icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
25. feb 2014

@elixia ano, tyhle kleště jsou na různé druky a průchodky, ale potřebuješ k tomu ještě takové plastové nástavce (různé, pro každý druh patentku), zrovna tahle sada nevím, co přesně obsahuje. Pak jsou ještě tyhle kleště ve velké sadě, kde máš asi pět nástavců a pět druhů různých patentků a průchodek. Sedí ale jen na patentky značky Prym.

Jinak babydruky jsou ty patentky, co jsou třeba na bodýčkách a ty jsou jiné, než ty od Prym, ale dá se to s těma kleštěma taky, nejdřív to scvakneš tím cvakátkem, co je v balení u babydruků a pak docvakneš kleštěma.
Já jsem teď objednala trochu menší nástavec na ty kleště, tak uvidím, jak to s ním půjde.

koki_melo
25. feb 2014

@laeela ona není otevřená dlouho, snad od října 2013...a jsem fakt ráda, že někdo do toho jde a otevře galanterii, prodává ještě za takové normální ceny...jako nemají tam úplně všechno, brzdičky jsem třeba nesehnala v barvě, jakou jsem chtěla, ale jinak spokojenost. To si radši uděláme příjemný výlet, než se vytočit v Praze.

Eshop stoklasa možná ok, ale v krámě taky neví, co by za to chtěli, Amann Aspo za 17kč/100m mě docela dostalo...a pak lemroidní prodavačky...10minut tři koukají, jak v prázdném krámě stojím u pultu, kde stříhaj gumy, jedno děcko řve v kočáru, druhé demoluje prodejnu a holky kecaj u kasy a kecaj a kecaj...to by mě šlak trefil...jsem se zas vytočila, jak jsem si na to vzpomněla.

arlette
25. feb 2014

holky, prosím, prosím, doporučíte mi, kde mám koupit plyš? Náš mladý chce jít na karneval ve školce za lva a já nemám z čeho tu potvoru ušít! 😲

petkasv
25. feb 2014

@arlette batani.cz

koki_melo
25. feb 2014

@arlette nebo unuodesign

elixia
25. feb 2014

@anastazieb dakujem a tie babydruky su ceskej vyroby? lebo v tom pripade mi je to jedno,tu by som kupovala iba Prym aj tak...

arlette
25. feb 2014

@petkasv @koki_melo a myslíte, že ten kojencký plyš je na to vodný? Nebo mě ještě napadl velur... ale zas ať to moc nestojí 😀 v mtx jsem nic, co by mi vyhovovalo nenašla

petkula
25. feb 2014

@arlette a co v sekáči? Třeba nějaká béžová flísová nebo jinak chlupatá pánská mikina a tu pak přešiješ?

petkasv
25. feb 2014

@arlette víš rozdíl mezi kojo plyšem a velurem je téměř nulový 😉

palosek
25. feb 2014

@petkula jj, to jo, ale já jich 12 od jedné barvydo smrti nevyšiju 😀 Používám Hardy za slušnou cenu 😉 Já s nima nemám problém 🙂

anastazieb
25. feb 2014

@elixia aha, no tak to asi jsou, české výroby, ale myslím, že stejné druky jsou i na zahraničních body, takže zas tak nesehnatelné asi nejsou... Zkus se podívat, co se u vás prodává. Ty Prym Jersey jsou dost velké, asi 12mm, ty babydruky jsou necelých 10mm tuším. Každopádně ale i na každou velikost Prym druků potřebuješ vhodný nástavec.

laeela
25. feb 2014

@mamata já je šila, ale ona to opravdová kapsa není, spíš taková ozdůbka, aspoň když jsem se držela rozměrů z Ottobre, mě na tom štve jediné, že se holkám ta vnitřní látka z "kapsy" vždy vystrkává ven a jim to nevadí a já jim to furt zastrkávám. 🙂
Ale jinak je to hezký a dá se udělat hezký detail, když k jednobarevné teplákovině přidáš nějaký ladící nebo kontrastní vzor.

koki_melo
25. feb 2014

@arlette ten kojoplyš je přes dvě stovky za metr...to spíš mrkni na nějaký fleece...Já po zkušenostech z vánoční besídky, na kterou jsem šila kostýmek a mladá celou dobu řvala u mě na klíně, tak na karneval šiju piráta, což je pruhované triko a kalhoty, které pak bude nosit v civilu 😝

koki_melo
25. feb 2014

@laeela Já furt nechápu, jak ta kapsa funguje? K tomu obloučku je zevnitř přišitý pytlik, který je vsazený do pasu? Asi jo...jak jinak??? Jsem dneska nějaká tupá..možná, že nejen dneska...😉

laeela
25. feb 2014

@koki_melo ano, je to obdélník, který je složený lícem k sobě, z jedné strany je ten průstřih, který olemuješ a celé to všiješ do pasu.

sinala
25. feb 2014

@arlette plyš co je jako dekoračka někde v metráži, kojo plyš by byl luxus 😀

arlette
25. feb 2014

@sinala no právě, nic drahého nechci, jednak se na tom nadřu a za druhé to bude mít na sobě půl dne a šmitec, tak jsem právě chtěla poradit. Zas aby se to aspoň látkou podobalo trochu tygrovi pro případ, že vzhledově se mi to nepovede :D

vondandy
25. feb 2014

@bury , ja na OL nejcasteji siju bilou a tmave sedou, tu pouzivam na latky cerne, sede, hnede, modre, strakate...mam Hardy z cesky patchwork...

crawler
25. feb 2014

tak já přidám dnešní snažení 😀merino tílko,body ááá housky dle Dity P. 😀

koki_melo
25. feb 2014

@arlette a co takhle oranžové/pískové tričko a tepláky/elasťáky/kamaše, na to přišít ocas a udělat nějakou čepici na hlavu, na kterou našiješ jakože tu hřívu? Triko a legoše můžete nosit i potom, čepici vyhodíš a tolik to nebolí...něco oranžového-pískového určo v mtx maj...jen nápad...

arlette
25. feb 2014

@koki_melo on už má vyhlédlý kostým z burdy, žádné kompromisy a alternativy nepřipadají v diskuzi 😀

daisyr
25. feb 2014

@koki_melo já byla ve fóru v galanterce nedávno poprvé, moc se tam nedostanu, tak když už jsem tam byla a všimla si ji, tak jsem to musela omrknout a fakt super - velká, hafo věcí, tam by se nakupovalo. Naštěstí jsem odolala, protože jsem zrovna nic nepotřebovala a co jsem potřebovala, na to jsem zapomněla, takže příště s lístečkem 😀

petkula
25. feb 2014

@palosek ale to si nemusíš brát 12 ks od jedné barvy - uděláš si mix různých barev, už jsem to takhle u nich kupovala. Jinak bych to taky nebrala.

anastazieb
25. feb 2014

Tak holky, tabulka je hotová, kdo chce nitě tak sem 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...

Je to zatím jen takové provizorium, postupně to upravím 😉

palosek
25. feb 2014

@petkula 😀 😀 v tom případě....to stojí za to 😉

laeela
25. feb 2014

@crawler krásný. Takže pekárna furt jede? 🙂

arlette
25. feb 2014

@allymally myslím na tebe a přeju, ať se miminko už konečně rozhoupe 🙂 Jinak mě vyvolávali všechny 3 děti a v pohodě. 1. dítě jsem si domluvila s dr. páč už jsem měla termín a byla jsem netrpělivá. Všechno už bylo nachystané a váhový odhad byl 4kg, tak mě nechtěl dr. nechat asi čekat, abych nerodila obra. Druhé mi taky museli popostrčit neb jsem opět byla nedočkavá a neodbytná 😀 Sice mi odtekla plod.voda, ale nic se nedělo, tak jsem pořád žadonila, až jsem si vyžadonila a poslední byla koncem pánevním a váhové odhady byly pokaždé jinak a aby mimi nepřerostlo a já mohla porodit normlně neb císaře jsem odmítala, tak mi malou vyvolávali o 14dní dřív.
jééé, já bych táááák zas rodila 😀 😀 😀 ale fakt 🙂

a co se týče té přecilivělosti - no před dětma mě nerozhodil ani titanic a teď hrůza. Olympiádu netřeba zmiňovat, dostávaly mě nejen výkony našich sportovců, ale i samotné zahájení byl pro mě vysoce emotivní zážitek 😀 Nebo naše hymna, ta mě dostane pokaždé naprosto spolehlivě 😝 😀 😀 😀

sinala
25. feb 2014

@arlette pokud se mi povede zítra vyfotím našeho tygra ( šito podle tygra od medvídka Pú 😀 ) , popřípadě mohu zapůjčit 😀

sinala
25. feb 2014

@arlette až teď jsem četla, že chce toho z burdy, tak nic, takového nemám 😀 😀 😀

ucitelka70
26. feb 2014

@sinala ja som práve na teba myslela, ty si šila tigríka teplákovú súpravu z ottobre... aj to by bolo vhodné na maškarný pre drobcov....