icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
25. feb 2014

@mamata já chodila dole naproti starému kinu Na rybníčku, tam už nechodím a nikdy už nepůjdu, prodavačky jsou super prudivé, vše předražené, když něco potřebuju a nemají, tak posledně mi jedna sdělila, že už je tam 20 let a takovou věc nikdy neměli a mít nebudou - chtěla jsem nekonečný zip a ani jsem nepípla, když řekla, že nemají. 😀
Pak v tom průchodu mezi Moskevskou a Pražskou, teď nevím jak se ten "obchoďák" jmenuje.

@koki_melo no a ve Fóru jsem ještě nebyla v galanterce, ale tuhle mi to tam doporučila kamarádka, že se tam mám podívat, tak asi někdy vyrazím. Mě by totiž ani nenapadlo, že někde v nákupním centru bude galanterie. 😉

laeela
25. feb 2014

@mamata tak koukám, že do fóra budu muset vyrazit. 🙂

laeela
25. feb 2014

Včera jsem ušila Filipovi tričko z látky, kterou si sám vybral, naštěstí jsem jí koupila dva metry, protože v něm nutně musel i spát - ty bojovné ovečky ho prý totiž ochrání, kdyby přišel bubák a bubáka zaženou. Takže ještě nutně ovečkové pyžamo.

sinala
25. feb 2014

@laeela a foceno asi novým foťákem 🙂 ?

bordino
25. feb 2014

Jedna kabela ode mě. Natrápila jsem se s ní, trochu jsem to přepískla s výztuhama a i můj stroj měl problémy 😀 Návod kdyžtak na blogu.

macin73
25. feb 2014

Holky, když zaplatujete tepláky nebo leginy, parete sev, nebo nasivate ručně?

laeela
25. feb 2014

@sinala to víš že jo, akorát ještě v automatickém režimu a kdo ví, co jsem tam nastavila, protože jsem tady zkoušela, kde co je a tak vůbec nevím, co tam je, akorát jsem zjistila, že jsou fotky s malým rozlišením.
Ale to se poddá. 🙂
zatím i tak jsou fotky lepší, než z toho starého dosluhujícího. 🤐

laeela
25. feb 2014

@bordino vždy si říkám, že nikdo nic nevkládá, konečně se pohrnou palečky a pak za mě někdo vleze s krásným šitím a ještě lepšími fotkami a jsem v prčicích. 😀

petkula
25. feb 2014

@bury já kupuji u Stoklasy, vyplatí se, pokud jich koupíš aspoň 12 a máš možnost os. odběru: http://www.stoklasa.cz/nite-polyesterove-navin-...

bordino
25. feb 2014

@laeela 😀 😀 😀 A já si zrovna slintám nad těma ovečkama a sbírám odvahu se tě zeptat, odkud jsou 😀

laeela
25. feb 2014

@bordino radši se neptej 😉

saaralota
25. feb 2014

@bordino já vím odkud jsou 🙂 už je mám taky nějakou dobu v merku...chtěl by z nich tričko i manžel, aby měli stejné 🙂.

veronik77
25. feb 2014

@saaralota a odkud? 🙂

zuzkasim
25. feb 2014

@laeela
@saaralota
@bordino A mě by taky zajímalo odkud jsou🙂 Dnes mi přišli tučňáci, vzhledem k tomu, že je po zimě, asi je šít nebudu a nevím nevím, jestli je bude chtít synek ještě v 9,5 letech (to jako příští rok).

zojec
25. feb 2014

@bury suhlasim s @kuna do OL su najlepsie tie prirodne nite.. skoro vsetky lille latky su zvnutra take bezove, cize uplet prevazne sijem tou, mam ju natiahnutu stale.. u mna este fici seda, cervena a mam aj ciernu, ale inde ako na cierne a tm. modre sa neda pouzit.. este na soft co je zvnutra cierny, ale viac ho je so sedym vnutrom 😀 ale aj tam je v pohde ta prirodna farba.. a s tym lidl singrom, myslim, ze je to dobre rozhodnutie 😉

zojec
25. feb 2014

@bordino kabelka je kraaasna.. to je flis? aj ja chcem takuuuuuuuuuuuuuuu .. co je dobre do vystuze kabelky?

bordino
25. feb 2014

@zojec to byl kabát 😀 všechno napíšu a popíšu na blogu, teď musím frčet, snad večer při uspávání

anastazieb
25. feb 2014

@bury a ostatní, chystám na nitě hromadku - Unipoly kony i 1000m, jen se musím vrhnout na tabulku, snad to dokážu 😀

koki_melo
25. feb 2014

@sinala Neřeknu ti adresu, já do FM zavítám jen, když jedem na Moravu za tátou, ale jak je v létě mini trh s ovocem a zeleninou, tak projdeš tím trhem a hned první uličku doleva...mají tam i metráž. Já tehdy byla odvařená z knoflíků, sháněla jsem veliké zelené knofle, v praze za 27/ks FM za 9 kaček. A hromada jakéhokoliv zboží, gum, šňůrek...no kde co.

@mamata Já si tam v té vaší galanterce chrochtám - příjemné prodavačky, otevřeno i v neděli, dobré ceny. Cestou domů nakoupím v Makru, kde na rozdíl od Prahy není ani noha, chlap mezitím dojede s holkama nahoru na Ještěd, pak mě vyzvednou a jedem dom 🙂. My před časem bydleli v Boleslavi, tak proto tam občas jezdíme, Liberec se nám líbí 🙂

laeela
25. feb 2014

@veronik77
@zuzkasim
Veselé ovečky jsou z Veselé jehličky.

mamata
25. feb 2014

@laeela to je zajímavý, já zas na tu galanterku na rybníčku nedám dopustit, respektive spíš žádná špatná zkušenost

palosek
25. feb 2014

@bordino to je úžasná kabela...tvar a velikost zrovna pro mě 🙂 Skvělé....

palosek
25. feb 2014

@bordino jestli bude návod...tak to ještě počkám s jedním poděděným kabátem, jinak půjde do charity 😅 😅 😅 😉 😉

palosek
25. feb 2014

@petkula koukám na ty nitě od Stoklasy....do rovnostehu kupuji Aspa...a ty teda mají u nás v galanterce levnější po 1ks než u Stoklasy balené po 5 kusech.... 🙂

mamata
25. feb 2014

mám na vás dotaz, jak ušít tyto kapsy a jaké s nimi máte zkušenosti při užívání??
http://jesterka3103.blogspot.cz/2014/01/teplaky...
omlouvám se za použití linku, jiný jsem nenašla

elixia
25. feb 2014

Mam par blbych otazok do plena....co su babydruky? Kovove patentky ? Ak si kupim taketo klieste, daju sa pouzit na kovove patentky a aj na tie take kovove dierky (netusim ako sa to vola po slovensky 🙂 ) ??
http://www.amazon.co.uk/Prym-Vario-Poppa-Pliers...

A este, na plastove patentky potrebujem asi ine klieste,ze?

lip72
25. feb 2014

@mamata a to jsem si myslela, že jsem nějaká divná....dívám se na film, který vidím třeba i po 5té a pořád brečím...ta olympiáda mě dostala také 😀

palosek
25. feb 2014

@mamata tenhle střih byl jednom Ott. Jako šířka nohavic akorát, žádné plandáky, ty kapsy se stříhají jako obdélník a přeloží se (myslím....a v předním díle se vystřihne otvor pro kapsu, olemuje se zároven s otvorem v kapse..... Ale já si tam udělala jiné kapsy...takovou tu naši klasiku...myslím, že tohle je spíš vizuální efekt, pro nás k používání nic moc 😀

mamata
25. feb 2014

@palosek díky, tak jsem si to myslela správně, jen jestli se to moc nevytahává

petkula
25. feb 2014

@palosek jo, to je možné, ale tyhle jsou do OL, myslím těch 500 yards. Nebo ne? Já je teda dávám do OL. Když jich koupím 12, tak kus mě vychází na 42 Kč. Byla jsem i v galanterii a tam měli jen 2 barvy a jedna stála 80 Kč 😲