Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 cvičíš? Já se na to pořád chystám, cvičila jsem to jednou necelé, ale taaak mě to nebaví 😅 A u gtebe teda nechápu kdy, v tom tvým zápřahu 😀 Já si taky chvíli nenajdu, Vilémek už přes den nespí a večer juž nemám vůbec chuť...
@ucitelka70 vdaka,snazila som sa🙂,taka piplačka ked som stale nite prehadzovala zvonka i zvnutra🙂
@crawler děkuju, ale máš to zafixované dobře, je až 2.3., jsem to měla blbě nastavené. Takže gratuluju k zítřejším narozeninám Lindušce 🙂
A já loni cvičila 30DS a dobrý, vyhovuje mi, že je to krátké, ale účinné. Ty ostatní dlouhý mě tolik nebavily, toto člověk začne a už pomalu končí 😀. Chystám se znovu, já jsem právě od září furt chcíplá a rozežraná a prostě je to vidět, nebo já to vidím...
@kuna Žížalák stál v 7 měsících... jsme teda čekala, že dvojčata budou pomalejší.
@anastazieb no já tu hopsám, když jsou děti vzhůru... a teda místo toho skákání jako kardio se honím se Žížalákem kolem dokola přes kuchyň a obývák... 😀
@anastazieb já to taky letos asi 20x cvičila...ale jako dokopat se je někdy náročné...nejlepší je, že děti ze mne maj děsnou srandu, když dělám kliky, tak si mi mimino sedne na hřbet, když posilování břicha, tak si mi sedne na pupek a starší ji začne povzbuzovat "udělej hopi udělej hopi"...takže je to zábava pro všechny zúčastněné....a cvičit, když je tatínek doma, tak se nasměje i on. Jen já mám pořád bůček na břuchu.
Ahoj, nikdy jsem nešila a chci se zeptat, když budu mít elastický úplet a v podstatě položím staré leginy na látku, dvakrát je obkreslím a vystřihnu a sešiji k sobě, bude to fungovat, když střih většinou vypadá jinak? A ještě dotaz, čím to sešít, když nemám overlock? Jen starší šicí stroj u tchýně? Děkuji za rady.-)
@sheherazada s největší pravděpodobností to fungovat bude, ale ne moc dobře. staré legíny máš seprané/vytahané, což ti zdeformuje ten obkreslený střih. Sešívat musíš jakýmkoliv pružným stehem, jinak ti to popraská. Pozor na dostatečné přídavku na švy, gumu atd.
Jé cvičení, moje milované téma. Jill je supr, ale upřímně, DVD bych si nekupovala...to, co je on-line stačí. Pro ty, které nebaví Jill, zkuste Boba Harpera, má sice delší videa, ale dají se rozdělit napůl. Insanity po mě nemělo žádný efekt a šííííleně mě nebavilo, ale někdo ho rád. A co je docela dobrý, kanál Be Fit na YT, mají vždy nějaký 30ti denní (90) plán a k tomu videa....loni mě to docela bavilo.
Jinak,
@koki_melo gratuluji k plánované svatbě
@alenf úžasná mikina
@zikie ty jsi dobře prdlá, jak se tam za ten stroj s tím břichem vejdeš? 😀
@sheherazada No, musíš to obkreslit dost přesně, ale fungovat to bude 😉 Nezapomeň udělat zadní sed vyšší jak přední, aby nelezl zadek. Na leginy a elastické materiály je overlock dost nenahraditelný. Pokud chceš nahradit, měla bys šít zvlášť u legin pružným stehem. Což na starém stroji asi overlockový pružný steh nebude. Tak leda třírovný steh, jestli ten tam je. Jestli ne, tak se ti podle mě leginy budou při natahování na nohy trhat ve švech. U legin se musí i overlock umět dobře nastavit, aby šev nepraskal, když si je oblékáš...
@sheherazada Tady je střih na legínky zdarma, je to do velikosti 92, koukám, jak máš velké děti, té mladší by ten střih na šířku asi ještě seděl, ale asi by potřebovaly ty legíny prodloužit. http://ekozahrada.blog.cz/1203/leginky-kamasky-... Chce to šít z hodně pružné látky pružným stehem - cikcakem.
mě napadlo pořídit na to šití nějakou elastickou nit, mohlo by to také pomoci ne? Já bych se chtěla naučit šít, ale nějak nevím odkud mám začít🙂
@koki_melo , ahoj, me se libi saty z posledniho damskeho ott c. 7... jsou letni, dlouhe a na latkach se muzes vyradit. Kombinovat bilou, ruzisky apod. V detskych velikostech by se neco podobneho naslo nebo jim vrchni cast/zivutek nazabickovat.... Jinak gratuluji a pohodove pripravy...
@sheherazada na úplety = pružné látky se používá polyesterová nit. Určitě se nedoporučuje bavlněná, ta je vhodná na pevné látky.
tak zase po pár měsících jeden výtvor - nastříháno asi v říjnu, došito včera, zkouška dnes. 😉 není to nic ke chlubení, spíš to mnohým z vás zvedne sebevědomí. Všechno křivě, zip párán 2x (na víckrát jsem neměla sílu), kapuca nastavovaná u krku a kratší rukávy 😀 😀 😀 Fotky detailů sem dávat nebudu vůbec, na celkové fotce se toho hodně ztratí. Nicméně, dnes se mě jedna známá zeptala, kde jsem ji koupila 🙂 Ale možná se jí nejvíc líbil ten vzor ještěrek. Největší pochvalou je mi ale to, že starší syn chce taky bundu se "zelenýma ještěrkama" protože má jen šedý .... takže to snad do podzimu zvládnu. šití zdar! ....
btw: o hubnutí mi tu ani nemluvte, neuvěřitelně mě štve, že jsem se projedla o jednu velikost víc a nejde to zpátky ...uuuuuáááááá... 😝
@sheherazada , ja si popujcovala v knihovne kde co o siti, a na zacatek to staci... elasicka nit nepomuze, bohuzel...
@anastazieb asi jo,protože jsme se domlouvaly,že mi dnes upřesní kolik ji mám vzít merina a už se neozvala 😉 Tož to vypadá,že u ní už nastalo vylodění, kéž by 😉
@argo1 super!klukům moc sluší😵
@sheherazada pruzna nit pruzny steh nenahradi. Navic se s ni strasne spatne sije, ja to treba neumim, me se pri siti vsechny pruzne nite, co jsem kdy mela, strasne cuchaly. A to na zacatku me "kariery" i ted. Asi na ne nemam ty spravne feromony nebo co 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@sheherazada jinak nejjedodussi material na siti je pro zacatek softshell, protoze ten se nepare, nepruzi, neklouze, sije se fakt krasne, krasne se z nej striha. Pak je dobra treba tkana bavlna, ale ta se trepi a musi se zacistit (cikcakem treba). A pak treba muzes zkusit fleece, ten se netrepi a celkem dobre se z nej sije. Nejakou mikcu zkusit, ale je pravda, ze mikina neni uplne strih pro zacatecniky.
Jo a pak treba teplakovina a teplacky, to je celkem taky jednoduche.

@kuna ále jdi Ty - dle fotek bych Ti klidně mohla pár kileček nahrát a furt bys měla nádhernou postavičku 😉!to já tady dumám,že už musím koupit dvd JIlian Mich.jen přemýšlím,zda 30 day shred a nebo 90...body - to je prý spíš na hubnutí...ale přitom nejoblíbenější je 30ds...Jinak koukám,že máte rok - nějak jsem měla zafixovaný,že až pár dní po Lindě 😲 Tož moc gratuluju a buďte zdraví 😵