Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@laeela ona není otevřená dlouho, snad od října 2013...a jsem fakt ráda, že někdo do toho jde a otevře galanterii, prodává ještě za takové normální ceny...jako nemají tam úplně všechno, brzdičky jsem třeba nesehnala v barvě, jakou jsem chtěla, ale jinak spokojenost. To si radši uděláme příjemný výlet, než se vytočit v Praze.
Eshop stoklasa možná ok, ale v krámě taky neví, co by za to chtěli, Amann Aspo za 17kč/100m mě docela dostalo...a pak lemroidní prodavačky...10minut tři koukají, jak v prázdném krámě stojím u pultu, kde stříhaj gumy, jedno děcko řve v kočáru, druhé demoluje prodejnu a holky kecaj u kasy a kecaj a kecaj...to by mě šlak trefil...jsem se zas vytočila, jak jsem si na to vzpomněla.
holky, prosím, prosím, doporučíte mi, kde mám koupit plyš? Náš mladý chce jít na karneval ve školce za lva a já nemám z čeho tu potvoru ušít! 😲
@anastazieb dakujem a tie babydruky su ceskej vyroby? lebo v tom pripade mi je to jedno,tu by som kupovala iba Prym aj tak...
@elixia aha, no tak to asi jsou, české výroby, ale myslím, že stejné druky jsou i na zahraničních body, takže zas tak nesehnatelné asi nejsou... Zkus se podívat, co se u vás prodává. Ty Prym Jersey jsou dost velké, asi 12mm, ty babydruky jsou necelých 10mm tuším. Každopádně ale i na každou velikost Prym druků potřebuješ vhodný nástavec.
@mamata já je šila, ale ona to opravdová kapsa není, spíš taková ozdůbka, aspoň když jsem se držela rozměrů z Ottobre, mě na tom štve jediné, že se holkám ta vnitřní látka z "kapsy" vždy vystrkává ven a jim to nevadí a já jim to furt zastrkávám. 🙂
Ale jinak je to hezký a dá se udělat hezký detail, když k jednobarevné teplákovině přidáš nějaký ladící nebo kontrastní vzor.
@arlette ten kojoplyš je přes dvě stovky za metr...to spíš mrkni na nějaký fleece...Já po zkušenostech z vánoční besídky, na kterou jsem šila kostýmek a mladá celou dobu řvala u mě na klíně, tak na karneval šiju piráta, což je pruhované triko a kalhoty, které pak bude nosit v civilu 😝
@arlette a co takhle oranžové/pískové tričko a tepláky/elasťáky/kamaše, na to přišít ocas a udělat nějakou čepici na hlavu, na kterou našiješ jakože tu hřívu? Triko a legoše můžete nosit i potom, čepici vyhodíš a tolik to nebolí...něco oranžového-pískového určo v mtx maj...jen nápad...
@koki_melo já byla ve fóru v galanterce nedávno poprvé, moc se tam nedostanu, tak když už jsem tam byla a všimla si ji, tak jsem to musela omrknout a fakt super - velká, hafo věcí, tam by se nakupovalo. Naštěstí jsem odolala, protože jsem zrovna nic nepotřebovala a co jsem potřebovala, na to jsem zapomněla, takže příště s lístečkem 😀
Tak holky, tabulka je hotová, kdo chce nitě tak sem 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
Je to zatím jen takové provizorium, postupně to upravím 😉
@allymally myslím na tebe a přeju, ať se miminko už konečně rozhoupe 🙂 Jinak mě vyvolávali všechny 3 děti a v pohodě. 1. dítě jsem si domluvila s dr. páč už jsem měla termín a byla jsem netrpělivá. Všechno už bylo nachystané a váhový odhad byl 4kg, tak mě nechtěl dr. nechat asi čekat, abych nerodila obra. Druhé mi taky museli popostrčit neb jsem opět byla nedočkavá a neodbytná 😀 Sice mi odtekla plod.voda, ale nic se nedělo, tak jsem pořád žadonila, až jsem si vyžadonila a poslední byla koncem pánevním a váhové odhady byly pokaždé jinak a aby mimi nepřerostlo a já mohla porodit normlně neb císaře jsem odmítala, tak mi malou vyvolávali o 14dní dřív.
jééé, já bych táááák zas rodila 😀 😀 😀 ale fakt 🙂
a co se týče té přecilivělosti - no před dětma mě nerozhodil ani titanic a teď hrůza. Olympiádu netřeba zmiňovat, dostávaly mě nejen výkony našich sportovců, ale i samotné zahájení byl pro mě vysoce emotivní zážitek 😀 Nebo naše hymna, ta mě dostane pokaždé naprosto spolehlivě 😝 😀 😀 😀
@sinala ja som práve na teba myslela, ty si šila tigríka teplákovú súpravu z ottobre... aj to by bolo vhodné na maškarný pre drobcov....

@elixia ano, tyhle kleště jsou na různé druky a průchodky, ale potřebuješ k tomu ještě takové plastové nástavce (různé, pro každý druh patentku), zrovna tahle sada nevím, co přesně obsahuje. Pak jsou ještě tyhle kleště ve velké sadě, kde máš asi pět nástavců a pět druhů různých patentků a průchodek. Sedí ale jen na patentky značky Prym.
Jinak babydruky jsou ty patentky, co jsou třeba na bodýčkách a ty jsou jiné, než ty od Prym, ale dá se to s těma kleštěma taky, nejdřív to scvakneš tím cvakátkem, co je v balení u babydruků a pak docvakneš kleštěma.
Já jsem teď objednala trochu menší nástavec na ty kleště, tak uvidím, jak to s ním půjde.