icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
24. feb 2014

@zdenav sama jsem zvědavá 🙂 jako fakt nejsem příznivce sexu v tak pokročilém stádiu, ale co člověk neudělá pro to, aby nemusel na vyvolání 😀 a tatínek to uvítá 😀

jitu22
24. feb 2014

@allymally mně nejvíc vadilo, jak se pořád všichni ptali, kdy už to bude. Byla jsem od 30tt na rizikáči, takže někteří to čekali každým dnem 3 měsíce 😀 K normálnímu osohávání břicha se přidalo soucitné osahávání bbřicha, více či méně nevhodné dotazy velmi osobního charakteru a více či méně nevyžádané rady. 😠
Držím palce a fakt se toho neboj, prostě mimi ví, kde je mu nejlíp 😉

allymally
24. feb 2014

@jitu22 to máš pravdu. Tchýně po každé kontrole volá, co říkala doktorka, kdy to bude atd. 😠 Už mě s tím leze na nervy. Sama jsem z toho nešťastná a ještě tyhle "kydy" fakt přidají na klidu. Zase na druhou stranu jsem nerodila o hooodně dřív, což by bylo asi horší i na psychiku. Jen kdybych to věděla, tak bych ještě mohla mamce ukrást overlock a našít tričenka pro prvňáčka 🙂

crawler
24. feb 2014

@allymally ono je to fakt na bednu😝 Fanouška jsem rodila41+4,předtímjsme vyzkoušeli všechny možné babské rady a nakonec mi v noci praskla voda po náročném dni (ježdění na koloběžce, zápas v badmintonu s vlastním mhd, špekáčky a tulení)....Na druhou stranu - fakt už jen odpočítáváš dny a máš poslední noci, kdy se relativně vyspat, taksi je užij 😉

ucitelka70
24. feb 2014

@anastazieb si neskutočná, je to perfektné....

kveta007
24. feb 2014

@petkula Já mám tak šikovného manžela... jsem mu tu celá nešťastná říkala, že ta patka mi na ten stroj nesedí a on na to kouknul a najednou tam patka je a stroj šije. 🙂 A já si tajně dělala zuby na nový šicí stroj k narozeninám a ono houby. 😀

ucitelka70
24. feb 2014

vedeli by ste mi hodiť link, ako správne učiť dieťa strihať nožnicami? normálne si pripadám, že neviem strihať a držať nožnice..... Alexa som učila strihať, a zať aj manžel ma vysmiali, že kde som už tak videla držať nožnice?..... tak aby som ho neučila zle, hľadala som na youtube ale nejak som nenašla..... podľa mojej techniky sa od včera perfektne zdokonalil, strihá krásne a hrá sa sa vyše polhodinu a strihá pritom kadejaké letáky..... ale aby mal dobrý návyk.... pre istotu...

zuzkasim
24. feb 2014

@ucitelka70 Do jedné dírky se vloží palec, do druhé prostředníček, ukazováček podpírá rovnou část. https://www.google.cz/search?q=jak+držet+nůžky&...

ucitelka70
24. feb 2014

@zuzkasim presne tak som učila.... a teraz ked hovorím mužovi, zdá sa mu neuveriteľné..... ach tí chlapi....... vidieť, že nestrihajú látky....

zuzkasim
24. feb 2014
petkasv
24. feb 2014

@allymally dneska to vyjde, krásné datum 😉

elixia
24. feb 2014

@ucitelka70 ja som to tiez nedavno ucila syna,ale my mame to druhe 'oko; take velke, takze som mu tam narvala oba prsty, ukazovak aj prostrednik...

ucitelka70
24. feb 2014

@elixia ja mám dvoje detské - a tie menšie som len dnes našla, včera sa učil trošku väčšími, ale len jeden prst vôjde..... on by strihal hádam aj hodinu, tak sa sústredil, že nič nevnímal.... veľmi sa mu páčila činnosť..... ale už dlhšie som nechcela na začiatok, aby ho neboleli prsty..... zajtra zase bude strihať...... naskartujem mu nejaké farebné papiere v práci - zopár kúskov nech si strihá..... aj dierkovač na spisy sa mu páči.... aj to zvykol.... letáky dierkovať,

zikie
24. feb 2014

@allymally Já mám od začátku jediný a to 23.2., já vím, že jsem zatím jen o den pozadu, ale já chtěla rodit už před deseti dny v krásné datum 14.2.2014. Zatím nepomáhá nic- fyzická aktivita, víno,kořeněné, horká vana, sex. Jen ten ricíňák se mi pořád nechce zkoušet. Opravdu moc držím palce, ať to klapne a máš už maličkého v náručí!!!

elixia
24. feb 2014

@ucitelka70 sikovny, moj teda uz mal cez tri roky,ked sa to ucil 🙂

ucitelka70
24. feb 2014

@elixia díky, v júni bude mať tri, ale už vyše roka sa hrá so špendlíkmi a magnetkou, ukladá špendlíky, čistí OL štetcom, meria všetko pravítkom, aj krajčírskym a dlhým.... nožnice moje som mu nedovolila, lebo sú ostré, tak som pohľadala doma také malé, staré ako republika.... a už to šlo.....

sinala
24. feb 2014

@kveta007 tak vyfoť stroj, třeba někdo poradí 🙂

kveta007
24. feb 2014

@sinala Už si (mi) poradil manžel a už to šije. 😉 Doufám, že teď už na ty nachystané kapsovky vlítnu a bude to svištět.

anastazieb
24. feb 2014

@alenf díky, ten okraj je na OL, úzký rolovací steh (bez levé jehly a bez jazýčku, natahovat před i za patkou).

sinala
24. feb 2014

@kveta007 už jsem si to přečetla 😀 😀 😀 , já čtu tam, kde jsem skončila a hned reaguju 😀

betelgeuzz
24. feb 2014

@ucitelka70 @zuzkasim tak palcem a prostředníčkem bych asi nic neustřihla 🙂 Používám palec a ukazováček. Dítě bych nechala tak, jak mu to jde nejlíp.

macin73
24. feb 2014

@ucitelka70 tak jsem si to musela zkusit a já tedy odjakživa stříhám palcem a ukazováčkem, ale je fakt, že i ta varianta palec - prostředníček má něco do sebe... 😕

anastazieb
24. feb 2014

Já stříhám palec + ostatní prsty 😀 Aspoň teda do velkých nůžek se mi vejdou všechny ostatní 😉

caramilla
24. feb 2014

@zikie 14. 2. 2014 tu vyfoukl někdo úplně jiný, co? 😀 😀 😀 😀 Držím palce, ať i ty držíš malé stvořeníčko brzy v náručí a hlavně, ať je porod OK.
Jak mě neberou mateřské city a přijdu si až divně vlažná k dětem, tak jsem dnes viděla v místnosti pro novorozence 6 inkubátorů a jedno jediné miminko na vyhřívaném lůžku a nikdo jiný tam v tom pokoji nebyl, ani sestra a snad nemělo ani monitor dechu, v Příbrami to neuznávají, tak jsem tam stála asi 15 minut za sklem a koukala jsem na něj a strašně jsem k němu chtěla jít a pochovat ho, bylo mi ho tak moc líto.... maminka byla po císaři a nemohla ho mít u sebe, on spinkal, nic mu nevadilo, ale ta velká světlá místnost, svítilo mu tam sluníčko, přičemž se narodil před pár hodinama ze "tmy", byl tam úplně sám... tak jsem si říkala, že hormony asi pracují 😀

koki_melo
24. feb 2014

...tak já si šla holky kvůli vám navlíknout nůžky...palec+ukazovák a prostředník, na obou dvou mám na kloubu mozoly, takže to vidím na řezací kolečko 😀

zikie
24. feb 2014

@caramilla Jj, vyfoukl 🙂 Díky moc za podporu!
Věřím, že to muselo být dost emotivní. Chudouš maličkej.Ony hormony pracují ani o tom nevíme, já už bulím skoro u všeho. Manžel z toho má hroznou srandu a tvrdí, že" hříšňák" by mě asi zabil, což má asi pravdu.

caramilla
24. feb 2014

@zikie hříšňák by mě taky zabil 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Hele, já brečím fakt taky u všeho, třeba ta blbá olympiáda, já viděla tu Evu Samkovou skákat na tom stupínku asi 100x a brečela jsem skoro pokaždý, fakt to nechápu. Nebo ty biatlonisti, když dojeli, já řvala jak malý tele 😀 Nebo seriál první republika díl o černém kašli, tak ten jsem prakticky neviděla, protože furt zalito 😀
Ale když vidím mimino, tak mě to vůbec nebere, mám dvě mimina v rodině a jako netíhnu k tomu je chovat, šušňat a tak. Ale ty novorozenci dneska, wow. Ostatní matky si jich nevšimly, byly normální a já se tam mohla uóchat a ještě jsem to miminko ukazovala manželovi jako něco, co v životě neviděl 😀

jitu22
25. feb 2014

@zikie co těhotenství, horší hormony jsou při kojení!! Já jsem schopná brečet pomalu už i u reklamy na Kleenex 😀

alenf
25. feb 2014

@anastazieb tak to vyskúšam,chcela by som malej tak ozdobne ukončovať a myslela som,že je to na coverlocu robene

mamata
25. feb 2014

@caramilla bacha, mě to zůstalo, já obrečím i teď kde co,
a že jsem těhotná jsem poznala, když jsem se rozbrečela v televizi nad zprávou, kolik by, vzhledem k počasí, mohli zemědělci sklidit brambor