Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
JInak, chcete vědět, jak to udělat, aby se za vámi na plese ve 32 letech v konkurenci roštěnek, co mají pás látky těsně přes bradavky a končí jim těsně pod zadkem, otočil úplně každý??? Jděte na něj těsně před porodem 😀 😀 😀 😀 Náročné, nohy nateklé, Jasmí totálně nadšená a já snad mám celkem hezké fotky, ale to až zítra, teď sprcha a nohy nahoru, au...
@caramilla jsi dobrá 😉 Já jsem rodila 38+2 - to bych to měla fakt těsně 😀 Ale asi ještě 5 dní před tím jsem byla s kamarádkou na dětském veletrhu 😀
@anastazieb 😀 😀 já rodila přesně 38 tt 😉
@anastazieb ; @katka82 Vždyť jsem se taky celou dobu hystericky bála, že mi praskne voda 😀 Jako je to v těch blbých filmech 😀
CHtěla bych ušít pro malého polodupačky. Ale nevím, kde sehnat správný materiál, jaký vlastně, kolik bude spotřeba, z čeho udělat pružný pas a existuje nějaký střih?? Poradíte?
@dadalu materiál je v podstatě jedno, jestli je chceš mít teplejší tak je vhodný tento http://www.batani.cz/batani/eshop/16-1-KOJENECK... ale klidně to může být teplákovina, nebo jednolíc, ze kterého se šijí trika, jednolíc je vhodnější na léto 😉 a na to v pase se používá patent - může to být buď toto finerib http://www.batani.cz/batani/eshop/21-1-FINERIB-... nebo klidně ten plyš (první odkaz), nebo jednolíc nebo teplákovina prostě co koliv co pruží, pokud má dítě látkové pleny nedávám tam gumu do pasu, pokud má jednoráz je lepší aby tam guma byla 😉 střih, já mám vlastní ale na netu se dají různě postahovat, tady má Car svoje http://ekozahrada.blog.cz/1310/polodupacky-foto..., další jsou na nějakým mammas-papas, nevím jak to přesně je, ale když zadáš polodupačky - blog mamas tak ti to stříček google najde 😉 jo a jaký, no záleží jakou velikost chceš a kolik má materiál šířku, ten plyš je většinou 180cm šíře, takže pokud vezmeš půl metr, vejdou se ti tam ve velikost 68 určitě dvoje, neli troje, to odhaduju, teď nestíhám počítat 😉
@koki_melo ; @katka82 😀 😀 😀
Minulý maturitní ples mého bráchy byl přesně před 4 roky, kdy jsem byla ve 11tt s Jasmínkou, na ples jsem se strašně těšila, měla jsem koupené šaty a den před plesem jsem začala krvácet a musela jsem do nemocnice (hematom) a na ples jsem nemohla, takže o to víc jsem se bála, že to zase nevyjde. V autě do Prahy jsem stále čekala, co se stane. Když jsem vystoupila na Míráku, tak jsem si říkala "no, to snad ne, já jsem fakt tady?" 😀
@dadalu nejradši mám kojenecký plyš. Super je také bambusový aksamit (Šijemdětem), ale ten je vhodný zejména, pokud má člověk sušičku, jinak ten chlup slehne. A pak jde teplákovina. Do pasu hladký patent 1/1 a nebo finerib Ale včera jsem šila pro malého polodupky a dala jsem tam lillestoff (95%ba + 5% elastan, silnější úplet) a pro mimi do 3 měsíců, co se nehýbe, bych řekla, že by to fungovat mohlo, více tak za měsíc 😀
@petkasv BB krém + ta nová řasenka (už jsem se s ní naučila a je skvělá, hlavně jak ji ráno naneseš, tak ji večer sundáš, jde maličko hůř odličovat běžnou odl. vodou než moje původní řasenka, ale právě proto asi skvěle drží, neopadává, nerozmazává se a řasy nespadnou, já si je vždy ráno hezky vykouzlila mrkací a za chvíli byly hrozné, tuhle mi bylo líto si o půlnoci odlíčit 😀 ) a "perly" taky dělají teda hodně. Málem mi je Jasmína sundala v hysterickém záchvatu, že nemá korále 😀
A pak ty ženské tvary že😀 Vedle mé hubeňoučké sestry obzvlášť vyniknou😀
ježkovy oči, vy mě do toho krému snad uvrtáte 😀, po té skvělé promaroděné zimě vypadám jak zombie 😀 a dokonce mi na hřišti nějaká paní doporučovala kosmetické poradentství... asi bych se nad sebou měla zamyslet 😀.

@allymally moc gratuluji a preji hodne zdravi a pohody!!! 🙂