Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, když zaplatujete tepláky nebo leginy, parete sev, nebo nasivate ručně?
@sinala to víš že jo, akorát ještě v automatickém režimu a kdo ví, co jsem tam nastavila, protože jsem tady zkoušela, kde co je a tak vůbec nevím, co tam je, akorát jsem zjistila, že jsou fotky s malým rozlišením.
Ale to se poddá. 🙂
zatím i tak jsou fotky lepší, než z toho starého dosluhujícího. 🤐
@bury já kupuji u Stoklasy, vyplatí se, pokud jich koupíš aspoň 12 a máš možnost os. odběru: http://www.stoklasa.cz/nite-polyesterove-navin-...
@bury suhlasim s @kuna do OL su najlepsie tie prirodne nite.. skoro vsetky lille latky su zvnutra take bezove, cize uplet prevazne sijem tou, mam ju natiahnutu stale.. u mna este fici seda, cervena a mam aj ciernu, ale inde ako na cierne a tm. modre sa neda pouzit.. este na soft co je zvnutra cierny, ale viac ho je so sedym vnutrom 😀 ale aj tam je v pohde ta prirodna farba.. a s tym lidl singrom, myslim, ze je to dobre rozhodnutie 😉
@bury a ostatní, chystám na nitě hromadku - Unipoly kony i 1000m, jen se musím vrhnout na tabulku, snad to dokážu 😀
@sinala Neřeknu ti adresu, já do FM zavítám jen, když jedem na Moravu za tátou, ale jak je v létě mini trh s ovocem a zeleninou, tak projdeš tím trhem a hned první uličku doleva...mají tam i metráž. Já tehdy byla odvařená z knoflíků, sháněla jsem veliké zelené knofle, v praze za 27/ks FM za 9 kaček. A hromada jakéhokoliv zboží, gum, šňůrek...no kde co.
@mamata Já si tam v té vaší galanterce chrochtám - příjemné prodavačky, otevřeno i v neděli, dobré ceny. Cestou domů nakoupím v Makru, kde na rozdíl od Prahy není ani noha, chlap mezitím dojede s holkama nahoru na Ještěd, pak mě vyzvednou a jedem dom 🙂. My před časem bydleli v Boleslavi, tak proto tam občas jezdíme, Liberec se nám líbí 🙂
mám na vás dotaz, jak ušít tyto kapsy a jaké s nimi máte zkušenosti při užívání??
http://jesterka3103.blogspot.cz/2014/01/teplaky...
omlouvám se za použití linku, jiný jsem nenašla
Mam par blbych otazok do plena....co su babydruky? Kovove patentky ? Ak si kupim taketo klieste, daju sa pouzit na kovove patentky a aj na tie take kovove dierky (netusim ako sa to vola po slovensky 🙂 ) ??
http://www.amazon.co.uk/Prym-Vario-Poppa-Pliers...
A este, na plastove patentky potrebujem asi ine klieste,ze?
@mamata tenhle střih byl jednom Ott. Jako šířka nohavic akorát, žádné plandáky, ty kapsy se stříhají jako obdélník a přeloží se (myslím....a v předním díle se vystřihne otvor pro kapsu, olemuje se zároven s otvorem v kapse..... Ale já si tam udělala jiné kapsy...takovou tu naši klasiku...myslím, že tohle je spíš vizuální efekt, pro nás k používání nic moc 😀

@mamata já chodila dole naproti starému kinu Na rybníčku, tam už nechodím a nikdy už nepůjdu, prodavačky jsou super prudivé, vše předražené, když něco potřebuju a nemají, tak posledně mi jedna sdělila, že už je tam 20 let a takovou věc nikdy neměli a mít nebudou - chtěla jsem nekonečný zip a ani jsem nepípla, když řekla, že nemají. 😀
Pak v tom průchodu mezi Moskevskou a Pražskou, teď nevím jak se ten "obchoďák" jmenuje.
@koki_melo no a ve Fóru jsem ještě nebyla v galanterce, ale tuhle mi to tam doporučila kamarádka, že se tam mám podívat, tak asi někdy vyrazím. Mě by totiž ani nenapadlo, že někde v nákupním centru bude galanterie. 😉