icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
23. feb 2014

@arlette Ja na svy pridavam, protoze moji pupici maji pekny pupiky (po mamince). A taky,aby se to starsimu lip oblikalo.

koki_melo
23. feb 2014

@betelgeuzz Šiju stejné velikosti jako ty a ta 110 už je taková na hraně, někdy se vejdu, někdy ne, teď jsem softky zmrvila (střihla jsem dva levé zadní díly a tak jsem musela udělat vsadku, ale mohla by sis takto pomoct, aby ses vešla do jedné délky)...taky záleží na šířce, já mám vysokou hubenou, takže jsem si mohla dovolit zmenšit střih, abych se vešla...ve finále jsem z metru jsem zvládla bundu i kalhoty vel 110-116.

koki_melo
23. feb 2014

@arlette ottobre mi přijde hlavně krátké...holka měří 95 a stříhám 110-116...a někdy neforemné...ale to je někdy i farbenmix...i burda...holt se musí měřit všechno...což už bych se konečně mohla naučit! 😀

anastazieb
23. feb 2014

@arlette Vilémek je malý a hubený, na švy nepřidávám (to už radši obkreslím větší velikost) a měřím.

a_lexa
23. feb 2014

@arlette jak psaly už holky - já tedy přeměřuju a potom obkresluju větší velikost, páč nejsem schopná udělat rovnoměrný přídavek 😅

arlette
23. feb 2014

@argo1
@koki_melo
@anastazieb
@a_lexa @terezita
@laeela
@sinala
tož děkuju holky, já jsem si už 100x říkala, že budu přeměřovat, ale vždycky zapomenu.
Ale třeba teď jsem si šila z ottobre podle dětského střihu na sebe to netopýří triko vel. 170 a pasuje mi skvěle 😀

terezita
23. feb 2014

ditko mi odjelo na prazdniny, tak jsem aspon stihla dodelat par restu..
par katat v miminci velikosti + pomalovat jedno bodyno. to fakt nesiju, zatim se tomu vyhybam.. 😅 a dvoje leginy pro em.

zojec
23. feb 2014

@terezita jeeej, ta chrobacikova latka je krasna 😉

alenf
23. feb 2014

@terezita pekná prácička🙂

petkasv
23. feb 2014

@terezita ještě že máš tučňáky 😀 krásný 😵

terezita
23. feb 2014

@petkasv tech mam nasysleno.. 😅

ucitelka70
23. feb 2014

ja som včera ušila narýchlo vestu, @zuzimia si ma nainfikovala vestou....

sislik2010
23. feb 2014

@arlette
Jak vypadá to tričko oblečené. Už jsem se na něj dívala, ale ještě neustřihla, mám strach jak bude vypadat.

bury
23. feb 2014

@ucitelka70 - já bych vestu taky nutně potřebovala, nejen pro synátora, ale i pro sebe.... jen se do toho pustit 😉 takže doufám, že jsi teď nakazila ty mě 🙂

papajka7
23. feb 2014

mna zasa pritlacila bieda a konecne som zaplatala diery 😉

ucitelka70
23. feb 2014

a dnešná práca - niečo pre mna....

papajka7
23. feb 2014

@ucitelka70 wau to je dobreeee,az priam dokonale 😵 ,ako ti krasne navezuju pruhy 😉

karchinka
23. feb 2014

@ucitelka70 absolutně dokonalé!!! 🙂

veronik77
23. feb 2014

@papajka7 prosím - jak se Ti povedlo našít ty záplaty? rozpárala jsi nohavici v sešití? díky! 🙂

papajka7
23. feb 2014

@veronik77 nieee nic neparat len som si to nalepila stylefixom aby sa mi to nepohynalo a cez pas som sa tam dostala sice ide to pomalych kusockach ale da sa

arlette
23. feb 2014

@sislik2010 no já myslím, že vypadá dobře 😀 Sice má barvu, která mi vůbec nesedí, ale jinak se mi líbí. Zítra povím staroušovi, ať mě v něm vybleskne a dám foto, snad se mi podaří se nějak slušně naštelovat, aby vyniklo 😀
@ucitelka70 krásná, moc!

sislik2010
23. feb 2014

@arlette díky

petkasv
23. feb 2014

@ucitelka70 hustý 😲 😲 😲 😲 😲 to muselo být s těma proužkama 😵 😵

ucitelka70
23. feb 2014

baby díky za pochvaly....

zuzkasim
23. feb 2014

@terezita To bodýčko s kostkovanýma gaťatama je skvělé! I legínky.
@papajka7 Hm, nápad s britskou vlajkou se mi moc líbí, už kolikrát nevím, co těm mým rarachům na kolena vymyslet, s dovolením se inspiruju.
@ucitelka70 Vzala jsem si tenhle úplet taky a najednou nevím, co s ním, pěkně jsi z něj našila. Možná by se hodil klukům na podobné mikiny, jako jsi ušila ty.

sinala
23. feb 2014

holky, to že umíme šít a šijeme z certifikovaných látek, i když cenou se mnohdy nemůžeme vyrovnat Lidlu apod., ale víme co naše děti nosí http://www.greenpeace.org/czech/cz/news/Nova-st...

papajka7
23. feb 2014

porusila som albumyk. jedna kocka mi ukradla know haw na mei tai ktory som tunelila 4 roky ☹

zuzkasim
23. feb 2014

@caramilla Jak jsi vyřešila zavinovací bodýčko, mám takhle řešený kabátek (nebo úpletová košilka?) pro miminko a měla jsem ho moc ráda. Byla to buď nějaká česká nebo polská výroba, dostala jsem ho, teď už ho nemám, ale to zapínání bylo super.

Byli jsme na horách, využili jsme asi poslední zbytky sněhu v Beskydech. Děti se totálně vyválely v kalužích a kupodivu byly suché i v softshellkách 3 roky starých. Při praní se mi na těch starých oddělují vrstvy a dělá to bubliny, po uschnutí se to vždycky srovná, jak vidět, na funkci to vliv nemá🙂

monr
23. feb 2014

@papajka7 myslím, že si mohla takto verejne napísať jej meno, natrápila si sa s tým, pilovala si to, a niekto si prisvojí cudziu prácu, brrrr.

terezita
23. feb 2014

@zuzkasim mne to delaj jedny softky, co jsem zapomela s mokrym pradlem v pracce.. tam lezely asi pet hodin vyprane a ty vrstvy se diky me blbosti rozlepily.. zkousela jsem to zase "prilepit" prezehlenim, kratkodobe to pomohlo, ale pak se mi to zas rozlepilo 😅 ale taky jse postrehla, ze to na funkci vliv nema, toz je em. taky furt oblekam.. 😀
@papajka7 jaaj, to je hnus velebnosti.. tak nejak, jak pise monr.. 😝