icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

danielahe
23. feb 2014

Jdu se pochlubit další várkou holčičího oblečení 😎 😀 😀 .Na soupravičce z kojeneckého plyše jsem se vyřádila s ručními knoflik. dirkami 😝 , pěkně blbej nápad, snad na té fotce nepůjde vidět, jak jsou domršené 😅

papajka7
23. feb 2014

@zuzkasim jasne mozes ja som to tiez niekde na nete zazrela

monr
23. feb 2014

@papajka7 no ty brďo, ešte aj napíše, že šije podľa tvojho strihu, zarába na tom, ako žasnem, 😠

papajka7
23. feb 2014

@monr no mna to polozilo ☹

saaralota
23. feb 2014

@papajka7 A řešila jsi to s ní nějak? Vždyť se i na stránkách chlubí, že šije podle "cizího" střihu - přece nestačí, že to přizná... nemůže se obohacovat na práci někoho jiného.

alenf
23. feb 2014

@papajka7 no to je silná káva!!! 😕 😕 😕

monr
23. feb 2014

@papajka7 no veď toto, ani sa ti nečudujem, ona veľkoryso napíše na stránku, že ty si dlho ten meitai piplala, a ona si šije podľa neho, to je vyslovene krádež, aj keď to nemáš patentované, ale sama si to priznáva, a hlavne sa tým chváli, fakt mi je z toho blbo ☹

zuzkasim
23. feb 2014

@papajka7 To je drsné! Prvně mě napadlo, dát to k soudu a získat docela tučné odškodné... Rozhodně ji zkontaktuj.

papajka7
23. feb 2014

@saaralota vcera vecer mi napisala ze ci by mi nevadilo aby moje meno mala na jej stranke a poslala mi link .ja som neverila vlastnym ociam 😲 som jej aj napisala ze vadi ale sa uz neozvala inac ju vobec nepoznam

monr
23. feb 2014

@papajka7 nenechaj to tak, skús sa poradiť s nejakým právnikom,

ucitelka70
23. feb 2014

@jieff krásna mikča....

petkon
23. feb 2014

@papajka7 to je strašné! A udělej si aspoň printscreen obrazovky, než to vymaže.

papajka7
23. feb 2014

@petkon uz mam

monr
23. feb 2014

@petkon ja tiež urobila printscreen, hneď ako som si to prečítala, veľmi ma to naštvalo. tak ako predchádzajúce prípady takýchto krádeží.

saaralota
23. feb 2014

@papajka7 to je teda něco...no, můžete to zkusit po dobrém, třeba by se dalo dohodnout na nějaké spolupráci/podílu na zisku...co já vím...tedy pokud bys o to měla zájem. I když tedy by bylo vhodné toto řešit spíš dopředu, než zpětně, že... a pokud dohodu nechceš, nebo nebude možná, tak to pořeš s právníkem. To nemůžeš nechat jen tak.

evaon
23. feb 2014

Mikinky :o)

terezita
23. feb 2014

@papajka7 no tak tohle uz je narez, jeste si napsat na stranky, ze sije podle tveho strihu.. 😝 obcas nechapu, co jsou ti lidi schopni vymyslet!

papajka7
23. feb 2014

@saaralota urcite nic v zlom nebudem riesit ja som jej uz napisala vcera ale neozyva sa cakam ako sa ona k tomu postavi
urcite nechcem nijake percenta ja len chem naspet moje know haw nech si vymysli svoje a zaraba na tom

petkasv
23. feb 2014

@sinala to je síla ☹
@papajka7 😠 😠 😠 😠 😠

evaon
23. feb 2014

@papajka7
Ty jo!!! Sa k tomu ani neviem slusne vyjadrit 😕
A ako si myslis, ze sa dostala k tvojmu strihu? Ked hovoris, ze ju ani nepoznas....pozeram, ze je z Levic. Si jej predavala nejaky nosic, ci netusis...

caramilla
23. feb 2014

@bordino Tý jo, Jáša vyrostl 😕 Jinak ty krokouše mám připravené na šití teď na Oskara, my fakt šijeme jak telepatická dvojčata 😀

papajka7
23. feb 2014

@evaon usila som pre kamosku ktoka jej ho predala presne ten motylikovy ona ho tam ma ale v inj farbe ale uplne rovnaky aj vysivka vsetko 😨

caramilla
23. feb 2014

@danielahe Tý jo, jsem pozadu, super!
@evaon parádní

daisyr
23. feb 2014

@papajka7 hm, teda, tak to je síla 😠 také nechápu, že si na stránky dá, že je to tvoje dlouholetá práce a ona dle toho šije na prodej, ještě se tím chlubí, že jí to není trapné a ani se tě nezeptá, resp, jen tě požádá o souhlas s umístěním tvého jména, nechápu..... je teda fakt, že kdyby se vůbec neptala a šila dle tebe, tak to ani třeba nezjistíš 😠

ellysa
23. feb 2014

@papajka7 no tak to je sila
dnes som vytiahla stroj po mesiaci, ale cosi nie je v poriadku viete mi poradit kde dat brother v ba do servisu.este je v zaruke ale kupovany bol v inom meste.
podarila sa mi len mala jarna ozdobka, inspiracia z nejakeho casopisu

daisyr
23. feb 2014

@zuzkasim @caramilla já také měla asi dvě trička či kabátky na mimi, které měly řešené stejně to zavinování, jen byly olemované celé dokola jedním proužkem tuším, že včetně i té spodní strany. Ale s jablíčky to vypadá luxusně, ta tyrkysová jsou taková jemnější a ta zelená hezky výrazná! Ale už si ani nepamatuji, že ta mimina jsou tak malá. Já teda vel. 50 vůbec neměla (kluci měli cca 3,3kg), a vel. 56 jsem používala tak 1-3 týdny, dle výrobce, kluci ze začátku rostli, jako z vody 😀

evaon
23. feb 2014

@ellysa
Aj tu..
http://www.sijacie-stroje-bratislava.sk/servis/

@papajka7 Je to sila, neviem, co by som robila na tvojom mieste....a ci sa realne da vobec nieco robit ... 😒

zikie
23. feb 2014

@danielahe Máš to krásné!
@papajka7 Já bych to být tebou alespoň konzultovala s právníkem, vypadá to, že ona je takhle spokojená a nic svého vymýšlet nehodlá...
@evaon Super, jako vždy!!!

bury
23. feb 2014

@papajka7 - to snad není možný!!!! Ještě ti děkuje!!!! To je teda drzost 😝 Já opravdu nechápu, jak jsou lidi drzý.... přeci není možný, aby si někdo myslel, že ti může ukradnout střih a ještě se s tím chlubit. Fakt strašný 😝