Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Baby videli ste túto akciu čo má bubulákovo?
http://www.bubulakovo.sk/bubulakovo/eshop/30-1-...
Asi neodolám a už len dnes to je🙂
@alenf a všimla som si, že má aj pekné teplákoviny....
@ucitelka70 hej chcem to ist aj osobne pozriet,Daša vravela,že nie je problém🙂,tak zoberiem soft a zistím aká je aj tá teplákovina,vraj taká tenšia jarno letná🙂
@sinala já to mám právě stejně 😎 Teda než se narodila ségra, tak mě braly všechny miminka, byla jsem úplně posedlá miminama, se ségrou mě to totálně přešlo a i jsem se bála toho, zda vůbec budu chtít chovat své dítě. Ale Mínu bych umazlila k umačkání ještě teď 😀 Ale cizí mě neberou, až na ta opuštěná v porodnici teda 😀
Holky tak jsem se rozhodla, že půjdu do toho OL z Lidlu. Má tři roky záruku, tak do tý doby se uvidí. Jestli budu šít takhle málo, jako šiju, tak to stačí a kdybych se náhodou nějak víc rozešila, tak koupím něco lepšího. No ale nitě! Jsem netušila, že bude takový problém koupit naráz základní barvy. Nikde to nemají.... kde kupujete vy?
Myslím si to dobře, že koupím bílou, černou, nějakou modrou, když mám kluky - vše 4x a pak se uvidí podle toho, co budu šít nejčastěji?
@bury já šiju taky spíš míň, na místní poměry 🙂 Koupila jsem si do začárku velké kóny 4x bílou a černou...ale asi jsem ani nemusela. Černou jsem celkem užila, teď na pyžama bílou...třeba u tepláků neřeším ladící barvy (jsou to vnitřní švy) a třeba světlejší šedou jsem šila černou nití... ale když chci, aby ladilo, kupuju nitě přesně podle látky, jen malé špulky. Takže za mě - nenakupovat do zásoby, spíš mít čtyři nitě tmavé barvy, čtyři světlejší barvy a pak podle potřeby dokoupit dle konkrétní látky.
@bury já nakoupila v hromádce, kterou pořádala Sinala.
Jsem spokojená. Mě zas nakupování v galanterce nevyhovuje, protože dobrou galanterku mám 45 minut jízdy autem, dostanu se tam jednou týdně a to tahám vesměs děti nebo mám něco pracovního a nehodí se mi to do plánu.
Navíc obvykle to, co potřebuji, nemají.
Takto sice nevím, když všechny ty kony vyšiju, ale investice byla cca 1000 korun a na výběr mám hromadu barev.
Mám velké hardy.
@mamata @laeela super galanterku máte ve Fóru v Liberce, občas pořádám záměrně výlety do vašeho regionu, abychom to pak vzali přes libereckou galanterku 😀. Sice je to z Prahy celkem z ruky, ale maj tam skoro všechno a ceny za hubičku. Další podobný poklad je ve Frýdku-Místku, ale z Prahy taky "trochu" z ruky 😀.
@bury já brala Amann Belfil S odsud http://www.biltex.cz/586-belfil-s-120-navin-100..., příště ale od základních barev vezmu kony, tisícovky kupované na Vánoce už některé zejí prázdnotou. Ty malinké špulky mizej rychlostí blesku.
ps. mě cizí děti taky neberou a někdy i pěkně s.... 😝
@bury nitě jsem měla taky z hromadky. Pokud chceš mít jen pár základních barev, tak za sebe můžu doporučit mou nejoblíbenější barvu - takovou přírodní http://www.sici-stroje.eu/SICI-A-VYSIVACI-NITE/.... Dá se s tím šít prakticky všechno klučičí i holčičí oblečení a nepůsobí to rušivě. Třeba bílá zbytečně svítí, pokud nešiješ vyleženě bílé oblečení. To samé černá, je hodně výrazná, tu já využívám jen na soft s černým fleesem uvnitř a jednou jsem šila černé triko 😀. Kdybych chtěla tři barvy, tak si koupím tu béžovou, středně modrou a třeba zelenou, s tou modrou a zelenou můžeš dělat barevně kontrastní okraje. A možná červenou, jestli se ti líbí na klučičím oblečení červená, ale to už je takový extrabuřt 🙂. A kdybys někdy šila růžový hadřík jako dárek pro holčičku, můžeš tou béžovou.
@laeela @koki_melo - díky moc za názory. Ono je to fakt těžký takhle od stolu, když člověk prdlajs ví.... Vůbec nevím, jak ty nitě rychle ubejvají.
@kuna - víš že jsem si taky říkala, jestli nevezmu radši béžovou 😉 takže díky.... právě tady na těch stránkách jsem koukala a mají dost barev vyprodaných.
@koki_melo - 😀 😀 taky mě cizí pěkně sejří 😀 😀 a jak to tak čtu, tak je to celkem běžný, takže můžu bejt v klidu.
@bury já beru Hardy tady: http://www.texcentrum.com/670-galanterie-nite-h... 😉 jinak OL z Lidlu ma myslím Lenssas a je s ním spokojená 😉
@katka82 - tam jsem taky koukala, ale jak tam mají všude ceny bez DPH, tak jsem myslela, že to je jen na živnostňák... Nakonec budu mít doma stroj a nitě žádný 😀
Já jsem si přes vyhledavač tady našla, když se tu o Lidlovským stroji diskutovalo a většinou ty, co ho mají, jsou spokojený. Na to moje šití to fakt zatím stačí. Teď ještě, kam ho dám 😕 😝 😀

Taky jsem zkusila nůžky - já stříhám palec + prostředníček 😉 u velkých tam narvu všechny prsty kromě malíčku.... Ukazováčkem bych neustřihla nic 😀 😀 tak je to asi fakt o tom, jak si kdo zvykne.