icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anfei
24. feb 2014

@evaon @ucitelka70 holky krásné mikiny, jste fakt profíci, jen slintám 😵
@danielahe Super soupravička, na to jsem si nikdy netroufla 🙂
@petkasv Tunika vytuněná 😀 , mám tu sloníky taky a tohle vypadá bomba 😵
@caramilla jsem na tom jako @bury s prvním (3,48kg/51cm) jsem měla 56 2-3 týdny a jeho sestřička (3,98/53) rovnou 62, protože 56 s látkovkou nešlo 😀 Tak u mě 50ku neznám 😀

koki_melo
24. feb 2014

@caramilla Já osobně bych do nějakého udávání a popotahování taky nešla, protože s každým telefonátem, dopisem se člověk k tomu vrací zpět a znovu a znovu se naštve. Chce to sílu nad tím mávnout rukou, ale asi nic jiného se dělat nedá. Ty asi máš podobných zkušeností plno a to by ses zbláznila, řešit každý pajcnutý puntík.

laeela
24. feb 2014

Vkládám jeden nešicí, ale snad to nevadí:

anfei
24. feb 2014

Nu a abych furt jen nekecala a neočumovala, tak jsem o víkendu něco dodělala:
- softkový komplet na jaro, ale krytí kapuce a zip jsou za trest - 6x páráno a děs i tak ☹
- komplet tepláků a trika do sady
- šatičky na oslavu 1. roku s čepičkou 😉

Jen nemám kde fotit, tak jsem si vzala netkanou textilii na záhon a šlo to, ale fotit fakt neumím 😉

zuzkasim
24. feb 2014

@anfei Ty šatičky jsou nádherné!

petkasv
24. feb 2014

@anfei ty šaty jsou dokonalý 😵
@laeela krásný 😉

papajka7
24. feb 2014

tak so tu z rozuzlenim afery mei tai
ja by som sa nikdy nepozastavovala nad neakymi nohavicami ci bundou alebo capackami to ma vobec netrapi ale mei tai je nieco ine ,ako na zaciatku som sa aj ja dala inspirovat ,ale tento moj presiel velkym vyvojom fakt uz to bolo moje 4 rocne dieta,tak preto som bola na to citliva ,preto aj ten rozruch, nedalo sa mi nad tym kyvnut rukov
no a k tej pani .vecer mi napisala,ze sa mi ospravedlnuje ,ze nevedela ze je tom moj mei tai ,myslelal si ze to sil niekto zo zahranicia a priznala ze ten fialovo ruzovy je kopia ,ale ze tie ostatne uz nie .Som ju poziadala nech si strih pozmeni nech sa na ten moj nepodoba ,neh si vymysli niec,o originalne aby to vystihovalo JEJ mei taie

laeela
24. feb 2014

@papajka7 tak to jsou vtipné výmluvy.
Já se ti vůbec nedivím, že tě to rozčílilo.

jemi
24. feb 2014

@caramilla malý měl 3070g a 47cm (teď mám 3,3kg) a teda v porodnici měl ty první 3dny dokonce 46 (měli jsme jeden overalek podedeny). Pak jak už doma začal natahovat nožičky, předtím je měl hodně zkrčené, tak mu už byl malý a byla jsem ráda, že jsem měla doma overálek z nextu (50), teď ve 14 dnech už dávám 56, ten 50tkovej je mu na délku tesně. Ale bodýčka mám velikostně 50/56 a ty jsou nám dobré a ještě myslím delší dobu budou. Ale v porodnici jsme byli na pokoji nejmenší mimino 🙂 Pak tam s náma byli dvě holčičky a jedna měla 3,5kg a druhá 4kg a je to fakt rozdíl.

petkasv
24. feb 2014

@papajka7 To je šílený, takový stupidní výmluvy 😠

koki_melo
24. feb 2014

@papajka7 hm, tak je vidět, že lhaní je vedle kradení její vedlejší profese...vždyť tvrdila, že střih vyvinula ona a teď zas, že nevěděla, že je tvůj a ještě vytvoří přesnou kopii nosítka...omg...
Bez ohledu na to, že to ukradla, ty její fotky jsou otřesné, nevím, jaká je její cílová skupina, ale 70 ojro bych na základě takové prezentace fakt teda nedala...tak nech se jí daří...

papajka7
24. feb 2014

@koki_melo mas pravdu ako fotky sialene, preto som sa pod toto nechcela podpisat,akurat len ten ruzovy vypada schopne vidno ze to je moja kopia 😠

bury
24. feb 2014

@papajka7 - já ti rozumím, já bych byla vzteky bez sebe. Opravdu je to něco jinýho, než když někdo napodobí tepláčky. @koki_melo to fakt vystihla. Nikdy jsem v týhle situaci nebyla, ale tohle se prostě nedělá... 😠

caramilla
24. feb 2014

@anfei wow, šatičky 😵 😵 😵 😵 😵
Já ale šiji 50 na látkovku, tzn. že délka je skoro jak těch 62 bych řekla. Jen je to užší na ramínka, pod prsíčky, úzké rukávky a kratší rukávky. Uvidíme, co se narodí, podle utz ve 30tt by měl mít zhruba klasickou porodní váhu do těch 3,5 kg, ale jinak u nás už po tom 30tt utz na odhadování hmotnosti nedělají, ono je to někdy lepší nevědět 😀 Ale možná mě překvapí klučičí postava, co se mi narodili teď dva bratranci, tak ti měli fakt ramena 😀

@papajka7 Na rozčílení máš svaté právo! Mě kopírovali hodně, ale taky mi tohle přijde mnohem horší než se děje mě. Paní bych nevěřila ani zbla nic z toho, co psala. Píše tam, že to šije podle tvého střihu, který jsi dlouho vyvíjela, tak to s tím zahraničím je lež, co si teď vymyslela. Stejně jako lež, že si to vytunila sama překryla tím, že je to podle tebe. Lže, jak když tiskne. Že jí to není trapné, fakt. Dobře jsi jí to napsala, ale otázka, co ona s tím teď udělá.
Ono všechno, co vymyslíš zamrzí, když to někdo okopíruje, mě to mrzí ještě stále i po těch letech. Ale čím víc to dá práce, tím víc to naštve, to máš pravdu.

@koki_melo přesně...
@papajka7 Ještě mě teď napadlo, že já kopírkám píšu to, že odmítám, aby nás dvě lidi zaměňovali, že pak ona něco ušije nekvalitně a lidi si to spojí se mnou a že to odmítám. Tím jí nepřímo dám najevo, že nešije tak dobře jako já😀 😀 No, ale fuj, caramillo... ale je to bohužel pravda 😀 😀 😀

@petkasv 47 cm u nás nehrozí 😀 Jasmínka měla 52 a to tu padesátku fakt dlouho nosila 😀 Manžel má 2 metry a já taky nejsem malá, naše děti prostě budou delší 😀

sinala
24. feb 2014

@papajka7 a ty jsi ten střih měla nškde veřejně dostupný?

papajka7
24. feb 2014

@caramilla presne toto ma popudilo na protest, ze si ma proste budu zamenovat ,mam vela ohlasov,, ze videli moj mei tai a hned vedeli ze je odo mna ,mala som aj vlastnu skusenost s tym ,ze som bola spoznana podla mei tai 😀 a ked som videla jej, tak toto som nemohla dopustit ,fakt tie moje vypadaju ovela lepsie 😅 😀 fuj papajka 😀 😀 😀

sufik1
24. feb 2014

@caramilla no zrovna včera jsem narazila na fleru na "tvoje" softky. 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 a že jich tam paní měla 😝 😝 😝 😝 😝 😝

papajka7
24. feb 2014

@sinala nie ona obslehla mei tai ,ktory som usila pre kamosku 😅

papajka7
24. feb 2014

tak pisala ta kamoska ktorej som sila ten oblahnuty mei tai ,mysli si ,ze pani sa zachova ferovo, poradila jej ,nech stiahne stranku, kym sa to nedoriesi

kamishek
24. feb 2014

@papajka7 ty jo, to je kauza 😕 až budeš s paní zase jednat, tak přeju silné nervy i žaludek

a_lexa
24. feb 2014

@koki_melo 😕 😕 i silikony k tomu? 😕 😕

mahafi
24. feb 2014

@papajka7 ty bláho ☹, moc mě mrzí, že ti to někdo je schopen udělat, fakt tomu nerozumím, jak je někdo schopen si na základě umu někoho jiného hrabat peníze... ☹, je to smutý ☹. pevné nervy při boji s ní.... ty její výmluvy jsou fakt stupidní :-/.

mahafi
24. feb 2014

k těm velikostem, já jsem na madlu měla nakoupeno 56, ale vypadávala z toho (ona měla 2,6), i když měla pod overálkem bodýčko a fusekle (jak byla malá, tak blbě držela termoregulaci), tak jsem pak byla ráda, když máma udělala nálet na obchod a donesla nám nějakou 50 🙂.

sinala
24. feb 2014

@mahafi kdyby tak člověk věděl jaké dítě se mu narodí 😀

mahafi
24. feb 2014

@sinala to jo.. 😀, tak já věděla, že bude takhle malinká, ale v praxi jsem si to neuměla představit, mně i ta 56 přišla pidi.., jak jsem neměla srovnání s miminem 🙂. kamarádky chlapeček má ve 2 měsících 68 😀, k tomu se madla dopracovala mnohem mnohem později 😀.

a musím se pochlubit, dneska mi jedna maminka na hřišti pochválila softky 😵 jen já teda neřekla, že jsem je šila 😀, ale měla jsem radost, že se líbí 🙂.

a_lexa
24. feb 2014

@laeela úžasný - ty jsi neuvěřitelná. 😵
@anfei wow krásné šatičky 🙂

snehovavlocka
24. feb 2014

@caramilla ale mi pride, ze mei tai je nieco ine, nez oblecenie alebo domaci textil (vankuse)...ale tak asi sa s tym moc robit aj tak neda 😒

danielahe
24. feb 2014

@anfei netroufla na soupravicku? Kam se hrabu na tvoje saticky 😉 , jsou uzasne 🙂
@caramilla
@papajka7 a neda se na ty strihy udelat nejaky patent? 😕 😅 , pokud uz vymyslim nejaky jako fakt echt originalni strih, tak by bylo fajn, kdyby ho nekdo jiny nepouzival ke svemu podnikani, pokud teda neexistuje nejaka domluva.....

zojec
24. feb 2014

@papajka7 verim, ze sa to nejak vyriesi, tiez nad tym od vcera stale dumam.. a zenska z fotky vyzera celkom normalne 😅 ale teda sere si do huby poriadne 😠
mna inak tiez potesi, ked mi niekto povie, ze videl moju kapsu 😉 a tiez by ma nasrdilo, kebyze niekto zacne sit flisove kapsy s aplikaciami vo velkom .. ostatne veci pajcujem jedna radost, ale nepredavam do sveta , tak to hadam mozem 😉
@caramilla ja som sila velkost 50 pre babiku, co som zakupila barbore pod stromcek.. ma 46cm a rukavy su jej akurat.. bolo to bodynko, ale sila som to ako bundicku.. take nervy na bodynko som nemala :D ja som mala normalne deti cca 3,5 kg a 50tku nenosili vobec.. bodynka im boli kratke na latkovku a aj rukavy kratke.. mala som 2 zavinovacie body a 1 z tesca, to v tej velkosti neobliekli vobec.. ale ak si ho upravovala, tak neboj, trosku sa s nimi potesis.. ja som napr. misovi sila tricko velkost 68 s trosku dlhsimi rukavami a aj trupom a nosil ho skoro do roka.. takze niekedy staci mala uprava a bude to dobre 😉

kveta007
24. feb 2014

@koki_melo
@petkula Holky, máte už doma tu kráčející patku? Mě dorazila dnes, ale nejde mi na tu moji singrovku nemontovat. 😠 Prostě ta blbost, co drží patku vypadá, že jde odmontovat a přitom to je k té tyčce shora napevno. Zkusím vzít stroj někam na servis, jestli mi s tím neporadí, ale vypadá to, že budu mít patku navíc. Doufám, že aspoň mámě pasovat bude, když jsem objednala i pro ni.