icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
28. feb 2014

@mamata vidíš, já hlava děravá....tak nebyl :D .....stáří.....:D

petkula
28. feb 2014

holky, jakou velikost má střihová příloha v Ottobre? A2 nebo A1? A je uvnitř jen jeden složený list nebo jich je tam víc?

koki_melo
28. feb 2014

@caramilla náramně vám to holky slušelo! A i když se mi z počátku to logo na šatech nelíbilo (ale nechtěla jsem to říkat nahlas a jsem ti kazit radost, protože každá kritika, byť dobře myšlená, zamrzí), ale teď mi na šatech vůbec nevadí, možná naopak, patří tam. Je vidět, že máš svou práci promyšlenou dobře! Zpočátku mi tvé mini přišly trochu huuustý, ale čím dýl na tě koukám, tak tleskám, barva ti náramně sluší a nevypadáš jako almara, jako bys vypadala v dlouhých šatech nebo něčem jiném. Krásné všechny a všechno, tlesky tlesky tlesky!
@season nevím, kdo to byl, možná někdo jiný, ale to je jedno, krém je super a jsem ráda, že ti, kteří koupili, tak nelitují. @caramilla sakra, jdu jim napsat o ňáky procenta...mimochodem, já když jej koupovala prvně, tak jsem surfovala různě po čongwebech a krom krému jsem si donesla i vir, takže krém mě stál nový comp...takže já bych fakt nějaké bolestné dostat měla 😀.

medunka21
28. feb 2014

@petkula su tam 3 strihove prilohy velkosti baliaceho papiera

petkula
28. feb 2014

@medunka21 díky a kolik to teda měří na výšku a na délku?

caramilla
28. feb 2014

@bury já jsem zastánce toho, že břicho má být vidět a těhule nemají chodit v pytli. Samozřejmě mám doma asi 5 šatů žabičkování přes prsa a pytel dolů, ale v tom jsem vypadala fakt strašně, takže jsem zvolila tohle. Ale jinak mi zas tak odvážné nepřijdou 😀 Barvu jsem volila, aby ladila k holkám 😀

mamata
28. feb 2014

@palosek já si to pamatuju taky jeno podle bráchy, ptž ten rok 1976 přestupný byl, ale brácha se narodil ve dvě odpoledne

caramilla
28. feb 2014

@koki_melo jé, díky, ty jsi milá 😵 Já jsem si to včera s tím logem zhodnotila úplně stejně, že jsem 100% přesvědčená, že tam být mělo, protože když pak vidíš těch 50 šatů z půjčovny (a jako byly krásné, já se kochala a Jasmí ještě víc) a nebo nedej bože od vietnamců, tak mezi tím ty moje jediné takhle šité prostě vynikaly a ten podpis tam byl právem 😀
A k délce šatů na mě jsem docela v šoku, já nosím normálně i kratší 😕 A chtěla jsem si vzít takové úplně pod zadek, ale už mi přes břicho byly právě těsně a při ohnutí by mi ta pr. lezla. Tyhle jsou nad kolena, to mi přijde teda dlouhé 😀 A i do kostela nosím teď minisukni pod zadek. Mě přijde, že to právě v tom těhotenství je slušivé, pokud si to člověk může dovolit, což sice teda s těma oteklýma nohama nic moc, ale stále to ještě snad bylo v limitu 😀 Dokonce mi i manžel dneska napsal, že mi to včera slušelo. Asi večer bude něco "čebovat" 😀

mahafi
28. feb 2014

@caramilla pytle v těhotenství taky nesnáším 😀, donutili mě koupit jedno těhotenstký tričko, co bylo přes břicho volný a neměla jsem ho ani jednou, protože jsem v tom vypadala jak neforemná tlustá a ne těhotná 😀. a obdivuju ty páskový boty, já pak nemohla nosit nic takovýho, bolelo mě to (a to jsem neměla oteklý nohy ani v létě)

mamata
28. feb 2014

@caramilla a zítra odpoledne tu proběhne zpráva, že Oskárek je tu!!

crawler
28. feb 2014

@caramilla nádherná těhule,co víc dodat,samozřejmě sestra pěná,ale je to dítě, ty jsi žena-matka a rozhodně se nedivím,že jsi přitahovala víc pohledů mužů 😉to já v závěru těhu jsem byla dost oteklá - slušelo mi to tak do 35tt, pak už jsem se necítila moc dobře vzhledově...

macin73
28. feb 2014

@caramilla Nádhera, nádhera, nádhera!!! A přidávám se k holkám, že Ti to moc sluší! A Jasmínka je už fakt velká holka... když si vezmu, že je jen o půl roku starší, než ta moje... to je nebetyčný rozdíl...

bury
28. feb 2014

@caramilla - já jsem taky břicho vystavovala 😉 pro mě je totiž odvážný všechno, v čem jsou vidět kolena 😀 😀 ale to je nějakej můj handicap, páč mám pocit, že mám hnusný nohy a hlavně kolena 😉

medunka21
28. feb 2014

@petkula 60x94cm

bury
28. feb 2014

@petkula ta střihová příloha má 94 x 60 cm - měřila jsem krátkým pravítkem, takže je možný že mi tam nějaký cm trošku ujel 😀 Jsou tam tři takový papíry a střihy jsou z obou stran.

bury
28. feb 2014

@medunka21 - no vida, tak jsem měřila dobře 😀

katka82
28. feb 2014

@bury 😀 taky mam hnusný nohy 😝 hlavně teda silný 😒 raději vystavuju výstřih než nohy 😀

koki_melo
28. feb 2014

tak když už OT drbem břicha...mě třeba toto přišlo totálně otřesné, ať už vůči břichu, tak všem ostatním a v neposlední řadě ke kostelu, kde měli svatbu (a to jsem nevěřící)

mahafi
28. feb 2014

@koki_melo jo.. nad tím jsem se taky pozastavovala už tenkrát.... 😝

mahafi
28. feb 2014

@koki_melo ani tomu knězi to asi nebylo příjemný vidět takhle odhalenou ženu 😀, já jsem měla i přes decentní šaty šál (měla jsem holá ramena a přišlo mi to tak nějak moc), i když nás oddával moc fajn chlápek.

petkula
28. feb 2014

@bury
@medunka21 díky holky, to jste mě moc nepotěšily. Já jsem si totiž chtěla něco vytisknout z Ottobre, na jiné diskuzi jsem našla tento odkaz se střihy Ottobre: https://onedrive.live.com/?cid=4b2a9aac31884912...
a tak jsem si myslela, že bych si vytiskla jen něco ale barevný tisk A0 by mě nakonec vyšel dráž než časopis 😀

caramilla
28. feb 2014

@bury Jo aha 😀 Já nosím mini celý život a jelikož mamka nosí ještě ve svých letech nad kolena taky, tak asi budu nosit doufám ještě dlouho. Mě naopak pod kolena věci vůbec nesluší, to mít nemůžu, leda až pak zase ke kotníkům.

@koki_melo No, je to takový divný... Já teda nahé břicho těhotenské nevystavuju, to mám striktně plavky přes pupek, mě přijde, že nahé těhubřicho může vidět leda manžel a sourozenci nenarozeného + hezké těhuakty, ale ty taky, ať vidí jen ti nejbližší. Ale takhle na veřejnost je to divné...

@mahafi Taky to bylo utrpení! Ale já prostě jiné boty doma neměla a nechtěla jsem si kupovat kvůli 3 hodinám na plesu 😝 Já nateklé nohy mám jen, když sedím celý den u PC, jinak pokud se hýbu nebo sedím na kanapi s nohama nataženýma, tak je nateklé nemám. Včera před plesem jsem je neměla vůbec nateklé a po plese jsem se nevešla do kozaček, takže to byla asi blbost, ale jiná možnost byla bačkory 😀

caramilla
28. feb 2014

@crawler Ale oni se za mnou neotáželi muži, že mi to sluší, ale všichni v němém úžasu "cože, to je břicho" 😀
Ono moc lidí zrovna na plesy těsně před porodem nechodí, tak to byl kulturní šok, navíc nebylo maskované 😀

bury
28. feb 2014

@petkula - kup časopis 😉 udělá ti radost, budeš v něm listovat, inspiruješ se 🙂
@caramilla - no vidíš - prostě to má každej jinak. Já kolena moc neukazuju - max. v létě, když mám kraťasy, ale sukni radši do půlky kolen 😀 - aspoň 😉 když ukážu kolena, přijdu si nahá 🙂 proto jsou ty tvoje šaty fakt odvaz 😀 když jsou v zimě teplé punčochy, tak mi to tak nepřijde, ale holý koleno je pro mě prostě skoronahota 😀
@koki_melo - fůůůůj. vypadala hrozně 😝

petkula
28. feb 2014

@bury to jo, já jsem si chtěla koupit jedno číslo k narozeninám ale když mě se jich líbí víc a všechny mít nemůžu, tak jsem se zaradovala, že bych si ještě něco vytiskla 😉

zuzkasim
28. feb 2014

@caramilla Nejsem si jistá, jestli jsi pro některé maturanty neudělala víc, jak všechny přednášky o antikoncepci dohromady🙂

katka82
28. feb 2014

@koki_melo ááá tak tohle je fakt šílený 😝 někteří lidé opravdu nemají kousek soudnosti 🙄 🙄

caramilla
28. feb 2014

@zuzkasim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
28. feb 2014

@bury jestli jsem já se svýma šatama byla "nahá", tak to nevím jak pak mluvit o těch všech roštěnkách 😀
Nicméně mě zase totálně rozložila paní tak 35 - 40 let, co měla sice krásné slušivé šaty, ale podprsenku add 4 cup a kozy jí lezly naproti na 10 metrů. Za tou se asi taky otočil každý 😀 Mě velké výstřihy nepohoršují, ale tohle bylo fakt moc, velmi velmi hluboký výstřih a v něm nacpaná sice prsa, co tam patří, ale add 4 cup, takže o ty 4 velikosti lezly ven 😀

katka82
28. feb 2014

@caramilla no to musel bej taky pohled pro bohy 😕 😀 😀