icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
10. okt 2011

@ivuska.h ó, to jsem byla já, co? mylly jsem nenapsala, ale slohovku jsem ti tam napsala slušnou 😀 Každopádně platbu si asi do 5min našla, takže snad vše OK 😉

ivuska.h
10. okt 2011

@caramilla Nene, někdo jiný 🙂) A Animal to nakonec má v pořádku, jen se mi to z tabulky nějak ztratilo, nevím proč...

animal
10. okt 2011

@ivuska.h kujůů

caramilla
10. okt 2011

Tak kdo chce beránka tak zde:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

Popř. ještě jsem tam přidala fialový finerib a bordó finerib, kdyby někdo měl zájem, vím, že ho bylo málo a byla rvačka. Popř. jestli je nějaká akutní položka, které teď bylo zoufale málo a přidáme. Já jelito jsem tam měla dáta asi taky ty vafle, co?:D

vdovec
10. okt 2011

@caramilla a co takhle finerib čoko krém? já se ho vzdala, ale toužím po něm stále.. 🙂)

caramilla
10. okt 2011

@vdovec OK, dobrá, doplň ho tam, s mým požehnáním, jo::D

nika
10. okt 2011

holky prosím VTC_2 MK tabulka, nechci do toho vrtat moc se v tom nevyznám, abych nerozhodila vzorce, můžete znalé přidat soupečky na lidi, díky.

caramilla
10. okt 2011

@animal penízky na cestě 😉 Jsi machr, tabulka dokonalá 😀

caramilla
10. okt 2011

@nika můžeš 😉

nika
10. okt 2011

@caramilla díky

animal
10. okt 2011

@caramilla už na fšechno dneska prdím, jdu spát jsem se s tím teď párala 2,5 hodiny 🙂

terezita
10. okt 2011

@caramilla jo a jeste si kup ve flex-texu tak 2,5-3 metry tylu, zrovna tu motam tu tutu sukni bez siti a vypada to dobre.. 😀 😀 😀 jen se s tim uz patlam pres hodinu.. 😝
@kuna pani mi rikala, at se kdyztak koukeneme na tom zizkove.. ze tam ji pry meli taky. ale mysli si, ze to bude uz taky fuc..

tinusiatko
10. okt 2011

@caramilla dakjem ale kde ho najdem ? 😀

season
10. okt 2011

@rebelie ten odkaz z Burdy dala jedna kočka na slepičárne, tak som ho posunula sem, niekto tu zháňal knižku, tak hádam pomohlo a už to všetkým ide stiahnuť. Mne to šlo ani neviem ako 😝 asi som mala šťastie

@crawler držím palce, nech sa Ti darí a malý je ok, my sme po atb týžden kadili 10x denne, sudokrem uz nestačil, som tiež jeho faninka, musel nastúpiť Imazol a hnusky 😝 a potom som to kašlala, behal dolu bez, len v dlhom tričku.

season
10. okt 2011

@animal si šikuka, na doobjednávku to je riadna kopa 😖 dakujem, že som sa mohla pridať, snád prídu peniažky čo najskôr.

lillyzelvicka
11. okt 2011

@caramilla já se do tabulky dopíšu večer.Teď jedeme pryč a musím si to spočítat🙂

animal
11. okt 2011

@season doufám, že mi to neposíláš v eurech

crawler
11. okt 2011

ahoj holky🙂

tak včera jsme stříhaly do půlnoci a to už jsem měla kolena jako mnich, odřený, rudý, bolavý, tak jsme to zabalily, ale hnuly jsme s tím slušně...neúhledná hromada se mění v úhledné komínky, které jsou snad všude v celém obýváku 😀

Jinak je více nedostatků, ale snažím se krátit spravedlivě a pokud má někdo 0,5m tak nekrátím vůbec...Jinak vám můžu říct, že finerib proužek čoko-krém-sv.modrý 4mm, tak ten je sado - hrozně nás z něj bolely oči...říkaly jsme, že vidět někoho v triku z téhle látky, tak mu dáme ťafku mezi oči :-d to bylo opravdu náročné stříhání a pruhy byly "všude, kam se podíváš" :-/ 😀 Oboulíc Bio natur zase hodně pruží, takže i když jsme se snažily maximálně, tak na té délce - ten poslední půlmetrový kousek není obdélník...na jedné straně má přes 60 😀 A to jsme to urovnály jak blbé :-/...Večer vám hodím pár foteček 😉

diocka
11. okt 2011

ahojte. chcem sa spytat, je softshell vhodny ako vrchna vrstva na kapsu na nosenie? a nemate niekto poruke nejaky dobry strih na nieco take ako je ta mam kapsa? Dakujem! 🙂

crawler
11. okt 2011

@caramilla jo a čoveče z toho oboulícu Bio mi opět nezbylo :-/ustřihla jsem Ti ten půlmetr navíc a že druhý půlmetr bude pro mě a opět ani centimetr navíc :-/no já mám ale pech :-/

season
11. okt 2011

@animal neboj, je to z českej banky od kamošky z Brodu

rebelie
11. okt 2011

@season Tu knížku jsem sháněla já, tak jsem fakt moc ráda, že mám doma něco, kde ty základy jsou... i manžel byl nadšený, že má do čeho nahlédnout, když si neví rady... my jsme oba úplní samouci a podle toho to naše šití občas vypadá...

rebelie
11. okt 2011

@diocka Já si ze softshellu budu dělat vsadku do bundy, abych svou bundu předělala na nosící... Na kapsu na nošení (u čehož moc nerozumím tomu jaké to má přednosti oproti nosící bundě) by se podle mě dal použít taky a možná by stačil jako jediná vrtsva, ne? Je podšitý fleesem, takže i trošku hřeje, odolá lehkému dešti a moc neprofukuje... Když bys ho podšila ještě nějakým dalším fleesem, tak by v tom podle mě bylo děsné vedro... To bych už raději teplo regulovala oblečením či vysvlečením mimča...

martinkah
11. okt 2011

Dievčatá, do obyč. šij. stroja (nie overlocku) si musím kupovať nite v cievkach max. 1000 m, alebo môžem aj tie kónusy 5000 m ? Nikdy som tie veľké nemala v ruke a chcem si ich objedna cez net. Držiak na druhú vrchnú niť je zvislý, ale je vysoký len 4,5 cm, myslíte, že by tam ten kónus držal? asi nie, čo?

season
11. okt 2011

@martinkah nemožes použiť tie 5000, trhalo by sa Ti to. Babb si tu vyrobili také držiaky na nite z velkej uhorkovej flase a drôtu. Ja si z kony namotávam na prazdne cievky od spodnej nite, tak že mam konu na stole a držím si niť nad strojom cca pol metra, kym sa navinie a potom ju pouzívam ako vrchnú, aby som šila rovnakou ako v overlocku. Asi nie moc pochopitelne? 😝

season
11. okt 2011

@rebelie tak som rada, že sa to hodí, ja mám knižku, ale už daaaavno a bola drahá. Aspon si usetrila 😉

terezita
11. okt 2011

@martinkah nedrzel, bo ty kony jsou uvnitr dost siroke.. ale ja to resila tak, ze jsem postavila kon do hrnku vedle stroje a sila jsem. jde to.
@rebelie prednost kapsy je v tom, ze ti pasuje ke kazde bunde a ke kazdemu nosici.. (takze muzes pouzivat ty i tvuj m. pokud si teda primo neusijes nekolikavelikostni nosici bundu jako @caramilla do ktere se vejde cela rodina 😉 )vsadka ti sedne vetsinou jen do te jedne bundy, do ktere ji sijes. ja mela kapsu a byla jsem spokojena, ale tehda me jeste nenapadlo, ze by se neco takoveho dalo usit. vyhoda vsadky je, ze ji odepnes a vetras. kapsu v dopravnim prostredku tak snadno nesundas, takze se vic potite.. regulovat teplo oblecenim a vysvlecenim neni zas takova sranda, kdyz mas dite v satku.. ja bych tam zas naopak preba tu vrstvu flisu dala (nebo beranka) a ditko bych oblekla min..

zojec
11. okt 2011

@rebelie
@diocka tiez uprednostnim kapsu pred vsadkou.. ako pise terezita, pokial sa ti nechce sit vsadku do vsetkych bund celej rodine, tak kapsa je super. co sa tyka vrstiev , nesila by som ju nejak extra hrubu. riesila by som to odopinacou vsadkou vo vnutri, aby sa dala nosit od jesene az do jari. dietatku v nosici byva najviac zima na hlavu a nohy, tie treba obliect poriadne 😉 diocka napis mi do IP mail, poslem ti strih na kapsu 😉

martinkah
11. okt 2011

@season @terezita dakujem, baby.. season, pochopila som, ako to robis, neboj 🙂 tak asi objednam a vyskusam metody vas oboch 🙂

crawler
11. okt 2011

když jsme u těch šátků...už nastalo období, kdy bych potřebovala na malého návleky na nožky...myslíte, že by šlo: punčošky, návleky z beránka a na to třeba ještě vlněné návleky? plést neumím, tak by mi je mohla uplést mamka, ale nevím jak tlusté či jak to říct? jaké bych jí měla dát instrukce? díky za rady!