icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkula
24. feb 2014

@kveta007 patku už mám ale zatím jsem ji tam nezkoušela dávat, takže kdo ví, jestli bude pasovat. A nemůžeš se domluvit s miou, jestli by to nešlo vrátit? Nebo přinejhorším prodat, myslím, že by o ni mohl být zájem.

koki_melo
24. feb 2014

@kveta007 Dnes dorazila a pasuje! Moc díky ještě jednou @mia_ za organizaci a ochotu!!!

allymally
24. feb 2014

@danielahe hele,hele :D jestli me predbehnes,tak to uz fakt pockam na ten uplnek :D ja mam jit ve ctvrtek definitivne na vyvolani,pokud do te doby nic :( prej to mame postouchnout s tatkou :D :D tatka je samozrejme nadsen. Takze kdyby neco,dam vedet.

mahafi
24. feb 2014

@allymally já jsem se takhle potkala v úterý s kamarádkou, co měla jít ve čtvrtek na vyvolání, ještě mi říkala, že je to hrozný, že nikdy neporodí, že nepomáhá nic 😀, chodí na dlouhý procházky, uklízí, atd. 😀, v úterý večer jí ještě volala jiná kamarádka, tak to samý, že už podruhý doluxovala dům a že nikdy neporodí a ve středu v pět ráno nám přišla smska, že je vašík na světě 😀, tak nezoufej... 😉, máš teprve pondělí, do čtvrtka času dooost 🙂. držím palce 🙂

anfei
24. feb 2014

@danielahe @a_lexa @caramilla @petkasv @zuzkasim Děkuji moc všem, se tu červenám. Tohle je jen bavlna, ta nepruží, neutíká, neklouže, takže se to šije jedna báseň 😀

Mám dotaz, kde kupujete filc/plsť? Chci robit quiet book a vždy jsem si kupovala jen po malých kusech ve výtvarných potřebách na hračky a tak. Dnes jsem objevila eshop.tovarna-plsti.cz, kde mají dost dobré ceny, ale jsou to větší balení, tak nevím. Nebo nějakou hromádku 😀 😀 😀

anastazieb
24. feb 2014

Tak ať taky něco vložím, jedna moje varianta z předminulého týdne 😉

Jinak všem kterých se to týká přeju brzké vylodění, ať se nemusí vyvolávat, hlavně @allymally 😉

petkula
24. feb 2014
petkasv
24. feb 2014

@anastazieb krásná, fakt krásná 😵
@anfei taky kupuju u stoklasy 🙂 quiet book dělám taky, neustále mám něco důležitějšího 😀

kveta007
24. feb 2014

@petkula No, kdyžtak ji tu hodím do placu, ale fakt bych ji chtěla 🙂 , tak ještě právě zkusím ten servis, co mi tam řeknou.

jitu22
24. feb 2014

přihodím pár svých počinů - šiju teď skoro jen plínky a spol., tak něco málo z toho. A v mezičase jedny hrací kaťata do školky a včerejší počin - prvotina na COL. A teda bude to chtít ještě trochu delší sžívání 😒 A průhlednou patku 😀

allymally
24. feb 2014

@mahafi já spoléhám na tatínka, že odvede dobrou práci 😀 😀 😀 😀 mám z toho vyvolání právě strach ☹

kuna
24. feb 2014

@papajka7 nechápu, kde ta baba bere tu drzost! Ale minimálně bych jí napsala - třeba se chytne za nos, nebo aspoň bude vědět, že o ní víš. Někteří lidé totiž opravdu věří v anonymitu internetu a ona si snad myslela, že na to nikdy nemůžeš přijít. Je to hnus. Nedivila bych se, kdyby za chvíli začla k nosítkům šít kapsy ala @zojec.

kuna
24. feb 2014

@allymally já radím hodně zázvoru. Já jsem se vyvolávání taky bála, tak jsem se celý pátek prolívala hodně silným zázvorovým čajem (měla jsem vypálené hrdlo 😀 😀 ) a v sobotu jsem pak porodila 🙂.

jitu22
24. feb 2014

@allymally já měla první vyvolávané a nebylo to nic moc. U druhého jsem z toho měla takovou hrůzu, že bych byla vyzkoušela i ten ricinový koktejl. Naštěstí nebyl třeba. Večer jsme strávily se sestrami u několika lahví vína, wasabi oříšků a podobných laskomin, spát jsem šla o půl čtvrté a v půl sedmé začaly kontrakce 😀 Asi mimi usoudilo, že jestli bude v břiše dýl, čeká ho ještě pár podobných flámů, a radši vyrazilo ven 🙂

petkula
24. feb 2014

@allymally u mně to tak bylo, že pomohl manžel a deci červeného 😉 Málem jsme nestihli dojet, porodila jsem za 20 minut od příjmu 😀

allymally
24. feb 2014

@petkula jůůůva, tak víno bych si dala taky 🙂 tak si uděláme na dlouhý čas krásný večer 😀

petkula
24. feb 2014

@allymally tak ať se zadaří, oxytocin se takhle k tobě dostane mnohem příjemnější cestou 😉

danielahe
24. feb 2014

@allymally tak drzim palec at uz minous vyleze 😀,neboj nepredbehnu,ja chci breznatko 😉

jemi
24. feb 2014

@allymally kdyby se nepovedlo, tak nezoufej, ne vždy je vyvolávaní tak strašné. Já měla první porod vyvolávanej (jen pomocí tablety, takže bez oxytocinu) a bylo to v pohodě. Dokonce porod mi přišel uplně stejnej jako teď druhý přirozený=rychlý...

crawler
24. feb 2014

@allymally a proč nevyzkoušíš ten ricin?vždyť se není čeho bát a rozhodně lepší než být na kapačkách😉
držím pěsti ať to vypukne ať to vyvolání není třeba, ale některé děti ho asi prostě potřebují, samotným se jim nechce...

crawler
24. feb 2014

já přihodím nějaké rovné šití v podobě lněného pytlíku na přání,pár intimek a merino ...

alenf
24. feb 2014

@anastazieb tričko je krásne s akým strojom si robila ten spodok na tričku?🙂

caramilla
24. feb 2014

@danielahe já si myslím, že střih patentovat prostě nejde, jen jakoby část. Např. můžeš patentovat nějaký druh řešení zapínání atp. Ale podle mě celkově střih patentovat nejde.
@papajka7 no, pokud to je fakt tak, že je to tvoje identita, máš na tom postavenou svou tvorbu a někdo to napodobí a ještě špatně, tak to je přesně to, co mě na tom s... nejvíc. Ach jo, kéž by se paní chytla za nos a začala podnikat v něčem jiném. Já moc nemám ta nosítka zmapovaná, tak nevím, ale pokud tam máš fakt něco specifického, co nikdo jiný tak nedělá, tak by to stahnout měla a možná by to šlo i patentovat - myslím to, co tvoje nosítka odlišuje od ostatního. Myslím si, že to se patentuje lépe jak oblečení...

caramilla
24. feb 2014

@anfei já taky u Stoklasy 😉
@allymally tfuj tfuj, ať je večer příjemnej a ÚČINNEJ!

allymally
24. feb 2014

@caramilla děkuju, sama jsem zvědavá, jak tahle detektivka dopadne 😀 už mi to přijde, jak čekání na Godota 😀 😀 😀 😀

caramilla
24. feb 2014

@allymally jako já bych to zažít nechtěla, musí to být fakt na palici 😝

zikie
24. feb 2014

@allymally Taky držím palce. Chápu jak ti asi je,mě už se chce občas brečet,když se ráno vzbudím s tím,ze zase nic a já budu muset odpovídat na vtipné SMS o slonicích apod...

allymally
24. feb 2014

@caramilla máš pravdu, je to na palici ☹ těšíš se na termín, že to budeš mít za sebou. A pak čekáš, čekáš a čekáš, všichni kolem rodí, a ty nic. Jak píše @zikie , tak občas taky bezmocí brečím 🙂 ale stále věřím. A taky samozřejmě dítko stále roste, že? Tak jsem sama zvědavá, kolik bude prcek vážit. Ale už se mi to krátí 😀

allymally
24. feb 2014

@zikie a jaké jsi měla termíny?

My jsme vytáhli víno ze svatby, svatý Vavřinec z roku 2003 pozdní sběr, tak to by bylo, aby nebylo 😀 😀 😀

zdenav
24. feb 2014

@allymally Nám "prošťouchnutí" večer před plánovaným a mnou velmi obávaným vyvoláním pěkně odstartovalo porod, za tři hoďky se objevily stahy. Držím palce.