se všechny hnusy dostanou ven. Damikovi po pichani tekla ouska přes tyden, s grometkama měsíc, než mu vypadly, ale on je nestandartni pripad.
A s atb boj chápu, Damik má teď takové, co mu chutnají, ale když měl Zinnat, tak to po dobrém nešlo, ten je nechutný.

@allymally
Tak ať to klapne podle představ.

@caramilla
Ty bodycka jsou krásná, hodně podobný střih, jen se třemi bocnimi patentkami jsem měla na Damika, odkudsi podedene. Ale bylo jen bílé, ta tvoje jsou hezčí. Ale bylo nejoblíbenější, chtěla jsem si nasit další a nějak ktomu nedošlo.

laeela
23. feb 2014

@arlette já se přiznám, že nepřidávám. Jednak jsou háďata hubená, takže když přidám, tak mi to pak na nich plandá a druhak, když jsou mezi, tak šiju větší velikost. Při úpletech neměřím, přeměřuju jenom, když šiju z látek, které nepruží.
Přidávám jen u velkých holek, tak už by jim to bez přídavků bylo úzký.

saaralota
23. feb 2014

Ahoj, chtěla bych synovi ušít nějakou zástěrku na malování, aby si nešpinil trička...napadla mě laminovaná bavlna. Nemáte tip, kde bych jí sehnala v nějakých pěkných dětských vzorech. Našla jsem umelluzinky, ale radši bych ještě nějaké další vzory do výběru - nemáte tip?

sinala
23. feb 2014

@arlette já přidávám a přeměřuji

betelgeuzz
23. feb 2014

Ahojte, přidala jsem se do skupiny šití, ale tam to moc nejede a vidím, že tady ano, tak přidávám svůj dotaz.
Plánuju teď objednávku softshellu na kalhoty pro holky. Mají velikost 110 a 86. Myslíte, že se mi vejdou do jedné délky, tj. 80 cm celkem, nebo musím koupit délku obou, tj. asi 140 cm? A pro starší mám střih jen ze dvou dílů, bez bočního švu. Nebude to nějak odstávat? Ze softshellu budu šít poprvé.

terezita
23. feb 2014

@betelgeuzz na sirku softshellu se ti vejdou 3 nohavice. takze budes muset koupit dve dylky (zas pak budes mit ale jedny katata do zasoby 😉) ja siju zasadne bez bocniho svu, prijde mi to prijemnejsi. ten sev bych tam dala jen pokud bych chtela delat kapsy..

terezita
23. feb 2014

a jeste prihazuju momentalni rychlovku - nejak mi tu lezelo frote z SD, toz jsem z toho nasekala par vicevrstvych plenek. puvodne jsem z te fialove chtela delat em. na leto saty k vode po koupani, ale prijde mi to az moc zuzu, toz z toho bude mit orlik plinky 😀 😀 😀 nejdyl mi teda trvalo vykoumat, jak na to. pak uz je to dost rychlovka, coz me prijemne prekvapilo 🙂

betelgeuzz
23. feb 2014

@terezita děkuji za radu 🙂