Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alenf Já mám zkušenost spíš s těma svatbama, naši kluci a pak i kluci kamarádky na jiné svatbě měli na košilích vesty a vypadalo to moc hezky. Vesty teda byly zezadu i zepředu ze stejné látky, ne vzadu podšívka jak se většinou šije, ona mi ta podšívka evokuje, že na to ještě něco patří.
@lip72 😀 hmmm, tak to jedině ráno vyfotit prcka do mobilu a chlap ve školce pojede podle fotky 😀
@laeela moc díky za koment 😵 jinak tedy tatínek je "drsnej" 😉
@caramilla nádherné věcičky - taky jsem nejdříve dumala jestli jsou na panenku, ale ty první vypadají o fous větší - chtělo to společnou fotku všech. Jinak si vzpomínám, že jsi měla na blogu fotku jak tatínek přebalil Jasmínku 😀 😀 😀 Jestli si to pamatuju dobře, tak z jí ještě čouhala separačka. To jsi mě tenkrát fakt pobavila. 😉
@lip72 Tak přesně jsem viděla svého chlapa - udělá nepochopitelnou věc a ještě to hodí na prcka, kterému nejsou ani 2 roky. 😅 Jako to on - já nic. 😀
Hm, tak koukám, že chlapi všude stejní. Náš tatínek je ještě profesí konzultant (naštěstí to teď už nedělá), takže ke všemu míval vždy ty hromady vět a omáčky okolo...teda do doby, než jsem nastoupila s větou, že nejsem klient, takže okecávačky, proč dělá věci blbě ať si nechá na někoho jiného. Donedávna mě ovšem dostával tím, jak nebyl schopnej rozeznat, které věci jsou mimina a které té starší, takže dvouleťačka narvaná v 6m mikině a mimino plápolalo v obr pyžamu...a to mívaly oblečení každá v jiném pokoji, aby se mu to nepletlo...a tatínek vždy jen udělal to svoje...Aha, já myslel... 😀. Ale jinak zlatej, o tom žádná!
@evinka 😀 😀 😀 😀 😀 toto je návod pre všetky švadlenky..... bude hromadka na zámky... a nožnice budú v bezpečí
@alenf Šila jsem chlapecké vesty, byly pdšité podšívkou a měly také výpustkové kapsy plus vzadu na zadním díle byla spona na pásek, třaba na utáhnutí aby vesta nebyla volná...Mám kousek černé látky doma a také se chystám svému synovi ušít vestu, určitě s podšívkou a dvěma kapsama, vypadá to profesionálně a moc hezky 🙂
@alenf treba sa pospytovať v kostole, najlepšie
@caramilla krása! 😵
ad chlapi - no, jsem ráda, že v tom nejsem sama 😀 Můj muž je velice šikovný, zručný a praktický a není nic s čím by si neporadil nebo co by v doma neopravil. Je to takový Ferda mravenec- práce všeho druhu a vynálezce různých zlepšováků a technických blbinek v jednom. Ovšem co se týče kuchyně a dětí, tady jeho IQ klesá hluboce, řekla bych až k nule 😀 . Když jsem šla do porodnice s Gábi, tak jsem mu musela napsat podrobný manuál s přesnými časy, kdy děti vstávají, kdy jdou do školy/školky, a to na každý den! Oblečení jsem pro jistotu předem nachystala na hromádky a už 14 dní předem soustavně proškolovala jak muže, tak děti 😀 Když viděla sousedka a babičky ten manuál o několika stránkách vel. A4, dostaly záchvat smíchu 😀
@arlette To jsi mi připomněla, jak jsem poprvé (a zatím naposled) nechala tatínka s dětmi samotného na půl dne...k večeru jsem přijela domů, táta nepříčetnej, na nervy (měl navařeno, děti ráno oblečené, povinnosti žádné...)...když jsem zjišťovala, co dělali, tak nic, čuměli na televizi a do počítače, ven prý dcera nechtěla (nikdy předtím se nestalo, že by nechtěla ven 😀) a když jsem zjišťovala, proč půlroční mimino tak šíleně ječí, tak jsem se dopátrala toho (v šest večer), že dostalo naposledy v poledne oběd, na svačinu a večeři tatínek jaksi pozapomněl...když jsem šla do porodnice a těšila se na to, že se konečně začne kolem dětí točit a zjistí co a jak, tak se k nám nastěhovala na 4 dny tchýně 😎 .
Koukám, že to je všude stejné, ty chlapi 😀 Můj muž taky doteď vůbec "netuší", kde má Vilémek oblečení, kde má bundu (na chodbě na svých háčcích), jeho boty (jeden jediný pár) je schopný hledat v naší 1x1m předsíni i půl hodiny 😀 . Naštěstí postarat se o něj jakž takž zvládne, včetně oblečení a jídla, zhruba od dvou let 😀
já mám asi to štěstí, že mi manžel nikam neleze, respektive si do "nářadí" vzájemně nelezem
a co se týče dětí, mám doma asi jedničku, neb naše cácorka se co do váhy a míry narodila jako kilo mouky, domů šla na 2,2 kg a já musela do práce a první měsíc jsme se s manželem střídali, až po letech z něj vylezlo, že se strašně bál, ale věděl, že musí a to s ní málem zůstal sám......
@alenf - asi takhle - když se budeš chtít řídit etiketou, tak vesta patří mezi spodní oděv, který má být vidět akorát tak doma. Takže košile a vesta je špatně 😉 Otázka je, jak dodržovat etiketu malochů 🙂 další věc je, že dneska už ani dospělí neví, co je "slušné" a co ne, takže ono je to asi jedno a jde jen o to, co se ti líbí 😉
Já se o etiketu celkem zajímám a přesto se můj manžel ženil bez saka. Ale vím, že se sakem bych ho k tomu oltáři nedotáhla.
Já vás jen tak pročítám a smutním - jsme celá rodina nemocná. Vysoké horečky, antibiotika já i děti 😝
uz to tu pozoruju nekolik mesicu, mozna to budou dokonce i dva roky uz, ale prosim vas, zkratka pro manzela je MDH - my dear husband, nikoliv MHD. 😀
dekuji, konec lingvistickeho okenka 🙂

@alenf no, u nás kluci bývají jen v košilích...vesta jako doplněk mi přijde moc hezká,ale zároveň mi evokuje,že by na ní mělo být i sako🙂 Tož bych nechala asi buď jen košili a pokud vestu, tak i sako 😀