icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monikajan
autor
11. okt 2011

@animal,@rebelie, @season - prepacte, nestiham Vas citat. Dohovorim sa so season (aj ona objednavala soft) - ak si dame poslat tovar spolu, tak by som poprosila animal, aby si mi poslala rovno tych 1,5m sedej nohavicoviny od rebelie. Upresnim dnes, dufam, ze seson sa ozve.
Dakujem.

season
11. okt 2011

@rebelie ja som mala ušitú vsadku do bundy, a na kraji som mala dva zipsy, tak mi pasovala asi do 4 bund. Jeden hrubý kostený - na zimnú a druhý tenší špirálový... myslím, že to bolo celkom nenápadné, nedávno som ju posunula dalej. Prešila som ju z detskej vetrovočky zo sekáča, ktorá mala taký ten polo zips a kapucku v stojačiku. Mne osobne bolo zima na krk, tak som to mala v teple, ked sa tá vsadka zapínala až úplne dohora.
Ad kapsa - šila som si aj nánožník zo softu na šporťák, nebol k nemu original a kedže som ho nemala ako upevniť, aby nepadal, tak som spravila na tráčik a zapínam dookola celej korby. Raz mi malý nechcel byť v kočíku a tak som ho vzala na chrbát do manducy a hodila cez neho ten nánožník a bolo to super, takže mám teraz aj kapsu, ani som nevedela 😀

aerin
11. okt 2011

@crawler to zni jako dost vrstev 😅

season
11. okt 2011

@monikajan ozyvam sa, máš poštu 😉

rebelie
11. okt 2011

@season Tak já bych i nějakou dražší knížku pořídila, nebo bych si řekla Ježíškovi, když bych věděla, která je dobrá... Ale myslím, že jako takový základ je ta příručka z Burdy skvělá (já jsem si ji tedy vytiskla a nechala svázat, abychom v ní doma mohli bez problémů listovat).

crawler
11. okt 2011

@aerin no do mrazu mi to nepřijde jako nic moc...předevčírem jsem šlas malým v šátku, měl punčochy, vlněné ponožky, bavlněné ponožky a boty s flízem a jako nic moc a to byko "jen" sychravo...tak právě nevím, u nás už byl mrazík a myslím, že jakmile to klesne k nule, tak ten beran by mohl být ideální...ale zkušenost nemám...

crawler
11. okt 2011

@aerin jo a arein, co ten fialový finerib - už víš? nebo mohu rezervé zrušit?

michamicha
11. okt 2011

@season
@terezita ještě k těm konum, neprodává se na to nějaký extra držák? jsem něco podobnýho viděla, ale nevim jak se to "přidělává" ke stroji 😅

monr
11. okt 2011

@crawler ja plánujem objednať toto: http://basteln-de.buttinette.com/shop/artikelsu... aby som mohla štrikovať návleky a ponožky pre seba. Sú tri veľkosti, na tom najmenšom by si podľa mňa návleky spravila v pohode. k tomu nejakú fajne merino vlnu, a teplučké návleky na svete 😉

rebelie
11. okt 2011

@terezita My jsme s manželem podobně velcí, takže on se v klidu vejde do mé bundy a ta softshelka, co mám, je taková univerzální - mám ji od podzimu do jara... A tím, že jsem dost horkokrevná, tak si neumím představit být v softshellu, který by se ještě navíc podšil další vrstvou fleesu, ale to je asi fakt moje ujetost... Ale ještě nemám s nošením zkušenosti, tak třeba pak zjistím, že je kapsa potřebná...

aerin
11. okt 2011

@crawler rezerve zrus, necham si zajit chut...
tak do mrazu asi jo, uvidis...Z. loni nosil puncosky / ponozky a navleky a pres to teplaky / rifle, asi jen jednou jsem mu jeste pres gate dala vlneny navleky, a pleteny nebo podobny backurky
ted kdyz jsme byli v nedeli na nakupu a bylo mezi 5 a 7 stupnema, mel vlneny body, vlneny podvlikacky, nepodsity rifle a chlupatou mikinu a myslim, ze takhle oblecenej by vydrzel i vetsi zimu
jo a boty a bavlnenou kuklu, tu merino jeste nemam hotovou😀

aerin
11. okt 2011

a uz vsichni neprudte s tim beranem, ja jsem si ho zas neobjednala 😀 😀 😀

monikajan
autor
11. okt 2011

Baby, netrapte ma, za 1 den ste nakecali 6 stran!!!!!!! 😲 No a plus ste posili krasne veci, poradili vo vybere sicieho stroja, nastrihali a podelili hromadku, pobili sa o prebytky - kedy to stihate, prepanajana? = otazka na @terezita, @animal, @ivuska.h. @caramilla, @season, @marcelkad, @crowler ..... atd. Esteze ste pred casom dali tie fotky, ako to u Vas vyzera 😉 - aspon viem, ze ste z tohto sveta (ozaj, kto vyhral?). Ale @ivuska.h sa fotkami svojej domacnosti prezradila - je to mimozemstanka: sije krasne veci, doma (skoro) 3 male deti, riadi firmu, bloguje, robi charitativne hromadky a ESTE MA DOMA UPRATANE! 😀 😀 😀 Je to jasne.
Baby fakt ste sikovne, vazne.

ivuska.h
11. okt 2011

@monikajan No já mám doma celkem uklizeno jen proto, že jinak už by to manžel nesnesl a byl by rozvod 😀 Takže je toho dosaženo hrubým násilím, nikoliv mou zálibou v pořádku. A včera jsem dostala šíleného sprda, proč se tentuju s nějakou hromadkou, když už tak mám práce dost, balíků i bez hromadky tahám tady po schodech tuny a proč to jako nemohl udělat někdo jiný 😀 A ještě prý to tady straší a on nehodlá žít ve skladišti a tak dále 🤐

season
11. okt 2011

@michamicha nič som také nevidela, len baby na slepičárne to riešili, nejakým takým spôsobom, aby to bolo podobné ako na overlocku, alebo caramila písala, že mala vyvlečenú jednu niť rovno z OV. Idem konečne aj ja nieco ukázať, čo som spáchala...

monikajan
autor
11. okt 2011

@ivuska.h tak Ta prijimam naspat medzi pozemstanov.... , ale klobuk mam pred tebou a ostatnymi sickami aj tak stale dolu.... 🙂 .

@season krasne, ale chyba popis, co na obrazkoch vidime!!!!! a z coho je to usite 😢 - c. 3. su sofshell veci? C. 2..to je kukla alebo ciapka a nakrcnik? - z flisu? ... atd.

terezita
11. okt 2011

@monikajan ja tu stiham krafat jen v pondeli a utery dopo, kdy je dcerka ve skolicce.. jinak teda taky moc casu nemam.. 😀 a bordel v byte je ted velky, mam toho tu nejak moc na siti a nestiham uklizet.. nastesti m.usoudil, ze kdyz za to jsou prachy, tak na me nebude tak zly a zatim mlci.. 😅
@michamicha o drzaku nevim, jen jsem videla na netu, ze si ho zenske vyrabi samy z dratu. zkusim pohledat, jestli nenajdu..
@rebelie tak my chodili po venku v minus 15 (to ti asi letos s malym prckem moc nehrozi) a teda to jsem byla rada, ze kapsa vyteplena byla.. 😅 a i tak jsem mela obavy, jestli to neprofoukne, kdyz primo proti me foukal ledovy vitr.. vsak on neni problem usit oboje, sama uvidis, co ti bude vyhovovat, az mimco vyleze 😉
@season teeda, hlavne ta softshellka se mi moooc libi! 😵 co je to posledni se mi nepodarilo rozuzlit.. 😅

denisocka
11. okt 2011

baby,nemate nejaky typ,ako zasit malemu diery na kolenach na teplakoch zo škôlky ? neviem čo sa stalo,ale za maesiac 3 ks su derave . neviem,či mam rozparat šev na jednej strane teplakov,ale chcela by som poriadne spevnit kolievka, a akosi neviem ako nato 😅

season
11. okt 2011

@monikajan
@terezita 😀 1.sekačova recyklacia z vlneneho svetra 2. opat pulovrik z vlneneho svetra, teplaky z mikyny a petrolejový jednolíc z MTX čiapka a podbradník - doladujem k petrolejovej chlpatke od HMka 3. softová súpravka bledomodra bunduš a čiernotyrkysove nohavice 4. čokoteplaky z MTX a vselijake podbradniky, šialene slintáme 😝 5. kapsovky a na tom strašne špinavom koberci (je už na smetisku) je tá spomínaná vsadka do bundy, asi to moc dobre nevidno, ako sú tam po okrajoch dvojaké zipsy

crawler
11. okt 2011

@medvi11 takže Aerin nechce fil.fin., tak Ti nabízím 0,5m...je to už nastříháno, takže máš 2x 0,5m ...chceš?jinak bohužel víc nezbylo :-/

crawler
11. okt 2011

HROMADKA mtx: Jo a nevím, zda se to někdy u předchozích hromadek stalo, ale patent šedé melé je dražší než mám v tabulce...několikrát jsem přeměřila, projela fakturu a myslela jsem si, že jsem udělala chybu já. Nicméně ne - věc se má tak - na webu píší, že do 1kila se vejde 4,5bm ale realita je taková, že je to jen 3,5metru...nechápu to :-/

animal
11. okt 2011

@crawler taková je realita, většinou je to pak v reálu o fous dražší

crawler
11. okt 2011

@animal myslím, že to na tom webu mají špatně...a je to divný, protože když mám v ruce patent hladký a ten šedé melé, tak šedé melé je mnohem těžší, tlustší a přitom mají oba, že do 1kg je to 4,5bm...blbost 😝 no reklamace samo nemá smysl....navíc ten patent jsem chtěla zrovna jen já a myslím @baarca ...

rebelie
11. okt 2011

@terezita My taky budeme asi dost výletit, i když samo ne hned po porodu, on je asi fakt spíš problém, že já jsem horkokrevná (já totiž chodím i v těch -15°C jen v tenkém merino triku, bavlněném triku a softshelce), tak se asi budu muset naučit oblékat mimčo nějak normálně, aby mi neumrzlo...

animal
11. okt 2011

@crawler někdo na emiminu nabízí 300kč kupon na koupi nového stroje u nějakého internet obchodu

animal
11. okt 2011

@michamicha to je bomba 🙂

mooncaa
11. okt 2011

@season To jsou úžasné věcičky. A nejvíc slintám na tu softsellku. Jak to máš řešené rukávy, spodek bundy a kapsy? To je lemovací gumička? Přemýšlím jak řešit právě ty okraje i u kalhot, jestli na gumu, stahování na suchý zip, nebo jak. No a to bych ráda nějaké rostoucí řešení, bo chci, aby ta bunda chvilku vydržela, alespoň do jara.

season
11. okt 2011

@mooncaa a vieš, že som ju šila ako na skúšku? Opajcla som flisku z HMka, len som spravila na nu kapucnu. Ano, okolo rukávov, kapucne aj dolu je lemovacia gumka zo Stoklasy (mrcha,farbi tak moc, až mám pásik na doske od stroja). Ale na nohaviciach je klasický tunel a gumka, ono tak moze byť troška rezerva na dlzku. A myslim, že by sa prípadne narok dala vypustiť a našiť tá lemovacia, kusok to nadstaví.

animal
11. okt 2011

budete tedy chtít ty kony a cívky v balerině, jinak nějaké zipy už jsem do tabulky vkládala