icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
4. mar 2014

já musím chlapa pochválit 😀 u nás se o nůžky bát nemusím - tchyně je švadlena, takže chlapovi fakt stačilo jen říct, že to jsou moje nůžky na látky a že s něma nesmí stříhat ani papír, prostě že jsou na látky a nic jiného... a i když leží na vedlejším stole, tak je nevezme, ufff 😀 prý už měl párkrát cuky, ale došel si pro ty obyč 😅 (to se mi přiznal dneska, když jsem mu četla, jaké máte doma zážitky nůžky vs chlapi)
ale teda nabrousit by už stejně potřebovaly, mám je po nějakém pradědovi krejčím a nikdo neví, kdy byly naposled ostřené 😅 ale stříhají pořád hezky, jen jsou asi krapítek těžší, než co se dělá teď 🙂

mooncaa
4. mar 2014

Teda nůžky to by mě naštvalo. Já vždy úplně hystericky řvu. Naposledy dokonce na tchýni, co je jinak zlatá. Jsem to teď říkala manželovi a ten mě setřel s tím, že toto mu my děláme zase s jeho kleštěma, že to použijeme na bůhví co a zničíme mu je, že si máme brát ty obyč. On je používá při pájení droboulinkatých součástek.

crawler
4. mar 2014

ANKETA: Holky, kdybyste si mohly vybrat 1 chlapeckou barvu + 1holčičí barvu + 1unisex barvu a aby šly vzájemně příjemně kombinovat - jaké barvy by to byly? 😀 😀 😀

anastazieb
4. mar 2014

@crawler tyrkysová, růžová a hnědá 😀

anastazieb
4. mar 2014

@crawler nebo světle modrá, růžová a šedá, ale ta světle modrá je taková miminkovská 😉

crawler
4. mar 2014

@anastazieb wou wou!!!Já objednala turquoise,magenta a mouse (odstín čoko hnědé) a jiného druhu látky - světle modrou, světle růžovou a bílou,takže snad to půjde 😵 měla jsem na to jen pár minut, ale ono čím dýl bych přemýšlela, tím spíš bych asi nevěděla😀

anastazieb
4. mar 2014

@crawler 😉 To jsou takové moje oblíbené kombinace 😀

macin73
4. mar 2014

@mehlo Gratulace Péťovi k 5. narozeninám!!!

crawler
4. mar 2014

@anastazieb moje taky 😵

macin73
4. mar 2014

@koki_melo Jejda, to by mě taky naprdlo... šicí nůžky mám u šití, stříhací ve skříni u fénu, kam nikdo jiný nechodí a povolené nůžky v šuplíku v lince... i když sama jsem udělala tu chybu, že jsem fungl novými Kai vyšívacími nůžkami něco stříhala (jsou úžasné do ruky, takže je u šití používám nejvíc - hlavně na odstřih nití apod.) a bohužel tam zůstal špendlík 😠. No zub už se naštěstí obrousil (je tam, ale už nedrhne), ale málem mě odvezli... 😕

terezita
5. mar 2014

@crawler tak ja miluju kombinaci tyrkysova-fialova-cervena.. 😵

laeela
5. mar 2014

@a_lexa jak malý ladí s těma kytkama. 😀 Krásná mikča a radost plně chápu, myslím, že je nás dost, které bychom měly taky.

caramilla
5. mar 2014

@koki_melo jo, o nůžky na šití se hádáme doma furt 😝

Jablíčková kolekce 😀

koki_melo
5. mar 2014

@caramilla Krása, odkud jsou ty úžasně ladící patenty a plyše, není-li to tajemství?

S těmi nůžkami je to pro mně stejně nepochopitelné (vzhledem k počtu nůžek v domácnosti, neboli v každém rohu jedny) jako otázka, kterou jsem dostala včera, když jsem jej požádala, aby vypnul troubu...a on se ptá..."A stačí jenom teplotu???"...a to jen koukáš, stejně jako na ty nůžky, kterými pižlá tvrdej plast a říkáš si...sním, či bdím, dělá si ze mně prču? Jinak mám skvělého a úžasného muže, milujícího, tolerantního, chápavého, látky mi kupujícího...ale občas jen koukám 😎 .

anastazieb
5. mar 2014

@caramilla myslela jsem, že to je na Oskárka, ale spíš asi na panenky, co 😀

koki_melo
5. mar 2014

@crawler Tak tam přihoď ještě limetku 🙂.

caramilla
5. mar 2014

@anastazieb Obojí, ale není to vidět, viď? 😀 Nahoře na "Oskárka", dole na miminka, ale je to tak malé, že to vše vypadá malé 😀
@koki_melo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Aneb chlapi jsou z jiné planety, no...
Jako manžel ještě s těma nůžkama na mě vždycky vyjede, že nůžky jako nůžky a že se nůžky nemůžou ztupit, když s nima bude stříhat něco jiného než látku. A ještě to podkládá vědecky. A to argumentuju i cenou, ony ty Kai fakt nejsou za hubičku a přesně máme tu na každém rohu nůžky za 30 Kč a těch si jako nevšímá 😀 No, co dodat, ony ty "naše" stříhají prostě dobře, no 😀 😀 😀

Látky jsou různě. Hráškový plyš je aksamit ze Šijemdětem, ale 3 roky zásoba, podle mě nejde už koupit, mám doma poslední 50*50 cm ☹ ☹ ☹ Tyrkys je z Unuodesign, myslím že ten "vyšší kvalita". Patenty jsou oba z MTX, ale tam taky, co koupíš jednou, nekoupíš už pak nikdy to samé. I když ten tyrkys mají celkem opakovaně, ten beru opakovaně, ale ten hráškový patent měli jen jednou, asi před 3/4 rokem 😝

petkasv
5. mar 2014

@caramilla krásné, krásné, a ty si cvok 😵

laeela
5. mar 2014

@koki_melo mi tvůj manžel připomíná toho mého, velmi schopný, velmi praktický, použitelný, ale jak jde o kuchyni nebo o péči o děti, tak je úplně mimo.
Minule vzal malou ven - v lednu, nebyla teda velká zima, ale vzal jí jen v mikině, myslela jsem, že bundičku má sebou, ta ale zůstala doma. Vyzvedával malou hned ze školky a malá si ve školce pokeckala tričko a pančelka nenašla náhradní, takže měla tu mikinu jen na holém těle a v tom lednu byla asi dvě hodiny ve studeném větru na pastvinách.
Tuhle bral večer děti ke koním a dal jim teplé vestičky, ale na tričko s dlouhým rukávem.
Naštěstí jsou děti dost odolný a neomarodili ani jedno. 😀 Jsou tatínkuvzdorný. 😀

katka82
5. mar 2014

@caramilla šmarjá ty jsi fakt blázínek 😀 😀
@laeela děti už jsou prostě otužilé 😀

lip72
5. mar 2014

@laeela Jééé, to je super, odolné děti 🙂 U nás, když jde můž pro prcka do školky, tak pokaždé příjde prcek jinak oblečený 🙂 ikdyž ho ráno před ním obleču aby viděl, co má na sobě...nepomáhá to. Vůbec neřeší, věci na venek a věci na pěkno, stává se, že jde s prckem rovnou ze školky ještě opravovat Tatru a malý lítá po venku v pěkných školkových věcech...Jinak jsem ráda, že ho mám 😉

mooncaa
5. mar 2014

@caramilla Teda to je nádhera. To snad ani není možný to tak krásně ušít, ty jsi kouzelnice.

@laeela Tvůj manžel mě taky pobavil, oni budou asi všichni stejní.

crawler
5. mar 2014

@laeela chlapi no, jámám doma inženýra,který zásadně když obouvá děti, tak dává boty obráceně a dělá jim kozí nohy, neumí nasadit čepici tak, aby mělo dítě zároveň zakrytý uši a přitom vidělo a to nemluvím o tom,že vždycky zapomene srovnat rukávy (když natahuje na triko druhou věc a ten spodní rukáv se vyhrne až nad loket...atd atd atd...pak se cítí dotčeně,že ho pořád buzeruju😀

lip72
5. mar 2014

@crawler Jj, chlapi....dorazil mě ten můj, když obouval do zimních bot našeho prcka, tak mu obul každou botu jinou 😀 😀 a vůbec mu to nepřišlo divné 😀 řekl mi na to, že to mu dal prcek tu druhou botu, že on za nic nemůže 😀 chlapi....

caramilla
5. mar 2014

@crawler Taky mám doma vědce 😀 Jasmína si už půl roku umí sněhule obout tak, že jsou správně, ale tatínek? 😀 Tuhle ho musela opravovat a dlouho se s ní hádal, že je to dobře, až jsem zasáhla já a řekla, že je má blbě, tak teprve jí dal za pravdu 😀 Jako až budu v porodnici, děsím se, v čem a jak ji odvede do školky. Ale hádám, že ji radši omluví 😀

zuzu_epona
5. mar 2014

Jaj, tí naši chlapi 🙂 Ja mám doma IT-čkára a on teda zásadne nie je schopný Ondrimu zapnúť tie malé patentky na body na krku, čo sú na boku. Tvrdí mi, že to predsa nepotrebuje zapnúť, že mu to nespadne 😀 Nasadiť správne kuklu je tiež nedosiahnuteľné umenie 😀

zuzu_epona
5. mar 2014

@caramilla Prekrásne vecičky, to snáď ani nie je možné, tak krásne ušiť také maličké oblečky.

laeela
5. mar 2014

@crawler já zas miluju, když obléká malou do školky, přes legíny jí nasouká ponožky, legíny jsou v ponožkách zmuchlaný, přes tričko jí je vytáhne až po prsa. Argumentuje tím, že jí nikam nebude táhnout 😀 To je teda pravda, ale když jí nedá tu bundu nebo mikinu, tak jí zima bude stejně. 🙂
Pak přijdem do školky, on jí sundá softky, mikinu, ale zastrkané jí to nechá, já to NESNÁŠÍM. 😀
Ale jinak ho miluju, je skvělej, úžasnej a milionovej.
Když se mě ale ráno zeptá, kde má Filip oblečení, přičemž už 4 roky od jeho narození, je pořád ve stejné komodě, tak si říkám, jak mohl vystudovat VŠ. 🙂

crawler
5. mar 2014

@laeela 😀 😀 😀 muži jsou jiná mentalita,jejich mozek pracuje hodně odlišně a je těžké to někdy ustát bez šedin😀...mhd, abych mu jen nekřivdila,tak se hodně naučil díky tomu, že jsme koupili starý dům,kde je pořád práce jako na kostele,kdybysme byli v bytě,tak by to byl děs, takhle z nutnosti...a zjistili jsme,že na spoustu věcí je fakt šikovnej...jen těch dětí se to netýká 😀

alenf
5. mar 2014

Idem si k vám po radu-šili by ste chlapcovi na 1.sv.prijímanie aj sako alebo len vestu a nohavice.Mám dilemu čo urobiť,potom to bude mať ešte 1x na sebe na svadbe mojej sestri na jesen.