Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@allymally já jsem se takhle potkala v úterý s kamarádkou, co měla jít ve čtvrtek na vyvolání, ještě mi říkala, že je to hrozný, že nikdy neporodí, že nepomáhá nic 😀, chodí na dlouhý procházky, uklízí, atd. 😀, v úterý večer jí ještě volala jiná kamarádka, tak to samý, že už podruhý doluxovala dům a že nikdy neporodí a ve středu v pět ráno nám přišla smska, že je vašík na světě 😀, tak nezoufej... 😉, máš teprve pondělí, do čtvrtka času dooost 🙂. držím palce 🙂
@danielahe @a_lexa @caramilla @petkasv @zuzkasim Děkuji moc všem, se tu červenám. Tohle je jen bavlna, ta nepruží, neutíká, neklouže, takže se to šije jedna báseň 😀
Mám dotaz, kde kupujete filc/plsť? Chci robit quiet book a vždy jsem si kupovala jen po malých kusech ve výtvarných potřebách na hračky a tak. Dnes jsem objevila eshop.tovarna-plsti.cz, kde mají dost dobré ceny, ale jsou to větší balení, tak nevím. Nebo nějakou hromádku 😀 😀 😀
Tak ať taky něco vložím, jedna moje varianta z předminulého týdne 😉
Jinak všem kterých se to týká přeju brzké vylodění, ať se nemusí vyvolávat, hlavně @allymally 😉
@anfei já kupuji u Stoklasy: http://www.stoklasa.cz/tvoreni-s-detmi-x2s01910
@anastazieb krásná, fakt krásná 😵
@anfei taky kupuju u stoklasy 🙂 quiet book dělám taky, neustále mám něco důležitějšího 😀
@papajka7 nechápu, kde ta baba bere tu drzost! Ale minimálně bych jí napsala - třeba se chytne za nos, nebo aspoň bude vědět, že o ní víš. Někteří lidé totiž opravdu věří v anonymitu internetu a ona si snad myslela, že na to nikdy nemůžeš přijít. Je to hnus. Nedivila bych se, kdyby za chvíli začla k nosítkům šít kapsy ala @zojec.
@allymally já měla první vyvolávané a nebylo to nic moc. U druhého jsem z toho měla takovou hrůzu, že bych byla vyzkoušela i ten ricinový koktejl. Naštěstí nebyl třeba. Večer jsme strávily se sestrami u několika lahví vína, wasabi oříšků a podobných laskomin, spát jsem šla o půl čtvrté a v půl sedmé začaly kontrakce 😀 Asi mimi usoudilo, že jestli bude v břiše dýl, čeká ho ještě pár podobných flámů, a radši vyrazilo ven 🙂
@anastazieb tričko je krásne s akým strojom si robila ten spodok na tričku?🙂
@danielahe já si myslím, že střih patentovat prostě nejde, jen jakoby část. Např. můžeš patentovat nějaký druh řešení zapínání atp. Ale podle mě celkově střih patentovat nejde.
@papajka7 no, pokud to je fakt tak, že je to tvoje identita, máš na tom postavenou svou tvorbu a někdo to napodobí a ještě špatně, tak to je přesně to, co mě na tom s... nejvíc. Ach jo, kéž by se paní chytla za nos a začala podnikat v něčem jiném. Já moc nemám ta nosítka zmapovaná, tak nevím, ale pokud tam máš fakt něco specifického, co nikdo jiný tak nedělá, tak by to stahnout měla a možná by to šlo i patentovat - myslím to, co tvoje nosítka odlišuje od ostatního. Myslím si, že to se patentuje lépe jak oblečení...
@caramilla máš pravdu, je to na palici ☹ těšíš se na termín, že to budeš mít za sebou. A pak čekáš, čekáš a čekáš, všichni kolem rodí, a ty nic. Jak píše @zikie , tak občas taky bezmocí brečím 🙂 ale stále věřím. A taky samozřejmě dítko stále roste, že? Tak jsem sama zvědavá, kolik bude prcek vážit. Ale už se mi to krátí 😀

@kveta007 patku už mám ale zatím jsem ji tam nezkoušela dávat, takže kdo ví, jestli bude pasovat. A nemůžeš se domluvit s miou, jestli by to nešlo vrátit? Nebo přinejhorším prodat, myslím, že by o ni mohl být zájem.